Şimdi Ara

Benzine katılan aseton %30 verim artışı sağlıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
3
Favori
15.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam 5 ytl nedir ki. 1/640 oraninda koyuyorsun. Yani kabaca 1800 ytl lik benzine 5 ytllik aseton koyacaksin. Parasi dert degilde, bu is istasyonlar tarafindan yapilmazsa olmaz. Son kullanici orani tutturamaz. Zaten biraz fazla kacirinca hemen verim dusuyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vertexShader


    quote:

    Orjinalden alıntı: malicas

    Yaaa arkadaşım bırakın böyle şeyleri allah aşkına. dünde adamın biri çıkmış haberlerde adam deposuna 10 litre mazot üzerinede 5 litre ayçiçek yağı koyup iki katı yol gidiyorum diyor. palavra bunlar yaaa. eğer dediğin gibi olsaydı niye daha depomuza girmeden benzine aseton koymuyorlarki zaten sadece üreticiler salak bi biz akıllıyız. Benzinli aracın motoru sadece benzin ile mazotlu aracın motoru sadece mazotla elektrikli aracın motoru sadece elektrikle çalışır. ve bunlarla çalışmak için üretilmiştir. eğer böyle şeyler gerçek olsaydı inanın bütün motor üreticileri bu tip şeyleri açıklayıp herkesin kullanmasını önerirlerdi.


    Bu kadar da on yargili olmayin. Dizel ve benzinli motorlar icad edileli 100 yil oluyor. Soyle ciddi kullanilmaya baslanmasi uzerinden de 50 yildan fazla zaman gecti. O zamanlarda petrol un fiyat cok cok daha dusuktu. Bitkisel yaglar mazot a benzin e gore cok pahali kaciyordu. Adamlar haliyle petrol yakacak motor dizayn ettiler. Yag la calisan motor dusunmediler. Ama artik fiyatlar degisti. Yag daha ekonomik oldu. Ama milyonlarca dizel motor yolda. Yagla bu motorlar calisir. Ama ayarlar tam optimum olmaz. Haliyle firma zaten sattigi motorda yag kullanmani istemez.

    O kadar zamandir biodizel laflari dolasiyor. Biodizel denilen sey bildigin bitkisel yagin, bir miktar cozucu ile karistirilmis hali. Yani dizel motor yagla calisir. Birde bu isler muhendislik isi. Oyle kesin kurallar yok. Dusuneceksin bu sartlarda bu sistem calisirmi. Su sebeplerden calismaz diyemiyorsan bir deneyeceksin. Yeni fikirlere biraz acik olmak lazim. Analizini testini bilimsel gerceklere gore yaptigin surece sorun olmaz.



    hocam ben bu tip bitkisel ürünlerle motor çalışmaz demiyorum. benzinle çalışmak için üretilen motor bitkisel yağlarla çalışmaz. ama bitkisel yağlarla çalışan motor üretirsen neden çalışmasın. dimi ama ???




  • rafineriler niye aseton katmıyorlar sorusunun bizim düşünemiyceğimiz birçok cevabı olabilir. sonuçta bu işlemler evde asetonu alıp benzine katmak gibi basit şekilde gerçekleşmiyor. belki bir eksisi belki bir tehlikesi veya kusuru vardır. belkide hiçbiri yoktur adamlar daha çok benzin satmak istiyordur.
  • malicas bitkisel yağla çalışan benzinliler değil dizeller. bu bilinen bişey isteyen deneyebilir.
  • Ben bir ara biodizelde kullanılmak üzere palm oil diye bi yağ ithal etmeye çalışan bir firmada yazışmaları yapıyodum. Avrupda çevresel pozitif etkileri yüzünden tercih edilen, ve vergi indirimi ile teşvik edilen ve küçük bir oranda normal dizele karıştırılarak satılna bişey. Palm gibi başka bitkilerin yağı da karışıtırılabiliyor, mesela ayiçeği. Ama palm denilen bitki öğütülüp tarla kenarına serperek haşerat kaçırmaktan başka hiçbir şeye yaramayan bişey olduğu için tercih ediliyor. Faydası ise yakıta belli oranda karıştırıldığında performansı arttırması ve yüksek ısılara rağmen aracın kendi yağlama sistemine ekstra bir yağlanma sağlayarak kullandığı sürece aşınmayı azaltması.

