Şimdi Ara

Acer 5739G Fan Sesi Sorunu! Sorun ÇÖZÜLDÜ SS'Lİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Aynı Sorundan Başka bir arkadaş videosunu çekmiş aynı sorun bendede var.Fanını defalarca temizlememe rağmen ses gitmiyor. Yardım Edebilecek Olan Varmı ?

Arkadaşlar Ses Sorunu Çözüldü. Bildiğiniz Üzere Acerin Tüm Modellerinde Fazla Çalışmaktan ve çevresel etkenlerden dolayı toz vs kullandıgımız yerler dolayısıyla işlemci fanı cok fazla hasar görüyor fanın içinde küçük bir bilye toplulugu var.biz bilgisayarımız açtığımızda fan dönmeye başlıyor haliyle ve içinde bulunan bilyelerden ses geliyor.Aynı Sorun Benim Bilgisayarımdada vardı ne zamandır fan arıyordum ve sonunda buldum. ve kendim dğeiştirdim şuanda bilgisayarda sese dair hiç birşey kalmadı.

Acer 5739G Fan İçin Tıkla

Acer 5739G Fan Sesi Sorunu! Sorun ÇÖZÜLDÜ SS'Lİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CompaniaArmoured -- 13 Kasım 2013; 2:42:38 >

• Yeni aldığında bu sorun yoktuysa fan dengesini bozmuş olabilir,Temizlediğinizi söylüyorsunuz sıcaklık değerlerini ölçermişiniz hw monitör kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Yeni aldığında bu sorun yoktuysa fan dengesini bozmuş olabilir,Temizlediğinizi söylüyorsunuz sıcaklık değerlerini ölçermişiniz hw monitör kullanabilirsiniz.
    sanırım fanın içinde bilye varmış donmesini sağlayan bilye dağılmış olababilirmi acaba ? sıcaklar değerlerinde herhangi bir sorun yok. gayet güzel calısıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CompaniaArmoured

quote:

Yeni aldığında bu sorun yoktuysa fan dengesini bozmuş olabilir,Temizlediğinizi söylüyorsunuz sıcaklık değerlerini ölçermişiniz hw monitör kullanabilirsiniz.
    sanırım fanın içinde bilye varmış donmesini sağlayan bilye dağılmış olababilirmi acaba ? sıcaklar değerlerinde herhangi bir sorun yok. gayet güzel calısıyor.

Alıntıları Göster
    Fandan kaynaklanabilir zamanında aşırı sıcaklıklara maruz kalmışsa fan işlevini yitirebilir.

• quote:

Fandan kaynaklanabilir zamanında aşırı sıcaklıklara maruz kalmışsa fan işlevini yitirebilir.

yaklaşık 1 ay kapanmadıgını biliyorum :)
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    bu fanların ortalama bir ömürleri varmı, bendeki makina aylardır kapanmadı server gibi 7/24 çalışıyor (ortalama sıcaklık 65 derece civarında)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lllHELLFIRElll

bu fanların ortalama bir ömürleri varmı, bendeki makina aylardır kapanmadı server gibi 7/24 çalışıyor (ortalama sıcaklık 65 derece civarında)
    Makine gibi fanında bir ömrü var ama bu malzeme kalitesi ve eğer bilyeliyse bilye sistemine göre değişebilir kaliteli markalarda bu uzun süre gidebilir ama bazı markalarda görüyorum ortalama normal şartlarda 2 sene sonra ısınma başlıyor,tozdandır diyoruz servis hertürlü temizliği yapıyor değişmiyor fan değişimi yapılıyor sonrasında fan işlevini kaybediyor.Tam olarak şu kadar süre götürür mü dersen sağlam bir şey denemez şans işi ama yukardada dedim genelde fanlar plastik olduklarından kalite önemli bu konuda belli sıcaklığın üzerine çıkıldığında işte fan kalitesi orada kendini belli eder eğer sağlıklı bir plastik değilse kısa sürede deforme olabiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Makine gibi fanında bir ömrü var ama bu malzeme kalitesi ve eğer bilyeliyse bilye sistemine göre değişebilir kaliteli markalarda bu uzun süre gidebilir ama bazı markalarda görüyorum ortalama normal şartlarda 2 sene sonra ısınma başlıyor,tozdandır diyoruz servis hertürlü temizliği yapıyor değişmiyor fan değişimi yapılıyor sonrasında fan işlevini kaybediyor.Tam olarak şu kadar süre götürür mü dersen sağlam bir şey denemez şans işi ama yukardada dedim genelde fanlar plastik olduklarından kalite önemli bu konuda belli sıcaklığın üzerine çıkıldığında işte fan kalitesi orada kendini belli eder eğer sağlıklı bir plastik değilse kısa sürede deforme olabiliyor.

Alıntıları Göster
    Siparişi Verdim Bakalım İnş Sorunum Ortadan Kalkar
    Sipariş Geldiğinde Söküp Taktıktan sonra size Sonucları Veririm Arkadaşlar

• quote:

Siparişi Verdim Bakalım İnş Sorunum Ortadan Kalkar
    Sipariş Geldiğinde Söküp Taktıktan sonra size Sonucları Veririm Arkadaşlar

Alıntıları Göster
    Sipariş Etmiş Oldugum Fan Geldi.Taktıktan sonra sizi resim ve video ile bilgilendireceğim

• quote:

Sipariş Etmiş Oldugum Fan Geldi.Taktıktan sonra sizi resim ve video ile bilgilendireceğim

Alıntıları Göster
    Sorun halloldumu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

Sorun halloldumu?

