Şimdi Ara

Benzinli aracın sürüş keyfi vs diğerleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
6.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • broadway varken hızı sevmiyordun da dizel alınca niye sevmeye başladın? yine 90 la git. dizel benzinli arasındaki en büyük fark şu,

dizelde her hızlanmada fabrika verisi gibi veya çok yakın hızlanabilirsiniz. ancak benzinlide sakin kullanma seçeneği var. dizel bu yönü ile avantajlı oluyor. dizelde sürekli dip gaz bile yapsanız aşağı yukarı aynı tüketiyor.

Orijinalden alıntı: oquzdag

broadway varken hızı sevmiyordun da dizel alınca niye sevmeye başladın? yine 90 la git. dizel benzinli arasındaki en büyük fark şu,

dizelde her hızlanmada fabrika verisi gibi veya çok yakın hızlanabilirsiniz. ancak benzinlide sakin kullanma seçeneği var. dizel bu yönü ile avantajlı oluyor. dizelde sürekli dip gaz bile yapsanız aşağı yukarı aynı tüketiyor.

Yazdığımı anlamadın heralde. Hız benim için önemli değil dedim. Arabadakiler sıkılıyor 90 km hızdan dedim. Uzun yola yalnız çıksam 90 km'den yukarı çıkmam zaten. Taş çatlasa 110. O da araba sollarken. Broadway ile de 120 lere çıktığım oldu. O kadar cimri değilim. Merak etme.
  • Dizelin tek tercih sebebi ekonomik olmasıdır düşüncesine bazı durumlar için katılamıyorum. Üreticiler, Avrupa genelinde dizel daha çok tercih edildiği için yatırımlarını ve üretim tercihlerini daha çok dizel tarafına kaydırıyorlar diye düşünüyorum.
    Bir de istenilen araçta sunulan motor seçeneklerine bağlı, Bmw 3.20D yerine az kişi 3.20i tercih eder, veya Volvo S40 için 5 silindirli 177 hp lik dizel motoru 2.0 136 hp lik benzinli motora her halükarda tercih ederim, isterse aynı tüketimleri olsun.
    Tabi alınacak araç Volvo S60 olsa ve 2.0 motor tercih edilecek olursa D3 kodlu dizelin tek seçilme sebebi ekonomidir 240 hp lik T5 dururken.
    300.000 Bin Tl lik araçlarda dizel kullanılmasını yakıt tasarrufuyla açıklayabilirmiyiz...

benzinli araç alırken bakıyoruz, 120 Hp @ 6500 d/d da max tork 160 n.m @ 4500 d/d.
    dizel motor 90 Hp @ 3500 d/d max tork 200 n.m 2000 d/d da.

benzinlinin verimli ve performanslı olduğu aralık, 4500-6500 d/d. kim aracını bu devir aralığında kullanabiliyor sürekli?
    o devir aralığında kullanırsanız benzinli 100 km de kaç litre benzin yakar? 10 litre? 13 litre? 15 litre?
    bu kadar güç neye yarıyor. sadece ayda yılda bir bastığında, bu araba kaç yapıyor dediğinde, dizelin 200 yaptığı yolda sana 220 yaptırıyor.
    ama günlük kullanımda ne ekonomi ne performans..

dizel maksimum torkunu yani çevirme gücünü 2000 devir/dakika civarında veriyor.
    dizel maksimum gücünü 3500 d/d da veriyor. bu bizim günlük kullanım aralığımız.
    benzinli araç sürücüsünün ayağının gaza basmaya titrediği yerde dizel kullanan tam gaz kullanıyor.

dizelde arabayı istediğin kadar sıkıştır, yakıt sarfiyatın en ekonomik süürüşüne göre % 20 oynuyor. 800km gideceğine 650 gidiyor.
    aynısını benzinlide yaparsan, performanslı kullanmaya kalkarsan,2 kat fazla yakarsın. abartırsan bu değeri bile geçersin. bir depoyla 550 km giden benzinli aracın deposunu 200 km de bitirebilirsin.

