Şimdi Ara

Ben neden müslümanım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
3.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İslam coğrafyasında doğduğum için doğuştan müslümanım. Merak ettiğim İslama göre inanan birisi dünyada ne yaparsa yapsın eninde sonunda cennete kabul edilecek. Japonya'da doğsaydım müslüman olmayacaktım ve sonsuz cehennem azabı çekecektim. Ben neden böyle bir ayrıcalığa sahibim? Belki çok kötü bir insanım ama sırf bu topraklarda doğduğum için ve müslüman olduğum için ileride cennete gireceğim. Ama müslüman olmayan topraklarda doğan biri belki çok iyi bir insan? Sayısız iyilik yapmış olabilir birinin hayatını kurtarmış ya da çok büyük bir fedakarlık yapmış biri olabilir. İnanmıyor diye ebediyen acı çekecek üstelik doğduğu topraklar yüzünden İslamı seçmeye imkanı da olmadığını varsayalım. Bu insan benden daha iyi biriyken inanmadığı için sonsuz bir azap çekecek ve ben müslüman olduğum için mutlaka cennete gideceğim. Tamam kalben inanmak önemli ama onun İslamı seçmeye imkanı olmadığı için müslüman olamayacak. Ben neden burada doğdum ve böyle bir şansa sahip oldum? Yaratılış olarak neden o da İslam coğrafyasında doğmadı veya ben ıssız bir adada dünyaya gelmedim?

• Doğru bir önerme sayılabilir ama buna zaman kavramını da eklemek isterim. 3000 yıl önce izmir'de doğsaydım bambaşka tanrılara tapar olacaktım.

Coğrafya seçmez, o coğrafyada bulunan dayatmacı zihniyet tarafından seçtirilir. biraz araştırıp okuyan insan, kendi seçme özgürlüğü olduğunun farkına varır ve nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşar. Herkeste aynı organ var. beyin diyoruz. Öncelikle sorgularsın, okursun, araştırırsın, konuşur, tartışırsın... Bir takım dayatılan dogmalardan kurtulman sana bağlı. Dayatılan ve sorgulanabilmesi kesinlikle yanlış olarak görülen dogmatik dayatmalardan arınmak sadece akıl ve mantıkla alakalıdır.
  • quote:

Merak ettiğim İslama göre inanan birisi dünyada ne yaparsa yapsın eninde sonunda cennete kabul edilecek.

bence asıl merakını son nefesine dek islam üzre kalabilecekmisin ihtimaline yönelt..sadece sen değil her insan son nefesine dair kesin bilgiye sahip değildir..itibar son nefese göredir..yani şu an kendini müslüman olarak tanımlaman son nefesini verirken islam üzre öleceğin anlamına gelmiyor..kaldı ki islam üzre olduğun bile tartışmalı aslen

dolayısı ile dünyanın hangi coğrayasında doğduğunun pekde bir önemi yok ..zira iman etmek Allahın hidayet mekanizmasını senin üzerinde çalıştırmasına bağlı !!

ayrıca coğrafi konum üzerinden adalet eleştirisi anlamsız..gayet iyi biliyoruz ki müslüman yoğunluğun çok fazla olduğu coğrafyalarda islam kültüründe yetişmiş insanlar inkarı veya başka bir dini inanışı tercih edebiliyor..

tam akside söz konusu ..islamın esamesinin okunmadığı coğrafyalarda insanlar islamı seçebiliyor !!

örnek olarak : https://www.youtube.com/watch?v=P912yw0Wc5M

yani ..

1-son nefes kavramı çok ama çok önemli :zira insan kendisini müslüman olarak tanımlasada ..hayatı boyunca işlemesi muhtemel zülümler onu son nefesinde islam dışına atabilir ..bu durum gayri müslimler içinde de ters istikamette caridir..

2-iman etmek coğrafi konum ile değil Allah hidayet etmesi ile gerçekleşir ..kimin müslüman kimin gayri müslim olduğu son nefesinde belli olur net olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 16 Ekim 2016; 17:45:24 >

• Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Özet müslüman cevap;

Japonların %30ü ölerken kelime saadet getiriyor, iyi insan oldukları için...

