Şimdi Ara

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
552
Cevap
24
Favori
16.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oha lan.Siz bu okuldakileri böyle mi görüyorsunuz?Moralimi düzelttiniz.Teşekkürler dh

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkezin hayatını kıskanırsan senden birşey olmaz , yapacak birşey yok adamların babaları çalışmış etmiş oğullarını okutuyorlar , artık karanlık işlerde para.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharger

Oha lan.Siz bu okuldakileri böyle mi görüyorsunuz?Moralimi düzelttiniz.Teşekkürler dh

robertte mi okuyorsun?
  • Oraya gitmek için 500 puan yapman lazım sadece zenginlik yetmiyo şimdi diyiceksin ki onlar özel hocayla ders görüyo dağda çobanlık yapıpta odtü boğaziçi kazanan insanlar var.Başarılı olmak için bahane aramana gerek yok.Adam gibi üniversite kazanırsan o olanakların çoğuna sahip olabilirsin.

• Hükümetten her şeyden önce vatandaşlara uygun işe yerleştirilme ve hayatını kazanma fırsatlarının yaratılması yükümlülüğünü üstlenmesini istedik. Bireylerin faaliyetlerinin toplumun çıkarlarıyla çatışmasına izin verilmemeli, bireysel faaliyetler toplumsal çıkarların sınırları içinde kalarak herkesin yararına olmalı. O yüzden finansal çıkarların gücüne artık son verilmesini talep ediyoruz. Büyük işletmelerde kar paylaşımı istiyoruz. Yaşlılara bakımın büyük çapta genişletilmesini istiyoruz. Ulusal bölgesel ve mahalli idarelerin satın alma ihtiyaçları için mümkün her durumda küçük işletmelerin öncelikle dikkate alınmasını talep ediyoruz. Üretken ve yetenekli her vatandaşın daha yüksek bir eğitimi alabilmesi ve bir liderlik makamını elde edebilmesini sağlamak üzere hükümet tüm milli eğitim sistemimizin baştan aşağı genişletilmesi imkanını sağlamalıdır. Fakir ailelerden gelen yetenekli çocukların devlet parasıyla okutulmasını istiyoruz. Hükümet ana ve çocukları koruyarak, çocuk işçiliğine engel olarak, ve gençlerin beden eğitimi konusunda faaliyet gösteren tüm kulüplere mümkün en büyük desteği sağlayarak halk sağlığının geliştirilmesini üstlenmelidir. İçimizde ve dışımızdaki maddiyatçı ruhla savaşmalıyız. Halkımızın nihai kurtuluşunun kendi içinden doğacağına ve ortak toplumsal yararların bireysel iyiliklerin önüne yerleştirilmesiyle gerçekleşebileceğine inanmaktayız. – Munih, 24 Şubat, 1920 tarihinde yürürlüğe giren Nazi Partisi politik programından alınmıştır

• Tek kelime: PARA. Sende Robert'a değilde Galatasaray Lisesi'ne git diyenler olmuş doğrudur aşağıya kalır bir yanı yok Robert'tan ancak durumu olmayan sadece okula gidebilen bir insanın o puanları yapması mümkün değil yanına ek destek lazım işte o zaman sihirli kelimemiz tekrar devreye giriyor PARA
  • bunların hepsi zengin züppesi
    hepsi inek lan
    ama devlet lisesinin verdiği hazzı hiç bir zaman tadamıyacaklar
  • Hay sizin şükretmenize be. Ülke sizin gibi her şeye şükredenler yüzünden gelişmiyor. Şükretmek yerine bari çocuklarımız böyle yerlerde okusun deyin. Kendinize daha iyi olanaklar sağlayabileceğiniz bir iş bulun. Tabi bunun için çalışmanız lazım. Ama siz işin kolaycılığına kaçıyorsunuz. "Buna da şükür." diye kıçınızı devirip yatıyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

https://m.youtube.com/watch?v=426N_zfRyfg

BEN NEDEN BU LİSEDE DEGİLİM.BENİM BU ZENGİNLERDEN EKSİĞİM NE.İSTE GELDE LANET ETME HAYATA

Pakistanda çocuğu kocası ölen fakirlik içinde yaşayan annelerin, suriye de sokaklarda yaşayan küçük çocukların senden farkı ne o zaman ?

• quote:

Orijinalden alıntı: QRX

Hay sizin şükretmenize be. Ülke sizin gibi her şeye şükredenler yüzünden gelişmiyor. Şükretmek yerine bari çocuklarımız böyle yerlerde okusun deyin. Kendinize daha iyi olanaklar sağlayabileceğiniz bir iş bulun. Tabi bunun için çalışmanız lazım. Ama siz işin kolaycılığına kaçıyorsunuz. "Buna da şükür." diye kıçınızı devirip yatıyorsunuz.