iki seçenekte satılıyorsa birbirine göre tabiki avantaj dezavantajları vardır.

ben dizel kullanıyorum ama sırf sessiz olur, müzik dinlerim diye benzinli araç almak istiyorum.

tercih meselesi.

o zaman özetle..

yakıt ekonomisi için, dizel motor..
    gündelik kullanımda cebi yakmadan iyi performans almak için, dizel motor..
    gaza basarken ayağım titremesin çekinmeyim diyebilmek için dizel motor..

yakıt önemli değil, ben gaza yine basarım diyenlere..
    güzel ses duymak isteyenlere.. arabamın son sürati şu diye hava atarken,
    yokuşlarda vites düşmek isteyenlere..
    çok km yapmayanlara..
    parasını veririm yeterki performans olsun diyenlere benzinli motor..

performans kelimesinin karşılığı benzinli motordur, tartışmak saçma olur..
    uygun fiyata, ekonomik şekilde performans kelimesinin karşılığı dizel motordur.

• Atmosferiğin ve manuel vitesin keyfi şu arabalarda çıkar bence.Günlük, rahat ve ekonomik bir sürüş için dizel otomatikten vazgeçmem bu saatten sonra.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=184100748307658&oid=454462685045&comments

• Ülkemizde dizel motorlu araçlara olan ilginin artması, benim gibi benzinli araç müptelalarının işine yarıyor galiba

Orijinalden alıntı: kemalb

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Dizelin dezavantajları
    -Yüksek motor sesi
    -Sık vites değişimi istemesi
    -Motorun zor ısınması ve yıpranmaların %90'ı soğukken gerçekleştiği için sabahları aracı ısıtmak için 1-2 dk beklemeniz ve bir süre zorlamamanız gerekmesi
    -4000 devirden sonra ölmesi
    -Kickdown yaptığınızda 1 sn civarı "lan biri gaza bastı , gitsem mi gitmesem mi?" diye düşünmesi

Tüm bunlara rağmen neden dizel:
    -İşin özüne baktığımızda ülkemiz şartlarında tek sebebi ekonomi. Dizel bir araçla benzer bir benzinli aracın işletme giderleri aynı olsa kimse dizel bir aracın yüzüne bakmaz.
    -İstediğiniz kadar gazlayın ortalama 10 lt civarında yakarsınız.
    -Performansı hiç de fena değildir. Öyle ya da böyle koltuğa yapıştırır.
    -Benzer güçte bir benzinli araca göre yılda 4500 lira tasarruf ettirir.(kendi hesabım değişkenlik gösterebilir)

Güzel yazmışsınızda , ben binek arabası alıyorum, kamyon yakıtını binek arabalarına uyarlayan bir teknolojiyi kullanmak istemiyorum.
    Bu bizim ülkemizde yaygın, sizin dedğiniz gibi km. başı ücretlendirmeden dolayı rağben gören bir durumda.
    Benn Mondeo kullanıcısıyım, zaten dizeli hiç düşünmememe rağmen, diyelimki almak zorunda hissettim.
    Hem 2. sınıf bir yakıt tüketen bir araç satın alma, hem daha sesli bir motorla uğraşma uğruna benzinli arabadan 17 000 TL daha fazla ödeme,
    bakım yaptırırken bile benzinli arabaya göre daha yüksek maliyet uğruna yılda 5000 TL tasarruf etmeye değermi.
    Bugünkü devirde herkes arabasını zaten üç senede bir yeniliyor. O zaman siz ne düşünürsünüz?

