Şimdi Ara

Beşiktaş'a Sürpriz Hoca:Lucien Favre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Samet Aybaba ile yolları ayırmayı planlayan Beşiktaş'ta yeni teknik direktör arayışları sürüyor.

Futbol direktörü Önder Özen'in genç, dinamik ve düşük maliyetli takımlarla başarılar yakalayan M'gladbach'ın İsviçreli teknik patronu ile görüşmek için ligin bitmesini beklediği iddia edildi.

Kayserispor deplasmanı sonrası Samet Aybaba ile yollarını dostça ayrılmayı planlayan yönetimin yeni teknik direktör arayışlarını da sürdürüyor. Almanya'ya giden müstakbel futbol direktörü Önder Özen'in iki teknik adam ile görüşeceği geçtiğimiz günlerde kulislere sızmış ancak bu isimlerin kim olduğu belirsiz kalmıştı. İşte bu sır perdesini ortadan kaldıran bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Özen'in Mönchengladbach patronu Lucien Favre'yi listesinin en üst sırasına yazdığı iddia edildi.

Genç ve düşük maliyetli kadrolarla çalışmaya alışık Favre, yönettiği takımlara özellikle hücumda dinamik bir hava katmasıyla biliniyor. 55 yaşındaki İsviçreli teknik patronun futbol dünyasına kazandırdığı isimler arasında B.Dortmund'da adını tüm dünyaya duyuran Marco Reus, elit orta sahalar arasında adı anılan Gökhan İnler de bulunuyor. Alman ekibiyle sözleşmesi devam eden Favre ile görüşmek için sezonun son maçı beklenecek.

M'gladbach'ın kurtarıcısı

Oyuncu olarak yaşadığı İsviçre Ligi şampiyonluğunu, Zürih ile 2005 ve 2006 yıllarında hoca olarak da tadan Lucien Favre, daha sonra Almanya'da Hertha Berlin'in başına getirildi. 2009'da Bundesliga'nın bütçe sıralamasında 13. sıradaki kulübü Hertha'yı lig 4.'lüğüne taşıdı. Bir sonraki sezon yaşanan ekonomik sıkıntı sonrası satılan oyuncular ve arka arkaya yaşanan yenilgiler Favre'nin devre arası beklenmeden kovulmasına neden oldu. 2011'de küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Borussia Mönchengladbach'ın başına getirilen tecrübeli çalıştırıcı, 22 hafta sonunda 16 puanla devraldığı takımı önce ligde tuttu, geçtiğimiz sezon ise Avrupa Ligi'ne taşıdı. Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan M'gladbach sarı-lacivertli takıma Avrupa Ligi'ndeki iki yenilgisinden birini İstanbul'da 3-0'lık skorla yaşattı. Alman ekibi bu sezon da Kupa 2 şansını son maça taşıdı.

Haber Kaynağı: AMKSpor

Haber ne kadar doğrudur bilmiyorum ama umarım böyle birşey olur,takımın durumu,yapısı göz önünde bulundurulduğunda Favre tam aradığımız teknik direktör.Önder Özen'in de hoca bulmak için almanyada olduğu söyleniyor kaç gündür,neden olmasın?

• en azından gündemdeki hocalar iyi çöp değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya neden hiç kimse yıllardır raynald denoueix adına yönelmiyor

adam kariyerinde sadece 2 takımda hocalık yapmış

nantes ve real sociedad..ikinisde de sıfırdan yaptıkları ortada
  • Çok beğendiğim hocadır. Alman olması ayrı bir artı. Dante, Reus gibi takımın en önemli iki ismi satılmasaydı bu sene şampiyon dahi yapabilirdi Gladbachı. Dante şuan Avrupa'nın en iyi defansları arasında. Reus'u da anlatmama gerek yok zaten.
  • Felix Magath ismi de geçiyor.
  • Yılmaz Vural'a emanet edeceksin, vuracak kırbacı vuracak kırbacı

Adamın Elazığ'a oynattığı ve toplattığı puanlar ortada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekne Kazıntısı

ya neden hiç kimse yıllardır raynald denoueix adına yönelmiyor

adinin nasil okunacagini bilmediklerindendir bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Quaresma Galatasaray'la anlaştı
    12 yıl önce açıldı
    Jason Denayer Galatasaray'da
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

quote:

Orijinalden alıntı: Tekne Kazıntısı

ya neden hiç kimse yıllardır raynald denoueix adına yönelmiyor

adinin nasil okunacagini bilmediklerindendir bence.

