Şimdi Ara

Benzinli aracın sürüş keyfi vs diğerleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
6.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzinli kullanan arkadaşlar bilmedikleri şeyi yargılıyorlar.Ben yıllar önce dizel pick up kullanmıştır.TDI .Sonra ilk arabam olan clio sport u aldım.1.6 benzinli.120 bg di galiba.Otobanda 220 yapıyorduk.Lpg taktırmadım.Keyif verdi vermesine de benzin açısından canımıza okudu.2 yıla yakın bindim.Harcadığım benzin masrafını çıkarınca dudağım uçukladı.Şimdi yeni arabam seat cordoba 1.4 TDI aldım.Bana göre dizel motorlar benzinliye göre çok daha üstün teknolojiye sahip ve daha konforlu.Düzenli bakımlarını yaptırırsanız çok uzun km lere kadar götürebilir.O eski dizellerdeydi 100000 den sonra çok arıza çıkarır vs.Ben bu dizeli alınca çoğu arkadaşım neden benzinli ve lpg li araç almadığımı sordu.Ben her ikisinide uzunca bir süredir kullandığım için DİZEL diyorum.

Bu arada yeri gelmişken birde yıllık şu kadar km den aşağı kullanıyorsan benzinli kullan muhabbeti var.Bakın çok basit bir hesap ben ayda 1500 km yapıyorum.Yılda 18000 hadi yazın daha fazla yaparım 20000 diyelim.Ortalama 0.15 kr karlıdır mazot.0,15*20000=3000 tl bu da yıllık kar. Benim clio son zamlardan önce 40 kr a yakın yakıyordu şehir içi yoğun trafikte.Şu anda cordoba 20 kr seviyesinde yakıyor.

Artı söylemeden edemeyeceğim.Mazot ateşle yanmaz.Allah korusun bir kaza anında deponuz muhtemel bombadır.Mazot bu açıdan da güvenilirdir.

Saygılar.

• Güç istiyorsan benzinli, ekonomi istiyorsan dizel diyelim o zaman bitsin:) ama şimdi yine birileri çıkar güç için dizel daha iyi felan .ben peşinen soruyorum o zaman şuan piyasadaki en güçlü seri üretim turbo dizel motor kaç hp güç üretiyor.

formula 1 yarışlarına giden biri olarak farklı bir sound.

yoldaki hallerinden bahsetmiyorum bile..

benzinli bir lolita havasında..

dizel ise daha olgun bir hadise

göreceli diyelim yinede

Orijinalden alıntı: unixslax
    bu arabaları zorlayıp pertini çıkarıp motorunu bitirip satıyorlar işte bu videoları izledikten sonra 2. el den iyice soğuyorum

Arabayı redline a getirmek niye motorun pertini çıkarsın ki? Motor sıcaksa ve düzgün bir şekilde yağlaması yapılıyorsa redline da kullanmanın hiçbir sakıncası yoktur. Motor sesi çok gelince motor ölmek üzere gibi geliyor size herhalde.

Orijinalden alıntı: kemalb

quote:

Orijinalden alıntı: dnz60

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Diğer yorumlara karışmıycam benzinlinin sürüş keyfi ayrı.Ama dizelden ses gelmiyor yada az geliyor diyenleri anlamadım.Işıklarda tırıl tırıl sesten durulmuyor.Kaç bin tl lik araç tırıldıyor

benzinli araçlar yüksek devirlerde,dizel araçlar alt devirlerde
    daha sesli çalışır.
    140ile giden bir dizel duran bir dizelden daha sessizdir

Benzinli dururken dizelden daha sessizdir
    Benzinli giderken aynı model dizelden daha sessizdir.

Bunun yüksek devri alçak devri yok artık. Dizel almak durumundayım, zira tasarruf etmem lazım denilirse ok. Ama onun dışında yeni araç alacak birisini dizel almaya zorlayan
    tek bir neden yoktur. Benzinli arabayla kıyaslanamaz dahi.

ben dizelle benzinlinin sesini karşılaştırmadım ki;
    dizel araçlar yüksek devirlerde giderken cıkardıgı ses,ışıklarda beklerken ki
    sesinden azdır dedim..
    illa karsılastırmamı istiyorsanız(polemige girmemek için yazmamıştım)
    söyleyeyim 140km hız ile giden vw.bora aracım,140km hız ile giden
    Ssangyong Actıonsports KAMYONETimden daha gürültülüdür..