Sen napıyosun?

• Hocam para mutlaka önemli tabi. Yalnız para dışında sende biraz tembel olmayacan. Okuma odaklı yaşayacan. Adamın parası da olsa sonuçda dersinide çalışıyor. O kdr para dökülüp okumayan adam da oluyor. O ortamı görüp geyik peşin de koşanda vardır eminim. Ama işin özü sende tembel olmayacan işde, saldıracan. Adamların eğitimleri basit değil zaten. Birçoğu da lise bitince ciddi üniversitelerde okumaya devam ediyorlardır. Zaten aldıkları eğitim kaliteli olduklarından üst seviye bir ünv. okumaları da çok zor olmuyrdur. Haa zaten parasıda olduğundan ünv. öğrenimini yurt dışıda tercih ediyordur mutlaka. Yalnız 4 yıllık bir yurt dışı eğitimi öyle 30-50bin tl lik bir maaliyet değil. Min 200bin tl cepte olacak.

Biz lisede okurken arkadaşların 3 lafından biri a.q. du. Yapcak bişi yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 25 Ekim 2014; 12:45:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evdeki Sinek

üzüldüm ya biraz ne bileyim kimse bize "bak böyle bir okul var çalış gir" demedi hep çalışmaya odaklandık ama geleceğinin nereye gideceğini bilmeden nasıl odaklanabilirsin ki? ben liseye geçene kadar sadece galatasaray lisesini bilirdim ama diğer liseleri hiç duymadım 8de sınav bitti diğer liseleri tanıdım birazda iş ailede bitiyor tutup kolundan seni bu liselere götürüp tanıttırmalı "bak eğer çalışırsan iyi puan alırsan bu liselerde okuyabilirsin hayatın daha güzel olur" diyebilirlerdi bunları bilmeden çalışmak bir fayda etmez ki nereye gideceğini bilmiyorsun sonuçta o tür liselere gidip gezerek atmosferinden etkinlenip çalışmak gerekirdi ama iş işten geçti ama şöyle bir gerçekte var çalışan her yere gelir bu yüzden kendinize kızın çalışmadığınız için

La sanki 20 sene önceden konuşuyosun 14 yaşında bebesin bu sene liseye başlamışsın her mok var elinin altında istanbulun en iyi okulları yazıp çıkanlara bakıp kensine bi hedef koyman çok mu zordu ? Git lol bolumunde trolle bilmişlik yap konu okumaya gelince bize gösteren olmadı yeaaaa diye acındır kendini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eylon

Tek kelime: PARA. Sende Robert'a değilde Galatasaray Lisesi'ne git diyenler olmuş doğrudur aşağıya kalır bir yanı yok Robert'tan ancak durumu olmayan sadece okula gidebilen bir insanın o puanları yapması mümkün değil yanına ek destek lazım işte o zaman sihirli kelimemiz tekrar devreye giriyor PARA

Okumanın parayla alakası yok benim arkadaşımın maddi durumları çokta iyi değildi ama cocuk her sene dershanelere burslu olarak gidiyodu lise son sınıfta çocuk sadece okul dershane eve gidip geliyodu şu anda odtü makina mühendisliği okuyo hatta yazın work and travella abd ye gitti.Şunu artık kafanıza sokun okumakla paranın alakası yok.

• İmreneceksen, özeneceksen bunlara özen doğru yoldasın. Tabi burda kastettiğim okula eğitime özenmen.

İyi eğitim almak herkesin hakkı, bunu sağlamak da devletin görevi. Ancak her alanda olduğu gibi eğitimde de oldukça gerideyiz.

Bunun yanında iyi anadolu liselerinde bu tip imkanları yakalayabilirsiniz. Herşey sizde biter. Tabi ki robert gibi okulların bu yolda bariz avantajlı olduğunu inkar edemeyiz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sharger

Oha lan.Siz bu okuldakileri böyle mi görüyorsunuz?Moralimi düzelttiniz.Teşekkürler dh

robertte mi okuyorsun?

Robertte değil koç lisesinde okuyorum.Hatta videoda çok küçük bir kısımda yer alıyorum.05.19 da topa vuran robertli arkadaşın yanındaki benim.Geçen sene okullar arası turnuvadaydık robertle karşılaştık orda çekmişler.

robert den galatasaray lisesinden istanbul erkekten bahçeşehir fenden kadikoy anadoludan bir sürü arkadaşım var.hepsiyle yakınız konuşuyoruz.yani az çok ordaki insan profillerini ve okul ortamlarını biliyorum.Zaten bizim okulun ortamından çok farklı olduğunu düşünmüyorum.

