Şimdi Ara

Benim Gözümden Gezi Parkı Olayları...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese keyifli forumlar , iyi geceler ...

Aslında bunları yazıp , yazmama konusunda git-gel den sonra , belki 1-2 arkadaşımızın da olsa olayın iç yüzü , yapılmak istenen , farklı bir bakış açısı kazandırması açısından paylaşmaya karar verdim. Lütfen yorumlarınız da seviyeli bir dil kullanırsanız , sevinirim...

Bilmeyenler için özetlemek gerekirse olay Taksim in yayalaştırması projesi kapsamında ki bu geçen sene başlayan ve peyder pey tamamlanmaya çalışılan bir çevre düzenlemesinin gezi parkı alanında düşünülen ''Osmanlı mimari si olan ve İstanbul'un Anadolu yakasınsa bir muadili de bulunan -Selimiye Kışlası- nın benzeri yine bir zamanın şartlarında -1.dünya savaşı öncesi- kışla olarak kurulan Topçu Kışlasının aynı mimari özellikleri korunarak ama bu sefer iç alan kullanımı olarak yayalaştırma ve insan sirkülasyonun yoğun bir bölge olmasından dolayı AVM olarak -ki burada Topçu Kışlasının mimari yapısını incelenirse anca BUTİK mağazacılık tarzın da dükkanların olacağı anlaşılması zor değildir- düşünülen , daha doğru ifade ile alternatifler arasında olduğu , zira buranın Şehir Müzesi de olabileceği açıklanan-ki bu durumda binanın ne kadar rağbet göeceği malum üzülerek söylemek gerekirse- yeniden inşasının hayata geçirilmesidir.

Burada hükümetin ne yapmak istediğini anlamak objektif bakış açısı ve aklı selim her akıl sahibi bireyin anlayacağı temelde OSMANLI külltür mirasının hayatın her alanında daha aktif olarak yer alması kapsamında yapılan bir OSMANLI MİMARİ geçmişine sahip çıkmadır

https://store.donanimhaber.com/3b/d4/db/3bd4dbeba57a539c43b24c4d4db97e67.jpg
    https://store.donanimhaber.com/60/57/69/605769e914d89838296fa63aa5449ad3.jpg

Aslında işte bizim asıl görmemiz gereken , gözümüzden kaçırdığımız ama olaylara çok yüzeysel yaklaşmamız , ama olayları sonradan öğrenip nedir ne değildir i araştırmadan tepki vermemiz , ama ve de en önemlisi günümüz gelişen siyasi - ekonomik - kültürel - dış politika gelişmelerini Tarih yüzgeçinden geçiremememiz ve olaylara kapsayıcı bir biçimde KUŞ BAKIŞI olarak bakamamamız..

Sebebi ne olursa olsun genel bir bakışla olaylar ve alt sebebleri bana göre ...- ki herkesin yorumuna açıktır ,seviyeli olması şartıyla.-

İlk olarak burada yapılacak eserin , tırnak içinde YENİDEN inşa edilecek eserin OSMANLI eseri olaması ,- hükümetin iktidarı boyunca kolayca anlaşılacak diğer birçok eylemlerinde birisi- maalesef ülke içinde bazı kesimlerin hoşuna gitmiyor. Gitmeye bilir tarihimizi farklı yorumlayanlar olabilir , saygı duymak lazım ama burada bu işi yaparken dış güçlerden başta ABD – AB olmak üzere –ki hemen olayın arkasında iki kesimden de açıklamalar peşi sıra gelmiştir- destekli yapmaları düşündürücüdür.

Neo Osmanlıcılık ile dünya siyasi yapılanmasında söz sahibi olacağımız özelllkle ortadoğuda sözümüzün dinlenmeye başlandığı dönemde bu dış güçlerin pek tabi dir ki hoşlarına gitmiyor.
    IMF zincirinde kurtulmuş ,
    –IMF Amerikanın ülkeleri Avrupa da dahil yönetmekte kullandığı parasal bir fondur kısacası parayı ben verdim ülkende de benim sözüm geçer – in lafta uluslararası kurumudur ki ulus devlet lerin yapılanması amacıyla 2. dünya savaşı sonrasında Avrrupanın yeniden inşası için tabi ABD isteklerine uygun kurulan kuruluş-

kendi özgür iç ve dış politikalarını daha bir ay önce son taksiti yatırarak oluşturma fırsatını eline geçirmiş bir ülkede çıkan bu olayları anlamak ve üzerimize oynanan dış mihraklı oyunların ve maalesef hemen her konuda ülke menfaati ve çıkarı var yok düşünmeden acımasız bir muhalefet politakasi izleyen malum partinin beklide anlaşarak KOLTUK sevdası ile olayların içine girmesi –diğer pkk ve ya aşırı uç sol grupları kaale almıyorum- cumhuriyet dönemi boyunca tırnak içinde bu ülkede DİKİLİ AĞAÇ bırakmayan zihniyetin , birden bu kadar yeşil sever hale gelmesi gerçek ten acı …

Bu ülke ne zaman ayakları üzerinde dikleşmeye başlasa bu oyunlar oynanıyor ve maalesef içerden destek buluyor. Umarım kafalarında canlandırdıkları planlar ters yüz olur…

10 senede milli gelirini neredeyse Trilyon dolar seviyesine çıkaran , ekonmik , siyasi , kültürel, iç ve dış politikalarında özbenliğine dönen ülkemin yolu açık olsun!..

