Şimdi Ara

Benq EF71 Türkiye'de (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
0
Favori
41.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ankarada sakarya caddesi üzerinde var başarının servisi oraya örneğin götürebilirsin. kvk ve genpa ile anlaşma bitti.
  • türkçe t9 var di mi??? :) ben t9 olmadan yapamam da?
  • eagle55 brkaç fotoğraf ekler misin...? foto kalitesi nasıl bir görelim...
  • resimler fena değil
  • foruma ekleme, bir hata var sanırım.www.imageshack.us adresine ekleyip, linki yapıştırırsan bakabiliriz...
  • mobimagda kim test etmiş bunu volkan mı resimler yabancı gibi
  • ef 71 teknosa simdilik kaldırmış ama inanın benq - siemens fiyatları cok dusuk teknosada sasırdım....
  • Arkadaşlar bu telefonu istanbul da hangi mağazada bulabilirim
  • farklı farklı illerde iki tanesini elime alıp inceledim....almak istiyorum ama baya bir telefon oldu elimde israfa kacacak....yalnız dikkatimi ceken sey gordugum vitrinlerdeki tüm teller pembe renkte...ve cok daha guzel göründü bana ..tam pembe değil....pesin olarak 560 diyende var 580.....ekranın ef81,sxg75 büyüklüğünde...ve 320 x 240 aratmayacak kalitede...belki benq nün tepki süreli ekranları etkili olmustur...


    kullanan arkadaslar radyo varmı net olarak bilmek istiyorum......yani veriyor ama alıyormu?
  • radyo alıcısıda var vericiside

    ayrıntılı bilgi için benq mobile nin web sitesini ziyaret et

    bir de telefonu incelediğinde çok şık görünüyor mu?
  • EVET GAYET ŞIK...ilk kullandığım c5 bile şıktı zaten.......
    saka bir yana öyle abartıldıgı gibi kaba değil en onemli özelliklerinden biri tek tusla iş hayatınızdaki ikiyüzlü ve dalkavukların tükürüklü sözlerini tek tuşla kayıt ederek sonradan kendilerine iade etme şansınız olacaktır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malkooklam -- 8 Temmuz 2007; 10:54:20 >
  • ALLAH AŞKINA EF71 E SAHİP OLAN VEYAHUT ŞUAN KULLANMAKTA OLAN Bİ MÜSLÜMAN BANA ULAŞSIN YAHU...
    ÇILDIRACAM ABİLER ABLALAR YARDIM EDİN DE ŞU SORU İŞARETLERİNİ KAFAMDAN SİLEYİM..

    MSN: taner@alyurt.net

    TEŞEKKÜRLER..
  • herkese merhaba,

    yukarıda ki yorumları ve incelemeleri okuduktan sonra birde yakından görelim diye vatanbilgisayara gittim baktım tel güzele benziyor (bostancı vatan daki leonardo dicaprio abiye selamlar) açtım donanım haberi tekrar yorumlara baktım kafamda biraz soru işareti kalmasına karşın parayı birleştirdim ef 71'i aldım . eğer almayı düşünen varsa kullanan birisi olarak gözlemllerimi sizlere ileteyim dedim.

    öncelik telefonda o veya bu bir sürü özellik var ancak benim almama sebeb olan en büyük özellik tasarımı harika bişey . eski telefonum nokia 6100 dı alırken hep korkuyordum elime büyük gelir diye ancak hiçte korktuğum gibi olmadı tam fit bir telefon ne büyük ne çok küçük . etrafında fazla tuş veya şarj deliği gibi fasa fiso şeylerde yok genelde tuşlar çok yönlü kullanıma yönelik tasarlanmış. hatta telefonun kapağını açmadan bile bir sürü işi hallede bilirsiniz. telefonun tasarımına dikkat çekmek istiyorum " size deseler şu (mesela nokia 6600) telefona bak sonra gözünü kapa ve çiz " hemen birşeyler karalayabilirsin bu telefonda ise çizmek biraz zor çünkü fazlasıyla ayrıntı var tasarımında yırtıcı bir sadelik . telefonun üstünde led ekranın altında ki play pause tuşlarıda felaket olmuş dediğim gibi tasarım son nokta da .(belki abartıyor olabiliyorum) telefonu cebiinizden çıkartığınızda yanınızdakilerin ilk tepkileri -o ne öyle abi yaaa, oluyor tabi sahibinin ağzıda kulaklarına varmıyor değil . binaenaleyh , telefonun çizelmesi diye bir sorun yok taş gibi metal muhafazası var ve kendinden çizgili metalden dolayı çizilme korkusu olmadan istediğiniz yere rahatca koyabilirsiniz.

