Şimdi Ara

Ben tanrı olsam sırf bana inanmıyor diye birini sonsuza kadar cehenneme atmazdım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aciz bir insan olan ben bunu yapacak kadar merhametliysem, sonsuz bağışlayıcı ve merhamet sahibi tanrı neden sonsuza kadar cehennemde yakıyor sırf biri ona inanmadığı için ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya arkadaş bayılıyorum şu metaforlara ya. Şu durumla bahsettiğim durumun aynı şey olmadığını sen de çok iyi biliyorsun.

Bir kere ben bir sınavda mıyım onu bile bilmiyorum, sınavı yapanın varlığı zaten şaibeli. Biri gelse sana dese, öğretmen sınav yapıyor geçemeyeni cezalandıracakmış dese. Sen demez misin sınav nerede öğretmen nerede ? O da sana gösteremese ?
    Kurana göre bu olay bize unutturulmuş. Örneğin olayı karşılamıyor. Bak şöyle daha güzel;

Bir öğretmen var. Şu 100 sorudan 51 tanesini doğru işaretlemelisin, öyle olunca sınavdan geçeceksin diyor. Yarın seni sınav yapacam diyor. Akşam sana misafirliğe geliyor. Sana konuşmalarını ve kendisini bir tür ilaç ile unutturuyor. Dolayısıyla 51 soru işaretlemen gerektiğini bilmiyorsun.

Yarın oluyor. Bir bakıyorsun bir dünya farklı öğretmen var. Hepsi "Gerçek öğretmen benim" diyor. Unuttuğun için öğretmeni hiç hatırlamıyorsun. Hangi öğretmenin doğru olduğunu teyit edebileceğin bir rektörlük, bakanlık vs yok. Hepsiyle konuşmalısın, ne dediğine bakmalısın. Birinde karar kılıp doğru olarak gördüğün soruları işaretlemelisin.

Acaba doğru öğretmeni bulabilecek misin?
    Doğru soruları soruları işaretleyebilecek misin?

Maceraya hoş geldin.
  • Bunu teistlere sorduğumda cevap vermiyorlardı, tekrar sorayım siz olsanız atar mıydınız teistler?
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Celal Şengör un ne yapacağı daha önemli!

Kendi adıma böyle birşeyi düşünmem çünkü Allahın yerine haşa ne kendimi nede başkasını koyarım.

Günlük hayatta ise insanlar adalet duygusunu kendilerince yaşar. Bize karsi yapılan hataları bazen çok abartirken bazende affedebiliriz. İnsanlar daha sistematik karar verebilmek için hukuk ve adalet sistemlerini kurmuşlardır.
    Hiç bir adalet Allahın adaleti kadar olamaz. Cunku Allah her şeyi içimizden geçeni bile bilir.

• Ben olsam yakardım belki. Şunu dememesi lazım. Bir yaratıcı yok.

Bence şunu dese gayet yeterli hatta en mantıklısı. "Bir yaratıcı var. Dini var mı bilmem ama bir yaratıcı var."

• Şimdi bir öğretmen düşünelim diyorki al bu sınav kağıdını al bu da cevap anahtarı 100 soru var 51 tanesini doğru işaretle sınavdan geçeceksin ve sonsuza kadar her istediğin olacak, eğer inat edip işaretlemez isen seni sonsuza kadar cezalandıracağım. Öğrenci diyor ki ben senin öğretmenliğini tanımıyorum, inadına da soruları yanlış işaretliyorum. Veya 51 tanesini değil de 49 tanesini doğru işaretliyim bana yeter, nasılsa öğretmeni ve sınavı ve soruları kabul ettim ben deyip boşveriyor yani.

Sen aciz bir insan olarak bu öğrenciyi yine de dersten geçirirsin yani? İşte niye öğretmen ile öğrenci farklı kişiler burada ortaya çıkıyor.

