Şimdi Ara

Benq R56 Soğuk Lehim Olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Kullandığım notebook bir kaç ay önce ekranı cizgi cizgi olup görüntü kaybolmuştu servise görütüp verdiğimde düzeldi fakat 1 ay sonra yeniden olay tekerrür etti.. sonra anladım ki cihazın ekran kartı soğuk lehim denilen lanet yerleşmiş alete.. ben daha sonra internetten araştırmalarım sonucu bu olayın chipin değişmeden düzelmeyeceğini anladım şimdilik fön makinesi ile ekrankartı chipsetini ısıtıp ısıtıp kullanıyorum..

Benim sorum şu şekilde;

1-Bu chip değişim işini adam akıllı güvenilir, yapabilecek firma varmı (Ankara içerisinde)??
    2-Üzerindeki Ekran kartı Chipseti ve ekran kartına ait ramlari değiştirme imkanı varmı veya upgrade farklı bi chipset yerleştirilebilinirmi?? bu şekilde deneyen arkadaşlar varsa yorumlarını rica ediyorum.

Teşekkür ederim..

• ekran kartı onboard değil de sökülebilir tip ise...
    fırına verme yöntemi var...
    kartın üzerinde yanabilecek plastik, kağıt,etiket,fan vb. aksamı söküp...
    200 dereceye ayarlanmış fırında 8-10 dakika pişiriyorsunuz...
    fırından çıkarıp kendiliğinden soğumasını bekliyorsunuz...
    fırın içindeki konumu yatay ve çip üste bakacak şekilde oluyor...
    altının 4 köşesine altlık koyuluyor, zemine deymesin diye...
    ben de çipin üstüne yeterli büyüklükte bozuk para koymayı tavsiye ediyorum...
    ağırlık etkisi yaparak daha iyi montaj sağlanır gibisinden...
    kolay gelsin...
  • verdiğin bilgiler için teşekkür ederim "vtnsvr" fırın yöntemi değilde fön makinesi ile denedim 3-4 ay çalıştırmdım bu şekilde ama şimdi randuman vermiyor artık hiç çalışmıyor lehimleri yenilemek lazım :) o olayda zor bayağı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.