...
    Din akılla bulunan birşey olsa,bulan islamin doğru olduğunu anlardı.Bak bilim adamlarını buluyor mu? Hayır. Kimin müslüman olacagını Allah secıyor
    ...

Gerçek :

Dinler yereldir.

Islamda Cehennem sıcaktır. Çöl dinidir.

Kuzey dinlerindede cehenneme buz gibidir. Soğuk iklim dinidir

Müslüman olmanın tek sebebi toplumun dominant dini olması.

Başka yerde dogsandın. Şuan diğer dinlere baktıgın gibi, islamında arapların uydurdugu saçmalık olarak bakacaktın.

Bence hepinizin dini saçmalık. Aklım evrensel,.. dar bir cografyaya ve beyne ait değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perceptron -- 16 Ekim 2016; 18:19:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Perceptron kullanıcısına yanıt
    quote:

Islamda Cehennem sıcaktır. Çöl dinidir.

zemherir cehennemi var ..senin gibi mürekkep yalamış biri bunu nasıl bilmez..

quote:

Müslüman olmanın tek sebebi toplumun dominant dini olması.

Başka yerde dogsandın. Şuan diğer dinlere baktıgın gibi, islamında arapların uydurdugu saçmalık olarak bakacaktın.

başka dinlerin dominant olduğu bölgelerde islamı seçenler mevcut en sivri örneği ilk cevabımda verdim ..linke tıkla ..yüzlerce farklı misal var..ve sen islamın dominant olduğu bir bölgede islamın dışındasın öyle değil mi ?

son nefes konusunda durum aktardığım gibi..hidayet konusunda da ..hidayet Allahdan ancak akıl atıl durumda kenara atılmış değil..hidayet mekanizması çalışmaya başladığında akılda eşgüdümlü olarak farkındalığını o yönde seçiyor..

Enam 122.

ortam böyle yani

• Gorusunuz icin tesekkur ederim benim soylemek istediklerimi toparlamissiniz haklisiniz insan akla sahip tercih yapabilir ama ornegin gunumuzde hala ilkel olarak yasam surduren kabileler var ve dunyaya dair hicbir bilgiye sahip degiller. Dolayisiyla bu yuzden kabilenin dini ne ise orada dogan bireyin dini de mecburen o olacak. Din kulturu ogretmenime bunun uzerine bu insanlarin hayata dair bir sinava tabi tutulmasina anlam veremedigimi soyledigimde her kavime bir elci yollandigini ve bu insanlarin inanmak zorunda olduklarini soyledi. Yani ben de orada dogabilirdim ve aklimi kullanip tercih yapmama dahi sansim olmayacakti. Bu insanlarin dunya yasamina dair hicbir fikri olmadiklari halde ebediyen azab cekecek olmalarini anlayamiyorum. Yazdiklarinizdan yola cikarak rasyonalizme dayandiginizi dusunuyorum eger oyleyse bu insanlar ile benim aramdaki fark nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların çoğu atalarının dinine inanarak ölürler.Bugün İslam kusursuz,mükemmel diyenler,başka bir dinin egemen olduğu topraklarda doğmuş olsalardı,yine İslam kusursuz derlermiydi.Demeyi bir yana bırak,içlerinden azılı İslam karşıtları çıkar,İslamı eleştirirlerdi,İslam kusursuz bir din değildir,derlerdi.Ama bugün,birçok kişi İslama kusursuz diyor.Peki kusursuz demelerinin nedeni ne?Çünkü bu kişiler İslama bağımlı hale gelmişler,İslam onların yaşamına bir anlam katmış,İslam bu kişilere,öteki dünyalara ait düşler satarak mutluluk veren bir kültürel değer.Bir müslüman dinini savunurken de,aslında savunduğu din değil,onun verdiği maneviyattır.Bunu kaybetmemek ister.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne kardeşim heryerde.siyaset
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • keyfini sür
    Nadirde olsa, bir yabancı müslüman olabilir.