Tercih meselesi , ülkemiz ekonomik şartlarına dizel daha uygun. Kendi aracımın benzinlisi satılmıyor. Bu nedenle dizel için herhangi bir fark ödemedim. Üst sınıf modellerde 17000 lira fark hatta daha fazlası dahi olabilir. Burada da kişisel tercihler devreye girmekte. Hesabınızı yaparsınız. Hangisi size uygunsa onu tercih edersiniz. 17000 lira fark verip tasarruf etmeye çalışmak ilginç bir durum olur. O farkın kapanması dahi ortalama bir kullanımla kaç sene sürer. Ben zaten yukarıdaki mesajımda dizelin avantajlarından ve dezavantajlarından bahsettim sadece. Alım sürecindeki farklar vs. sürekli değişkenlik gösterecektir. Kısacası ben ne düşünürüm ; benzinli bir araç alıp korka korka gaza basmaktansa turbodizel bir araç alıp tapagaz gitmeyi tercih ederim. Herkesin tercihine de saygım var..

@aktuz
    Yazdıklarına katılmamak elde değil..

• Bu kadar mesaj var burda, dizel ile ilgili. Sonunda dönüyor dolaşıyor hep yakıt ekonomisine geliyor. Bizimde dediğimiz bu.
    Km başı yakıt ekonomisi olmasa, kaç tane Dizel araç satılır sizce. Sonuçta benzini ucuz satan ülkelere bakın, oralarda yaşayan insanlar hem benzin hem mazot buradan kat be kat daha ucuzken niye benzinli yerine dizel almıyorlar. Hatta bazı ülkelerde mazotlu araç satışı dahi yok. Kimse oralarda torkuna falan da bakmıyor. Tek bir nedeni ekonomisi, onun dışında tercih edilecek birşey bulamıyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

Bu karşılaştırma onca marka, model ve araç aklımdan bir film şeridi gibi geçti. Gerçekten benzinli bir başka. Tamam dizel teknolojisi gelişti, lpg teknolojisinde de güzel gelişmeler var. Ancak gelin görün ki, benzinli bambaşka. Deparı, motor sesi, ataklığı, kısa mesafelerde performansı, sollama anında verdiği güven..vs. Umut edilir ki, benzin ucuzlar ve herkes bu keyfi yakıt tüketimi kaygısı olmadan yaşar yeniden. Özellikle yeni teknoloji benzinliler gerçekten güzel araçlar.

pardonda benzer bg güçlerinde benzinli ve dizel arasında dizel roll de zıplıyor tork denen birşey var
    1995 Opel Calibra Turbo 4x4 C20let Getrag 297 HP Dyno (chip+filtre+turbo+katalizör iptali...)

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Bu kadar alıngan olmana gerek yok, litre bazında hangisinin kalori cinsinden enerjisi daha fazla bir araştırın, belki bende m5 sahibiyim o ayrı konu, fakat suanda biz ülkemiz şartlarına göre konuşalım, benzinli Arac kullanimi keyiflidir ama bu Turkiye dısında geçerli. Türbolu dizeller daha büyük hacimli benzinli motorların verdigi gücü vermiyor mu? Aracı sıkarak depar artırarak benzinli ile hizlanirken diesel de buna gerek kalmaz. Evet dizel seslidir fakat Euro normlarına göre hareket edersek euro5 motorlar inanın cok daha sessizler. 3000 devirde 165 km hızla giderken aynı aracın benzinlisi ne kadar devir çevirir ve ne kadar yakar? Benzinli keyiflidir ama asla ekonomik değildir, mesela 3.0 quattro a6 nin verdigi keyfi ben sadece 5.30i de alıyorum ama oda arkadan itis olduğu için gayet tatmin ediyor.

