10 yıldır kamuda psikolog olarak çalışıyorum. Ünvanım gereği bir çok sorumluluk alıyorum ama tek görevi günde belki 2 saat araba kullanmak olan belediyenin kadrolu şoförü benden çok kazanıyor. Üstelik adamın aldığı her kuruş emekliliğine yansırken benim maaşımın belki de sadece yarısı emekliliğe sayılıyor. Şoför dediysem de ağır vasıta vs değil. Otomobil şoförü. Hiç okuyup emek verip para harcamadan bir ehliyet ile bi belediyeye şoför girseydim bundan iyiydi. |
Belediye işçilerine yüzde 150 zam: Maaşları 41.500’e çıktı. (2. sayfa)

-
-
Benimde var çevremde üni okuyup bim de çalışanlar.
-
Aöf ve myo kenar köşe diplomasıyla bimde a101 de çalışan görüyorum sadece.
İstersen abd ye git überlere marakette çalışanlara sor ne mezunusun diye?
1980 lerde değilliz artık çoğunluk üni mezunu zaten ,hepsine ballı oturak kıyak iş ayarlancak değil dünya değişti artık nitelikli biri olmak var çağ değişti olamazsan mavi yaka işlerde çalışırsın yada evde işsiz işsiz oturursun vahşi kapitalizim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Ocak 2024; 16:9:2 > -
Belediyelerin siyasi partilerden çıkarılsa, yine seçimle başkanlar seçilse ama hiçbir parti bağlantısı olmasa sanki daha iyi denetlenir ve yönetilir gibime geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boşuna okudum, hala da okuyorum.
O bölgede vatan bilgisayar ekran kartına %100 zam yapar.
Yakında ne olacak?
-
Belediyelerde denetim yok. Torpil at koşturuyor. Belediye yönetimi ise torpille aldıkları yandaşlarına paraları bol keseden dağıtıyor. Doğru dürüst bir halk olsa belediye basıp hesabını sorar.
-
tüik enflasyonuna inanan saf biri oldugunu itiraf et bari
sana göre insanlara köpek muamelesi yapmak gerek
yazık sana bakınca insanlıgımdan utanıyorum
allah kimseyi senin kadar düşürmesin
-
Siz yazılanları nasıl okuyorsunuz ? Şu körlemesine muhaliflik gözlüğünü çıkarıp okuyun lütfen yazdıklarımı.
Ben eşit işe eşit maaaşı savunuyorum. Kamuda 45k veriyorsan normal işçiyede 40 k verecen o zaman en az.
Ama normal aynı işi hatta daha ağırını yapan 17k alırken sen sırf torpil ile tanıdık ayağına belediye giren ve belki yarısı iş yapan adama 45-50k veremezsin diyorum bu kadar basit. Üstüne yan hakları bayram izinleri haftasonu çalışmama vb bir sürü hakkı varken 17k alan gariban işçinin hiç bir hakkı yok.
Burada iş yükü ağırmış hafifmiş onu tartışmıyoruz ki. Veya verilen para açlık sınırımı fakirlik sınırımı bununda hesabı değil. İsterse 100k maaş versin ama eşit versin diyorum. ( Mesela belediye işçi bulmakta zorlanan bir kurum mu sence ? 25k ya temizlik görevlisi alacma dese kaç kişi başvuırur ? )
-
senin basit mantıgın şu birileri gayri insani hayat yaşıyosa digerleride yaşasın 3 maymun mantıgındasın
3 yaşındaki çocuk gibisin malesef
o savunup durdugun akp yüzünden asgari ücretin 17k oldugunu bile anlamamışsın
senle hiçbirşey tartışılmaz
kendi fikrinden habersizsin
-
Neyi neden savunduğunu bilmiyorsun ki daha... Ne diyeyim sana.
Hayatına yaşama şekline bir şey diyen mi var ! Senin derdin sadece Hükümete sallamak ben bir yanlışı belirtiyorum ama sırf laf olsun diye onu bile savunuyorsun. Bana kalsa BELEDİYENİN ÇALIŞNI BİLE OLMAMALI HER ŞEYİ ÖZEL SEKTÖRE YAPTIRMALI.