• Turbo benzinli araçları kullanmadım bilmiyorum fakat atmosferik benzinli mi yoksa turbo dizel mi derseniz 1000 kere turbo dizel derim sesi falan var ama bastım mı da yolda bırakmıyor hemen zıplıyor halbuki benzinlide yol koşulu müsait olacak fazla yük olmayacak arabayı tabir yerinde ise bas bas bağırttırıp bir üst vitese gececen ve ancak öyle sollama yapcaksın. Ekonomi kısmı tamam üç aşağı beş yukarı aynı hacimdeki benzinli ile dizel kıyaslanırsa benzinliyede sıralı sistem takılmışsa dizelle arasında çok bir şey fark etmez Ben aracın beygirine falan bakmam benim için önemli olan tork tur. torku yüksek olan aracı severim o da turbo dizeldir. Turbo Benzinli araç kullanan arkadaş var ise bizi biraz bilgilendirsin özellikle ivmelenme konusunda

Orijinalden alıntı: L.J

LPG/Benzinli araç sahibiyim, dizellere imreniyorum.
    Neden?
    Evvela ben dizeller gibi gazlasam yürümeye kalksam 100km'de 15lt yakarım onlar taş çatlasa 8-10lt yakıyor.
    Olmuş benzin 4.20tl gazlayınca insanın içi acıyor.

Aynı güce sahip dizel ve benzinli arasında ciddi bir tork farkı oluyor(aynı hacim değil güç).
    115hp'lik Lantis var bende, 115'lik CRDi Era deli gibi kafa tutuyor azıcık yokuş olsa farkı koyuyor ki benim araç 1800 o 1600.

Uzun yolda ben 3'te tepiyorum rampayı onlar 5'te bana mısın demiyor:)

Günlük kullanım için olan araçlar arasında dizelin avantajı su götürmez, spor ve performansa gelirsek iş değişir tabiki.
    Turbo benzinli 2000cc üstü olmadığı sürece yemişim benzinlinin vereceği zevki ben ekonomime bakar gazı köklemeye bakarım

Tamam, siz o zaman hiç vakit kaybetmeden bir dizel araç satın alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

bu arabaları zorlayıp pertini çıkarıp motorunu bitirip satıyorlar işte bu videoları izledikten sonra 2. el den iyice soğuyorum

Arabayı redline a getirmek niye motorun pertini çıkarsın ki? Motor sıcaksa ve düzgün bir şekilde yağlaması yapılıyorsa redline da kullanmanın hiçbir sakıncası yoktur. Motor sesi çok gelince motor ölmek üzere gibi geliyor size herhalde.

BAZI ARAÇLAR zorlamaya gelmez diye yazdım dikkatli okusaydınız ...

• ivtec'den sonra tdi sarmıyo gercekten
  • Açıkcası suan kullandıgım 3 litre twin turbo olan benzinli araçım 75 kuruş yakıyor litre basına, depo 55 litre bir depo ile 300 km gidiyorum ortalama gaza basmaya korkuyorum artık ama onun verdiği zevki bir 250-300 hplik dizel kesinlikle veremiyor, tabi 500 hplik 1000 torkluk bir dizel olursa hayır demem :))

quote:

üretici neden o bölgeyi kırmızı ile boyamış acaba?

orada kullanıcıya "dikkatli ol buralara fazla uğrama yoksa başın ağrır" diyor,

ama anlayana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 1 Mayıs 2011; 20:31:15 >

• Dizelin dezavantajları
    -Yüksek motor sesi
    -Sık vites değişimi istemesi
    -Motorun zor ısınması ve yıpranmaların %90'ı soğukken gerçekleştiği için sabahları aracı ısıtmak için 1-2 dk beklemeniz ve bir süre zorlamamanız gerekmesi
    -4000 devirden sonra ölmesi
    -Kickdown yaptığınızda 1 sn civarı "lan biri gaza bastı , gitsem mi gitmesem mi?" diye düşünmesi

