Şimdi Ara

Beta Balığı Olanlar ve Beta Balığı Hakkında Bilgisi Olanlar İçeri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şimdi bu baliklarin yasam alaniyla ilgili sorularim var ; simdilik beta akvaryumu dedikleri o kaplardan daha buyuk fanusta bakiyorum . kucuk boy bir akvaryum alma fikrim vardi fakat su bitkisi bakmak icin gittigimde pet shopcu adam benimkinden cok kucuk bir fanus gosterip bu yeterli dedi, daha buyukler baligin kopuklerini daginik koymasina neden olacagindan iyi olmaz filan dedi haliyle suan kararsiz kaldim betta'si olan ve bu balik turune gercekten hakim olan arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim.

• Yok mu arkadaşlar betta besleyen
  • Betta labirent dolasim sistemine sahip bir balik. Diger baliklar gibi oksijeni sudan saglamaz. Su yuzeyine çıkıp kendi alir. O yuzden fazla büyük bir akvaryum tavsiye edilmez pek. 10-15 litrelik bir akvaryum isinizi gorecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15-20 litrelik bitkili bir akvaryum yeterli olur gercekten guzel baliklar isiticiyi 26 ya ayarlayin .

• Öncelikle fanus işini kesinlikle en kısa zamanda halletmelisin. Fanusun yapısı gereği balık değil hiçbir canlı beslenmez. Balıklar fanus içerisinde stres olurlar ve zamanla hastalanırlar. Betta balığı uzun zaman fanusta canlı kalabilir ama yaşadığı her gün eziyet gibi gelir. Eğer fanusta neden balık beslenmez bilmek isterseniz ayrıntılı makaleler fazlaca mevcuttur şimdi onların nedenlerini yazmam fazlaca zahmetli olur ama bakabilirsin netten.

Akvaryum ne kadar büyük olursa balığınız için o kadar iyi olur. Yani o lafları söyleyen adam tamamen bilgisiz bunu bilesin. Tabi 1 betta için 100 litrelik akvaryum al demiyorum ama ben kendi bettamı 45 litrelik bol bitkili bir akvaryumda besliyorum. 1,5 yıl olmak üzere ve mutlu yaşadığına eminim. 10 -15 litrelik akvaryum alırsan hem bunu dekore etmekte zorlanırsın hem de içerisine kök, bitki vs koyduktan sonra yüzme alanı iyice daralır balığın. Zaten 10-15 litrelik bir akvaryumda filtre çok yer kaplar ve açıkçası kötü görüntü olur.

Filtre gerekli midir sorusuna gelirsek bence kesinlikle gereklidir. Çünkü filtre su sirkülasyonunu sağlar ve suyunuzun temiz kalmasına yardımcı olur. Ayrıca durgun su zamanla kokacaktır. Bu nedenle filtre şart. Fakat betta balıkları çok hareketli suları sevmezler bu nedenle debisi düşük şelale filtre veya şelale aparatı takılmış bir iç filtre iş görür.

Özetle : Bettalar için tavsiye edilen hacim zaten 30 - 40 litredir. Benim sana tavsiyem de bu civarda olandır. Akvaryumunuz ne kadar büyük olursa balığınız için de o kadar iyi olur. Fakat 100 litre gibi bir akvaryumda da bettanız her yeri keşfetmek isteyeceği için çok fazla yorulabilir. Bu nedenle size tavsiyem 45-50 litrelik bir akvaryum almanızdır. Hem dekoru istediğiniz gibi yapabilirsiniz ( Kök, kayalık, bitki vs ) hem de balığınız mutlu mesut yaşar. EN ÖNEMLİSİ İSE KESİNLİKLE EN KISA ZAMANDA FANUSTAN KURTULUN. İSTERSE 50 LİTRE FANUS OLSUN.

Kendi betta akvaryumumu göstereyim. Akvaryumu ilk kurduğum zamanki hali bu. Şuan bitkiler daha da fazla ve taban bitki kaplı ama güncel foto yok elimde maalesef.

Beta Balığı Olanlar ve Beta Balığı Hakkında Bilgisi Olanlar İçeri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RSnazdrovia -- 27 Aralık 2014; 2:20:01 >

• 40-50 ltlik bir akvaryum alın içini gözünüze hoş gelecek şekilde dekor yapın mağaralı oyuklu olmasına dikkat edin bitki eklerseniz balıkların dışkısını gübre niyetine kullanmış olur dip çekim yapmanıza gerek kalmaz, şelale filtre ve 100w lik bir ısıtıcı oda sıcaklığına ayarlı olsun. 1 beta + 10 kadar kardinal ya da neon + 1 tane cüce vatoz atın hem siz hem de balıklarıniz mutlu ve mesut olun

• Alabileceğiniz en büyük akvaryumu almalısınız,beta büyük hacim de rahat edemez diye bir şey olamaz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.