Şimdi Ara

Benq EF71 Türkiye'de (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
0
Favori
41.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GSM teknolojisine getirdiği en büyük yeniliği bu telefonun Fm yayını yapabilmesi
    Bu ne demek oluyor acaba diyenler açıklamayı okuyabilirler.

    FM yayını özelliği
    BenQ EF71, başka hiçbir telefonda bulunmayan bu özellik ile MP3 olarak çaldığınız müziği, FM frekansı üzerinden dışarıya yayın yapabiliyor. Siz de dilerseniz radyo alıcınız üzerinden bunu alabiliyorsunuz. Örneğin aracınızda yoldasınız, EF71 telefonunuza kayıtlı MP3 müzikleri dinlemek istiyorsunuz. Gerekli ayarları yapıp, araç radyonuzdan bu parçaları dinleyerek yolunuza devam edebiliyorsunuz. Özellikle uzun yollarda, radyoların çekmediği bölgelerde, dilediğiniz müziği radyonuzdan da dinleme keyfini sunuyor.

    BenQ güzel bir markadır. Fakat cep telefonlarını hiç kullanmadım. Siemens le birlikte yapmaları bence bir dezavantaj oluşturuyor bende nedense. Siemens kullanan arkadaşlarımın hep dili yandı. Arıza üstüne arıza.
    Kullananlardan yorum almak en güzeli...




  • Çinde EF71 in daha çok renkleri varmış.

     Benq EF71 Türkiye'de
  • arkadaşlar bu telefonda radyo vericisi var onu anladık ama fm alıcısı varmı acaba kırktane siteye baktım hepside doğru dürüst bilgi vermiyor kiminde var kiminde yok yazıyor alan veya kullanan varsa en doğru bilgi ondadır diye düşünüyorum.

    saygılar
  • http://www.benq.com/products/mobile/?product=948&page=features

    fm alıcı var... ayrıca bugün farkettim; video'yu 30fps değerinde çekiyormuş...
  • BenQ-Siemens Q-fi EF71 İnceleme

    Yeni dönem ürünlerindeki sıradışı tasarımlarıyla dikkat çeken BenQ Siemens, Q-fi EF71 ile yenilikçi tasarım ve multimedya alanındaki başarısını kanıtlıyor.

     Benq EF71 Türkiye'de

    Q-fi EF71 gelişmiş müzik özelliklerinin yanı sıra şirketin tasarım konusundaki iddiasını yansıtan bir telefon

    BenQ-Siemens’in müzik fonksiyonlarına erişim ve kullanımda kolaylık sağlayan ürünlerin dahil olduğu Q-fi adını verdiği yeni kategorinin ilk modellerinden Q-fi EF71 bu ay bizlerle. Q-fi EF71 gelişmiş müzik özelliklerinin yanı sıra şirketin tasarım konusundaki iddiasını yansıtan bir telefon. Telefonun dış yüzeyinde alüminyum kullanılmış. Ön kapak üzerine yerleştirilen gizli kontrol tuşları ve yenilikçi tasarımıyla Q-fi EF71, iF Tasarım Yarışması’nda 2006 Ödülü’nü almaya hak kazanmış. Cep telefonlarında her ne kadar yenilikçi tasarımlar önemli olsa da, kullanım kolaylığı en kritik unsur. Q-fi EF71 ön kapağı üzerinde bulunan kontrol tuşları ve sol yan yüzde bulunan kısayol tuşları ile yenilikçi tasarıma ek olarak kullanım kolaylığı da sunan bir cep telefonu.

    MULTİMEDYA ÖN PLANDA
    MP3, AAC ve WMA gibi müzik formatlarını destekleyen telefon, microSD (TransFlash) kart desteğine sahip. TransFlash kart cihaz için her ne kadar büyük bir artı olsa da kart yuvasının arka kapağın altında oluşu bir dezavantaj. Çünkü kartı değiştirmek için telefonu kapatıp açmanız gerekiyor. Müzik kalitesi 3D surround ses ve 10 bant ekolayzır desteği ile artırılan Q-fi EF71, multimedya tutkunları için uçuş moduna benzer bir şekilde tüm GSM fonksiyonlarını iptal eden Q-fi isimli farklı bir moda sahip. Gerek FM radyo dinlerken gerek MP3 çalar uygulaması ile müzik dinlerken herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Müzik ses çıkış gücü ve kalitesi tatmin edici. Ses çıkışı arkayüzde bulunan tek hoparlör üzerinden sağlanıyor.

