Şimdi Ara

Bellekler Nasıl Veriyi Saklıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kalıcı hafızalı (harddisk,flash disk ve telefonlardaki-ssdlerdeki kalıcı depolama bellekleri veriyi saklıyor bilen biri var mı?2 bitlik basit bir bellek yapmayı düşünüyorum ama elektrik kesildiğinde bile içerisindeki 0 ve 1'ler nasıl saklanabilir ki?

• Şöyle... tıkla
  • Teşekkürler hocam fakat şu harddisklerdeki manyetik alan nasıl oluyor anlayamadım?Yani şimdi bir kutup n bir kutup s iken sanırsam 0 olurken tam tersi olduğunda 1 oluyorda ne gibi bir elemanı nasıl ters çeviriyorlar?
  • Eger bu proje amacliysa flip flop devreler basit bellek mantigi ile bellek yapilir harici pil ile bu devre canli tutulabilir.bios pili gibi ama hobi devre degilse arastirmanida kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demir çekirdekli bir selenoid yapacaksın, akımı verip demir çekirdeği sağa çekince 1 olsun sola çekince 0 olsun. Sağ tarafta bir tel, sol tarafta bir tel, demir çekirdeğe bağlı bir tel daha anahtarlama görevi görsün. Böylece selenoidin hangi konumda olduğunu algılayabileceksin.

Al sana 1 bitlik milattan öncesine ait bir veri depolama ortamı. Elektrik kesintisinden etkilenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Demir çekirdekli bir selenoid yapacaksın, akımı verip demir çekirdeği sağa çekince 1 olsun sola çekince 0 olsun. Sağ tarafta bir tel, sol tarafta bir tel, demir çekirdeğe bağlı bir tel daha anahtarlama görevi görsün. Böylece selenoidin hangi konumda olduğunu algılayabileceksin.

Al sana 1 bitlik milattan öncesine ait bir veri depolama ortamı. Elektrik kesintisinden etkilenmez.

Hocam en temiz bilgiyi vermişsin. Sana ben teşwkkür ediyprum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @muhsin kamer;

Sağolun hocam.

@kalavela;

Hobi amaçlı düşünüyorum hocam pille düşündüm de pilsiz bir şey yapacağım basit bir şey olacak

@goçhisar;

Çok sağolun hocam selenoid kafamı karıştırdı ama demek istediğinizi anladım.Bir devre kartı üzerinde anahtarlama sistemi yapacağım.Bunların üzerine elektromanyetik etki ile anahtarın diğer moda geçmesini sağlayacağım anahtarların sonlarına küçük birer led takacağım anahtar kapalı ise led yanacak 1 olacak açık ise yanmazsa 0 olacak.Devreden elektrik kesilse bile tekrar elektrik verildiğinde eski şekilde 1 ve 0'lar değişmeyecekÇok sağolun hocam on numara yöntem eğer anladığım gibiyse.(Yani taş devri için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 9 Şubat 2015; 20:59:07 >

• konu başarılı

• quote:

Orijinalden alıntı: genius2789

konu başarılı

İlk bu belleği yapabileyim sonra daha transistörü soracağım,direnci soracağım.Hatta led yapımını da araştırayım.
  • bu konularda baya bi kafa yordum. birçok döküman okudum. okuluna gidemedim malesef.
    ama son olarak şu kanaate vardım.
    bir chip yapıyorlar.
    sonra içine yüzlerce CİN sokup hepsine ayrı ayrı görev veriyorlar.
    bunun başka açıklaması yok.
    mercimek kadar chip in içinde
    efendim 30 milyon transistör varmış.
    inandım yani.
    bu işler böyle kardeş.
  • Bu işlere kafa yormak lazım kardeşim zor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.