Tüm bunlara rağmen neden dizel:
    -İşin özüne baktığımızda ülkemiz şartlarında tek sebebi ekonomi. Dizel bir araçla benzer bir benzinli aracın işletme giderleri aynı olsa kimse dizel bir aracın yüzüne bakmaz.
    -İstediğiniz kadar gazlayın ortalama 10 lt civarında yakarsınız.
    -Performansı hiç de fena değildir. Öyle ya da böyle koltuğa yapıştırır.
    -Benzer güçte bir benzinli araca göre yılda 4500 lira tasarruf ettirir.(kendi hesabım değişkenlik gösterebilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 1 Mayıs 2011; 20:41:50 >

• Sayın JasonBurak çok iyi özetlemişsiniz konuyu.

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Dizelin dezavantajları
    -Yüksek motor sesi
    -Sık vites değişimi istemesi
    -Motorun zor ısınması ve yıpranmaların %90'ı soğukken gerçekleştiği için sabahları aracı ısıtmak için 1-2 dk beklemeniz ve bir süre zorlamamanız gerekmesi
    -4000 devirden sonra ölmesi
    -Kickdown yaptığınızda 1 sn civarı "lan biri gaza bastı , gitsem mi gitmesem mi?" diye düşünmesi

Tüm bunlara rağmen neden dizel:
    -İşin özüne baktığımızda ülkemiz şartlarında tek sebebi ekonomi. Dizel bir araçla benzer bir benzinli aracın işletme giderleri aynı olsa kimse dizel bir aracın yüzüne bakmaz.
    -İstediğiniz kadar gazlayın ortalama 10 lt civarında yakarsınız.
    -Performansı hiç de fena değildir. Öyle ya da böyle koltuğa yapıştırır.
    -Benzer güçte bir benzinli araca göre yılda 4500 lira tasarruf ettirir.(kendi hesabım değişkenlik gösterebilir)

Güzel yazmışsınızda , ben binek arabası alıyorum, kamyon yakıtını binek arabalarına uyarlayan bir teknolojiyi kullanmak istemiyorum.
    Bu bizim ülkemizde yaygın, sizin dedğiniz gibi km. başı ücretlendirmeden dolayı rağben gören bir durumda.
    Benn Mondeo kullanıcısıyım, zaten dizeli hiç düşünmememe rağmen, diyelimki almak zorunda hissettim.
    Hem 2. sınıf bir yakıt tüketen bir araç satın alma, hem daha sesli bir motorla uğraşma uğruna benzinli arabadan 17 000 TL daha fazla ödeme,
    bakım yaptırırken bile benzinli arabaya göre daha yüksek maliyet uğruna yılda 5000 TL tasarruf etmeye değermi.
    Bugünkü devirde herkes arabasını zaten üç senede bir yeniliyor. O zaman siz ne düşünürsünüz?

• quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

ama anlayana

Ne güzel demişsiniz bak. "Fazla uğrama" diyor ama hiç gelme demiyor. Çok tehlikeli ve kötü bir şey olsa 5 bine kesici atarlardı değil mi?

1- düşük yakıt tüketimi

2- az yaktığı için benzin istasyonuna daha az uğrama

3- kaza anında yakıt sistemi benzinliye göre daha az tehlike arz ediyor.

benzine göre dezavantajları:

1- komplike motor, kullanması özen ve bilgi gerektiriyor, arızaya daha açık.

2- bakım ve tamir masrafları daha yüksek.

3- daha sesli ve vibrasyonlu çalışan motor.

4- daha vibrasyonlu çalıştığı için özellikle 100 binden sonra otomobil yorulmaya başlıyor ve diriliğini benzinliye göre daha çok kaybediyor. (bu forumda bu faktör ilk defa dile getiriliyor sanıyorum)

5- kışın daha geç ısınıyor, soğukta motoru ısıtırken içinde üşüyorsun.

