futbol ne zaman bu kadar önemli oldu anlamıyorum. ben fenerbahçeliyim fenerbahçe kutlamasında adam arabama zarar veriyor.
hakkımı haram ediyorum. hem arabama verdikleri zarar için hem de kendilerine fenerbahçeli diyip bizim gibi insanların da ismini lekedikleri için.
quote:
Orijinalden alıntı: Tautou
quote:
Orijinalden alıntı: Infection
Aklı sıra komik olduğunu düşünüp Atatürk Heykelinde dangalaklık yapanları adamdan sayan yok. Genelleme de yapılamaz böyle birşey. Aynı 2 ekmek 1 süt olayında olduğu gibi. Veya Galatasaraylı bir taraftarın bir diğerini alt tribüne yollaması gibi. Veya bir Beşiktaşlının cinsel organını açıp rakip takımın taraftarına göstermesi gibi. Ya da Beşiktaş - Rize maçında olan olay gibi.
Deniz'e atılanlar ise açıkcası hak etmiş diyebilirim. Tabi olay içinde tahrik var ise.
forumu yeni mi takip etmeye başladın bilmiyorum
cinsel organ olayında konu açıldı buraya çarşı şöyle çarşı böyle diye
2 ekmek 1 süt olayı ise bambaşka kepazelik
yönetimin açılan pankartlardan haberi yok mu
nasıl izin vermişler acaba
hala beşiktaşta sevinmiş ne var bunda diyenler var
orada sevinmek tahriken başka bişey değildir
koskoca şehirde başka mekan mı kalmadı
gs lilsesinin kapısına bayrak asmalar filan
remen aranmışlar
Ben olaya kendi açımdan baktım. Ben genelleme yapmam. Başkası yaptığı için yapılmaması gerektiğini söyledim
quote:
Orijinalden alıntı: sipru81
birde 1995'de denize atlayan Beşiktaşlılar vardı :) o gün Beşiktaş-Bursaspor maçına gelenler varsa aranızda belki bilirler,konuya gelirsek beşiktaşlılarda kendi semt'ine sahip çıkmaya çalışmış arabayla gelip geçersinde inip bayrak sallayınca böyle olaylar oluyor.
aldığınız ceza yetmedimi bursalı hala gider yapıyorsun.
aydınlar pendikler budapeşteler... :D
kaşınmışlar gerekeni yapmışız...
sopa bedava :D
quote:
Orijinalden alıntı: Ratumix
madalyasını verin bu çocuğa..
Sevinmenin bir adabı vardır. Mokunu çıkartmadan herkes istediği şekilde kutlayabilir, buna tepki gösterip meydan okumak saçmalık.
Yok denize dökmeler, yok araç konvoyuna taş tuğla atmalar. Nerde yaşıyoruz biz?
Aklı selim Fbli gidip Beşiktaş Çarşının ortasında sevinmez zaten, Beşiktaşlıda Bağdat Caddesinde sevinmemeli. Burda yer mekan hassas bir konu. Dikkatli olmak lazım, çok güzel bir şampiyonluk gecesinde ne gerek var başına bela almaya.
Burda alkolün etkisi ve semt büyük etken.
Bende istemeden o gün konvoya katıldım, evime giden istikamet için mecburi o yolu kullanmak zorundaydım, Fblilerin konvoyuna girdim.
Şimdi benim aracımda eşim ve daha 11 aylık çocuğum var ben evime gidiyorum, biri gelip arabamın camına tuğla atacak hayatımıza kastedecek? Yok artık bunun hiçbir açıklaması olamaz.
Sınav skandalı için protesto yapılacak desen bu gençlerin kaçı gelir? Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz, Ötvden kdv alınıyor bunu protesto edelim desek kaç kişi gelir? Kısacası Toplum olarak bozulduk.
quote:
Orijinalden alıntı: antikitos
quote:
Orijinalden alıntı: Ratumix
madalyasını verin bu çocuğa..
kızdınmı?
quote:
quote:
quote:
Aklı sıra komik olduğunu düşünüp Atatürk Heykelinde dangalaklık yapanları adamdan sayan yok. Genelleme de yapılamaz böyle birşey. Aynı 2 ekmek 1 süt olayında olduğu gibi. Veya Galatasaraylı bir taraftarın bir diğerini alt tribüne yollaması gibi. Veya bir Beşiktaşlının cinsel organını açıp rakip takımın taraftarına göstermesi gibi. Ya da Beşiktaş - Rize maçında olan olay gibi.