Alıngansın demişsinde konuda mazot 2. sınıf yakıt diyen bi ben varım.Kalite demek litre başında kalori demek değildir.Mazot ve zift petrolün artığıdır,damıtma işleminde üstte kalan Fuel Oil(uçak yakıtı) ve benzin gibi yakıtlar kalitelidir.Burada kimin arabası daha iyi karşılaştırması yapmıyoruz,ben dizel araç alabilecek güçte olduğumu belirtmeye çalışıyorum.Turbolu aracı turbosuzlarla mukayese etmeyin.Bugün 1.6 turbo dizellerden alınan en yüksek güç 115-120hp lerde,benzinlide atmosferik motordan 180hp alınıyor bu hacimden,birde turbo olsa ne olur gerisini siz hesaplayın.

atmosferik hangi 1.6 dan 180 bg alınıyor çözemedim Örn opel insignia turbo 180 hp
    1995 Opel Calibra Turbo 4x4 C20let Getrag 297 HP Dyno (chip+filtre+turbo+katalizör iptali...)

• quote:

Orijinalden alıntı: laax

quote:

quote:

Bu kadar alıngan olmana gerek yok, litre bazında hangisinin kalori cinsinden enerjisi daha fazla bir araştırın, belki bende m5 sahibiyim o ayrı konu, fakat suanda biz ülkemiz şartlarına göre konuşalım, benzinli Arac kullanimi keyiflidir ama bu Turkiye dısında geçerli. Türbolu dizeller daha büyük hacimli benzinli motorların verdigi gücü vermiyor mu? Aracı sıkarak depar artırarak benzinli ile hizlanirken diesel de buna gerek kalmaz. Evet dizel seslidir fakat Euro normlarına göre hareket edersek euro5 motorlar inanın cok daha sessizler. 3000 devirde 165 km hızla giderken aynı aracın benzinlisi ne kadar devir çevirir ve ne kadar yakar? Benzinli keyiflidir ama asla ekonomik değildir, mesela 3.0 quattro a6 nin verdigi keyfi ben sadece 5.30i de alıyorum ama oda arkadan itis olduğu için gayet tatmin ediyor.

Alıngansın demişsinde konuda mazot 2. sınıf yakıt diyen bi ben varım.Kalite demek litre başında kalori demek değildir.Mazot ve zift petrolün artığıdır,damıtma işleminde üstte kalan Fuel Oil(uçak yakıtı) ve benzin gibi yakıtlar kalitelidir.Burada kimin arabası daha iyi karşılaştırması yapmıyoruz,ben dizel araç alabilecek güçte olduğumu belirtmeye çalışıyorum.Turbolu aracı turbosuzlarla mukayese etmeyin.Bugün 1.6 turbo dizellerden alınan en yüksek güç 115-120hp lerde,benzinlide atmosferik motordan 180hp alınıyor bu hacimden,birde turbo olsa ne olur gerisini siz hesaplayın.

atmosferik hangi 1.6 dan 180 bg alınıyor çözemedim
    Örn opel insignia turbo 180 hp

1997-2000 Honda EK9 Type-R B16B 1.6 atmosferik motor 185hp

Benzinli aracın sürüş keyfi vs diğerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockford Fosgate -- 6 Mayıs 2011; 0:32:34 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

Bu karşılaştırma onca marka, model ve araç aklımdan bir film şeridi gibi geçti. Gerçekten benzinli bir başka. Tamam dizel teknolojisi gelişti, lpg teknolojisinde de güzel gelişmeler var. Ancak gelin görün ki, benzinli bambaşka. Deparı, motor sesi, ataklığı, kısa mesafelerde performansı, sollama anında verdiği güven..vs. Umut edilir ki, benzin ucuzlar ve herkes bu keyfi yakıt tüketimi kaygısı olmadan yaşar yeniden. Özellikle yeni teknoloji benzinliler gerçekten güzel araçlar.

pardonda benzer bg güçlerinde benzinli ve dizel arasında dizel roll de zıplıyor tork denen birşey var

Zıplamasının sebebi turbodur dizel değil karıştırmayalım lütfen.