6- park ettikten sonra turbo soğutma işlemi var. beklemek lazım.

sürüş keyfi, az yaktığı için gaza daha rahat basabilmek açısından dizel tercih ediliyor,

öteki tarafta yakıt masrafını bir tarafa bırakırsak, sürüş keyfi açısından benzinli motor çok daha üstündür.

sözün özü ülkemiz ekonomik gerçeklerinde dizele mahkumuz,

ama sevgili arkadaşlar otomobil benzinlidir. amerikada, japonyada, arabistanda, yani refah ülkelerinde dizel otomobil diye bir kavram yoktur.

dizel otomobilin sürüş keyfinden söz etmek ise maalesef züğürt tesellisinden başka bir şey değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: molarrr

4- daha vibrasyonlu çalıştığı için özellikle 100 binden sonra otomobil yorulmaya başlıyor ve diriliğini benzinliye göre daha çok kaybediyor. (bu forumda bu faktör ilk defa dile getiriliyor sanıyorum)

ilk 200 bin kilometre içerisinde turbo besleme arızaları görülebiliyor ancak kullanıcı normal seyrinden çıkmadıgı sürece yeni dizel motorların tamamı çok uzun ömürlüler. 100 bin kilometre olayı tamamen şehir efsanesinden ibaret. 400 bin kilometreyi aşan dizel araçlarımız var şu an şirkette.

quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

ama anlayana

Ne güzel demişsiniz bak. "Fazla uğrama" diyor ama hiç gelme demiyor. Çok tehlikeli ve kötü bir şey olsa 5 bine kesici atarlardı değil mi?

peki sence o videoyu çeken arkadaş ilk defa videoyu çektiği günmü uğramıştır oralara

ne demişler huylu huyundan vazgeçmez

quote:

Hem 2. sınıf bir yakıt tüketen bir araç satın alma, hem daha sesli bir motorla uğraşma uğruna benzinli arabadan 17 000 TL daha fazla ödeme,
    bakım yaptırırken bile benzinli arabaya göre daha yüksek maliyet uğruna yılda 5000 TL tasarruf etmeye değermi.
    Bugünkü devirde herkes arabasını zaten üç senede bir yeniliyor. O zaman siz ne düşünürsünüz?

nedir ya bu 2. sınıf muhabbeti? eskiden insanları sınıflandırırlardı zenci-beyaz, ikinci sınıf vs diye şimdide yakıtamı geçtik.

Yukarıda bazı arkadaşlar demiş ham petrol damıtılırken dizel benzinden altta kalıyormuşta o yüzden ikinci sınıfmış. O damıtma sırasında en üsttede bir takım gazlar çıkıyor ama nedense işi bilmeyen rafineriler bir işe yaramaz zannedip yakıyorlar öyle.

İlla sınıflandıracaksan yaptığı iş başına sınıflandır, hangisi birim başına daha çok iş yapıyorsa 1. sınıf odur.

bakım maaliyeti olayına hiç girmeyeyim onu bilen biliyor

• Zevkler ve renkler tartışmasına dönüşmüş...
  • Broadway kullananlar bilir. 1992 model benzinli Broadway ile 3000 d/dk da 88 - 90 arası hıza çıkabiliyordum. Bana dediler ki, 3000 d/dk.'yı geçme. Yakıt tüketimin bir anda artar. Ben de uzun yolda buna dikkat ettim. 720 km yolu 90 ile gitmek bazen zulüm gibi geliyordu içindeki diğer yolculara. Benim için farketmez. Ben zaten yüksek hızı sevmiyorum. Fakat diesel arabaya geçtim. 3000 d/dk.'da 120 km hıza çıkıyor. Hatta birazcık daha fazla. Herkes rahat etti.

Benzinli araba neye göre zevk. Neye göre zulüm. Aynı durum diesele göre de değişir. Önce araçtan beklentinizi belirleyin.

Ama efendim, benzinli araba şu kadar saniyede 100 km hıza çıkıyor. vites aralıkları uzun. uzun süre 200 km hız yapabilirim. Vs. vs.vs.

Banane yahu. Ben yüksek hızı sevmiyorum ki. Sık sık vites değiştirmeyi sevdiğim için otomatik vitesli arabaları bile tercih etmiyorum mesela. Demek ki neymiş. Önce beklentilerimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 2 Mayıs 2011; 9:54:53 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.