Şimdi Ara

Benzinli Araba Almayın, Aldırmayın! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
5
Favori
35.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar böyle düşünmeyin benzinin çoğu vergi yani devletin kasasına gidiyor ..devlete yardım ediyorsunuz işte .devlet güçleniyor ..daha çok alın daha çok güçlensin .para lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun vergiler ve benzinin fiyatı...
  • boşu boşuna birbirinizi yiyorsunuz arkadaşlar benzin , dizel , lpg hepsi kazık hepsine fahiş fiyatlar veriyoruz dizel megane ım var normalde az yakan bir araç ama litresi 6 tl ye dayanınca araç ne kadar az yakarsa yaksın artık çok pahalıya geliyor hele istanbul gibi trafiğin , dur kalkın bol olduğu bir yerdeyseniz az yakan araç olmuyor maalesef.Bu fiyatlar nereye kadar böyle gidecek merak ediyorum artık araca binesim gelmiyor normalde olması gereken benzin 3 motorin 2,5 lpg 1,75 civarı olmalı bana göre
  • Yıllarca hep dizel bindim.. 1,6 sından 2.0 litresine.. Hala dizel kullanıyorum.. Ama artık yeter diyor bünye.. Bir sonrakini benzinli alacağım.. Sıkıldım zaar..
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    hayatında dizel mercedese binmemişsin bindigin b sınıfı dızeller. cunkı yalıtım mevzusunu bılırdın dizel mercedesi birak

    308 508 3008

    pejonun araclarında bile ses duyamassın. yalıtımı ıyıdır

    honda yenı dizeli anlayamassın dizel oldugunu ammma eşşek hoşaftan ne anlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boyle konulari okuyunca ben problemliyim hissine kapiliyorum.

    2009-2015 arasi dizel arac kullandim. o tarihten bu yana da benzinli aracin yanina sahip olmayip kiraladigim dizel araclarim oldu.

    insignia mesela, dizelini kiraladim. yavas gideyim ekonomik olsun diyorum, 6 litre yakiyor. e benim kullanim tarzima, guzergahima uygun degil. ben simdi bu arabayi satin alsam defolu hale 160.000₺ para vermistim. benzinlisini de 128.000'e bırakmislardi. benzinlisi aynı tarzla maksimum 8 litre yakacak. nereden biliyorum, cunku ayni tarzda kullaninca 4.2L arac 9.5-10 litre yakiyor.

    ben simdi niye 25.000 fazladan vereyim? kaskoma da yansiyacak bu bedel, bakim masrafim da artacak. finansman maliyetlerim var, ekstra faiz yuku olacak, yatirim firsati cikarsa param bagli kalmis olacak? biraz isine gucune dikkat eden kisinin yapacagi is degil anlayacaginiz.

    memur mehmet efendi iseniz, senede 5000km'den fazla yol yapmiyorsaniz ve satarken degerini koruyor illüzyonunu kendinize yedirebildiyseniz dizel tam size gore ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 1 Ağustos 2018; 7:10:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 5 sene 1.4 hdi kullandım. Araba yakmıyordu. Keyifle kullandım lakin zevk yok. Gürültülü dizel sesi.



    Sonrasında 160 bg 1.6 thp benzinliye gectim. 1.4 hdi 5.5 6 litrelerde gezerken , 1.6 thp 8 litre yakıyor. Ortalama hızlar 25 km.



    Aylık yaptıgım menzil 200 km kadar düstü ancak dunyaya bir kere gelecegiz.



    Ki 160 bg bir arac 8 litre ise daha dusuk bg ler 7 litrelerde falan yakacaktır muhtemel.



    Benzinli arac aldırmayacagımıza benzin fiyatlarını dusurtelim. Güncel fiyatlarda az yakan arac yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Ben de kendi tecrübeme göre konuşuyorum sizdeki durum bizde de egea dizel, golf tsi olarak var, 1.5-2 litre fark var ortalama tüketimler arasında. İki araç da aynı rotada aynı tarzda kullanılıyor. Akıl mantık işi mi yarım litre fark olsa kim dizel alsın, Vw niye dizel üretsin?