TIKLA

• quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

quote:

quote:

quote:

atmosferik hangi 1.6 dan 180 bg alınıyor çözemedim
    Örn opel insignia turbo 180 hp

1997-2000 Honda EK9 Type-R B16B 1.6 atmosferik motor 185hp

Benzinli aracın sürüş keyfi vs diğerleri

TIKLA

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tralles

TORK, BEYGİRGÜCÜ, RPM VE HIZLANMA ÜZERİNE TEMEL BİLGİLER

SONUÇ

Beygir gücü bize torkun hızını verir. Hızlı tork, yani yüksek devirde yüksek tork hedeftir, idealdir, Yüksek devirde yüksek tork, yüksek beygir gücü demektir. Düşük devirde yüksek tork ise düşük devirde yüksek beygir gücü demektir. Açalım...

1000 RPM’de 200 LBF tork veren motor, 2000 RPM’de 100 LBF tork veren motordan farksızdır. Çünkü ikisi de devri 1500 RPM’e düşüren/çıkaran bir transmisyonla ( 1,5:1/0,75:1) eşitlenir. Tork her iki motor için 1500 RPM’de eşitlenir: 133 LBF. Neden? Çünkü bu iki motor beygir gücü açısından eşittir: 38 HP. Dikkat ederseniz hem 1000, hem 1500 hem de 2000 RPM’de HP aynıdır, değişmez çünkü bu iki motorun torkları farklıdır ama RPM’leri onları hem kuvvet hem de HP açısından eşitler.
    Tork yüksek devirde gelirse, yüksek HP elde ederiz. Yüksek devirde gelen tork bize daha fazla hız için kuvvetten ya da daha fazla kuvvet için hızdan fedakarlık yapma imkanı tanır ama düşük devirde gelen tork bize bu imkanı tanımaz. 10 RPM’de 20.000 LBF veren bir motor devasa bir torka sahiptir ve 0-10 RPM arasında müthiş bir hızlanma sağlar ama aracımız bu müthiş hızlanma zarfında topu topu 20 metre yol alır çünkü bu devirdeki beygir gücü sadece 38 HP’dir! HIZ OLMADAN HIZLANMA BİR HİÇTİR. Bize hızı veren şey ise RPM’dir, tek başına tork değil. RPM ve tork birarada bize beygir gücünü verir. Bizim her halukarda bilmemiz gereken yegane şey beygir gücüdür, tork değil. 2000 RPM’de 200 LBF tork veren bir motor 2000 RPM’de 100 LBF tork veren bir motordan aynı devirde iki kat fazla beygir gücüne sahiptir (38 HP’ye karşı 76 HP) ama aynı motor 4000 RPM’de 100 LBF tork veren motorla aynıdır çünkü 2:1’lik bir transmisyon bu iki motoru hemen eşitler. Oysa beygir güçleri değişmez: 76 HP. Transmisyon dişli oranlarıyla artıp azaltılabildiği için torku bilmemize gerek yoktur, torku biliyorsak transmisyon dişli oranlarını da bilmemiz gerekir, aksi halde bildiğimiz tork değerleri bir işe yaramaz. Arabamız sadece motordan ibaret değildir, şanzımanı, diferansiyeli ve tekerlekleri de vardır, bunlar da hesaba katıldığında motor torkunun tekbaşına bir anlamı kalmaz. Oysa beygir güxünü biliyorsak ne şanzıman ne de diferansiyel dişli oranlarıyla uğraşmamıza gerek kalmaz. Zaten beygir gücü dediğimiz şey belirli bir torkun hangi devirde geldiğinden başka bir şey değildir.

Arabalar söz konusu olduğunda bilmemiz gereken tek büyüklük BEYGİR GÜCÜDÜR, torku unutun.

Ve evet, son olarak şu meşhur mottoya gelelim: HP araba sattırır, tork yarış kazandırır”. Bu durum motor torku söz konusu olduğunda doğru değil, bunu gördük. Doğrusu ne?

Doğrusu şu:

“Maksimum HP araba sattırır, ortalama HP yarış kazandırır.”