He diyebilirsin ki sınav niye var, onu da bırakalım öğretmen bilsin, biz öğrenciyiz. Öğretmenin yerine kendimizi koymamız için o sınavı hazırlayacak bilgiye erişmemiz gerekli.

Ben bir öğrenci olarak biliyorum ki bir sınavdayım ve bir öğretmen var, sınav bittiğinde inat edip soruları yanlış işaretlemiş isem cezalandırılacağımı zaten biliyorum, kendi kendime yazık etmiş olacağımı şimdiden biliyorum.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaş bayılıyorum şu metaforlara ya. Şu durumla bahsettiğim durumun aynı şey olmadığını sen de çok iyi biliyorsun.

Bir kere ben bir sınavda mıyım onu bile bilmiyorum, sınavı yapanın varlığı zaten şaibeli. Biri gelse sana dese, öğretmen sınav yapıyor geçemeyeni cezalandıracakmış dese. Sen demez misin sınav nerede öğretmen nerede ? O da sana gösteremese ?

• The Smoke Of Many Fires kullanıcısına yanıt
    Senin sorduğun soru varsayım üzerine ilerlememiz gereken bir sorudur, hem sınavın olup olmadığını bilmiyorum deyip madem sınav var niye sonsuz ateş var sorusu çelişki içeriyor. Eğer sınav da öğretmen de yok ise sonsuz ateş de ödül de yoktur zaten. Bir öğrencinin öncelikle sınav kağıdını doğru tespit etmesi gereklidir zaten senin sorduğun soruyu sorabilmesi için yanılıyor muyum? Hem sınav ve öğretmen yok deyip hem de bu soruyu sormak komik birşey.

Öğretmenin sınavı öğretmenin varlığını fiziksel olarak kanıtlayacak şekilde başlattığına dair bir iddia yok ortada, öğretmen arayan bulur sınav kağıdını da cevapları da diyor, ben kimi sınava çektiğimi de bilirim sizin sınav ve de öğretmen yok demenizin bir hükmü de yok diyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buradaki yaklaşım bana göre şu;

her ademoğlu, Allah'ın varlığının ve O'nun tek olduğunun bilincinde olarak yaratılıyor, bu bilinci inkar edenlere de azap var ki bu durum çok da anormal değil..neden inkar ediyorsun? neden sapıyorsun? hiçbir kanıtın yokken neden inkarda ısrar ediyorsun? diüer konuda bir hayvan özelinde o hayvanın evrim sürecini sordum bir tane cevap veren adam çıkmadı günlerdir..öyleyse bu neyin inadı? diye kendine bi sor öncelikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Şimdi bir öğretmen düşünelim diyorki al bu sınav kağıdını al bu da cevap anahtarı 100 soru var 51 tanesini doğru işaretle sınavdan geçeceksin ve sonsuza kadar her istediğin olacak, eğer inat edip işaretlemez isen seni sonsuza kadar cezalandıracağım. Öğrenci diyor ki ben senin öğretmenliğini tanımıyorum, inadına da soruları yanlış işaretliyorum. Veya 51 tanesini değil de 49 tanesini doğru işaretliyim bana yeter, nasılsa öğretmeni ve sınavı ve soruları kabul ettim ben deyip boşveriyor yani.

Sen aciz bir insan olarak bu öğrenciyi yine de dersten geçirirsin yani? İşte niye öğretmen ile öğrenci farklı kişiler burada ortaya çıkıyor.

He diyebilirsin ki sınav niye var, onu da bırakalım öğretmen bilsin, biz öğrenciyiz. Öğretmenin yerine kendimizi koymamız için o sınavı hazırlayacak bilgiye erişmemiz gerekli.