Deniz'e atılanlar ise açıkcası hak etmiş diyebilirim. Tabi olay içinde tahrik var ise.
forumu yeni mi takip etmeye başladın bilmiyorum
cinsel organ olayında konu açıldı buraya çarşı şöyle çarşı böyle diye
2 ekmek 1 süt olayı ise bambaşka kepazelik
yönetimin açılan pankartlardan haberi yok mu
nasıl izin vermişler acaba
hala beşiktaşta sevinmiş ne var bunda diyenler var
orada sevinmek tahriken başka bişey değildir
koskoca şehirde başka mekan mı kalmadı
gs lilsesinin kapısına bayrak asmalar filan
remen aranmışlar
Ben olaya kendi açımdan baktım. Ben genelleme yapmam. Başkası yaptığı için yapılmaması gerektiğini söyledim
herkes kendi açısından bakmakta özgür
ama 2008 den beri futbol bölümünde olduğum için son zamanlarda yapılanları söylenen şeyleri görüyorum
hatta birkaç kendini bilmez film setinde s,nem kobala küfür etti diye tüm çarşı otçu hapçı sarhoş oldu
bu tür konularda beşiktaş taraftarını körü körüne savunup da diğer takım taraftarlarına siz şöylesiniz siz bunu yaptınız demem
sadece nefsi müdafa yapıyorum
sen bize böyle diyorsun ama bu da sizin taraftarın yaptıkları diyorum
quote:
Birkaç kendini bilmez, 2 taraflı konuşuyorum, yüzünden bunların olması üzücü.
Çok şuursuz fenerlilerin gidip Galatasaray Lisesi'ne bayrak asması. Dengesizlik.
Ama kusura bakma da mal edersin tabii ki. Bıçaklama yahu. Kolay bir şey mi bu?
Silah atılma olayı da ilk değil. Maalesef böyle kişilikler mevcut. Üzücü eğer gerçekten bir bebek öldüyse. Yazık hatta. Ama bunun Fenerle ilgisi yok, ülkedeki sevinme anlayışındaki bozuklukla ilgisi var
bakın yukarıda da mantık sahibi olduğunu iddia eden ve aylar öncesinden bu bölümde ceza alan bi kardeşimizin yazdıkları var
quote:
Orijinalden alıntı: Electra
Sevinmenin bir adabı vardır. Mokunu çıkartmadan herkes istediği şekilde kutlayabilir, buna tepki gösterip meydan okumak saçmalık.
Aklı selim Fbli gidip Beşiktaş Çarşının ortasında sevinmez zaten, Beşiktaşlıda Bağdat Caddesinde sevinmemeli. Burda yer mekan hassas bir konu. Dikkatli olmak lazım, çok güzel bir şampiyonluk gecesinde ne gerek var başına bela almaya.
Bende istemeden o gün konvoya katıldım, evime giden istikamet için mecburi o yolu kullanmak zorundaydım, Fblilerin konvoyuna girdim.
Şimdi benim aracımda eşim ve daha 11 aylık çocuğum var ben evime gidiyorum, biri gelip arabamın camına tuğla atacak hayatımıza kastedecek? Yok artık bunun hiçbir açıklaması olamaz.
Sınav skandalı için protesto yapılacak desen bu gençlerin kaçı gelir? Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz, Ötvden kdv alınıyor bunu protesto edelim desek kaç kişi gelir? Kısacası Toplum olarak bozulduk.
Bizim millet futbol,din+magazin ile uyutulurken, bunların olması normal.
Forumda yakında böyle olur... FB'liler şampiyonluğunu BJK bölümünde dile getiremez ya da tersi durumda BJK'Lılar FB forumuna giremez. Çok iyi yoldayız
Beşiktaş'ta şampiyonluk kutlamanın ayıplanacak bir yanı yok normal şartlarda..Ama şartlar normal değil... Bununla övünülmesi daha ayıp birşey...