ömer üründül biliyor ona sorsunlar
  • çok fazla tanımıyorum ama şöyle bir düşüncem var.

Alman-Hırvat-Sırp-Polonyalı-Çek gibi orta avrupa ülkelerinin vatandaşları her zaman iyidir Futbolda.. Neden diyecek olursanız ciddi adamlar,işlerini ciddiye alıyorlar.. Brezilyalılar-Arjantinliler gibi laylaylom değiller.

Nerden çıkardın derseniz geçmişe bir bakalım (futbolculardan) ; Ernst,Sivok,Fink gibi bu tarz ülkelerin vatandaşları hep başarılı olmadımı ? Tabii ki istisnalar vardır ama ben bu ülkelerin vatandaşlarının futbolu ciddiye almasına hayranım.

Daum'dansa bu adam daha iyi olabilir. Yerli zaten olmasın.. İlla yerli olacaksa Yılmaz Vural gelsin cidden :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EminJan

quote:

Orijinalden alıntı: Versace precious

çok fazla tanımıyorum ama şöyle bir düşüncem var.

Alman-Hırvat-Sırp-Polonyalı-Çek gibi orta avrupa ülkelerinin vatandaşları her zaman iyidir Futbolda.. Neden diyecek olursanız ciddi adamlar,işlerini ciddiye alıyorlar.. Brezilyalılar-Arjantinliler gibi laylaylom değiller.

Nerden çıkardın derseniz geçmişe bir bakalım (futbolculardan) ; Ernst,Sivok,Fink gibi bu tarz ülkelerin vatandaşları hep başarılı olmadımı ? Tabii ki istisnalar vardır ama ben bu ülkelerin vatandaşlarının futbolu ciddiye almasına hayranım.

Daum'dansa bu adam daha iyi olabilir. Yerli zaten olmasın.. İlla yerli olacaksa Yılmaz Vural gelsin cidden :)

Katılmamak elde değil. Gelcekse alman gelsin yerli geliceksede yılmaz vurall

Gerçi bu adam İsviçreli.. Ama oda bi orta avrupa ülkesi sayılır. Ve adını duyurduğu yer Almanya :) Alman ekolünü almıştır illaki..

• quote:

Ben de tanımıyodum ama geçen ay yine bir haberde adı geçince araştırıp hakkında söylenenleri okumuştum,o günden beri Favre'yi takımın başında görmek istiyorum.Nasıl bir hocadır diye tanımak için ekşi sözlükte hakkındaki entryleri okumak iyi bir fikir verebilir.

http://eksisozluk.com/lucien-favre--1990151

• Önder Özen futbol direktörü oldu mu?
  • Favre güzel olur.Ekşi de bir yazı vardı kendisi hakkında baya güzeldi.İsteyen bulup okusun bilgi edinirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EminJan

quote:

Katılmamak elde değil. Gelcekse alman gelsin yerli geliceksede yılmaz vurall

Bence hem Alman hem yerli gelsin. = yine Yılmaz Vural

• quote:

Orijinalden alıntı: BySerkan™

Önder Özen futbol direktörü oldu mu?

Hem yönetim,hem Önder Özen bir anlaşma yok diyor ama olacak büyük ihtimalle,ligin bitmesi bekleniyor.Ali Ece çok daha öncesinden Önder Özenle bu görev için el sıkışıldığını ve bu durumun gizli tutulduğunu ama yönetim içindeki demirörenci akbabalar tarafından onun da Altınsay gibi başının yenmesi için basına sızdırıldığını söylemişti.
  • herrmann'ı da kapıp getirebilir mi acaba
  • inş sağlık ekibinide getirir yanında
  • Özen'in adayı Favre!

Sezonun bitiminden sonraki 10 gün içinde siyah-beyazlı takımla sözleşme imzalaması beklenen Özen'in geçtiğimiz günlerde gittiği Almanya'da M'Gladbach'ı çalıştıran ve 2009'da Bundesliga'da 'yılın hocası' seçilen Lucien Favre ile görüştüğü iddia edildi.