Ben bir öğrenci olarak biliyorum ki bir sınavdayım ve bir öğretmen var, sınav bittiğinde inat edip soruları yanlış işaretlemiş isem cezalandırılacağımı zaten biliyorum, kendi kendime yazık etmiş olacağımı şimdiden biliyorum.
    Kurana göre bu olay bize unutturulmuş. Örneğin olayı karşılamıyor. Bak şöyle daha güzel;

Bir öğretmen var. Şu 100 sorudan 51 tanesini doğru işaretlemelisin, öyle olunca sınavdan geçeceksin diyor. Yarın seni sınav yapacam diyor. Akşam sana misafirliğe geliyor. Sana konuşmalarını ve kendisini bir tür ilaç ile unutturuyor. Dolayısıyla 51 soru işaretlemen gerektiğini bilmiyorsun.

Yarın oluyor. Bir bakıyorsun bir dünya farklı öğretmen var. Hepsi "Gerçek öğretmen benim" diyor. Unuttuğun için öğretmeni hiç hatırlamıyorsun. Hangi öğretmenin doğru olduğunu teyit edebileceğin bir rektörlük, bakanlık vs yok. Hepsiyle konuşmalısın, ne dediğine bakmalısın. Birinde karar kılıp doğru olarak gördüğün soruları işaretlemelisin.

Maceraya hoş geldin.

• Örneğim karşılasın diye çabalamamıştım açıkçası, özet geçmiştim. Ancak benim yazacağım senaryo seninkine benzemezdi. Ben yaşayan tüm insanların sınandığını düşünmüyorum. Bir kısmı hayvanlar gibi öldüğünde yok olabilirler. Senin diğer konuda verdiğin çöp tenekesi örneğinin benzeri gibi, haritada bir sürü insan var ancak bazıları aslında npc. Kur'an da benim çıkardığım cennet veya cehenneme gidebilmek için öğretmen olanın sınavında olduğumuzun veya olmadığımızın seçimi öncelikle yapılmalı, yani bir unutma veya benzerler durumundan seçme gibi bir olay yok, bizzat akıl ile sınavda olduğumuz ve öğretmenin kim olduğu tespit edilecek.

Arkadaşın sorusu bu tespitin yapılmış olmasını içerir, cehennemde yakan bir tanrı yoktur diyen birisinin böyle bir soru sorması saçmadır, ben onu belirtmek istedim açıkçası.

"Kurana göre bu olay bize unutturulmuş." Bunu hangi ayete dayandırdın onu da anlamadım yalnız. Ben hiç öyle bir ifade okumadım.

Araf 172,173

Hem Rabbin Ademoğullarının bellerinden zürriyetlerini alıp onları nefislerine karşı şahit tutarak: "Rabbiniz değil miyim?" diye şahit gösterdiği zaman "Evet Rabbimizsin, şahidiz !" dediler. Kıyamet günü "Bizim bundan haberimiz yoktu!" demeyesiniz,
    Yahut, "Ancak, atalarımız şirk koştular, biz ise onlardan sonra gelen bir nesil idik; şimdi o batılı tesis edenlerin yaptıklarıyla bizi helak mı edeceksiniz?" demeyesiniz diye.

Bu olayı hatırlayan var mı? Demek ki unutturulmuş.

Yani sence ben bir bot olabilir miyim?

Ben de bazen bunu düşünüyorum ama herhangi bir dayanağım yok.

Bizi pembe beş boynuzlu uçan gergedanlar da yaratmıştır belki. Ama buna da herhangi bir dayanağım yok.

Bu yüzden ikisine de inanmıyorum.

Ama simülasyonda olduğumuza dair dayanağım var. Bu yüzden onun olabileceğini düşünüyorum.

• Tefsirin yanlış, babanın yaptığını biliyorsan ve Allah'a değil babana inanıyorsan sen de helak olursun. Ancak aradaki bağ tamamiyle bitmiş ve aradan 200-300 sene geçmiş atıyorum işte o zaman emin değilim ben.

