selam arkadaşlar o kadar benzinliğe girdim hep aklımdan çıktı sormak adamlara arabamın benzinli yada dizel olduğunu benzinlikteki pompacılar nasıl biliyolar aracımın benzin kapağını açınca bişeymi yazıyor acaba bilen birisi sölesin aklıma gelmişken soruyum dedim.
otomobilin sesinden ve eğer yazıyorsa arkada yazan motor adından.
Depo delikleri farklı, birde çoğu araçta kapak içinde etiket var, hatta yanlış bilmiyorsam eskiden normal benzin ile süper benzin ayrı satılırkende bu depo deliklerinden bilirlerdi, geçen sene bayramda kıpkırmızı suratlı bir adama isyan çıkarmıştı benzin istasyonunda bana mazot yerine benzin verdiniz diye, sordum pompacıya nasıl becerdiniz diye, adam yolda kalmış, sarhoş, bidonla gelip almış yoksa karışmaz zaten demişti, ama diğer taraftanda yanlış yakıt konulan olaylarda var
kapağınızı açınca kullanmanız gereken yakıtı yazıyor zaten. ayrıca nereye gidersem gideyim yakıtımı söylerim şu kadarlık eurodizel diye. dayımın kangoo'suna benzin koymuşlardı yanlışlıkla. kredi kartı ile ödeme yapıyormuş o sırada dikkat etmemiş. 2.5 milyar masraf çıkarmıştı.
evet bende söylüyorum zaten ama bilmeyen biri de çıkabilir pek tabiki kayınbabamın dizel aracınada benzin koymuşlardı bi zaman önce genede bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar
Mesela benim depo kapağının içi sticker müzesi gibi po-opet-shell-total hepside diesel stickerini yapıştırmış, haricinde zaten dışarıdan duyulan ford transit gibi sesi var aracımın.
Benzin kapagının içinde kabartılmış şekilde yazıyor. Yazmayan hiç dekkelmedi bu zamana kadar.
bilen arkadaşlara bişey daha sorcam bunu söylemişlerdi ama unuttum hatırlatırsanız sevinirm kimi araçların ekzosları sağda kimininki solda bunun belli bir amacı varmı otomobil için
dizel araçlarda depo kapağı solda benzinli araçlarda ise sağdadır.benzinliğe girerken pompacılar arabanın yanlarına bakar ve bu şekilde tespit eder.....
quote:
Orijinalden alıntı: erciyes84
dizel araçlarda depo kapağı solda benzinli araçlarda ise sağdadır.benzinliğe girerken pompacılar arabanın yanlarına bakar ve bu şekilde tespit eder.....
Hemen çürütüyorum, aracım dizel kapak sağda
quote:
Orijinalden alıntı: Citroxsara
quote:
baştan sakat bir savdı zaten
bide gösterge panelindeki benzin göstergesinde kullanılan pompanın yönü depo kapağının ne tarafta olduğunu gösterdiğine dair bir tez vardı
quote:
yok öyle bir ayrım hem benzinli hemde dizel araç kullanıyorum ikisinde de solda kapak.
bu arada yakıt dolum işinde pompacılara güvenmemek lazım yakıt türünü söyleyip hangi pompayı taktığına bakmak lazım adamın dalgın bir haline denk gelebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: happynessmud
quote:
Orijinalden alıntı: Citroxsara
quote:
baştan sakat bir savdı zaten
bide gösterge panelindeki benzin göstergesinde kullanılan pompanın yönü depo kapağının ne tarafta olduğunu gösterdiğine dair bir tez vardı
şehir efsaneleri bitmiyor
Azıcık kulağı duyan birisi başka hiçbir teknik bilgiye sahip olmadan ayırabilir :)
peki bir nedeni varmı benzin kapağının hem solda hemde sağda olmasının .bu nedir böle arkadaş burdada sağ sol davası çıktı karşımıza
quote:
Orijinalden alıntı: beYdeNbeY
Azıcık kulağı duyan birisi başka hiçbir teknik bilgiye sahip olmadan ayırabilir :)
dediğin doğru ama yukarda @canvarol arkadaşın dediği gibi insanların dalgınlık halinde olmalarıda var tabiki
quote:
Orijinalden alıntı: bankicampik
peki bir nedeni varmı benzin kapağının hem solda hemde sağda olmasının .bu nedir böle arkadaş burdada sağ sol davası çıktı karşımıza
üreticinin tercihine kalmış birşey sağda veya solda olması isterse arabanın ortasına koyar kapağı
söylemezsen anlamıyolar
eski aracım mıtsubıshı dizeldi(dizeli nadirdi)benziliğe gittiğimde benzin pompasını alıyolardı eline dizel dizel diyodum. babam bi keresinde söylememiş benzin koymuşlar.uğraş dur.allahtan benzini az almışta depoyu mazotla fulleyip kurtarmışlar.
bu aracımda benzinli dfm succe bunuda gören dizel sanıyor,bu sınıftaki çoğu araç dizel olduğundan sanırım, pompacı benzin diyince şaşırıyor
yani pompacıya söylemek lazım
quote:
Orijinalden alıntı: canvarol
quote:
Orijinalden alıntı: bankicampik
üreticinin tercihine kalmış birşey sağda veya solda olması isterse arabanın ortasına koyar kapağı
reno 12 bide eski mersolarda arkadaydı .sağ sol arka :)))
Tır tır motor sesi belli eder, eski dizel motorlar daha beterdi resmen traktör gibi yeni nesil dizel motorlar benzinli motor kadar sessiz ama yinede o tır tır sesi var az da olsa :)