SÖZÜN ÖZÜ:
    TORK VE RPM TRANSMİSYON (MANİVELA) ARACILIĞI İLE BİRBİRLERİNE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLEN FİZİKSEL BÜYÜKLÜKLERDİR. “HIZ” İÇİN RPM’E, “HIZLANMA” VE “YÜK ÇEKME/TAŞIMA” İÇİN TORKA İHTİYAÇ DUYARIZ. İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZDA ELİMİZDEKİ FAZLA RPM’İ TORKA, FAZLA TORKU DA RPM’E ÇEVİRİRİZ. ÖRNEĞİN RPM’İ YARIYA DÜŞÜREREK TORKU İKİ KATINA YA DA TORKU YARIYA DÜŞÜREREK RPM’İ İKİ KATINA ÇIKARIRIZ. BEYGİR GÜCÜ ELİMİZDEKİ RPM’İN NE KADARINI TORKA YA DA ELİMİZDEKİ TORKUN NE KADARINI RPM’E ÇEVİREBİLECEĞİMİZİ GÖSTEREN HESAPLANABİLİR BİR NİCELİKTİR. DOLAYISIYLA İÇİNDE HEM TORKU HEM DE RPM’İ BARINDIRIR. NE KADAR FAZLA BEYGİR GÜCÜMÜZ VARSA RPM/TORK DÖNÜŞÜMÜNDE O KADAR ÇOK ESNEKLİĞİE KAVUŞURUZ. BU NEDENLE MOTORUMUZLA İLGİLİ BİLMEMİZ GEREKEN TEK FİZİKSEL NİCELİK BEYGİR GÜCÜDÜR. BUNU BİLİYORSAK, DİĞERLERİNİ BİLMEYE GEREK YOKTUR.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

dizel kullanan bu kadar insan hiç benzinli araç sürmediler mi sanılıyor..
    firmalar dizelleri 5-10 bin tl pahalıya satarken, satabilirken dizelin daha değerli olduğu, arandığı ve tercih edildiği anlaşılamıyormu..
    performans için üretilmiş araçlarda da artık düzel kullanılması, işin sadece yakıt ekonomisinden ibaret olmadığını, dizelin performans ve sürüş keyfi olarakta iyi uygun olduğunu göstermezmi?
    300.000 Bin Tl lik araçlarda dizel kullanılmasını yakıt tasarrufuyla açıklayabilirmiyiz...

benzinli araç alırken bakıyoruz, 120 Hp @ 6500 d/d da max tork 160 n.m @ 4500 d/d.
    dizel motor 90 Hp @ 3500 d/d max tork 200 n.m 2000 d/d da.

benzinlinin verimli ve performanslı olduğu aralık, 4500-6500 d/d. kim aracını bu devir aralığında kullanabiliyor sürekli?
    o devir aralığında kullanırsanız benzinli 100 km de kaç litre benzin yakar? 10 litre? 13 litre? 15 litre?
    bu kadar güç neye yarıyor. sadece ayda yılda bir bastığında, bu araba kaç yapıyor dediğinde, dizelin 200 yaptığı yolda sana 220 yaptırıyor.
    ama günlük kullanımda ne ekonomi ne performans..

dizel maksimum torkunu yani çevirme gücünü 2000 devir/dakika civarında veriyor.
    dizel maksimum gücünü 3500 d/d da veriyor. bu bizim günlük kullanım aralığımız.
    benzinli araç sürücüsünün ayağının gaza basmaya titrediği yerde dizel kullanan tam gaz kullanıyor.

dizelde arabayı istediğin kadar sıkıştır, yakıt sarfiyatın en ekonomik süürüşüne göre % 20 oynuyor. 800km gideceğine 650 gidiyor.
    aynısını benzinlide yaparsan, performanslı kullanmaya kalkarsan,2 kat fazla yakarsın. abartırsan bu değeri bile geçersin. bir depoyla 550 km giden benzinli aracın deposunu 200 km de bitirebilirsin.

