Şimdi Ara

Benzinli Araba Almayın, Aldırmayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
481
Cevap
5
Favori
35.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2017 Ocak ayında 1.4 150 HP Astra aldım. O zamanlar benzinin litre fiyatı 5.14 TL falandı. Yılda 7-8 bin km yaptığım için dert etmeden benzinli aldım. İlk 5-6 ay gayet güzeldi yakıttan memnundum. Zamlar ard arda gelmeye başlayınca doğal olarak cebimden çıkan para da arttı.

İlk zamanlar daha ışık yandığında 100 TL'lik yakıt aldığımda yarım depoyu geçerken, şimdi ışık yanmadan 100 TL'lik alsam da yarım depo olmuyor bile.

Araba varken sağ sola (yürüme mesafeleri hariç) toplu taşıma ile gitmekte olmuyor. Yaz geldi zaten neredeyse her akşam dışarıdayım.

Araca gaz mı taktırsam diye düşünüyorum fakat bu motorlarda LPG ile ilgili sorunlar var.

Aracımı satsam dizel alsam desem piyasa o kadar yükseldi ki ben aracımı satsam üstüne 10-15 koysam bile anca B segmenti dizel alabiliyorum.

Nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum

• Benzin fiyatları uçuk ona eyvallah da, yılda 7-8bin km yapıp arabayı yürütmekte zorluk çekiyorsan en baştan Lpg'li veya daha ucuz bir araba almayarak hata etmişsin demektir, bunun dizelle benzinle ilgisi yok. 15bin fark verip dizel alsan bir daha yakıt almayacak mıydın, mazotun litresi 3 lira mı? Mazot çok ucuzmuş veya benzinli araba 10lt yakarken, dizel 5 yakıyormuş gibi konuşuyor herkes bu tip konularda.

Bu ülkede akaryakıt ortalama gelire oranla müthiş pahalı, ne tip araç alırsan al bunun acısını çekeceksin.
    Türkiye`de bana göre 7 litre üzeri yakan benzinli araba kullanan arkadaşlar zengindir :) Ben olsam lpg taktırırdım işini düzgün yapan birinden.
    Ayrıca artık dizel araç bile fazla yakıyor.Hiç bir dizelin cazibesi kalmadı bana göre artan akaryakıt fiyatlarından dolayı.Benzin fiyatına yaklaştı mazot.
    Litresi 2.73 den gaz almaya devam
  • Şimdi sorun benzinli arabada mı _?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alın Civic diyoruz hala Astra alıyorsunuz. illa Alman olacaksa dizel alacaksınız. Yoksa zengin olmanız lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 Kuruşluk yakıt farkı bile bütçeni alt üst ediyorsa senin neyine benzinli araba dostum.Eskide olsa B Sıfıda olsa Dizel alacaksın bu kadar basit.
  • Skandalek kullanıcısına yanıt
    Civic alalımda fabrika çıkışlı göçüklü araba mı kullanalım?
  • biz de isteriz dizeli ama çok fark koyuyorlar. benim 7_8 belki de 10 senelik benzin-mazot tüketim fiyat farkını peşin istiyorlar aracı alırken.

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    3 kuruşluk fark dediğin neredeyse 1 TL.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TSi motor almayın dikkat!!!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Ben aracı alırken dizel farkı 15.000 TL'di. Bende sizin gibi düşünerek benzinli aldım. Belki o zaman cebimden 15.000'i verseydim kafam daha rahat edecekti ve psikolojik olarak arabam az yakıyor diyecektim. Ama şimdi her ne kadar 15.000 ekstradan vermemiş olsam da psikolojik olarak can sıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıradanBirKullanıcı

Civic alalımda fabrika çıkışlı göçüklü araba mı kullanalım?
    Hadi iyisin bu mesajla şimdi rekor beğeni alırsın

Edit : 2015 de sıfır almıştım daha az yakan araba görmedim hala, şu yeni dizel civic forumlarda gördüğüm kadarıyla bayağı az yakıyor yeni tercihim sanırım o olacak ileride

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 9 Nisan 2018; 13:55:53 >
  • Ne 3 kuruş farkı ? Neredeyse litrede 1 TL fark var. Haftada 100 TL alsan ayda 16 Litre yapar yılda 192 litre yapar.

Bunun kaskosuna sigortasına mtvsine muayenesine gelen zammı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıradanBirKullanıcı

3 kuruşluk fark dediğin neredeyse 1 TL.
    1 TL Olsun. Depoda 50 TL Yapar. 50-100 bin tl değerinde arabaya binip. ayda 50 tl vs seni etkiliyorsa dizel almalısın.
  • İste matematik bilmezsen böyle saçma konuşursun. Madem 10 15 üste koyacak paran var. Bi hesaplasana ayni aracın dizelini almis olsaydin 15 binliralik yakit farkiyla kaç km yapardın? Hiç hesaptan anlamıyorsunuz arkadaş.

Siz buralarda kuruş hesabı yaparken ben Türkiye yi turluyorum, buradan artistlik yapıyorsunuz ben düşüncemi paylaştım. 150 falan ama 250 lik araçları geçiyor, hadi hesap makinası ile hesaplayın ha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 9 Nisan 2018; 14:12:2 >
    Sende ne var, bildiğim kadarıyla Egea, sana da güvenli sürüşler dilerim, lütfen soldan gitmeyin, hız yapmayın, anladınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 9 Nisan 2018; 14:20:22 >
  • Alinabilecek daha ekonomik benzinli secenekler varken siz oyunuzu performanstan yana kullanmissiniz.

Basta bu hesabi yapacaktiniz kanimca.

Hayirli gunler

• quote:

Orijinalden alıntı: Skandalek

Sende ne var, bildiğim kadarıyla Egea, sana da güvenli sürüşler dilerim, lütfen soldan gitmeyin, hız yapmayın, anladınız
    Egeam yok
  • Skandalek kullanıcısına yanıt
    Yeni araç alıyorsun ve AVMye bile almıyorlar. Rezillik.

Dert ediniyorsan sat B sınıfı dizel al. Dizel de ucuz değil. 6 ay sonra aynı şeyi dizel için söyleyeceksin.

• Benzin fiyatları uçuk ona eyvallah da, yılda 7-8bin km yapıp arabayı yürütmekte zorluk çekiyorsan en baştan Lpg'li veya daha ucuz bir araba almayarak hata etmişsin demektir, bunun dizelle benzinle ilgisi yok. 15bin fark verip dizel alsan bir daha yakıt almayacak mıydın, mazotun litresi 3 lira mı? Mazot çok ucuzmuş veya benzinli araba 10lt yakarken, dizel 5 yakıyormuş gibi konuşuyor herkes bu tip konularda.

Bu ülkede akaryakıt ortalama gelire oranla müthiş pahalı, ne tip araç alırsan al bunun acısını çekeceksin.
  • Mazota zam gelmedi mi ? Saçma sapan konular açmayın arkadaş ya 80-90 binlik araban var gelmiş benzinli araba almayın diyor tüp taktir kardeş 3500 e landirenzo takıyorlar sadece sübap yakma sorunu oluyor onunda belirtileri belli zaten erken teşhiste 1000-1500 arası masrafın çıkar. Gül gibi araban var bin gitsin Şu dizel aşkınız ne zaman bitecek hayret ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Egeam yok

Alıntıları Göster
    Fakat sıkı bir Fiat savunucususunuz, doblo mu var, neyse hepsi aynı konsolu kullanıyor zaten hepsi birbirinin aynı olur öyle, inş dizel civic sahibi olursunuz sizde, hadi iyi günler

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.