     Benq EF71 Türkiye'de

    İkinci bir ekran olarak ön kapak üzerinde OLED ekrana yer verilmiş

    EKRAN
    Kapağı açıldığında dikkati ilk çeken Q-fi EF71’in 262 bin renk desteğine sahip 2.2 inç renkli ekranı oluyor. Ekranın görüntüleme kalitesi başarılı. Fakat az da olsa yüksek gün ışığı altında görüntülemede sorun olabiliyor. Aynı zamanda ikinci bir ekran olarak ön kapak üzerinde OLED ekrana yer verilmiş. OLED ekran geçen aylarda satışa sunulan Sony MP3 çalarlar ile benzerlik gösteriyor. Fakat çok daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Sony MP3 çalarlarda gövdeyle bütünleşik ekran hissi başarılı olmamıştı. Yani ekran ve gövdenin birbirinden bağımsız olduğu belli oluyordu. Q-fi EF71’in dış ekranında ise bütünleşik bir yapı söz konusu. Yani ekran gövde üzerine yansıyormuş gibi duruyor. 2.0 megapiksel kamerasıyla 9x dijital zoom yapabilen telefon ayrıca video kayıt da (saniyede 30 kare) yapabiliyor. Q-Fi EF71’in en ilginç özelliklerinden biri telefonun USB ile herhangi bir bilgisayara bağlandığında webcam olarak kullanılabiliyor olması. Telefon USB bağlantısı üzerinden webcam olarak kullanılabilme ve veri aktarımı yapabilmenin yanı sıra şarj da olabiliyor.

     Benq EF71 Türkiye'de

    EF71’in en ilginç özelliklerinden biri telefonun USB ile herhangi bir bilgisayara bağlandığında webcam olarak kullanılabiliyor olması

    WEBCAM ÖZELLİĞİ
    Q-fi EF71’i webcam olarak kullanmak için telefona veya bilgisayarınıza herhangi bir uygulama kurmanız gerekmiyor. Sadece bilgisayarınıza Q-fi EF71’i bir webcam olarak tanıtabilmeniz için bir driver’a (sürücü) ihtiyacınız var. Yazılım gerektirmeksizin sadece driver yükleniyor olması Q-fi EF71 için büyük bir avanatj. Çünkü driver sadece 118 kb. Bu da demek oluyor ki aynı zamanda flaş bellek olarak da kullanılabilen telefonun hafızasına ilgili driver dosyalarını atarak herhangi bir bilgisayara istediğiniz zaman Q-fi EF71’i webcam olarak tanıtabilirsiniz. Telefonu bilgisayarınıza tanıttıktan sonra yapmanız gerekenler çok basit. Sadece telefon ve bilgisayar arasında USB bağlantısı kurup ve bağlantı kurulduktan sonra telefon üzerinden webcam seçeneğini seçmek. Yaptığım denemeler sonucunda söyleyebilirim ki kurulum ve kullanım çok rahat. MSN messenger Q-fi EF71’i otomatik olarak tanıyor. Görüntü kalitesi oldukça başarılı. Bağlantı USB üzerinden sağlandığı için herhangi bir görüntü aktarım problemi olmuyor. USB bağlantısının diğer bir avantajı ise bağlantı kurulduğunda aynı zamanda telefonun şarj oluyor olması. Bu sayede istediğiniz kadar uzun süre telefonu webcam olarak kullanabilirsiniz. Webcam için ana kapak üzerindeki 2.0 megapiksel dahili kamera kullanılıyor. Çekilen fotoğrafların kalitesi oldukça iyi.
    Tüm özellikleri ile değerlendirildiğinde BenQ-Siemens Q-fi EF71 multimedya tutkunları için iyi bir tercih olabilir. Webcam olarak kullanılabilme ve müzik özellikleri Q-fi EF71’in en büyük artıları.

     Benq EF71 Türkiye'de

    BenQ-Siemens Q-fi EF 71 ile çekilmiş örnek fotoğraf

    'mobimag'ten alıntıdır.




