Şimdi Ara

BenQ XL2420Z 144Hz Oyun Monitörü [inceleme] | [XL2420T karşılaştırma-01.01.2015] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
3
Favori
9.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.hepsiburada.com/liste/aoc-g2460pqu-24-1ms-analogdvihdmidisplay-full-hd-led-gaming-monitor/productDetails.aspx?productId=bd800111&categoryId=3002879 bu monitörü de düşünebilirsin hocam ben düşük input lag süreli ve f/p olarak birde asus vg248qe yi buldum(amazondan alırsan) ama hala gönlüm eizo dan yana diyorum ya ağırlıklı cs go için alıyorum umarım indirime giderler satış rekoru kıracağına eminim

• Hocam technopat incelemesini bi izle renkler bi soluk ekran pikselleri belli oluyor direk eledim listeden 200 tl koyup wievsonic alırım daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @bocekgrafik, @HungryBody, @LykiaN33, @Breaak4love

Mürsel abi ve diğer arkadaşlar, sizden ricam ''monitör tavsiyesi, başka model vs.'' ile alakalı konuları bocekgrafik'in konusu altında tartışabilirseniz memnun olurum.

Hem oradaki ihtiyacı olan insanları bilgilendirmiş olursunuz, hem de inceleme başlığı ile alakalı olmayan modeller için doğru yerin burası olduğunu düşünmüyorum.

Yanlış anlaşılmasın yazdıklarım, bu durum sadece ''XL2420Z veya 2420T'nin'' seçenekler arasında olmadığı sorular ve cevaplar için geçerlidir.
  • cevap için teşekkürler hocam saolun, dediğiniz gibi ilk başlarda çok sıkıntı yaşadım renk kalitesi acısından, yalnız daha sonra yaptığım ayarlamalarda şuan sorunsuz ve gayet iyi renklerde kullanıyorum
  • Haklısın. Gerekli hassasiyeti göstermediğim için özür dilerim.

Normalde bu konulara dikkat ederdim ama, özellikle de mobilden girdiğimde konu başlığına bakmıyordum pek. Bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu monitörü playstation 3 veya 4 ile 3D olarak kullanabiliyor muyuz? Teknik olarak mümkün mü bu?
  • Kardeşim bu incelemede ips ekran renk kalitesi ile yarıştığı söyleniyor benim için canlı doyurucu renkler çok önemli ama 144hz akıcılığı da önemli senin incelemende renk kalitesi bırak aynı ayarda olmayı diğer 60hz monitörlerden daha kötü demişsin o yüzden kafam karıştı.
    İnceleme:BenQ XL2420Z oyuncu monitörü incelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karGa6 -- 23 Haziran 2015; 3:31:30 >
  • Bende şu sıralar monitör almayı düşünüyordum. Bu monitörü çok inceledim ve beğendim. oyun ve film için alıcam fakat film için pek bir şey göremedim doğrusu. Filmlerde standart bir performans yakalaması benim için yeterli olacaktır. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı ?

Bir de monitörü nereden sipariş vereyim, uygun bir yer var mı ?
    Ölü piksel ile karşılaşırsam iade hakkım oluyor mu ? Arkadaşlardan ölü piksele rasgelmiş olan var mı ?
    Şuan ki fiyatına değer mi beklemek mi lazım ?

Bunlar öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.

not: Şuan kullandığım monitör : hp w2207h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 6 Temmuz 2015; 18:01:45 >
  • @Comaa

Bugün üzerinden 2 ay geçmiş ama rica ederim.

Monitörle aranız iyidir umarım.

@bocekgrafik

Yok abi estağfirullah. Senle zaten bu konuyu konuşmuştuk ama burada da sanki cevapsız kalmış gibi görünmesin diye yazayım dedim.

Herkese oluyor zaten öyle arada. Bir konu içerisinde sorular sorulmaya başlandı mı devamı geliyor.

@takeru

Merhaba,

Monitörü aldınız mı bilemiyorum ama bu tarz yüksek Hz monitörleri oyun konsolları için tavsiye etmiyorum. Hem yüksek hz deneyimini kullanamıyorsunuz (monitörde 50 - 60 hz gibi değerlerde kalıyor) hem de 3D vs. özelliklerde kullanılamıyor.

@karGa6

Forumda pek aktif değilim bir süredir. Bundan dolayı eski konularımda cevapsız birçok mesaj kalıyor. Yeni en son konularda yazıyorum bir - iki haftadır. Kusura bakmayın.

O inceleme malum, bir internet sitesi incelemesi olduğu için bazı abartı düşünceler sarf edebilirler. ''Göz var nizam var'' diye güzel bir sözümüz vardır. Maalesef gerçek doyurucu renk kalitesine sahip IPS paneller ile bu tarz TN panelleri mukayese edemeyiz. Tabii ki fark olacaktır. Ben de zaten ''biraz daha düşük'' renk kalitesi aldığımızı belirtmiştim. IPS'i bir kenara bırakırsak, ''normal 60Hz'lerden'' kastım tabii ortalama fiyatı biraz daha yüksek olan modeller. Yani 400 TL üzeri 500 - 600 TL bandında bulunan monitörleri kast ediyorum. Yoksa giriş seviyesi FULL HD@60Hz paneller ile kıyasladığımız yok tabii ki. Ancak zaten ''TN panel'' aldığını bilen bir kullanıcı bunları bilerek ürünü almaktadır / almalıdır.