    Bu arada nedir bu palm diyosanız, normalde zehir etkisi olduğu için hiçbir şekilde insan beslenmesinde tüketilemeyen, ama Kanadalı bilim adamlarının genetikleriyle, radyoaktif etkileri de ekleyerek oynayıp "aa ddünyanın en sağlıklı yağını bulduk işte size Canola yağı" dedikleri bişey. Canola yağının "Can" ı "Canada" kelimesinde devşirmedir.

    Bu arada düşük bir orandan su ile bitkisel yağı elektroBilmemNe yöntemiyle homojen bir şekilde karıştırmayı beceren Seul'de bir üniversite bunu okulun dizel araçlarana tek yakıt olarak kullanıyor ve normalden çok az aşınan araçları kullanmaya devam ediyor. Seul'de bana anlatıldı yıllar önce, geçen sene de Discovery de gördüm.

    Köydeki amcam da kullanılmış bitkisel yağı senelerdir traktöre boca edip duruyo, şikayet ettiğini hiç duymadım. Alet zaten 1970 model, şikayet etse ne dicek... saygılar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vertexShader


    quote:

    Orjinalden alıntı: malicas

    evet geçen ayçiçek yağından molotof yapmıştım o kadar yanıcı bir maddeki uçaklarda bile jet yakıtı katkısı olarak onu kullanıyorlar.


    Hocam mazot u yakmayi denedin mi peki? Bir dene ve gor bakalim ates tutmayla yanabiliyormu.

    yanmazmı??




  • Hocam betona dokup yakmaya calismistim, yanmamisti. Hava soguktu, beton nemliydi vs olabilir ama benzin olsaydi direk alev alirdi. Kagida falan dokup yakmaya calissan kesin yanar. Ama aycicek yagi da yaniyor o sartlarda. Mazot aycicek yagindan tabiiki daha yanicidir. Ama oyle asiri yanici bir yani da yok. Zor tutusuyor.
  • böyle verim sağlayan şeyleri benzinciler neden kullanmıyorlar, bunlar söyleniyor ama bunu kullanıma geçiremiyoruz ki...
  • Mazot Yanici degil Patlayicidir Yane kolay Tutusmaz Bu yuzden askeri alanlarda benzin pek kullanilmaz(depolanmaz)(bu bi sebebi tabi)
  • Bunu ben de duymuştum. Araca zararı yoksa uygulanabilir. %20-30 gerçekten iyi değer.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Bunu ben de duymuştum. Araca zararı yoksa uygulanabilir. %20-30 gerçekten iyi değer.



    2005
  • Konu açıldığında yeni doğan bir çocuk şuan 8 yaşında.
  • Önemli olan tasarruf yapmak. 2005 olsa ne olur, 2001 olsa ne olur.
  • Şener bey, oran hakkında birşey geveliyor ama hay şivesine deyip sinir oldum. Siz duyabiliyor musunuz, 10 galona ne kadar aseton?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Bunu ben de duymuştum. Araca zararı yoksa uygulanabilir. %20-30 gerçekten iyi değer.



    Sonunda konuyla ilgili bir video. Teşekkürler Şener.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    Konu açıldığında yeni doğan bir çocuk şuan 8 yaşında.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    Konu açıldığında yeni doğan bir çocuk şuan 8 yaşında.

    Araba da 120 yıl önce icad edildi ama hala kullanıyoruz işte.
  • Oran nedir anlayamadım.....Ne kadar benzine ne kadar aseton?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: one man one engine

    Oran nedir anlayamadım.....Ne kadar benzine ne kadar aseton?

    640 litre yakıta 1 litre aseton

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saf aseton olması da önemli diyor videoda.

    Test etmek lazım. Benzin çok pahalı.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.