Şimdi Ara

Bekir Bozdağ: Kira artışı geçen yılın %25'ini geçemeyecek. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
3
Favori
11.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kişi kendinden bilir işi...

• fenomenhaa kullanıcısına yanıt
    Yok 3 kuruş için toprağını evini yapancılara peş keş çekecek cin olmadık şükür

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 65 tane dairesi olan bir hacı baba şöyle yabar,

1000tl kirasina 250tl zam yapar
    Kalan 2500tl elden alır.

Kiracı vermezse, oğlu Almanya'dan gelir oturur.

Kiracı, nakliye ve yeni ev bulma sorunundan dolayı kabul eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jubar kullanıcısına yanıt
    Yau bu kadar oğulları almanyada olan insan 3 kuruşa muhtaçsa yaşamasın ölsün daha iyi.

• burak_bt kullanıcısına yanıt

Kardesim sacma sapan konusma, adam 1 milyonluk eve 3 milyon lira faiz oduyor kalkmis ev sahibi kazancli diyorsun.

Ayrica faiz arttigi zaman mortgagelerin de faizi artiyor bide kalkip bankalar oyle desin demis, zaten oyle be a be benim zeki kardesim :D

• mKEE M kullanıcısına yanıt
    Afferim çok iyi şey yedin helal olsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fenomenhaa kullanıcısına yanıt

Merhaba, kiraya çıkalı 2 sene oldu, 3. ücreti göndereceğim. Yani benim mükellef olduğum konu tüfe oranında ya da bu kanunla birlikte 25% artış yapmak. Bunun dışındaki konular beni bağlamıyor, 5 sene olmadıgı icin tespit davası acamaz, 10 yılı gecmediği için de koşulsuz çıkartamaz. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

3200 olan kirayı %55 arttırıp bir de peşin teklif ediyorum, bugün milyonlarca kiracı böyle birşey yapmıyor :)

• benim kiram şu anda 1200 tl. Ekim ayında zam yapılacak. en fazla 1500 mü yapabilir? 1750 derse ne diyeyim? 2500 derse ne diyeyim? eve gireli ekimde 2. yıl olacak.

• Yıllık enflasyonun % 8-10-12 olduğu yıllarda bile kütür kütür vergi/harçlara %25 lerde (yeniden değerleme) zam yaparlarken şu ortamda "kira artışı yüzde 25 i geçemeyecek" açıklaması tam bi saçmalık olmuş.

Zaten tüm kira sözleşmelerinde kira artışlarının üfe-tüfeye bağlı ve TUİK in tüm bastırma çabalarına rağmen üfe-tüfe değerlerinin de kaç olduğu ortada...

• jemalizm1 kullanıcısına yanıt

Kira kontratı varsa

Bu yasayı gösterip 1500 verirsin geçersin

Tabi Haziran 2033 de sana.naparlar bilmem 😅

Yada adam sana 4 ay önce den evi boşalt diye ihtar çekerse ve gerekçe oğlum evlenecek vs derse çıkmaz zorunda sin

Bunu da ev sahibi ispatlanması lazım

Şuan ki yasalar kirayı öyle bir koruyor ki anlatamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda kanun, nizam bilmeyen ne kadar çok insan var. Hayret ettim. Ülkenin neden bu halde olduğunu insanlar kendi hallerini görseler rahatlıkla anlayabilirler. Burada kanunların kendilerine tanıdığı hakkı bilmeyen, bilse dahi kullanamayan onlarca kişinin yazılarını okudum. Gerçekten trajikomik bir hal! Ama iş iktidara vurmaya gelince herkes kendini dünyanın en akil adamı zannediyor. Komedi! ;)

Temelden başlayalım. (Karadenizli Temel Değil) Öncelikle bir ülkede toplumsal hayatın kanunlar ile düzenlendiğini bilmek lazım. Herhangi bir meselede kişiler veya kurumlar arasında ihtilaf çıkarsa bu mesele mahkemelere taşınır ve ilgili kanunlara göre konu hakkında karar verilir. Bizim burada meselemiz nedir? KİRACILIK meseledir. Bu konu borçlar kanununda ele alınmıştır. Bu kanunda temel amaç ev sahibi ve kiracıların haklarını korumaktır. Neden adalet bakanı açıklama yapıyor diyen arkadaşlar, bilmeden sağa sola sallamayın. Kendinizi çok akıllı zannediyorsunuz ama öyle değil. Bilgisizsiniz, öğrenip konuşun lütfen. Sonra çıkıp trajikomik yazılar yazmayın. Ne demiştik, mesele kanun demiştik. Ev sahibi ben kafama göre artış yaparım, kiracı ben kiramı ödemem diyemez. Kanun ne diyorsa onu yapmak zo-run-da-sın! Yapmak istemeyebilir, hakkını ararsın ama kanunda yazanları çiğneyemezsin, tıpış tıpış yaparsın. ;)

Kira meselesinin ekonomik tarafına gelirsek; zaten şu an resmi kira artış oranı (12 Aylık Ortalama TÜFE) Haziran ayı itibariyle %39! Ev sahipleri bu ay itibariyle maksimum zam yapabileceği oran bu idi. Devletimiz ev sahibi olamayan dar gelirli vatandaşlar için bu konuda bir irade göstererek kira zamlarını %25 oranda sabitleme kararı aldı. Bu ay itibariyle kiracılar için %14 gibi bir iyileştirme yapıldı. Devlet burada milletini koruma odaklı bir yaklaşım göstermiştir. Bir nevi RobinHood misali zenginden alıp fakire destek olmak istedi. Ben bu yaklaşımı doğru buluyorum. Forum köşelerinde beşli çete, zengin daha da zengin oluyor nutku atan arkadaşların bu konuda kiracılardan yana tavır alıp devletin yaptığı bu hareketi alkışlaması gerekir-di. Ama öyle mi oldu? Elbette hayır! Yine daha önceki söylemlerini inkar edercesine bu kez zenginden yana konuşmaya başladılar. Bu kadar omurgasız olmamak lazım!