Edit ; yazı kayması dolayısıyla resim düzenlemesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meymenetli.bıçkın -- 2 Haziran 2013; 3:31:04 >

• hayırlısı tabi

Çıkan isyanları ve yıkılma sebebini de eklersen iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş milli gelirden bahsetmişin birazda ak partinin dış siyasetinden bahset ? Reyhanlıda ölen 50 kişi ? Suriyenin uçak düşürmesi ? İsrailin gemi basması ? bunları söyleyince ekonomi şöyle böyle hedehödö bunların cevabını ver önce

Orijinalden alıntı: furkan_10

Geçmişte Topçu kışlasının dinden nemalanan insanların dergahı olduğunu yazmayı unutmuşsun sanırım.

Çıkan isyanları ve yıkılma sebebini de eklersen iyi olur.

Yıkılma sebebini sormuşsunuz , yıkılma sebebebi bahsettiğiniz dergah , isyan degildir yanlış bilgiyle, yanlış yönlendirme yapıyorsunuz.

Yıkılma sebebebi cumhuriyet döneminde 1940 yıllarında İstanbul valisi ve belediye başkanı olan ve hali hazırda Harbiye semtinde kongre merkezine de ismi verilmiş olan LÜTFİ KIRDAR ın İTALYAN şehir planlamacısı na emanet ettiği planlar çerçevesinde yıkılmasıdır.

Batı ve muhasır medeniyet bize tarihi eserlerimizi yıkmamız ya da yıkın bu gereklidir sözüyle yıkılmıştır. ee o zamanlar batı ne derse doğrudur kafasında hala da devam eden parti zihniyeti sebebiyle sadece ismi geçen eser değil daha yüzlercesi yol vs. için yıkıldı.

Araştırın lütfen...

• quote:

Orijinalden alıntı: ArmyElite

Kardeş milli gelirden bahsetmişin birazda ak partinin dış siyasetinden bahset ? Reyhanlıda ölen 50 kişi ? Suriyenin uçak düşürmesi ? İsrailin gemi basması ? bunları söyleyince ekonomi şöyle böyle hedehödö bunların cevabını ver önce

Cevap vermek , sorgudayım galiba

Söylediğiniz dış politikaya ilişkin BOP a ait görüşlerimi uçak düşülmesi olayında paylaşmıştım. Bulduğumda mesaja eklerim...
  • Nerdeyse alti aydır şehit haberi gelmiyor,imf yakamizdan düşeli on gün geçti-geçmedi,chp ile esed yönetimi arasındaki derin ilişkilere ilişkin resimler piyasaya düşeli bir hafta geçmedi hooop demokratik! atatürkçü! Kesim sokaklara çıkıp devrim! Yapmaya çalışıyor...
    En üzücü olan ise üç gün önce suan yaptıklarını yapan pkk sempatizanlarına sövmüş olmaları. Bugün onları destekliyorlar haberleri yok...

insanlar güzel güzel kitaplarını okuyup tepkilerini gösteriyorlardı, ama kanunsuz yıkımın bekçileri yine kanunsuz bir şekilde saldırdılar. mahkeme yürütmeyi durdurdu, ama hala başbakan efendi ısrarlı. bana haklı olduklarını kimse söylemesin.

o kadar orantısız güç kullandılar ki, insanları kafalarından, boyunlarından biber gazı ile kasten vurdular, hatta gerçek mermi ile bile. olayları bizzat görmüş biri olarak boş konuşmamanızı öneriyorum. polislerin hepsi nişan alarak biber gazı attılar. yerden sektirme, havadan bombeli atma falan yok, doğrudan dikine nişan aldılar sürekli, onlarca kişiyi gözlerim önünde vurdular.

polisin kimlere müdahale ettip kimlere etmediği açık.

açıkçası, senin gözün bir şey görmesin bir zahmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 2 Haziran 2013; 3:59:45 >

• Ne göz varmış birader buram buram pilav kokuyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Quintus Lentulus Batiatus

Senin Gözünüde topunuzun Gözünüde ...

Ee sonra bordo klavyeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: TalhaYlmaz

Nerdeyse alti aydır şehit haberi gelmiyor,imf yakamizdan düşeli on gün geçti-geçmedi,chp ile esed yönetimi arasındaki derin ilişkilere ilişkin resimler piyasaya düşeli bir hafta geçmedi hooop demokratik! atatürkçü! Kesim sokaklara çıkıp devrim! Yapmaya çalışıyor...
    En üzücü olan ise üç gün önce suan yaptıklarını yapan pkk sempatizanlarına sövmüş olmaları. Bugün onları destekliyorlar haberleri yok...