Şimdi ben taoiszm i araştırıyorum. Eğer taoist olsam, bu taoism doğru anlamına mi gelecek?

Dominant din islam olduğu için, toplum bana islami dayattı, ve çocukluktan beri müslümandım. Neden artık değilim? Çünkü sorguladım ve saçma olduğuna karar verdim. Çoğu zihin, çocukluktan beyın yıkamaya maruz kaldığı için, aynı dine ömür boyu saplanır

Ayrıca zemherir cehenneminin varlığına kurandan ayet gösterir misin?

• Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    Güzel 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü

İnsanların çoğu atalarının dinine inanarak ölürler.Bugün İslam kusursuz,mükemmel diyenler,başka bir dinin egemen olduğu topraklarda doğmuş olsalardı,yine İslam kusursuz derlermiydi.Demeyi bir yana bırak,içlerinden azılı İslam karşıtları çıkar,İslamı eleştirirlerdi,İslam kusursuz bir din değildir,derlerdi.Ama bugün,birçok kişi İslama kusursuz diyor.Peki kusursuz demelerinin nedeni ne?Çünkü bu kişiler İslama bağımlı hale gelmişler,İslam onların yaşamına bir anlam katmış,İslam bu kişilere,öteki dünyalara ait düşler satarak mutluluk veren bir kültürel değer.Bir müslüman dinini savunurken de,aslında savunduğu din değil,onun verdiği maneviyattır.Bunu kaybetmemek ister.

Ek olarak, ''Gerçek Müslümanlık bu değil.. Onlar bilmiyor.. Onlar sapık '' gibi cümleler de, din diye bilinen durumların aslında vicdanla alakalı olmasından kaynaklanıyor. En basitinden, ''IŞİD cariye satıyor. Bu nasıl din? Hem bak kitapta da yazıyor..'' dediğimiz zaman; ''Yahu olur mu öyle şey?'' diyenler, dini değil; kendi vicdanlarını savunuyorlardır. Bu durumda aynı kişiler, kendi vicdanlarına sığmayacak kötülükler içeren bir dini hayatları boyunca bilmeden yaşar, ve miras olarak çocuklarına bırakır.
    Dinler, ahlakı tekeline almaya çalışır ve insanlar bu tuzağa kolay düşer. ''Dinsiz insanlar ahlaklı olamaz.'' yanılgısı yukarıda bahsettiğim duruma ön ayak olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paardon -- 17 Ekim 2016; 13:13:25 >

• Perceptron kullanıcısına yanıt
    Mutteki-îne fîhâ ‘alâ-l-erâ-ik(i)(s) lâ yeravne fîhâ şemsen velâ zemherîrâ(n) .insan 13.

ayet ısrarın neden ..ayet olmasa inanmayacakmısın ..bilmiyormusun 2 türde vahiy var ..hadisi şeriflerde defalarca geçmiştir buz -soğuk cehennem

hala ısrarla coğrafyanın kişinin inancını seçmede kesin belirleyici etken olduğunu söylüyorsunuz ..

ama nedense "bunu dile getirenler islamı seçmeyen kimseler !!hemde islam coğrafyasında yaşadıkları halde"

ne dediğinizin ne yaptığınızın farkında bile değilsiniz..aslında sizin durumunuz sadece şu "kafanız hayli karışık"

hele şu sorguladım araştırdım gerçeği gördüm aydınlandım olayı ..

http://gencdergisi.com/9607-amerikali-genc-ulemanin-yukselisi-dava-out-dawah-in.html

bakın farklı coğrafyalardan farklı milletlerden iinsanlar islamı seçiyor ..ve başkalarınında hidayetine vesile oluyor..

kendi gözümle gördüm yahu yusuf estes 2 binden fazla insanın islama girmesine vesile oldu bir konuşmasında..koca salon yabancı uyruklu bi sürü insan ..

arkadaşlar iman hidayet ile ele geçer !! hidayetin sahibide Allahdır ..nerede kime nasıl hidayet edeceğini o bilir ..coğrafi konumun abarttığınız ölçüde bir etkisi yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 17 Ekim 2016; 14:23:52 >

quote:

hala ısrarla coğrafyanın kişinin inancını seçmede kesin belirleyici etken olduğunu söylüyorsunuz ..