    birazda kapağın kaldırdığımızda neler göreceğimizi anlatayım ; kapak ergonik bir şekilde açılıp yüzün şeklini alıyor iyi düşünmüşler düz telefonlar gibi küt durmuyor. ayrıca hafif sakallı biri iseniz telefonun dış metal yüzeyi size baya hava katabilir. dedikten sonra çok şükür telefonu açtık. benq ef71 in ekranıyla karşı karşıya geldiğimizde öyle çok canlı olmamasına karşın büyük ve güneşte te görünür olması ekrana artı puan kazandırıyor .kolay kullanımlı tuşları ile hemen menüye girip sağı solu kurcaladıktan sonra farklı bir telefonu elinize aldığınızı hemen fark ettiriyor . çünkü çoğu telefonda hiç görmediğiiniz özellikler var. kurcaladıkcada telefon size süprizlerini esirgemiyor.

    özellik değince akla hemen kamera gelir ; 2 mg piksel ilk başta az gibi gelsede aslında kafi . bilinmiş telefonlardan samsung d600 e yakın çekim sağlıyor(ondan iyi değil. az fark aralarında (farkın sebebi flashının olmaması benqnun)). çok net olmasada telefon saniyesinde fotoyu çekiyor bekleme yapmıyor .bu baya iyi çünkü normal bir telefonla(samsunglarrr) çekildimi foto çekildiği anı değilde onun 2 ,3 saniye sonrasını çekiyor ama benq da öyle bir sorun yok çekim modunda bildiğiniz tüm ayarlar mevcut(micro sd ye kayıt dahil).

    bir kaç örnek

    http://img30.yukle.tc/image.php?id=2201BIMG0010.JPG

    http://img35.yukle.tc/image.php?id=9547BIMG0041.JPG

    http://img35.yukle.tc/image.php?id=8370BIMG0088.JPG


    http://img31.yukle.tc/image.php?id=9808BIMG0010.JPG

    videosuna gelirsek (telefonda gördüğüm tek eksik yan) oldukça küçük çekiyor 176*224 gibi . fakat telefon 30 fps çektiğinden görüntü küçük ancak akıcı bir izlenim sağlıyor.telefonun kutusundan çıkan cd deki proğram sayesinde istediğiniz video formatını (.flv dahil) telefonda oynatabiliyorsunuz. (biraz ses kayması olmuyor değil).

    gelelim en baba özelliğine mp3 çalarına ; harika denecek gür bir sesi var sadece bir hoperlörü olmasına karşın şimdiye kadar duyduğum en yüksek ve en net ses var.gidin görün derim en iyi mp3 çalar bu telefonda su götürmez bir gerçek telefon tam bir walkmen telefonu. radyosuda fena değil...

    gelen bir soruya cevap ;

    kutu içinden çıkanlara bakarsak: süper bir kulaklık . kulaklığın dışıda çelik ve benim kulağım biraz arzalıdır bil hassa kulaklığın kulağımdan düşmesi gibi bir hastalık var ama bu kulaklıkta yok . şarj aleti ve bilgisayara bağlama kablosu var (ikisi aynı ve şarj aletini prize bağla aparatı var ayrıcandan) birde 256 mini sd ve cd var . başka da bişey yok .

