Şimdi Ara

Benzin kokusu çözümü? (Honda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 98 Model 1.4 is Honda civic aracımdan düşük viteste ve yüksek hızda durma eğilimi yaptığımda frene bastığımda havalandırmadan benzin kokusu geliyor birde yakıt tüketimi arttı km de ş.içi 450 kr civarında yakıyor honda servisine gitmelimiyim gercekten çok rahatsız edici bir durum ne yapmalıyım ?

• bizim 70 bindeki mareamızda da var çiğ benzin kokusu çözümünü bulamadık
  • daha çok motor soğuken yapıyor ama ekseriyetle geliyor :(
  • Servisi boşver, iyi bir ustaya göster.
    Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama eminim işinin ehli birisini bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A-L-P-E-R

bizim 70 bindeki mareamızda da var çiğ benzin kokusu çözümünü bulamadık

Hızlı kalkınca geçmiyo mu
  • izmitte sürekli gittiğim servisime gösterdim onlar çözemedi birde 10.000 bakımında yan sanayi hava filitersiyle benzin filitresi taktırdım ondan önce böyle bir koku yoktu :(
  • bende duydum o kokuyu güzel oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Koku güzelde ya benzin kacırıyosa o zaman cepten zaten yakıyo...
  • Yaşın kaç bilmiyorum ama eminim benden küçüksündür. Dost tavsiyesi mi dersin yoksa abi tavsiyesi mi bilemem ama tavsiyem arabanı biran evvel elden çıkarmaya bak.
  • motora giden yakıt hortumun delinmiş olmasın? Bizim arabada 1 kez delinmişti. Kaptun altında birşeye bakmak için öylesine açtığımızda farkettik iyice bir kontrol edin derim.
  • Daha önce bu sorunu yaşayan Honda yokmu sorun ne olabilir arkadaşlar...
  • Motor kısmında kacak yok gözüküyor bu arabaların benzin hortumları havalandırmaya yakın bir yerden mi geçiriyo acaba koku havalandırmadan geliyo.
  • Kabin filtresini değiştirin bence (varsa tabii).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vincentvega -- 22 Nisan 2011; 10:34:59 >
  • bende yuksek devırde 6000rpm lımıtıne yakın gıderken koku gelıyor.benzın mı anlamıyourm ne kokusudur?
  • o koku 6000 7000 rpm de bendede oluyor ama haliyle o arada motor aşırı ısındığı için normal olabilir diye düşünüyorum benimki ışıklarda frene basıyorum oarada içeri koku geliyor anlamadım
  • benzin deposu havalandırmasını bir kontrol ettirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Honda_jdm

o koku 6000 7000 rpm de bendede oluyor ama haliyle o arada motor aşırı ısındığı için normal olabilir diye düşünüyorum benimki ışıklarda frene basıyorum oarada içeri koku geliyor anlamadım

Arkadaşlar aynı problem benim aracımda da var.
    Sabit hızda seyir halinde veya kalkışta hiçbir koku gelmiyor.
    Ancak özellikle uzun mesafe sabit hızda gittikten sonra trafik ışıklarında durduğumda benzin kokusu geliyor.
    Birkaç dakika sonra koku kayboluyor. Frenleyip durunca yine aynı koku. böyle devam ediyor.

Aklıma gelen ihtimal, benzin hortumunda veya benzinin geçtiği herhangi bir yerde oluşan bir kaçak biryerlerde birikip frene basıldığında buradan motorun sıcak kısımlarına akıyor ve buharlaşıp havalandırmadan içeri giriyor.

Bu şekilde olabilir mi yoksa başka bir problem mi var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.