Hayır kesin bir etken olduğunu söylemedim.

Mesajlarımı tekrar oku.

Nouman Ali Khanın sayfalarını paylaşımları bizzat takip ediyorum, mantıklı bir argüman getiremiyor ve yalan söylüyor.
    Dünyanın yuvarlak olduğunu 1500lerde bir papazın keşfettiğini söyleyip, önceden bilinmediğini ve ilk defa kuranda yazdığını iddaa etmesine, ve bunu deve yumurtası gibi saçma bir ayetten çıkarmasına bizzat gülüyorum.
  • Turkish Destroyer T kullanıcısına yanıt
    Selam

Yanlız atladığımız nokta, sabah yıldızı isimli kullanıcınında bahsettiği üzere ; önemli olan kişinin ölüm anıdır, o vakte kadar kimin ne amelle öleceği bilinmez, dolayısıyla müslüman yanmayacak, japon yanacak gibi bir argüman zaten baştan yanlış kurulmuştur.

Müslümanlık, ben müslümanım demekle olunan birşey değildir, bir bilette değildir. Müslümanlık olmak için çaba harcanması gereken, ölmeden de sonucu bilinmeyen bir arayıştır.

Geleceğim nokta şu ; Türk,Arap,Japon veya afrikalı bir kabile üyesi, farketmiyor.. Sen, ben veya konu sahibi arkadaş kimin ne üzere öldüğünü bilemeyiz, 7/24 onun hayatını mı izledin ki bir japonun veya bir başkasının cehennemde yanacağına kanaat getiriyorsun ? diye sormak isterim konu sahibine.

• Adamlar diyor ki;İslamın egemen olduğu toplumda doğup,dinsiz oldunuz,öyleyse diğer insanlarda müslüman olabilir,sizin kendiniz bu gerçeği çürütüyor.La zaten bizim dinsiz olmamızın nedeni bu farkındalığa ulaşmamız.Bu farkındalığa ulaşabildiğimiz için dinler saçma diyoruz,o yüzden dinsiziz.Yani biz bu saçma,bu gülünç oyunda biz yokuz diyip,terkedenleriz.Biz bu çıkarımı yapabildiğimiz için,oyun dışına çıktık.Mesele biz değiliz yani,mesele atalarının dinine uyup,bu farkındalığa asla ulaşamayanlar,bu çıkarımı asla yapamayanlar.
    Bakın şimdi bir örnek vereceğim;Alternatif,kurmaca bir evrende,bugün ki müslümanlar hristiyanlığın egemen olduğu bir toplumda doğmuş olsun,bugün ki hristiyanlarda,islamın egemen olduğu toplumda doğsun,atalarının dinine uysunlar.Bunların içinden dinlerini terkedip,dinsiz olanlar yine olacaktır.Bu dinsizler o evrende de şunu diyeceklerdi,bugünün müslümanları,alternatif evrenin hristiyanlarının cehenneme gitmesi çok saçma,çok mantıksız,aynı zamanda da adaletsiz.Yani dinsiz alternatif evrende,bugünün müslümanlarını,alternatif evrenin hristiyanlarını savunacaktı.Bugünün hristiyanları,alternatif evrenin müslümanları da,dinsizleri eleştiri yağmuruna tutacak,bugünün müslümanları,alternatif evrenin hristiyanlarının cehennem odunu olduklarını söyleyeceklerdi,onlara nefret kusacaklardı.
    İşin özü mesele,oyun dışı kalanlar değil,oyunun ne kadar saçma olduğunun farkına varmayıp,kendilerine atalarının verdiği rolü benimseyip,oynamaya devam edenler.Bir de rolünü değiştirenler var tabi.Gerçeği,doğruyu bulup,müslüman olanlar,İslamın kitabında hiçbir çelişki,tutarsızlık görmeyip,gerçeği açığa çıkartanlar.Bunlar müslüman oldukları an,eşlerini,dostlarını,akrabalarını cehennem odunu olarak görmeye başlıyorlar,kendileri ise doğru yolu bulmuşlar,Allah onlara hidayeti nasip etmiş güya,müslümanların dediğine göre.Allahın hidayetine layık olamayanlar,olamadan ölenler nerde yanlış yapmışlar da,Allahın hidayetine nasip olamamışlar,olamadan ölüp gitmişler.Yoksa müslümanların hidayet dediği şey,İslama geçmekten fazlası değil mi?Belki de hidayet budur aslında,islamı seçmenin kendisi bir hidayettir,hayali,sonsuz güçte bir yaratıcının hidayet nasip etmesi gibi bir durum da yoktur.