    şarjına gelirsek baya iyi 3 gün gider normal kullanımda . şarja destek olan şey ; led ekranıdır çünkü bir yerden sonra fazla kapağı açmıyorsunuz artık size led yeterli oluyor ve buda extradan güç tasarrufu sağlıyor.

    hands free türkcesi süper olan eller serbest var merak etmeyin.

    renk konusuna gelirsek ben pembe ve metal rengini gördüm vatanbilgisayarda da .

    hafızasıda yeterli çünkü fotolar çok yer kaplamıyor.


    telefonun saymakla bitmeyecek özelliği var mesajlarda t9 yenilğinden tut javasının harikalığından fm vericisine kadar , gel gelelim kullan kullana göze batan bazı eksiklerine.

    öncelikle telefonda yeni çıkan telefonların genelinde görülen hantallık yine var menüde dolaşırken ayar yaparken bazen sıkıyor.
    çok mesaj atan biri iseniz yeni t9 dan kazandığınız süreyi , yollamak için uğraşaraktan kaybediyorsunuz (çok soru soruyor) ve birde mesaj yazarken nokia 2100 da olduğu gibi hemen 2. sayfaya geçiyor (yani köntürleri hemen tüketebilir fazlam sms atıyorsanız).
    rehber de adam aramak biraz zor .sadece isimin baş harfini yazmak var . A diye araya biliyorsunuz ALİ yazamaıyorsunuz(seçeneklerde ayrıcadan bul var ancak kimin hali var nokia gibi ol ; ali yaz direk ali çıksın) .
    fm verici ; çok dehşet cengiz bir özellik ancak istanbul da yaşıyorsanız biraz eziyet oluyor çünkü tamamen boş bir radyo frekansı yok (VARSA SÖYLEYİN lütfen) dolaysı ile en fazla 20 cm (evet santim) de radyo vericiyi kullana bilirsiniz . (tabi bu istanbulda başka ilde nasıl olur bilmem ,burda boş radyo kanalı yok ... benq ne yapsın ne radyocu milletiz ....)

    sonsöz;
    telefonun envai çeşit özellikleri olmasına karşın özellik bakımından telefonu özetlemek gerekirse ;bir nefes alıp iç çekerekten ; benq ef71 2006 yılının en iyi telefonu diyebilirim . kendi açımdan bakarsam , şimdi paramı geri verseler yine alırmıydım bu telefonu ...açıkcası biraz düşünürdüm ve yine bu telefonu alırdım .l. birde sizin açınızdan bakarsak olaya , eğer nokia nın koca koca telefonlarından hoşlanmıyorsanız , sizin de önünüzde fazla bir seçenek yok.

    bir not vermek gerekirse ise sony-ericson k750i ve samsung d600 e 7 puan verirsem benq ef71 e 8 veririm


    inşallah yardımcı olmuşumdur.yaptığım noktalama ve imla hatalarından dolayı kusura bakmayın. eğer aklınıza bir sorun takılırsa yollayın görürsem cevaplarım . ha bu arada telefonun garantisi nerelerde geçerli diye geçen gün bir mail attım benq -türkiye ye sanıldığı gibi sadece BAŞARI da değil kvk genpa falan hepsinde garanti geçerli olduğu tamirinin yapalabilir olduğu bana iletildi

    sevgiler saygılar.




    yazıyı düzenledim ve sorularına cevapları yazdım elimden geldiğince , artık almak ve almamak artık size kalmış...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakula01 -- 25 Temmuz 2007; 11:40:34 >




  • kakula01 incelemeni paylaştığın için teşekkürler.güle güle kullan. bir kaç sorum olacak
  • satın aldığın yerde telefonun hangi renkleri vardı?
  • handsfree var mı?
  • pili ne kadar gidiyor?
  • kutu içeriği nedir?
  • telefonun kendi hafızasında hiç bir şey yüklü değilken ki boş yer ne kadar?
  • senin telefondan oynattığın videonun sesini (radyo vericisini kullanarak) başka bir telefona yansıtabiliyor musun?
  • kakula inceleme için teşekkürler...