    Ayrıca jetta tdi en fazla yakan modern 1.6 dizellerden olabilir, bunu da hesaba katmak lazım. Zaten emisyon hilesi olan bi motora sahip. Mesela golfe baktığında en tasarruflu benzinlisi olan 1.0 tsi ile 1.6 tdi arasında yaklaşık 1.5 litre tüketim farkı var şehir içi.



    Sizdeki fark öyle denk gelmiş, bendeki böyle. İsteyen istediğini alır biner de yarım litre fark var demek, bunu genele vurmak komik kaçar.
    Selamlar 1.6 tdi jetta ve 1.3 multijet egea yakıt tüketimleri nasıldır kullanıcı olarak yorum yapar mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Artık toplu taşıma kullanıyorum .İşe zaten servis var. Gece zaten taksi çağırıyorum o da çok nadir. Sigorta yok,vergi yok,bakım yok, masraf yok, yakıt derdi yok oghhhh beee. Öğrenci akbili de aldım. . Bİ basıorum 1.25tl :)
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Bende 1.6 dizel egea var, ama 1.6 tdi Jetta'nın 1.3 egea'ya göre fazla yakacağını söyleyebilirim rahatlıkla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinli almayın diyip yıllarca dizel alın deyip.yıllarca avrupada dizelin benzinliyle ayni fiyatta olduğu halde burda ise fahiş fiyatlı olduğu halde.hala dizel demenin ne manası var.dizel deyip disbürötörlere milleti ciktirdiğiniz yetmedi mi türkiyede alınmaz dizel.
  • Aslında hibrit alınır da işte fiyatlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freemangroovy

    Yıllarca hep dizel bindim.. 1,6 sından 2.0 litresine.. Hala dizel kullanıyorum.. Ama artık yeter diyor bünye.. Bir sonrakini benzinli alacağım.. Sıkıldım zaar..
    140 beygir turbo benzinli araca geçtim, tın tın çevre yolundan işe gidip geliyorum, (yaşamkent-çankaya oran) 6.1 ortalama tutturdum, ancak motor sesi olmayınca biraz lastik ve rüzgar sesi geliyor, onceki dizel manueldi bu otomatik, biraz farklı hissettirdi.. Ayrıca dizeller hiç ısınmıyordu, benzinlinin durumunu görmek için kışı bekliyorum.. Dizelde hiç acımazdım şimdi tetenek sürüyorum, çok az seri bile sürsem ortalama tüketim hemen fırlıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Bende 1.6 dizel egea var, ama 1.6 tdi Jetta'nın 1.3 egea'ya göre fazla yakacağını söyleyebilirim rahatlıkla.
    1.6 dizel egeaçin şehiriçi yakıt değerleri nasıl peki hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Benim uzun dönem yakıtım izmir şehir içi 25 km ortalama hızla 6.5 litre, otomatik vites bu arada. Start-stop kapalı kullanıyorum, açık olunca 6-6.1 falan oluyor tüketim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen gun hesapladim 2018 astra hb dynamic paketti galiba,yilda 7300km yapan(gunde 20km) icin dizel kendini 12 yilda, yilda 20 bin km yapan icin 4 yilda amorti ediyor.(hesaplamada hem dizel hem de benzinli model icin fabrika verisi yakit tuketimini baz aldim))

    Benzinli benim icin daha ideal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom II -- 1 Ağustos 2018; 13:49:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al bir dci oldun bitsin şu halen alırken pahalı yok satarken şöyle diyenlere de hastayım ben 10 a yakın aldım sattım zarar yok. Brnzinli araç evet güzeldir benzinliği olana :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SıradanBirKullanıcı S kullanıcısına yanıt
    Ne alacağız o Zaman ? Akülü araba mı ? Normal toplumlar, protesto diye toplum olarak, tepkisini koyar. Bizim gibi, insani ihtiyaçlarından tasaruf yapmazlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Phantom II kullanıcısına yanıt
    dizel bakım ücretlerini ve dizele ilk başta verilen farkın alternatif yatırım (mevduat, fon, vs) imkanlarını da katarsanız amorti suresi daha da uzar. benim kullanım sıklığıma göre de iktisadi açıdan benzinli daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizele de 100 lira ile yarım depo gelmez bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.