30 tane adam organize bir işe giriyor...Gerekçeleri ne? Lisedeyken Kadıköy'de , başka takımın formasını giyen adamı göremezsin diye böbürlenirdim de , şimdilerde hoşgörü gösteremediğimiz için biraz bundan utanır oldum...
Evet tersi olsaydı muhtemelen sarhoş Beşiktaşlılar , angut FB'liler tarafından denize dökülürdü...Ve evet böyle bir konu foruma açılırdı.Ama bunların hepsi yanlış..
Eğlenen adamlar , bana , sevdiklerime , eşyalarıma zarar vermediği sürece hoş görü gösterebilirim.Bence herkes gösterebilir , hoşgörülü olmak karakterden ödün vermek değildir.Bu hoşgörüsüzlüğü anlıyamıyorum. Ve alın bu yazdıklrımı 5 sene sonra alıntılayın , forumda da aynı duruma geleceğiz.
Dövmek, denize atmak vs bunlar nedir yahu? İnsan istediği yerde kutlar kim karışabilir! Adam sarhoşşa da ararsın polisi gelirler gereğini yaparlar! Oradaki sarhoş fenerliler ne kadar hayvan ise, o şekilde karşılık veren rakip taraftalar da bir o kadar hayvandır!
iyi ben senin evine geleyim şampiyon olduğumuzda istediğimiz yerde kutlarmışız madem.ya arkadaş adamlar takımına taraftarına arka çıkacaz diye bu kadar saçmalarmı insanın bu kadar gözü dönermi?
diyelim benim komşum fenerli, fener şampiyon olunca kendi evi yerine gelip de benim evimde kutlamaya çalışırsa ya döverim ya vururum bu durum ağır tahriktir, gözünün yaşına bakmam
ben senin komşunum , şampiyon oldum aşağıya indim apartmanın önünde kutluyorum..sen de beni dövmeye inicen ağır tahrik oldun diye?Sana küfreden yok , takımına birşey diyen yok , sadece FB şampiyon diyecem , sen de aşağı gelip beni dövecen ?
quote:
Orijinalden alıntı: ilkerinanç
quote:
Orijinalden alıntı: Web King
Beşiktaş semtinde kutlama yaparsan bu tarz olaylara davetiye çıkartırsın.Ya da aynı şekilde Beşiktaş şampiyon olduğunda Kadı köy'de kutlama yaparsan sonuç farklı olmaz.
Bu ülkede ayrım yapmak için çok şey var;Köken,din,siyaset,takım bunlardan bir kaçı.İnsanımıza olay çıkartmak için sebep çok.Biz ne sevinmeyi biliyoruz doğru düzgün nede üzülmeyi.Bunun aslında takımla vs. hiç alakası yok.
karşındaki sadece şampiyonluk kutlaması yapar sende hoşgörülü olursun.ama gelir sana nispet yapar seni kışkırtmak için o bayrağı sallarsa orada hoşgörü biter kusura bakmasın kimse,feyirpiley geyiği yapmasın.karşındakinin niyeti bozuk gelmiş zaten.ne feyirpileyi?
Aynı şeyden bahsediyoruz zaten.
quote:
ben senin komşunum , şampiyon oldum aşağıya indim apartmanın önünde kutluyorum..sen de beni dövmeye inicen ağır tahrik oldun diye?Sana küfreden yok , takımına birşey diyen yok , sadece FB şampiyon diyecem , sen de aşağı gelip beni dövecen ?
maç günü gündüz vakti forması ile dolaşanlara kimse bişey yapmadı
ama sen gidip de kartal yuvasına taş şişe atarsan hem de bu taşkınlıkları beşiktaşta yaparsan ne bileyim gs lisesinin kapısına bayrak asarsan tabi ki istenmeyen olaylar olur
verdiğin örnekler farklı
bu yaşananlar farklı
kim gidip durduk yerde komşusu ile kavga eder
kavga için komşunun kaşınması gerekmez mi
quote:
iyi ben senin evine geleyim şampiyon olduğumuzda istediğimiz yerde kutlarmışız madem.ya arkadaş adamlar takımına taraftarına arka çıkacaz diye bu kadar saçmalarmı insanın bu kadar gözü dönermi?