Evet Dostum Halloldu şuan sessiz bir şekilde çalısıyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

Sorun halloldumu?

Evet Dostum Halloldu şuan sessiz bir şekilde çalısıyor

Alıntıları Göster
    Sorunu Olanlar Bu Konu Altından Ulaşabilir Arkadaşlar
  • quote:

Sorunu Olanlar Bu Konu Altından Ulaşabilir Arkadaşlar

Alıntıları Göster
    merhaba aynı problemi biz de yaşıyoruz, alfabilgisyardan sipariş verdim en ucuz fiyat 30tl ye geldi...
    peki bunu kendi kendimize takabilmemiz için bir video paylaşır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gilkerh

merhaba aynı problemi biz de yaşıyoruz, alfabilgisyardan sipariş verdim en ucuz fiyat 30tl ye geldi...

Video yok dostumm ben kendim sokup cıkardım taktım fakat sana fotolarla yardımcı olabilirmm cıkaracagın vidaya kadar soyluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gilkerh

Video yok dostumm ben kendim sokup cıkardım taktım fakat sana fotolarla yardımcı olabilirmm cıkaracagın vidaya kadar soyluyor.

Alıntıları Göster
    Aşağıdaki blog sayfasında bir arkadaş detaylı anklatım ve resimlerle anlatmış. Bende kendi fanımı değiştirdim anlatım çok faydalı oldu EngincanCAN

• quote:

Orijinalden alıntı: eberkol

Aşağıdaki blog sayfasında bir arkadaş detaylı anklatım ve resimlerle anlatmış. Bende kendi fanımı değiştirdim anlatım çok faydalı oldu EngincanCAN

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benim bilgisayarımda 5739g t6600 işlemcili olandan. Şuan bu mesajı yazarken bile ara ara fan devreye giriyor ve yüksek sesle çalışıyor. Hele ki biraz zorlayıcı bir şey olursa mesela; çoklu sekme açma falan. Fan resmen çıldırıyor sürekli hızlanıp yavaşlıyor.

İşin özü benim sorunum da sizin ki gibi mi? Fanı bir arkadaşım temizledi ve temizledikten sonra böyle şey yaşamadım. Ama 3 ay geçince yine aynı oluyor. Ben de mi fan almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 11 Aralık 2014; 17:08:40 >

• Equris kullanıcısına yanıt
    Sıcaklıkları ölçermişin,hwmonitör programını kullanabilirsiniz,temizlik işi fanla bitmiyor işlemci ve ekran kartı çipine termal macun sürülmesi de gerekir öncelikle bu olasılığı eleyelim daha sonra sorun fanda mı yazılımsal mı bakarız.
  • quote:

Sıcaklıkları ölçermişin,hwmonitör programını kullanabilirsiniz,temizlik işi fanla bitmiyor işlemci ve ekran kartı çipine termal macun sürülmesi de gerekir öncelikle bu olasılığı eleyelim daha sonra sorun fanda mı yazılımsal mı bakarız.
    Hocam normalde 60 derece ama google chrome ile bir kaç sayfa açıp surf yapınca mesela hurriyet.com.tr'ye girince hemen fan dönmeye başlıyor 85 derecelere çıkıyor.

Ekleme: Size bu mesajı yazarken yada aynı sayfa üzerinde yukarı aşağı inerken sıcaklık ortalama 70 derece cpu'da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 11 Aralık 2014; 17:27:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Hocam normalde 60 derece ama google chrome ile bir kaç sayfa açıp surf yapınca mesela hurriyet.com.tr'ye girince hemen fan dönmeye başlıyor 85 derecelere çıkıyor.

Ekleme: Size bu mesajı yazarken yada aynı sayfa üzerinde yukarı aşağı inerken sıcaklık ortalama 70 derece cpu'da
    Siz dediğim işlemi yaptırın tekrardan bir fan temizliği ve işlemciyle,ekran kartı çipine termal macun sürdürün.Siz istediğiniz kadar fanı temizlettirin termal macun özelliğini kaybetmişse ısınma kaçınılmaz olur.Zaten eski model termal macun diye bir şey kalmamıştır.Daha dün arkadaşın 4 senelik acer bilgisayarının bakımını yaptım işyerine getirdi normal kullanımda bile senin sıcaklıkları görüyordu hatta 90C leri fanını temizledim işlemci ver ekran kartında termal macun diye bir şey kalmamıştı güzelce termal macunlarını yeniledim normal kullanımda 50-55 derecelerde çalışmaya başladı.Onlarca leptop temizledim tecrübeliyim bu konularda.

• quote:

Siz dediğim işlemi yaptırın tekrardan bir fan temizliği ve işlemciyle,ekran kartı çipine termal macun sürdürün.Siz istediğiniz kadar fanı temizlettirin termal macun özelliğini kaybetmişse ısınma kaçınılmaz olur.Zaten eski model termal macun diye bir şey kalmamıştır.Daha dün arkadaşın 4 senelik acer bilgisayarının bakımını yaptım işyerine getirdi normal kullanımda bile senin sıcaklıkları görüyordu hatta 90C leri fanını temizledim işlemci ver ekran kartında termal macun diye bir şey kalmamıştı güzelce termal macunlarını yeniledim normal kullanımda 50-55 derecelerde çalışmaya başladı.Onlarca leptop temizledim tecrübeliyim bu konularda.

Tamamdır hocam tekrardan temizletip macunları yenileyelim bakalım sonucu yazarım buraya tekrar. Termal macun nerden alayım hocam ve ne marka?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.