Süper Lig'de bu hafta sonu oynanacak olan son maçın ardından Beşiktaş'ta önemli gelişmeler yaşanacak. En başta başkanlık seçimi var. Şu an için rakibi olmayan Fikret Orman çok büyük olasılıkla bir dönem daha başkanlıkta kalacak. Zaten siyah-beyazlıların mevcut yönetimi görevde kalacakmış gibi gelecek sezonun çalışmaları hali hazırda yapıyor ve özellikle futbolun yönetimi konusunda önemli değişikliklerin yapılacağı biliniyor.

En başta futbol komitesi kaldırılacak ve yönetim ile takım arasına futbol direktörü gelecek. Bu mevki için de güçlü aday Önder Özen... Siyah-beyazlı yöneticiler resmen açıklamasalar da Özen ile görüşüldüğünü defalarca ifade ettiler. Özen'in sezonun bitiminden sonraki 10 gün içinde kendisini siyah-beyazlı takıma bağlayacak resmi imzayı atması bekleniyor. Nitekim Özen de bu görevi almışcasına çalışmalara başladı. Hatta Özen geçtiğimiz günlerde Almanya'ya görev amaçlı gitti. Burada Beşiktaş'ın izleme komitesinin takip ettiği oyuncularla ilgili araştırma yaptığı konuşulan Özen'in Beşiktaş'ta çalışmayı düşündüğü teknik direktör olan Lucien Favre ile de görüştüğü iddia edildi.

Kariyerinde Servette (2001) ve Zurich (2005) takımlarıyla iki İsviçre Kupası zaferi bulunan 55 yaşındaki çalıştırıcı, 2006 ve 2007'de yine Zurich ile İsviçre şampiyonluğu yaşadı.

LAZIO'YA ELENDİ

2007-2009 arasında Hertha Berlin'i çalıştıran Favre, 2009'da takımı Bundesliga 4.'sü yaptı ve Almanya'da yılın hocası seçilmeyi başardı. 2011 yılında başına geçtiği Borussia Mönchengladbach ile ilk sezonunda yine Bundesliga 4.'lüğü yaşayan Favre yönetimindeki Alman temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi'nde F.Bahçe'nin de yer aldığı gruptan ikinci olup çıktı. Favre'nin Mönchengladbach'ı ikinci turda, daha sonra F.Bahçe'nin kupa dışına ittiği Lazio'ya elendi.

Matthias Sammer de listede

Beşiktaş'ı gelecek sezon çalıştıracağı konuşulan teknik direktör adayları arasında Matthias Sammer'in ismi de var... Alman futbolunun efsanevi stoperlerinden biri olan 45 yaşındaki Sammer, 2000-2004 yılları arasında Borussia Dortmund'u çalıştırmıştı. Ardından 1 sezon da Stuttgart'ın teknik direktörlüğünü yapan Sammer, bu sezon başında ise Bayern Münih'te sportif direktörlük görevine getirildi.
    Bundesliga devinin bu sezonki başarısında büyük payı olan Sammer'in antrenörlük kariyerinde bir UEFA Kupası finali (2002) ve bir de Dortmund ile Bundesliga şampiyonluğu (2001-02) bulunuyor.

Magath: Beşiktaş'a gidebilirim

Beşiktaş'ın hoca adayları arasında ismi geçen ünlü Alman teknik adam Felix Magath, Radyospor'a önemli açıklamalar yaptı: "Şu anda bir teklif yok ama kim bilebilir önümüzdeki günlerde ne olacağını? Almanya dışında çalışma olasılığım olabilir. Beşiktaş'ın benimle ilgilendiği konusunu bilmiyorum. Şu anda bir teklif yok, olması durumunda konuşuruz. Türk futbolunu elbette ki takip ediyorum. Bana göre çok kaliteli. Beşiktaş'ın şu anki durum hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim ama bakacağız, önümüzdeki haftalarda ne olur, bilemem... Göreceğiz."

Haber Kaynağı: Vatan / Erdal Cömert

• Favre gelir inş , hem iyi teknik direktör hemde gençlerden maximum verim alıyor. Örneğin Marco Reus , Dante (+ 3-4 oyuncu) Eğer gelirse bizim takımdan da illaki 1-2 tane patlama olur + olarak çok kısıtlı kadro ile Mönchengladbach 4. olduğu yıl evinde yanlış hatırlamıyorsam tek yenilgisi vardı buda Hoffenheim karşısında idi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.