Şimdi Ara

BenQ RL2240HE ' HESAPLI ' Oyun Monitörü İncelemesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
8
Favori
19.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam cs.go en iyi performansı elde etmek için hangi ayarı yapmalıyım
  • Öyle diyorsan doğrudur. Test etmeme gerek yok.

RL2450H faciasından sonra çekimserim açıkçası RL2455 modeli için. Feci derecede gölgelenme vardı onda. Masaüstünde ve webde gezinirken bile. Bu kötü deneyimden sonra çıkartmıştım onu tavsiye listemden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanları yanlış yönlendirmeyeli diye ben fotoğraf makinasıyla da deneyeceğim göz var göz var cunku :) bende gözlerine çok güvenen birisi değlimdir.
  • Sen şimdi fotoğraf makinesi ile çekeceksin ama o gözün gördüğünden farklı yansıtacak öyle değil mi ? Vidyo çeksen diyelim ben burada yine 5ms monitörde izlicem senin gördüğünü göremicem. Fotoğraf çeksen belki yakalama kabiliyeti yüksektir. Sen dikdörtgen görürken makine tam çizgileri çeker. Sen çizgi aralıklarını ne derecede farkediyorsun mesela bu lazım.

@Chris Brown
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    Farkın anlaşılası açısından 5s lik monitörle de çekim yaptım 2240HE ile de. Burada amaç, insan gözünün seçiciliğini ölçmek. Bu sebeple fotoğraf makinasının pozlamasını 1/1000 e ayarlıyoruz ki insanın göz kırpması ile eşdeğer olsun. Bu iş tüm dünyada böyle yapılır yani. Bu test BenQ XL serisinde de yaptım , onda hayaletlenme %0 dı yani hiç gölgeleme oluyordu ama 2240HE de %2 gibi var resimde de görünüyor. Ama bu insanın seçebileceği bir oran değil tabiki. Yani 2240HE de hayaletlenme etkisi bulunuyor. Özellikle FPS tarzı oyun oynayanlar, çok düşünmenize gerek yok.

BenQ RL2240HE ' HESAPLI ' Oyun Monitörü İncelemesi

• Güzel olmuş eline sağlık. 5ms ye göre bariz fark olduğuna göre monitör alınabilir. Çünkü bendeki VN247 nin 5ms den hiç farkı yok.

Orta testte çizgilerin kaydığı testi de yayınlar mısın rica etsem. Dikey çizgilerin kaydığı.

http://www.lagom.nl/lcd-test/response_time.php#response_time_gif

@Chris Brown

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonely warrior -- 12 Nisan 2015; 23:25:39 >
  • Bugün yarın değil ama yayınlarım ilk fırsatta.
  • S24D300HS mu RL2240HE mi sonuç olarak oyuncu monitörü açısından

@bocekgrafik
    2" daha büyük olduğu için S24D300HS.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    24" bana büyük geldi. Biraz yakından bakmayı tercih ediyorum ben. Öyle olunca moitörün üst tarafı karanlık kalıyor derece arttığı için. Gölgelenme ve tepki süresi hangisinde daha olumlu ise onu tercih edeyim diyorum
    Herhangi bir kullanıcı, ikisi arasındaki performans farkını anlayabilir mi emin değilim ama S24D300HS daha üstün. Ama, madem yakından kullanıyorsun, RL2240HE'yi al o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Alanlara hayırlı olsun, daha fazla kullanıcı yorumu mutlaka faydalı olur

Hala deaktif menülere çare bulamadım. Benq facebook ta sordum gamer 1 2 3 menülerinde aktif oluyor dediler yaptım ama aynı.

Acaba deaktif menülere çare bulabildiniz mi?

Bende açamıyorumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearDive

quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Alanlara hayırlı olsun, daha fazla kullanıcı yorumu mutlaka faydalı olur

Hala deaktif menülere çare bulamadım. Benq facebook ta sordum gamer 1 2 3 menülerinde aktif oluyor dediler yaptım ama aynı.

Acaba deaktif menülere çare bulabildiniz mi?

Bende açamıyorumda

Yok umudu da kestim zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• FearDive kullanıcısına yanıt
    Hangi menüler deaktif çok sorun yaratıyor mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gamer modunda Display menüsü deaktif fakat konu başlığında bulunan fotolarda açık gozukuyor ama rgb modunda bugun rgb modunda deneyeceğim
  • Bunu duvara asabiliyormuyuz arka kısmında aparata uygun bir yer göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theabir -- 20 Nisan 2015; 14:09:51 >
  • FearDive kullanıcısına yanıt
    bende de deaktifler, sebebini bir türlü anlayamadım hala
  • hocam oyunlarda görüntü çok iyi ama video-film izlerken titreme var görüntüde sorun neden olabilir? kutudaki dvd i kurmadım ondan olabilirmi? monitor direk ekran kartının dvi bölümüne bağlı 60hz. görüntü modlarından hepsini denedim sorun aynı :(
    birde ışık sızması varmı nereden anlıcağım varsa değiştirmelimiyim ?

@Chris Brown

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byrcp -- 21 Nisan 2015; 20:48:30 >
  • cevap bekliyorum

@Chris Brown
  • byrcp B kullanıcısına yanıt
    Ben nereden bilebilirim hocam. Baska bilgisayarda denediniz mi monitoru?, eger yine aynisini yaparsa garantiye gondermeniz gerekiyor

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.