Bazısının var.

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和
  • quote:

Orijinalden alıntı: paardon

Ne göz varmış birader buram buram pilav kokuyor..

+

Gözlerini bütün bütün nefret bürrümek sûretiyle idrâk yetisini yitirmemiş herkes vaziyeti ve oynanan oyunları farkedecektir.
  • Olay bir park olayi degil. Olay hukumetin yanlis politikalarinin halk uzerinde yaptigi baskinin disa vurumu. Bakiniz aylardir her turlu gosteriye ve gostericiye resmen kan kusan polisin dun bu protestolerda artik zivaranadan ciktiginin bir kanitidir. Elinde Turk bayragi ile gelen vatandasa, tekbir ile yuruyen vatandas'a, resmen olum kusan polisimiz, Istanbulda otobus kundaklayan molotof atan gurubu gorup akrep'le kacan polis ayni polis, pkk bayraklari ile sehirleri yakip yikan, vatandasin canina malina kasteden teroristleri izleyen yine ayni polisimiz. Bu polis ermeni polisi mi?

Dun'e kadar hukumete hak veriyordum. Bir park icin bukadar yaygaraya gerek yok konusularak olay tatliyada baglanir diyordum ama dun aksam eve geldigimde gordugum izledigim o guruntuler bana nekadar yanlis dusundugumu gosterdi. Suan kendi kendime bu ulkeye ne oluyor? 33 yasindayim bu yasima kadar boyle bir mudahele gormedim. Bu insanlar bu ulkenin insanlari bu insanlara bu sekilde mudahale mazur gorulebilir mi?

Ben Ak parti hukumetinin tek basina iktidar olmasini sorgular vaziyetteyim an itibari ile. Tek basina iktidar demek dikta olmak demek degil. Malesef icinde bulundugumuz son 1 senedir bir dikta hukumeti havasi seziyorum ve cogu vatandastan bu sekilde soylem isitiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrMhMt -- 2 Haziran 2013; 7:29:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Olay bir park olayi degil. Olay hukumetin yanlis politikalarinin halk uzerinde yaptigi baskinin disa vurumu. Bakiniz aylardir her turlu gosteriye ve gostericiye resmen kan kusan polisin dun bu protestolerda artik zivaranadan ciktiginin bir kanitidir. Elinde Turk bayragi ile gelen vatandasa, tekbir ile yuruyen vatandas'a, resmen olum kusan polisimiz, Istanbulda otobus kundaklayan molotof atan gurubu gorup akrep'le kacan polis ayni polis, pkk bayraklari ile sehirleri yakip yikan, vatandasin canina malina kasteden teroristleri izleyen yine ayni polisimiz. Bu polis ermeni polisi mi?

Dun'e kadar hukumete hak veriyordum. Bir park icin bukadar yaygaraya gerek yok konusularak olay tatliyada baglanir diyordum ama dun aksam eve geldigimde gordugum izledigim o guruntuler bana nekadar yanlis dusundugumu gosterdi. Suan kendi kendime bu ulkeye ne oluyor? 33 yasindayim bu yasima kadar boyle bir mudahele gormedim. Bu insanlar bu ulkenin insanlari bu insanlara bu sekilde mudahale mazur gorulebilir mi?

Ben Ak parti hukumetinin tek basina iktidar olmasini sorgular vaziyetteyim an itibari ile. Tek basina iktidar demek dikta olmak demek degil. Malesef icinde bulundugumuz son 1 senedir bir dikta hukumeti havasi seziyorum ve cogu vatandastan bu sekilde soylem isitiyorum.

akp'ye oy vermiş biri olarak ben de bu dediğine katılıyorum. ben yaptım oldu yaşıyoruz birkaç senedir. ben ki kemalistleri hiç sevmeyen biriydim ama adamlara resmen acır hale geldim. 28 şubat sürecinde onlar dindarlara ne yaptırsa aynısı şimdi onlara yapılıyor. içeri atılıyor dövülüyor sövülüyor. müslüman dediğin bu kadar kindar bu kadar gaddar olamaz. ayrıca bu pkk pazarlığı suriye iran vs olayları beni iyice soğuttu hele ki o son iki ayyaş lafı benim gözümde akp'yi tamamen bitirmiştir. sahabeler putlara sövdüğüne hz muhammed'in dediği şey şu siz onların siz eğer putlara söverseniz onlar da sizin rabbinize söverler sonra zaten kafirun süresi nazil oluyor. bu kadar olmaz artık bir akşam suriye bu akşam dostumuz yarın sabah düşmanımız iran keza öyle. iktidar son dönemde çok hata yaptı ve bu vergi yükü insanları bıktırdı. muhaliflerini resmen başını ezerek bitirirsen halk mutlaka bir refleks gösterecekti sonuç bu oldu

• adam hala park diyor ya canını yediğim hala park diyor ya gadasını aldığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 2 Haziran 2013; 8:18:45 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.