Windows 2003 Enterprise R2 Sürüm bir makinem var.Kendisi bir Internet Cafenin Ana Makinesi olup , Dosya Sunucusu ve EasyCafe Server olarak kullanılıyor.Sorunumu izah etmek gerekirse ;
Makine üstünde bazı dosyaları diğer bir terminale çekerken ( Cafedeki bütün sistemler XP Home ) tam dosyayı PC yi indirdik kaLmış 5 sn .... Dınt : " Belirtilen Ağ Adı Artık Geçersiz " ... Dikkat edin bazı dosyalar diyorum.Mesela bir oyun çekiyorum o makineden başka bir terminale.Oyun klasörünün içindeki her dosyayı çekiyor ama gel görki xxx.xxx dosyasına gelince " Belirtilen Ağ Adı Artık Geçersiz " hatası veriyor.Sorunu çözmek için denemediğim şey kaLmadı.Switch denendi , Ethernet Kartı Değişti Denendi.O kesimde bad sector vardır dedim Scandisk , Disk Birleştirme , vb. gibi programlarla Disk ' e bakım uyguladım yine olmadı.Sorunun bir Network Hatasımı , Donanımsal Hatamı , Yazılımsal Hatamı bir türlü çözemedim.Çok ilginç bir sorun.Varsa çözümünü bilen yardımcı oLursa sevinirim.
dostum bende cafelere aylık bakım yapıyorum senin sorununa gelince virüs var dosya kopyalayınca belirtilen ağ adı artık geçersiz diyor değilmii bizde de aynı sroun vardı kasperskyi update yapıp tarattık virüsler buldu ve hepsini temizledik sorun hal oldu