iki seçenekte satılıyorsa birbirine göre tabiki avantaj dezavantajları vardır.

ben dizel kullanıyorum ama sırf sessiz olur, müzik dinlerim diye benzinli araç almak istiyorum.

tercih meselesi.

o zaman özetle..

yakıt ekonomisi için, dizel motor..
    gündelik kullanımda cebi yakmadan iyi performans almak için, dizel motor..
    gaza basarken ayağım titremesin çekinmeyim diyebilmek için dizel motor..

yakıt önemli değil, ben gaza yine basarım diyenlere..
    güzel ses duymak isteyenlere.. arabamın son sürati şu diye hava atarken,
    yokuşlarda vites düşmek isteyenlere..
    çok km yapmayanlara..
    parasını veririm yeterki performans olsun diyenlere benzinli motor..

performans kelimesinin karşılığı benzinli motordur, tartışmak saçma olur..
    uygun fiyata, ekonomik şekilde performans kelimesinin karşılığı dizel motordur.

++1 Benzinlinin sürüş zevkini seveyim ben nasıl olduysa benzinli araç kullanmama rağmen bu zevki bir türlü alamadım. Dizel motordaki o düşük devirdeki yüksek tork u hiçbir şeye değişmem arkadaşın dediği gibi hangimiz günlük kullanımda 4000 devirler civarında araba kullanıyoruz ki hemen herkes ekonomik olsun diye 3000 deviri geçmiyor 3000 deviri geçmedikten sonra benzinli motordan nasıl bir sürüş zevki alıyor onu anlayamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: TUFANER

++1 Benzinlinin sürüş zevkini seveyim ben nasıl olduysa benzinli araç kullanmama rağmen bu zevki bir türlü alamadım. Dizel motordaki o düşük devirdeki yüksek tork u hiçbir şeye değişmem arkadaşın dediği gibi hangimiz günlük kullanımda 4000 devirler civarında araba kullanıyoruz ki hemen herkes ekonomik olsun diye 3000 deviri geçmiyor 3000 deviri geçmedikten sonra benzinli motordan nasıl bir sürüş zevki alıyor onu anlayamadım

Motor seçimi önemli burada, ve nasıl bir performans sevdiğin. 3000 RPM i geçmeden kullanacaksan küçük turbolu dizel motor en güzeli. Lag süresi çok kısa 2000 rpm de geliyor turbo.

Ayrıca ne zevk alıyorsunuz sorusunu yersiz buluyorum. Dizelin tek elle tutulur tarafı yakıt ekonomisi. Onun haricinde Benzinli motorun daha az vibrasyonlu olması, daha sessiz olması ve ses tonu. Atmosferik veya aşırı beslemeli daha fazla güç, daha yüksek devir bandında çalışabilmesi gibi çok çok artıları var benim gözümde.

Benim sürüş zevkime dizel motorlar cevap veremiyor. Tamamen tercih ve zevk meselesi yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Motor seçimi önemli burada, ve nasıl bir performans sevdiğin. 3000 RPM i geçmeden kullanacaksan küçük turbolu dizel motor en güzeli. Lag süresi çok kısa 2000 rpm de geliyor turbo.

Ayrıca ne zevk alıyorsunuz sorusunu yersiz buluyorum. Dizelin tek elle tutulur tarafı yakıt ekonomisi. Onun haricinde Benzinli motorun daha az vibrasyonlu olması, daha sessiz olması ve ses tonu. Atmosferik veya aşırı beslemeli daha fazla güç, daha yüksek devir bandında çalışabilmesi gibi çok çok artıları var benim gözümde.

Benim sürüş zevkime dizel motorlar cevap veremiyor. Tamamen tercih ve zevk meselesi yani.

Tamamen katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZSARA -- 13 Mayıs 2011; 13:17:33 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.