Ne evinden bahsediyorsun arkadaş sen!
Bahsedilen yer bir ilçe, Beşiktaş kulübünün tapulu malımı o ilçe! İster giderim İnönü stadının orada bağırırım, ister giderim Florya'da bağırırım, ister başka yerde buna karışmaya kimsenin hakkı yok! Devletin toprağını nasıl sahiplenebiliyorsunuz böyle! Hak var hukuk var, baktın sarhoş, zarar vermeye başlıyor ararsın polisi, gelirler götürürler, sen de dava mı açarsın ne yaparsan yaparsın. Dövmek, denize atmak gibi şeyler kimin haddine! Kaldı ki, kendi taraftarıma arka da çıkmıyorum, aynı şey diğer takım taraftarları için de geçerli isteyen istediği yerde kutlayabilir, bunu kimse engelleyemez!
quote:
Orijinalden alıntı: Electra
+1
quote:
quote:
maç günü gündüz vakti forması ile dolaşanlara kimse bişey yapmadı
ama sen gidip de kartal yuvasına taş şişe atarsan hem de bu taşkınlıkları beşiktaşta yaparsan ne bileyim gs lisesinin kapısına bayrak asarsan tabi ki istenmeyen olaylar olur
verdiğin örnekler farklı
bu yaşananlar farklı
kim gidip durduk yerde komşusu ile kavga eder
kavga için komşunun kaşınması gerekmez mi
. Durduk yere niye komşusunun evine bir adam niye girsin.O mantıklı geldi de benimki mi saçma geldi hocam.
Bu olayları gerçekleştirenler uç noktada olan insanlar.Yani bu adamların tuttukları parti seçimi kazansa yine aynısnı yaparlar ya da ne bilim yani olay adamların karakteri ile alakalı..Ama cevap verenler de normal değil..
Yani şimdi sen gidip kalktığın yerde BJK'da bağırıyorlarmış , gelin FB'lileri döveceğiz , diyenlerin organizasyonuna katıllır mısın? forumdan tanıdığım kadarı ile "işin olmaz" ...
Yani takım tutmak farklı , burada konuşulan şeyler farklı. Ben FB'lilerin yaptığını doğru bulmuyorum ama pekala adabınla Beşiktaşta da sevinirsin , Beyoğlunda da...
Tersi de Kadıköy'de olabilmeli...
quote:
Orijinalden alıntı: melkor23
quote:
Ne evinden bahsediyorsun arkadaş sen!
Bahsedilen yer bir ilçe, Beşiktaş kulübünün tapulu malımı o ilçe! İster giderim İnönü stadının orada bağırırım, ister giderim Florya'da bağırırım, ister başka yerde buna karışmaya kimsenin hakkı yok! Devletin toprağını nasıl sahiplenebiliyorsunuz böyle! Hak var hukuk var, baktın sarhoş, zarar vermeye başlıyor ararsın polisi, gelirler götürürler, sen de dava mı açarsın ne yaparsan yaparsın. Dövmek, denize atmak gibi şeyler kimin haddine! Kaldı ki, kendi taraftarıma arka da çıkmıyorum, aynı şey diğer takım taraftarları için de geçerli isteyen istediği yerde kutlayabilir, bunu kimse engelleyemez!
söz meclisten dışarı
ama hem burda olsun hem çevremdekiler olsun
fb liler bazı şeyleri kendilerine göre o kadar güzel yorumluyorlar ki
hayretler içerisinde izliyorum
ne beşiktaşta ne de istiklal caddesinde sevinmeye kalkışanlar rahat durmadı
kimi bayrak astı kimi kartal yuvası taşladı
Türkiye gerçekleri teoriden farklıdır
kimse gidip de bağdat caddesinde veya istiklalde veya beşiktaşta şampiyonluğa sevinemez
sporda şiddeti her zaman basın veya klüp ileri gelenleri tetiklemiyor mu..
burada gazetelerde yazılanlar tv lerde söylenenler yurtdışında ayzılsa söylense ne olur sence