Sana göre belediyede hiç bir vasfı olmayan ve sırf tanıdığı ile giren birinin 45-50k alması normal tabii. Üniversite okumuş 2 dil bilen KPSS'ye deli gibi çalışıp belediyede memur olan ömrünü eğitimde yemiş biriside anca 45-50k alabildiği yerde seçim zamanı binlerce işçiye üst düzey zam yapılması normal ! Eşit işe eşit maaş olmalı diyom diye ben suçluı oluyorum şaka gibisin.
-
adamlarin yaptigi zam gayet insani akp insanlari 17k ya mahkum ediyosa senin gibilerin oy kullanma hakki olmasi yuzunden oluyor tum bunlar
belediyeyi elestirecegine savunup durdugun akp yi elestir kiralar 15k olmus cocuk musun nesin yasin kac uzun zamandir kimseye yasini sormamistim
-
Türkiyedeki en güzel meslek,
Belediyenin sırtına binmek, missss
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben ne anlatıyom sen ne anlatıyon yaa. Sen körlemesine muhalifliğe devam et ne diyeyim...
Belediyede maaşlar 100 K olsun hatta hakları zaten çok yoruluyorlar diğer insanlar 10 da birini alsada yeter. Belediye çalışanı olmak ayrıcalıktır.
-
"KPSS çalışıp ömürünü eğitime adamış 2 dil bilen" iyi güldüm. İkisincisinden başlayım, devlette çalışıp İngilizce eğitim almış hatta İngilizce öğretmeni akademisyen olup bir tane gerçek anlamda (toplantıda yönetebilecek, sunum yapabilecek, ana dili ingilizce olan insanlarlar tartışacabilecek vs) iyi İngilizcesi olan birini görmedim. O ingilizce ile otele valiz karşılamaya bile almazlar Antalyada.ÜDS ile olmuyor iş. KPSS çalışmakla eğitmli ve faydalı insan olmanın gram alakası yok. Ne üretiyorsun, neye katkın var KPSS bilgilerinin. Çok daha nitelikli kendini geliştirmiş yalandan değil gerçekten İngilizce bilen insanlar daha az paralar kazanıyor. Üniversite okumak ve KPSS kazanmak günümüzde gerçek fayda anlamında bir gösterge değil sadece 50 sene öncesinin sisteminden kalma bir eleme sistemi kim ineklerse o kazanıyor, tek amaç devlete sırtı dayanamak. Yoldan geçen artık üniversite mezunu, kpss desen inekleme işi tamamen. Dersin ki sende yap o zaman o ayrı ama eğitimli vs bilim adamı gibi lanse etmeyin kpss kazanmayı ya da üniversite okumayı. Bu 50 sene önceydi. (5 sene ingilizce eğitim üniversite mezunu 2 sene yüksek lisans yapmış biri olarak söylüyorum, yaptığım iş tamamen ingilizce ana dili ingilizce insanlarla çalışıyorum... Kendimi övmek için yazmadım hani bil diye)
Devlette memur vs kişilerin yarısı yüksek lisans doktora vs yapıyor. Tek amaç az daha maaşın artması, zamanlarıda çok, yalandan bir tez umrunda değil zaten eğitimmiş bilimmiş büyük çoğunun maksat diplomayı almak, şimdi bunlara yüksek lisanslı eğitimli mi diyeceğiz? kendinizi kandırmayın gerçekleri konuşalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 17 Ocak 2024; 19:20:39 >
-
Artık devir mavi yaka devri, işçi ya da usta olacaksın. Beyaz yaka sürünüyor, her şehre üniversite açılması fazla mezun arzı ile eğitimli kesimin gelirini bitirdi.
Ustalar mühendislerden 2-3 kat fazla kazanıyor şu an.
-
Uzaya gitmek varken dünyanın zammını yapmış
ortalık iş beğenmeyen üniversite mağduru dolu.
-
İktidarın yaptığı enflasyon körüklemesinden hiçbir farkı yok. Kimse gariban edebiyatı yapmasın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X