Ha bir de şu var.Allahın indirdiği ile hükmeyenler kafirdir yazıyor Kuranda.Bu ayete bakacak olursak,bugün kendine müslüman diyenlerin birçoğu da müslüman değil.Hep birlikte yanacağız galiba, müslüman olmayanlar ve kendini müslüman sananlar.Cennete de üç beş kişi gider herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 18 Ekim 2016; 1:53:10 >

• KEHF-86 için 40 meâl bulundu. Celal Yıldırım (18/KEHF-86: Sonunda Güneş'in battığı yere (iyice batı cihetine) ulaştı; onu kara balçıklı bir suya batar (görünümünde) buldu. O kesimde bir millete rastladı. Biz de ona: «Ey Zülkarneyn ! Ya azaba uğratırsın, ya da haklarında güzel muamelede bulunabilirsin, (bu hususta serbestsin)» dedik.) / Diyanet İşleri (eski) (18/KEHF-86: Sonunda güneşin battığı yere ulaşınca onu, kara balçıklı bir suda batıyor gördü. Orada bir millete rastladı. 'Zülkarneyn! Onlara azap da edebilirsin, iyi muamelede de bulunabilirsin' dedik.)

ancak bu kadar yumuşatabiliyorlar
  • Allah dileseydi herkesi musluman yaratirdi.. Hatta dileseydi kimseye secme hakki, ozgurluk vermez, bir tek Allah kulu bile gunah isleyemezdi. Yani melekler gibi olurdu insanoglu....

Allah, cesitli kavimler seklinde yaratti insanoglunu.. Sonra peygamberler araciligiyla onlara hak dini teblig etti. Kutsal kitabimiz Kuran da da butun kavimlere bir elci gonderildigi acikca anlatiliyor. Gunumuzde artik baska bir elci gelmeyeceginden, butun insanligin Kuran a ve islama tabii olmasi gerekir..

Turkiye de dogan bir insan, musluman olma potansiyeli bakimindan japonya da dogan bir insandan daha sansli gibi gorunuyor diyebiliriz. Fakat Turkiye deki pekcok musluman evladi ateisti veya hiristiani aciklarken; kendi ozgurluklerini kullanmislar dersek; komik bir durum olusur. Yine ayni sekilde avrupada katolik hiristiyan bir ailenin cocugu musluman olunca yine ilk onermemiz yanlis cikar..

Tamamen kendi gorusumu soyluyorum; Allah, mutlak herseyi bilen sonsuz ilim ve guc sahibidir. bin yil once dogan cocugun akibetinide biliyordu, bin yil sonra dogacak cocugun akibetinide biliyor olacak. Allah , zamandan ve evrenimizden cok ustun.. Dolayisiyla kimlerin ne olursa olsun iman etmeyecegini biliyor. Bu sebeple bu kimseleri islamla alakasi olmayan toplumlar icerisinde yaratmakta bir sakinca olmayacaktir. Velevki arabistanda, Mekke de yaratsa bile musluman olmayacak birisini Arjantinde yaratmis olsa ne cikar?
    Japonya da dogup budist veya ateist bir ailenin cocugunun musluman olmasi ise bence kendince farkli hikmetlere sahiptir. Hem diger muslumanlara ornek teskileder, hemde Allah in rahmetinin isteyene sonsuz birsekilde sunulduguna ornektir.. Zaten Allah mali diledigime, ilmi isteyene veririm diye buyurmustur..