@borealatis

Merhaba,

Bu monitörün birinci amacı zaten oyun olduğu için aslında renk kalitesi vb. başlıklar bile ekstra kaçıyor denebilir inceleme içerisinde. Film tarafı da inanın hiç aklıma gelmedi desem yeridir. Gerçi paylaşılan fotoğraflar ve renk kalitesini gösteren fotoğraflar içerisinde film kalitesi hakkında da az çok çıkarım yapabilirsiniz.

Kendi kişisel görüşlerimi de belirteyim film ile alakalı:

Zaten 24'' ve üzeri büyüklerde en azından kaliteli 720P filmler izlenmesi gerektiği aşikar. Ama güzel riplenmiş 1080P filmlerde monitörde gayet iyi gidiyor (3 - 5 GB arası boyutları olanlar bile). Monitörü kullanacağınız ortam çok fazla güneş almıyorsa (ya da perde vb. ile kapatabiliyorsanız) gayet iyi film deneyimi alabilirsiniz. Ama güneş alan ortamlarda tavsiye etmiyorum. Yansıma yaptığı için sıkıntı olabilir zaman zaman. Başka sorularınız olursa film ile alakalı yanıtlamaya çalışırım.

Uygun fiyat olarak;

http://www.hepsiburada.com/benq-xl2420z-24-1ms-analog-dvi-2xhdmi-display-full-hd-led-oyuncu-monitor-pm-bd801343

Burası var şu an. Siz yinede almadan önce araştırınız fiyat aralığını.

Ölü pixel konusu BENQ'da biraz katı. Aynı paralel içerisinde 3 , farklı noktalarda 6 ölü pixel olunca iade veya değişim yapıyorlar. Ama alacağınız yerin direkt olarak sıfır ölü pixel garantisi varsa hemen değişim yaparlar.

Son olarak eğer ''renk kalitesi'' sizin için birinci öncelik ise ''IPS'' panellere yönelmeniz daha mantıklı olur. Hem IPS hem de yüksek hz olan monitörler piyasaya gelecek ama fiyatlarının 2500 - 3000 TL arası olması bekleniyor. Birde yüksek hz bir monitör aldığınız zaman inceleme içerisinde birçok yerde belirttiğim gibi en azından oyunlarda 70 FPS ve üzerinde alabilen bir sisteminiz olması gerektiğini de unutmayın.

• beyler switchdeki 1-2-3 tuşları istediğimiz mode u koyabiliyormuyuz otomatik gamer1-2-3 yerleştirilmiş
  • arkadaşlar sizde de pc uykudan uyanınca ya da arada sırada açarken no signal detected diyor mu?
  • İnceleme için teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • inceleme için çok teşekkür ederim çok iyi olmuş dahili hoparlör yok sanırım . usb film oynatma özelliği var bu iki modelin ayrıca ikisindede display port girişi varmı siz olsanız bu iki model arasında hangisini şeçerdiniz oyuncu monitörü alamyı düşünüyorum ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Faraday

beyler switchdeki 1-2-3 tuşları istediğimiz mode u koyabiliyormuyuz otomatik gamer1-2-3 yerleştirilmiş

Geç cevap için kusura bakmayınız. Foruma kısım kısım giriyorum bir süredir.

Dediğiniz olayın benim bildiğim bir oluru bulunmuyor. Şimdi tekrar kontrol ettim yine bir olur yol yok. Switch'e göre hareket etmek gerekli. Bilmiyorum siz bir şeyler bulabildiniz mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Faraday

beyler switchdeki 1-2-3 tuşları istediğimiz mode u koyabiliyormuyuz otomatik gamer1-2-3 yerleştirilmiş

Geç cevap için kusura bakmayınız. Foruma kısım kısım giriyorum bir süredir.

Dediğiniz olayın benim bildiğim bir oluru bulunmuyor. Şimdi tekrar kontrol ettim yine bir olur yol yok. Switch'e göre hareket etmek gerekli. Bilmiyorum siz bir şeyler bulabildiniz mi ?

bulamadım ama istediğim modları gamer 1-2-3 e kaydettim o şekilde kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: general_einstein

arkadaşlar sizde de pc uykudan uyanınca ya da arada sırada açarken no signal detected diyor mu?

Geç cevap için kusura bakmayınız, gerçi ortaya sorulmuş bir soru.

Uyku modunu PC'de hiç kullanmadığım için sağlıklı bir yorum yapamam ama bu hata PC kaynaklı olabilir daha çok. Kullandığınız görüntü çıkışlarından farklı çıkışları denediniz mi ?
  • Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    Evet ben de o şekilde kullanıyorum. Açıkçası tam bir ayarlamadan ve ona alıştıktan sonra pek gerekte olmuyor switch vs. ve ayar değiştirmeye. Tabii herkese göre değişir.
  • quote:

arkadaşlar sizde de pc uykudan uyanınca ya da arada sırada açarken no signal detected diyor mu?

bende sürekli uyku modu kullanırım ama hiç yaşamadım bu sorunu monitör değil pc kaynaklı bir sorun gibi geldi bana
  • estf.

1 ay önce display port mefta oldu. dvi' a geçtiğimden beri bu problem yok
  • quote:

estf.

1 ay önce display port mefta oldu. dvi' a geçtiğimden beri bu problem yok

Display port mevta oldu derken ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.