Şimdi Ara

BEKO D3 3001 Bulaşık Makinesi Su Tahliye Hortumu Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
39
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BEKO D3 3001 Bulaşık Makinesi Su Tahliye Hortumu Değişimi
    BEKO D3 3001 Bulaşık Makinesi Su Tahliye Hortumu Nasıl Değiştirilir?
    BEKO D3 3001 Bulaşık Makinesi Pis Su Hortumu Değişimi
    BEKO D3 3001 Bulaşık Makinesi Su Almıyor
    BEKO D3 3001 Bulaşık Makinesi Altından Su Akıtıyor
    BEKO D3 3001 Bulaşık Makinesi Ses Çıkarıyor Ama Su Almıyor

12 yıldır kullandığımız BEKO D3 3001 marka/model bulaşık makinesinin altından ara ara su akmaya başladı. Meğer pis su tahliye hortumu çatlamış. 1-2 ay sonra da sızan yerden makinenin alt kapağına içten 1cm falan su dolmuş. Öyle olunca alt kapağın içinde bulunan su taşıma şamandırası/şalteri makineye su alımını durdurmuş.
    Makinenin tekrar çalışması için makineyi biraz arkaya doğru eğim verdik ve makinenin alt kapağına biriken su aktı. Şamandıra inince makine tekrar çalışmaya başladı. Ama bu kalıcı bir çözüm değil. Çünkü makinenin hortumundan su kaçağı olup kapağın içine su sızdığında su taşıma şamandırası tekrar suyu kesecek, makine altından su akıtmaya devam edecek.

İnternetten yaptığım araştırmalarda benim bulaşık makinesi modelinin pis su tahliye hortumunun nasıl değiştirileceğini bulamadım. Bazı videoları izleyerek genel bir bilgi edindim. Bazıları orijinal tahliye hortumunu alıp direkt değiştirirken bazıları hortuma ek yapmış. Ben daha önce hortuma zaten ek yapmıştım. Hortumun artık ömrünü tamamladığını düşünerek komple yenisi ile değiştirmeye karar verdim.

Beko Yetkili Servisinden orjinal su tahliye hortumunu 170₺'ye aldım. Yedek Parça Stok Kodu: 1752000400

1-Öncelikle bulaşık makinesinin temiz su giriş musluğunu kapatıyoruz ve hortumunu çıkarıyoruz. Yine pis su tahliye hortumunu da lavabo giderinden çıkarıyoruz. Cihazın fişini de çekiyoruz.

2-Makineyi ters çeviriyoruz, yani tepe taklak yapıyoruz.

3-Makinenin altındaki kapağı tutan 4 vidayı söküyoruz. Orada kapağa takılı su taşıma şamandırası/şalteri var. Onun tırnaklarını kurtarıp kapaktan çıkarıyoruz.

Su taşıma şamandırası/şalteri olarak bahsettiğim parça burada sarı renk ile işaretlediğim parça.

Su taşıma şamandırası/şalteri

Eski hortumu çıkarmak için yeşil renk ile işaretli yeri kendi ekseni etrafında çevirerek boşa çıkarmanız gerekiyor. Yine kırmızı renk ile işaretlediğim yerdeki hortumun üstünü C harfi şeklinde kavrayan çubuk gibi sapı olan parçayı çıkarmak çok basit. Buradaki çubuğu yukarı doğru yani yer çekiminin tersine doğru çekin. Çok basit bir şekilde çıkacak. Buradaki çubuğu sağa sola çevirmeye çalışmayın, yoksa kırarsınız. Yukarı çekerek çıkarın. Sonra hortumu çekerek çıkarın. Hortum vidalı şekilde değil. Hortumun girişinde oring conta var.

Sonra tam ters şekilde yeni parçayı takıp aynı şekilde toplayın. Bu kadar.

Eğer makineyi çalıştırırken yine aynı şekilde ses çıkarıp su almıyorsa temiz su hortumunun vanasını açmamış olabilirsiniz. Temiz su vanası açık ama yine su almıyorsa su taşıma şamandırasının köpüğü yukarıya yapışık kalmış olabilir (bende böyle olmuştu).
    Şamandırayı plastik kısımlarındaki tırnakları açarak ikiye ayırın. Sonra saç kurutma makinesi ile bu şamandırayı ve köpüğü güzelce kurutun. Yoksa Yukarısı ıslak olunca köpük yukarı yapışıyor. Ardından geri toplayın.

Anlatacaklarım bu kadar. Umarım faydalı olmuştur. Şimdiden kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 4 Ekim 2025; 23:50:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.