Şimdi Ara

IKEA'da Yaşadığım Saçmalıklar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün öğleden sonra alışveriş için Ümraniyedeki Ikea'ya gittim. Karnım da aç önce yemek yiyip rahat rahat gezeyim diyip restorandan yemeğimi aldım, elimde tepsi masa arıyorum.

İki tur attım ama müsait yer yok, boş olan bikaç yerde de önceki müşterilerin tepsileri duruyo. Gitmiş olanlar bilir, yemeğini yiyen tepsisini toplama yerine bırakır, zaten bununla ilgili tabela da vardır. Bel fıtığından rahatsızım zaten, elde tepsi zorlanmaya başladım.

O sırada gözüme 2 masa boş göründü ama 2 masada da tepsiler var, toplam 4 kişilik yer ama oturulamıyo. Baktım temizlik personelinin de ilgilendiği yok, elimdeki tepsiyle 2 tepsiyi masadan sandalyeye doğru ittirip oturdum, başladım çorbamı içmeye. 5 dk geçmedi 2 kişi geldi benden genç, yerde ekmek var niye almıyosun, nimet o vs kavga çıkarmaya çalışıyo.

Neyse onları yolladım kafalarına tepsiyi falan geçirmeden, o sırada sol masanın birinden 55 yaş civarı bi kadın bağırmaya başladı, o da diyo insan ekmeği yerden alır falan, çok duyarlıysan sen alsaydın falan diyorum ama anlamıyo, çingenelik yapıyo resmen. Güvenliği çağırayım da gör dedi.

Hadi çağır, bi de mahkemeye verin yetmezse dedim. Yanındaki diğer kadınlarla beraber bağıra bağıra güvenliği çağırdılar. Birisi geldi, müsade istemeden masama oturdu, hem de karşıma değil tam dibime, başlı başına bu bile tacizdir müşteriye karşı. Yakasında kart falan yoktu, ismini sordum, söyledi ve güvenlik müdürüymüş.

Niye yere attın falan sorguluyo bu, dedim personeliniz toplamazsa boş masa bulamayan nereye oturacak, atmadım hem, ittirdim oturdum dedim. İki üç kendini bilmez üzerine vazife olmayan şeye duyar kastığı için gelip beni sorguya çekiyo, mağdur olan benim zaten, huzur içinde yemeğimi yiyecekken kaç kişi dalaşıyo.

Rahat bırak beni, para verdim yemek için, karnım aç, huzur içinde yemeğimi bitirmek istiyorum dedim anlamıyo. İleri gidiyosun, para verdiysen çalışanlar senin esirin mi diyo ya mantığa bak, ekstra bişey istemiyorum ki, karnım aç yemeğimi yemek istiyorum daha fazla strese girmeden.

Biraz daha tartışma sonrası yanında kimlik var mı diye sordu ki bu daha şaka gibi. Var dedim, versene diyo. Veremem, yemekten sonra düşünürüz onu da dedim. Bişey demeden gitti en sonunda da yemeğimi yiyebildim pek ağız tadıyla olmasa da.

Eve gelince telefonla şikayette de bulundum. Sizce de saçma değil mi, böyle bir mağazanın güvenlik müdürü görevindeki kişi şikayet edenlerin gazına gelip beni tacizle karışık sorguya çekebiliyo. Hem de hırsızlık veya başka bi olay var gibi benden kimlik isteme hakkını kendinde buluyo. Millet kafayı çizmiş inanın.

• Topluma saygıdandır ortalık karışmasın susarsın böyle yaparlar. Sen yine sabırlı davranmışsın bana bu olsa kavga çıkardı herhalde orada.

Şikayette bulunduğun iyi olmuş herkes kuralcı olmuş kendi kurallarını yaratır olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kavga edecek kadar bir yiyeceğe saygıları olsa masa üzerinde bırakmazlar asıl bırakana gösterirler o tepkiyi,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yazık ki toplumumuzda fazla sayıda bunlardan, genelde teke tek bulaşamazlar, çakal sürüsü gibi birbirlerinden güç alıp ezmeye çalışırlar. Kendine hakim olamayıp kavga etsen, sonra suçsuz yere uğraş dur karakolla adliyeyle.

Ne ekmekmiş arkadaş ya, gerçekten o kadar duyarlı olan varsa orda tepsilerle atılan yiyecekleri poşete koyup sokak hayvanlarına versin, kendini gösterecekler ya bağrış çığrış ortalığı ayağa kaldırıyolar. Gözlerinin önünde cinayet işlense şahit olmamak için kaçacak delik ararlar eminim.

@celades Tam anlamadım üslup konusunda kimi kastettin ama, böylelerine dalmak çözüm olsa dal gitsin ama bitmezler kardeş bitmezler.

@BOLDVIPER

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.