  • telefonu aldım çok güzel 2 megapixel diye satılan diger markalardan daha net ve kaliteli yani bayağı kaliteli resim çekiyor fm vericisi çok güzel stero yayın yapıyor fm alıcısı da fena değil ses kalitesi çok iyi yani fena değil ummduğumdan güzel çıktı zaten daha önceden ef81 kullanıyordum bu telefona yabancı değilim pil olayı önceleri 2 gün yani çok karıştırmaktan şimdi ise 3 gün gidiyor yalnız bir eksiği var mesela bir menüden kapağı kapattığın zaman ana ekrana dönmüyor kapağı açtığın zaman hangi menüdeysen orası tekrar geliyor başka bir sorun bulamadım telefonda diğer tüm telefonlarda olan tüm özellikler ve fazlası zaten var teleskreter olayı çok güzel kandi sesinle kayıt yaptıktan sonra telesekreteri akrtif hale getiriyorsun seni arayanlar ayrıca telefonun hafızasına not bırakabiliyor sonra dinleyip arama yapabilirsin şu an bunları gördüm sonra artı veya eksileri bulursam bilgilendiriim

    saygılarımla

    eagle55




  • quote:

    Orjinalden alıntı: eagle55
    telefonu aldım çok güzel 2 megapixel diye satılan diger markalardan daha net ve kaliteli yani bayağı kaliteli resim çekiyor fm vericisi çok güzel stero yayın yapıyor fm alıcısı da fena değil ses kalitesi çok iyi yani fena değil ummduğumdan güzel çıktı zaten daha önceden ef81 kullanıyordum bu telefona yabancı değilim pil olayı önceleri 2 gün yani çok karıştırmaktan şimdi ise 3 gün gidiyor yalnız bir eksiği var mesela bir menüden kapağı kapattığın zaman ana ekrana dönmüyor kapağı açtığın zaman hangi menüdeysen orası tekrar geliyor başka bir sorun bulamadım telefonda diğer tüm telefonlarda olan tüm özellikler ve fazlası zaten var teleskreter olayı çok güzel kandi sesinle kayıt yaptıktan sonra telesekreteri akrtif hale getiriyorsun seni arayanlar ayrıca telefonun hafızasına not bırakabiliyor sonra dinleyip arama yapabilirsin şu an bunları gördüm sonra artı veya eksileri bulursam bilgilendiriim

    saygılarımla

    eagle55

    hayırlı olsun.

    müsait olunca da fm vericisi konusunda biraz ayrıntı verirsen sevinirim.




  • fm verici olayı şöyle oluyor önce menüden fm vericiyi aktif hale getiriyorsun sonra bir alt menüde yayın yapacağın örnegin 98.8 si ayaralıyorsun kendi içerisinde ayarlı frekanslar var onlarıda kullanabilirsin ama yüksek yayın yapan radyaolarla çakışmasın diyorsan kendin manuel olarak ayarlayıp buradan çıkyorsun sonra hafıza kartıana yüklemiş olduğun şarkıları yan tarafta bulunan mp3 çaları açıp play diyorsun en az iki metre mesafe olması lazım yayının çok net olması için arabada çok güzel oluyor evdede denedim net ve kaliteli ses çıkıyor radyodan olay bu arkadaşım bilgine.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eagle55
    fm verici olayı şöyle oluyor önce menüden fm vericiyi aktif hale getiriyorsun sonra bir alt menüde yayın yapacağın örnegin 98.8 si ayaralıyorsun kendi içerisinde ayarlı frekanslar var onlarıda kullanabilirsin ama yüksek yayın yapan radyaolarla çakışmasın diyorsan kendin manuel olarak ayarlayıp buradan çıkyorsun sonra hafıza kartıana yüklemiş olduğun şarkıları yan tarafta bulunan mp3 çaları açıp play diyorsun en az iki metre mesafe olması lazım yayının çok net olması için arabada çok güzel oluyor evdede denedim net ve kaliteli ses çıkıyor radyodan olay bu arkadaşım bilgine.

    sağol
  • eagle55 hayırlı olsun.

    fm verici için "en az iki metre mesafede olmalı" demişsin. en az mı, en fazla mı...?
  • en fazla iki metre
  • Ankara'da nerede buluabilirim bu telefonu???? Hiçbir yerde satılmıyor ki benq :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: donniedarko
    Ankara'da nerede buluabilirim bu telefonu???? Hiçbir yerde satılmıyor ki benq :)


    ankara da çok nadir yerlerde satılıyor. anca kızılayda bulabilirsin. ama ben bayiler yerine internetten almanı öneririm. örneğin bu forumdakilerden de bir çok kişinin cihaz aldığı ereyon.com var.