Asıl demek istediğim şey videodaklere kanmayın bunlar reklam içerikli videolar.Okulun ortamı hiç de öyle değil.Herkesin ben daha zenginim imajını yaratmak için gösteriş yarışına girdiği samimiyetsiz bir ortam var.okula porsche gelen mi dersin koluna 70 bin tl lik saat takan mı dersin.Abartıldığı kadar da kültürlü insanlar değiliz/değiller.tabiki okul sanatsal ve kültürel anlamda inanılmaz katkılar sağlıyor.(zaten okulun sistemi ve müfredatı tamamen buna odaklı.meb müfredarından apayrı bir müfredat görüyoruz.)Ama sonuç olarak bu insanın kendini geliştirmesiyle alakalı bir durum.ne ayılar ne cahiller var okulda bir bilsen.

• Allah ilmi isteyene zenginliği ise istediğine verirmiş.

demek ki neymiş çalışan kazanıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lawnate

quote:

üzüldüm ya biraz ne bileyim kimse bize "bak böyle bir okul var çalış gir" demedi hep çalışmaya odaklandık ama geleceğinin nereye gideceğini bilmeden nasıl odaklanabilirsin ki? ben liseye geçene kadar sadece galatasaray lisesini bilirdim ama diğer liseleri hiç duymadım 8de sınav bitti diğer liseleri tanıdım birazda iş ailede bitiyor tutup kolundan seni bu liselere götürüp tanıttırmalı "bak eğer çalışırsan iyi puan alırsan bu liselerde okuyabilirsin hayatın daha güzel olur" diyebilirlerdi bunları bilmeden çalışmak bir fayda etmez ki nereye gideceğini bilmiyorsun sonuçta o tür liselere gidip gezerek atmosferinden etkinlenip çalışmak gerekirdi ama iş işten geçti ama şöyle bir gerçekte var çalışan her yere gelir bu yüzden kendinize kızın çalışmadığınız için

La sanki 20 sene önceden konuşuyosun 14 yaşında bebesin bu sene liseye başlamışsın her mok var elinin altında istanbulun en iyi okulları yazıp çıkanlara bakıp kensine bi hedef koyman çok mu zordu ? Git lol bolumunde trolle bilmişlik yap konu okumaya gelince bize gösteren olmadı yeaaaa diye acındır kendini.

helal sana, birisi yol göstermedikten sonra nasıl araştırma yapabilirsin ki? hedef sürekli iyi bir puan almaktı iyi bir lise değil ha eğer "trolle bilmişlik" yap diyorsan kendi fikrindir bir şey diyemem

• quote:

Orijinalden alıntı: creativeself

quote:

Orijinalden alıntı: QRX

Hay sizin şükretmenize be. Ülke sizin gibi her şeye şükredenler yüzünden gelişmiyor. Şükretmek yerine bari çocuklarımız böyle yerlerde okusun deyin. Kendinize daha iyi olanaklar sağlayabileceğiniz bir iş bulun. Tabi bunun için çalışmanız lazım. Ama siz işin kolaycılığına kaçıyorsunuz. "Buna da şükür." diye kıçınızı devirip yatıyorsunuz.

Sen napıyosun?

Ailem benim de memur. Yani zengin sayılmam. İlkokulda çalışıp özel bir lisede burslu okudum. Sonra yine iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünü kazandım. Geliştirdiğim bir proje sayesinde ücretsiz yurt dışına çıktım. Şu an iki üniversite okuyorum. Aynı zamanda yabancı dil kursuna gidiyorum.
    Bunları övünmek için yazmadım. Ki belki sen benden kat kat başarılı birisindir. Sorduğun için cevapladım.

Tamam. Belki hayata 5-0 geride başladık. Ama maçı çeviremezsek bile gol atabiliriz. Şimdi atacağımız goller rövanş macında (o maç çocuklarımız arasında oynanacak) işimizi kolaylaştiracak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: çokta nicimdeydi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: çokta nicimdeydi

hayvan niye diyorsun şimdi anlayamadım onların suçu ney paran varsa gidersin bu kadar basit

hepsi hayvan hepsi.suc bizim soyda zaten.dedem nenem bırakmamış babam okusun.git boyacilik yap 1-2 lira getir diye 10 kilo boya setini takmışlar boynuna.adamda doğru dürüst okuyamadi.lise 3 e kadar zorladı bıraktı.lanet olsun ya soyuma kökenime her seyime

afrikanın en fakir kabilesinde doğsaydın ya şuanda hergün eve su getirmek için 2 saat yol yürümen gerekseydi?

şükür ede ede bu hale düştük ya zaten.etmiyorum şükür felan lanet olsun ekmeğine de suyunada.sırf zenginler diye benden kat kat ustun hayat yasiyolarsa ne şükür ederim ne adaletten bahsederim

Hepsi eksilemişler ama şükür etmek fakirler ses çıkarmasın diye çıkmıştır.

• Senin Afrikadaki çocuktan FAZLAN ne ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.