Son olarak şunu ekleyeyim. Ev sahipleri kiracıları keyiflerine göre çıkartamazlar. Bu işi öncelikle mahkemeye taşımaları gerek. Tahliye için farklı sebepler var, merak edenler google araması yapabilir. Burada belirtmek istediğim önemli bir husus var. Diyelim ev sahibi sizi tahliye davası açarak çıkarttı. Ev sahibi burayı 3 yıl süre ile kiraya veremez, kanunu çiğneyip kiraya verirse eğer size en az bir yıllık kira bedeli kadar tazminat öder. Öyle forum köşelerine gelip çıkartırım, boş tutarım yazmakla bu işler olmuyor. Kanunu çiğneyip geviş getirerek konuşmakla da bu işler olmuyor. Kanun ne diyorsa o! Bu ülke muz Cumhuriyeti değil!

• haremsize kullanıcısına yanıt
    Hocam cahil ev sahibi be kadar çokmuş forum ve sözlük sayesinde gördük.
    Bunları çarpan kiracıların işi hiç zor değilmiş demek 😂😂

• Keşke herşey kanunlara uygun yapilsaydi güzel memleketimde. Kanun kanunun uygulanabildiği gerçek ülkelerde kanundur. Bizde malesef sadece adi var. Kanun çikartiyorsan iki tarafinda hakkini gözetmeli. hükümet ilk önce enflasyonu doğru ölçsün, enflasyonun doğru ölçmeyen iki ülkede patladi, birisi arjantin diğeride venezuela. Hükümet daha baştan herkesin hakkini yemekte, bu devlet adam olabilir mi? Tüikten bir sürü çalişan istifa etti, niye? Vebali büyük bu işin. Bu mesel büyük sorunlara yol açacak. Hükümet aldığı kararlar ile milleti yine birbirine düşürdü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mastertwo M kullanıcısına yanıt

Hocam ev sahiplerine de bir garezimiz yok lakin ülkede kanun nizam dinlemem diyen ev sahibine saygı duyamam. Cahillik var mı? Var. Kimsenin malında mülkünde gözümüz yok lakin evini kiraya veriyorsan kanunun getirdiği yükümlülüklere de uyacaksın. Devlet 0,69 kredi verirken kimsenin sesi çıkmıyordu. Bugünden bakınca resmen bedava kredi verilmiş gibi duruyor. Şimdi kiralara %25 sınırı gelince kıvranmalar başladı. Tüm bu meseleye kızıp evini boşta tutanlara da ayrıca saygı duyarım. Ama evini boşta tutmayacaklarını adım gibi biliyorum. O yüzden yukarıda yazdım, üç yıl içinde başka birine kiraya verirlerse bir yıllık tazminatı paşa paşa öderler. ;)

• haremsize kullanıcısına yanıt
    Burdaki bazıları kanun falan biliyorda burda kiracıları tahrik edip,kızdırıp trollemek amacıyla yazıyor zaten çıkarırım başkasına veririm vs diye.
    Haa yapmayan vatandaş yokmudur vardır bu da kiracının kanun bilmemezliğinden üstüne düşmediğinden kaynaklanıyor bilse alır tazminatını.

• Bu memlekette yasalar kiracıyı korur mal sahibi malinile uğraşsın dursun .
    Kiracı asgari ücrete gelen %50 zammı alır ama evine gelecek zamma ağlar madem beğenmiyorsun çık çıkmaz hakları var .
    Devlet devlet değil.
    Ben milyon para bağlayarak kredi ile ev alacağım gelecek evimi 3 kuruşa işgal edecek ediyorda zaten orası ayrı .
    Kesinlikle kiracıran yana bu devlet mal sahibi bin malına düşman

• bizonnn B kullanıcısına yanıt
    Tahliye sözleşmesi ile kira sözleşmesi ni aynı gün olarak yapmayın
    Tahliye sözleşmesini noter den yazılı alın
    Olası bir problemde hemen çıkarabilirsiniz mahkeme uzamaz itiraz hakkı kalmaz
    Birde kesinlikle tahliye tahahutnamesinde evde 18 yaş üstü kim varsa imzası olması gerek.
    Bunlar önemli yoksa tahahutname geçersiz olur
    Tahliye tahahutnamesini direk icraya verin olası durumda 15 günde icra ile gelip evi boşaltır tüm masrafları avukat taşıma yedi emin ve milumum masraflar en az bunlar 40 bin olur hepsini ödemeden eşyaların i alamaz,kimseye iyi niyet göstermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoserdar -- 10 Haziran 2022; 13:50:49 >
  • ottoserdar O kullanıcısına yanıt
    OttoSerdar hocam konuyu okuyacaklar için teşekkürler. Birde ekleme yapayım, tarihler zaten boş kalacak. (Kiracı da buna rıza gösterecek tabiki) Yoksa 1 sene geçerliliği oluyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.