    EF71 in fiyatı ereyon da 466 YTL. hepsiburada da 590 YTL.
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=42933

    ereyondan al derim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: donniedarko

    Ankara'da nerede buluabilirim bu telefonu???? Hiçbir yerde satılmıyor ki benq :)

    ereyon.com dan alman daha uygun olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kahve

    quote:

    Orjinalden alıntı: donniedarko
    Ankara'da nerede buluabilirim bu telefonu???? Hiçbir yerde satılmıyor ki benq :)


    ankara da çok nadir yerlerde satılıyor. anca kızılayda bulabilirsin. ama ben bayiler yerine internetten almanı öneririm. örneğin bu forumdakilerden de bir çok kişinin cihaz aldığı ereyon.com var.

    EF71 in fiyatı ereyon da 466 YTL. hepsiburada da 590 YTL.
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=42933

    ereyondan al derim



    teşekkür ederim. Değerlendiricem.

    Sen memnun musun telefodnan??? Bu telefonun dışı boya değil di mi? harbici aluminyum??? bildiğin metal? çizilecek bişi değil di mi?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: donniedarko
    quote:

    Orjinalden alıntı: kahve
    quote:

    Orjinalden alıntı: donniedarko
    Ankara'da nerede buluabilirim bu telefonu???? Hiçbir yerde satılmıyor ki benq :)


    ankara da çok nadir yerlerde satılıyor. anca kızılayda bulabilirsin. ama ben bayiler yerine internetten almanı öneririm. örneğin bu forumdakilerden de bir çok kişinin cihaz aldığı ereyon.com var.

    EF71 in fiyatı ereyon da 466 YTL. hepsiburada da 590 YTL.
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=42933

    ereyondan al derim

    teşekkür ederim. Değerlendiricem.

    Sen memnun musun telefodnan??? Bu telefonun dışı boya değil di mi? harbici aluminyum??? bildiğin metal? çizilecek bişi değil di mi?

    ben de bu telefon yok. ama yanlış hatırlamıyorsam; dış kasasın bir kısmı metal, bir kısmı sertleştirilmiş plastik. metal kısımlarda çizik olmaz ama. kameranın çevresindeki çıkıntı , telefonu masaya çok koyunca çizilebilir.

    eagle55 bu cihazdan aldı. belki o da dış görünüşü hakkında bilgi verebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahve -- 8 Haziran 2007; 11:36:41 >




  • makinanın dış görünüşü çık güzel kamera önündeki cam iyi kaliteden yapılmış çizilme riski taşıyacağını zannetmiyorum şu an bayağı hor kullanıyorum ama çizilme falan olmadı inşallah bundan sonrada olmaz.bir şey daha keşfettim makinada mesela fm radyo menüsü yok alıcısı var ama kulaklık taktığın zaman menü geliyor çıkardığın zaman kayboluyor enterasan geldi bana kitapçığında okudum öyleymiş zaten yine de bişeyler bulursam paylaşırım arkadaşlar.

    saygılar

    eagle55
  • benq bozulsa kime vercez? napcaz??? kimden garantili geliyor ereyon'dan???? kaç günde geliyor??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: donniedarko
    benq bozulsa kime vercez? napcaz??? kimden garantili geliyor ereyon'dan???? kaç günde geliyor??

    eğer cihazda sorun olursa garanti belgesinde yazan teknik servislerine götürebilirsin. sana cihazın garantisi benq düzenliyor. ereyon değilki. bu cihaz arızalanınca başarı teknik servisinde onarım görecek. ereyon alıp tamir etmeyecek. ereyon ürünleri büyük olasılıkla distribütörden alıyordur. distribütörü de mobiltel olabilir.
    ereyondan alınan cihaz da takribi 3 işgünü içinde gelebilir.
  • başarı garantisinde mi acep die sordum işte? kvk- genpa flan gibi? yoksa ben de biliyorum ereyon garantisi olmadığını...servisi yaygın mıdır die merak etmiştim..cevap için teşekür ederim yine dee :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.