Şimdi Ara

BenQ RL2240HE ' HESAPLI ' Oyun Monitörü İncelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
8
Favori
19.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cattepiller

quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

CRU adlı programla overclock edip 75 Hz de kullanabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum 1 ms monitorde ghosting olmaz zaten.

Ben gayet memnunum monitöre hoparlörü bağladım, HDMI bağlantısı üzerinden sesi veriyorum kolonlara. Tek eksisi basmatik tuşları ama bu fiyata da olsun o kadar dedirtiyor. Hele ki şu döviz kurundan sonra ciddi ciddi piyasada üzerine yok.

Zarari var mi monitore cru nun

Bilmiyorum ama destekledigi frekansin uzerine cikildiginda goruntu vermiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki bu monitör 75hz destekliyor mu ya da şöyle sorayım max kaç hz e kadar çıkabiliyor cru ile?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krocker09

peki bu monitör 75hz destekliyor mu ya da şöyle sorayım max kaç hz e kadar çıkabiliyor cru ile?

80 de hata verdi 75 olarak kullanıyorum.
  • E çok iyi değil mi hocam , 400 liralık oyuncu monitöründe 75 hz almak bence bu bile başlı başına çok iyi bir özellik.
    Diğer benq nun bu fiyat aralığındaki ürünlerinde bu olay yapılabiliyor mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: krocker09

E çok iyi değil mi hocam , 400 liralık oyuncu monitöründe 75 hz almak bence bu bile başlı başına çok iyi bir özellik.
    Diğer benq nun bu fiyat aralığındaki ürünlerinde bu olay yapılabiliyor mu acaba?

İlla ki yapılır da uygun değeri bulmak lazım. Ekrana görüntü gelmeyince DVI dan bağlıyorum o zaman görüntü geliyor düzeltiyorum mesela. Tek bir girişe sahip olduğunuzda bunu yapmak çok zor.

DVI ve HDMI girişlerini kullandığım için sorun olmuyor ben de.
  • 70-75 arası denedim out of range çılgınlığına kapıldım, sonrada daha denemedim. 60 da kaldım :D:D:D

sonradan aklıma geldi kablo değiştirmek :D
  • Monitor iyi ama aklimda asus monitor var nedeni ise ondada splendid diye bi ozellik var bu modlar onun benzerimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 404not found

Monitor iyi ama aklimda asus monitor var nedeni ise ondada splendid diye bi ozellik var bu modlar onun benzerimi

Benzer teknoloji benq da yıllardır var, senseye olarak geçiyor. Hemen hemen iyi monitörlerin hepsine olan görüntü işleme teknolojileri var.
    Bu seçim kriteriniz olmasın derim.
  • 60 hz olması gözle görülebilir bir sorun oluşturuyor mu ?
  • Hayırlısı ile Vatan'dan aldığım VN 247 monitörleri geri verebilirsem bu monitörü deneyeceğim. Monitör deneye deneye iflahım kesildi be.

Yalnız monitörün resmi sitesinde Response Time(Tr+Tf) typ. 5ms, 1ms (GTG) yazıyor. Grey to grey için 1ms. Bilgi.

Senin fikrini de alayım derim @bocekgrafik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonely warrior -- 11 Nisan 2015; 17:55:13 >
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    2 ms (gtg), reel 5 ms'ye tekabül ediyor işte yaklaşık olarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ancak 5ms yazanlar da reelde daha üzerine tekabül ettiği için bunu almak daha mantıklı olur diyebilir miyiz?

@bocekgrafik
    Her 5 ms yazan fazla olmaz. Gerçek 5 ms'mi, yoksa gtg olarak mı yazıldığına bakmak lazım. Bir de monitörün performansına bakarken, sadece tepki süresine bakılmaz. Öyle olsaydı, 2 ms diye satılan kimi monitörler, Dell'in 7 veya 8 ms gtg olarak satılan monitörlerinin gerisinde kalmazdı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklınıza takılan hayaletlenme ise, bu monitörde hayaletlenme yok hocam. Eğer böcek grafik test etmek isterse gönderebilirim. Parasının hakkını veren bir monitör 2240HE.
  • Kolay gelsin.Daha önce yorum yazdım sanıyordum da yorumumu göremedim.Ekran ayarlarınızı yazabilir misiniz aynı monitörden kullanıyorum da siyahlar biraz beyaza kaçıyor.
  • Ayarları kendiniz yapmalısınız hocam, biliyorum biraz zaman alan gıcık bir durum ama kimsenin ayarı birbiriyle aynı olamaz. Şuan standart modda kullanıyorum ben monitörü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Ayarları kendiniz yapmalısınız hocam, biliyorum biraz zaman alan gıcık bir durum ama kimsenin ayarı birbiriyle aynı olamaz. Şuan standart modda kullanıyorum ben monitörü.

Ben tüplü monitörle VN247 yi yanyana koyup o sayı sayacıyla saydırdım 40ms lere varan farklar oluyor. Ve inanılmaz gölgelenme var benimkinde. Oyunlarda falan harbi vasat tüplüye göre.

Şimdi siz linkteki testleri bir yapar mısınız nasıl durumlar. O çizgiler kayarken aralarındaki boşlukları farkedebilecek misiniz?

http://www.lagom.nl/lcd-test/response_time.php#response_time_gif

Yarın fotoğraf makinesini pozlayayım bir kaç kare alayım öyle üzerinden konuşalım . Tüplü monitör keyfini ararsanız piyasada zor artık :)
  • 24" tüplü monitör alasım geldi zaten harika tepki süresi var :)

Direk dirtdörtgen görüyorum ben işte siz muhtemelen öyle görmüyorsunuzdur.

@Chris Brown
  • Hayır çizgi çizgi görünüyor bende tabiki ama şuanki monitör başka, daha üst düzey. 2240HE yarın bakacağım.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.