Sen bot olamazsın, sen Allah'ın kitabını okuyup inanmadın, sen yanacan bu şekilde ölürsen ancak şu anda amazon ormanlarında yaşayanlar da var işte onlar bot olabilir.
    Babamla ne alakası var ademoğulları diyor. Herkes yani?

Amazon ormanlarındaki kurandan haberi olmayan birine gidip kuranı okutursak o da bot olmaktan çıkacak mı?

Gel şu işi konuşalım az. Sence ben neden yanacağım?

1) Çok açık olan kitabı bile bile inkar edip öteki tarafta cehennemi kabullendiğimi mi düşünüyorsun? Yani okudum "evet lan bu kitabı yaratıcı göndermiş" dedim. Ama "uğraşamam şimdi namaz, oruç falan" diyip cehennemde yanmayı mı seçtim?

2) Yoksa Kuranı anlayamadım mı? Anlayamadıysam; bu zekayı bana Allah vermiş ve bu zekada kuranın Allah'tan geldiğini anlamaya yetmemiş olmuyor mu? Benim ne suçum var?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3559F3B6A

Maceraya hoş geldin.

Alıntıları Göster
    Testere filmi bu yalnız

• Ben karınca filan yaratsam herhalde gece gündüz tırnaklarını yiye yiye yaşayanlardansa “bence yaratıcı yok” diyenleri “vay köftehor” filan deyip takip eder
    Öldükten sonra da süprizzzz filan derdim.
    işkence eder yakar derilerini yüzüp yakar, sonra deri takar üstüne yine işkence eder yakıp dururdum” cümlesi pek olmadı sanki.
    Daha önce de yazdım bu psikoloji Avrupalılara kafayı üşüttürdü. Reform yaptılar da kurtardılar paçayı. Yüzbinlerce insanı, pagan kültürleri ve izlerini yaktı o dönem din overdose yaşayanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 16 Mayıs 2019; 21:38:19 >
  • O konular benim bileceğimin ötesinde, bir zamanlar ben de senin gibiydim, ben kitabı %100 anlamasam da inandım bu kitap Allah'tandır dedim, eğer kitaba göre yaşar ve günahım az sevabım çok çıkarsa cennete aksi halde cehenneme gideceğim.

Sen okudun Allah'tan geldiğine inanmadın, o sebepten cehenneme gideceksin. Kitap öyle diyor.

Allah'ın işini ben bilemem. Allah kimi sınadığını bilir. Tüm ademoğulları sınanıyor ise amazon ormanlarındakiler de girer, ancak dediğim gibi kimse kimsenin de günahının yükünü çekmeyeceği için şu anki amazon ormanlarındakiler sınananlar mıdır bilmiyorum ben.
    Kurandansa benim simülasyon teorim bana daha mantıklı geliyor. Hatta istediklerine ulaştılar ve bizi kapattılar. Sadece biz zaman farkından dolayı yaşıyor gibi hissediyoruz.

• Valla ateizmden daha mantıklı bir yaklaşım seninkisi, bir dönem ben de uzaylılara sarmıştım, yine de eğer bir tanrı var ise bizimle konuşmuş olması bana ikna edici geldi, şeytan melek, sınama bana da ilginç geliyor zaten. Ancak bu onların olmadığı anlamına gelmiyor, madem Allah böyle yaratmış bizleri elimden geldiğince anlamaya uymaya çabalıyorum. Belki şeytan ve melek de uzaylı kavimlerdir ne biliyoruz ki uzaylılarla ilgili zaten..

Kimin haklı olduğunu bilecek bir durumumuz yok zaten, ölünce bileceğiz.
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Kanıt var mı :D

• mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşı bilmiyorum dinden neden çıktı da ben dinden tamamen haklı sebeplerle çıktım ve iki tane konu açtım ikisi de silindi. O konuya siz hiçbir şey yazmadınız. Zor mu geldi o kadar çelişkiye yanıt vermek ? Bunun gibi metaforla ya da ad hominemle geçiştirilebilecek konularda en ön sıradasınız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.