    bende bir soru sorayım: fm vericisinin 20 cm'den sonra etkisiz olduğunu yazmışsın; yukarda bir arkadaşımız ise 2 metreye kadar etkili diyor. 20 cm olduğundan emin misin...?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: smooge

    sekli tipi özellikleri ne olursa olsun benq-siemens telefonlardaki yazılımsal sorunlar bu firmayı cep telefonu piyassasında dibe vurmasına sebep olmuştur bu tel şuanda 600 ytl civarında aldığınızdan 10 dakika sonra satmaya kalkın bakalım ne kadara satabileceksiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ZuMaZuM_ -- 2 Mart 2008; 20:05:34 >
  • Arkadaşlar bu telefona FW güncellemesi yapılabiliyor mu?
  • telefonu bende aldım.
    size yemin ederim ne nokia ne samsung
    alın memnun kalmazsanız bana satın.
    o derece memnunum
    estoreden aldım 355 ytl.ye indirimli geldi (piyasa 580ytl)
    vallahi billahi ne özellik ararsanız var.
    nokianın saçmalığı olan saat tarih silinmesi yok
    konuşma anını kaydet istersen fm frekansa yolla teyipte kaydet.
    şarkılarını creative muvo mp3 player veyahut ipod almış gibi dinle.. süperrrrrrrrrrr
    ya inanın herşeyi mükemmel menüsü vs.
    ben çok sevdim bu telefonu gidin bakın görün.
    tüm meşguliyetim bu oldu.
    ayrıca mpeg4 ses destekliyo ve 3gp de 256bitrate olarak bir klibi dönüştürdüm abi ekran manyak akıyo sanki minitv almışım.
    sorun ne aklınızda varsa süperrrrrrrrrrr süperrrrrr süperrrrrrrrr
    benq bu telefonun reklamını yapmazsa yazık olucak.
    zaten almanyada 1.lik ödülü almış bir telefon. bizim türkler tutmuş bi nokia gidiyo. hala 3310 alanlar var yazık bu millete.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: adigehalil

    kakula inceleme için teşekkürler...

    bende bir soru sorayım: fm vericisinin 20 cm'den sonra etkisiz olduğunu yazmışsın; yukarda bir arkadaşımız ise 2 metreye kadar etkili diyor. 20 cm olduğundan emin misin...?



    üstat bu soruna cevap vermek istiyorum....20 cm değil....2 oda içeriden radyodan dinliyorum...8-10 metre garanti.....su çift kasetli dijital bekolar varya ondan...hemde bangır bangır...full sarj dolu olması etkili....

    bu telde bir özellik daha var....kapanma saatini yazıyorsun kapanıyor...bu hepsinde var zaten...aç ma saatini yazıyorsun açılıyor..işte bu süper...yani geceleri otomatik setliyorsun..bu kapama zamanlarına gelecek alarmlarda düzenli olarak çalışmakta.....



    tek sorunu simdilik benim gördüğüm....aç kapa yaptığında kartı görmüyor....bu cok kötü.....pil cıkar kart cıkar tak belki...yani servise buradan baskı yapabiliriz...

    ayrıca bir noya düzeltme yapacak olsak mesala kontur bittiğinde *135*........kare diyoruz ya işte direk arayamıyorsun....kaydetmen gerekiyor....




    birde senin verdiğin fw listeleri olan siteden bunun son versiyonunu indirdim ama setup yok içinde bir bakarmısın......cok saol...


    http://eh.student.utwente.nl/~landy/index.php?dir=




  • Telefonu kullanan arkadaşlar inceleme yapabilirler mi?

    edit: Başka bir konu açarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eP_362 -- 27 Ağustos 2007; 19:17:49 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.