Allah' in gayri muslim olarak olecek insanlari bilmesi, bir ogretmenin sinifindaki ogrencilerden hangilerinin sinifta kalacagini tahmin etmesine benzemez. Ogretmen yanilabilir. Ama Allah yanilmaz. Sonsuz ilim sahibidr. Bu yuzden kimseye haksizlik ettigi soylenemez. Benim gorusum, tahminim busekildedir. Suphesiz Allah endogrusunu bilir.

Allah herseyi biliyorsa, o halde bu sinav dedigimiz dunya hayati neden var? diye soruyorsaniz veya dusunuyorsaniz:

Allah'in en buyuk vasiflarindan biriside sonsuz adaletidir... Hickimse henuz islemedigi bir suc yuzunden cezalandirilmaz. Bunun icin fiilin islenmesi ve yeterli kanit, delil gerekir. Bizler bu dunya hayatimizda Allah in bizleri yargilamasi icin olusacak kanit ve delilleri sunuyoruz. Lehimize ve alehimize..
    Bir hakim bile yeterli kanit olmadan bir sucluya ceza veremiyorsa, Allah, neden daha dogmamis bur insani; seni yaratirsam bundan 2400 yil sonra gunahlar isleyeceksin o yuzden hadi cehenneme, asla demeyecektir.. Allah in adaletinin kendi yarattigi bir kulun hakimliginden daha guclu ve mantikli olacagini tahmin ediyorsunuzdur..
    Pekii, hollandadaki katolik hiristiyan milletvekilinede musluman bir cografyada dogma sansini verseydi. Verir, belki bu sahisa ahiretde birde musluman cografyada dogsaydin sonuc ne olurdu alternatifinide gosterirdi. Yinede gidecegi yer degismezdi.
    Cunku Allah:

"İnsanı Biz yarattık. Onun için, nefsinin kendisine neler fısıldadığını, neler telkin ettiğini de Biz pek iyi biliriz. Çünkü Biz ona şahdamarından daha yakınız." Kaf Suresi'nin 16. Ayeti

diyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 18 Ekim 2016; 14:18:07 >

• insanlar doğduklarında müslüman doğmazlar diye düşünmeye başladım. bu durum günahkar doğuyoruz demek değil. bence insan doğumla iki şey öğrenir.

erkek olan anne denecek her türlü kavrama mütecaviz davranılacağını öğrenmiş olarak, kız olan ise mütecaviz davranmasam da kendine karşı bir tavır alınacağını bilmiş olarak dünyaya gelir.

kadın erkek eşitliğindeki temel prensip budur. erkek birey bahtsız kız ise şanssız olarak doğar.

iki insanın erkek-kadın olarak birbirini anlaması mümkün ancak bunun diyn başlığındaki örüntüsü evlilik denen halden önce iki kardeş olduğu tercihen öz kardeş olduğu safahatta başlamalıdır.

bu safahatlardan (evlilik veya kardeşlik) önce diyne dair bir değer mümkün değildir.
  • kesinlikle doğru önerme, doğduğun yer ve zaman çocukluktan beri doğrusu bu diye dayatılan şeyler, dogmatik bunlar inanıyorsan inanıyorsundur zaten diye geçince sonuç böyle oluyor (zaten konu ile ilgili düşünmeyince direk sonuç o oluyor.)
    Biraz kafa yorup araştırıp insanların sana doğrusu bu diye sana mantıklı gelmeyen açıklamalarını !!! gördükçe ipin ucu iyice kaçıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.