Şimdi Ara

Ben bu vpn işini anlamadım ? Halen Tr ip'si gözüküyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Çoğumuz vpn kullanmışızdır mutlaka fakat dikkatinizi çekti mi bilmiyorum (ya da bende bir anormallik var ) ama hotspot olsun farklı vpn programları olsun ip adresiniz maskelense de bazı siteler kabak gibi gerçek ip mizi görebiliyor en başta da google.

Bugün artık çıldırma noktasına geldim bu saçmalık yüzünden. 3 4 tane farklı vpn programı denedim ve her seferinde de nette sanki türkiyeden girmiş gibi dolaştım. Sayfaların hep türkçe versiyonları açılıyor. Mesela spotify da ülke değiştiremiyorum hiç bir şekilde. Fakat arkadaşım vpn kullanarak değiştirebiliyor..

italya olsun, abd olsun, rusya olsun bir sürü vpn ile bağlandım fakat hepsinde de gerçek ip adresim maskelense bile tarayıcılardan mıdır ya da google yüzünden mi hatta Tt netin parmağı bile var bu işin içinde diyorum gerçek ip ile dolaşıyor gibiyim. en basiti şu google adresinde ip adresimi gçster deyince direk 78 li türk ip si çıkıyor..https://support.google.com/websearch/answer/1696588

Fakat arama motorunda farklı bir ip gösterme sitesine girdim mi vpn in verdiği ip adresi gözüküyor, ayrıca ;

http://whatismyipaddress.com/ adresinde vpn den alınan ip adresi gözükse bile , ayrıntılı olarak ip adresimi göster deyip, tarayıcıdan konum paylaşınca direk ttnetin servis sağlayıcı olduğu gözüküyor.

Bunun nedeni nedir arkadaşlar nette araştırdım ama bir benim başıma geliyor herhalde

• ayrıca şu da var, mesela google, spotify, dailymontion gibi siteler kabak gibi tr den girdiğimi anlarken. Facebook ise ip değişiklikğinden dolayı 10 kere hesabımı kitledi. Ne saçma şeydir anlamadım gitti Anca webproxy siteleriyle girince kandırabiliyorum onlarda da popup pencereden facebook onaylı girişleri gerçekleştiremiyorum işte ne yazıkki. Çok önemli bir durum değil ama inat ettim neden böyle oluyor diye çözmeye çalışıyorum
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Sorunu halettim fakat hiç işime yaramayacak bir durum ile.

VPN de kabak gibi tr ipsinin gözükmesinin tek ve kesin nedeni TTNET . TTnet ile girdiğim zaman vpn sahte bir gizleme sağlıyor fakat çoğu site aslında TR ipsine ulaşabiliyor.

Fakat mobil şebeke ile telefonu hot spot kullanarak bağlandım laptoptan. Ve vpn programlarını tek tek denedim. Hepsinde de google başta olmak üzere hangi ülkeden bağlandıysam siteler hep o ülkeye göre açılmaya başladı. Fakat mobil şebekeyi iptal edip canıım TTNET'in ipsine geçince ne hikmettirki bütün siteler vpn açık olsa dahi yine türkiyeden giriyormuşcasına açıldılar.

Anlamadığım neden ttnet ile girince böyle oluyor da mobilden vpn açınca olmuyor çok ilginç. vpn yanında dnsleri değiştirdim, modemden değiştirdim herşeyi denedim yok olmuyor. Hatta pc de bölge ayarlarını bile değiştirdim, tarayıcıları ingilizce olarak indirdim acaba dilden mi etkileniyor diye ama yemedi hiç

• Tor Browser işinizi görürmü ?
  • Normalde TTNet ile girsen bile vpn'nin ipni gizlemesi gerekiyor. Openvpn kullanmayı denedin mi?
  • Vallaha arkadaşlar 4 tane pc ye kurulan vpn denedim. Hepsinde aynı, bi sadece webproxy 'ler çalışıyor tt net ip'si ile.

Fakat 3G ile girince pc ye kurulu vpn programları çatır çatır çalışıyor tüm siteler hangi ülkeden bağlı isem o ülkeye göre açılıyor. 3g yi kapatıp ttden bağlanıyorum vpn ip değiştiriyor yine whats my ip de gözüküyor ülke ip si fakat sitelerin alayı türkçe versiyonda açılıyor Format atıp deneyecektimde üşendim, acaba pc de mi bişey var dedim.

Ayrıca TT netin modemini kullanıyorum ondan olur mu ki acaba ? 3 dns 'i de manuel moda aldım ne olur ne olmaz diye fakat durum değişmiyor tabikide.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.