Şimdi Ara

Bekçi polisliğe soyunmuş ADALET BAKANLIĞINA DUYRULUR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce taksi ile biralarımı alıp eve dönerken bekçiler yolumuzu kesti. Bekçiler özellikle benim kimliğimi göstermemi istedi. Ben ise şoför koltuğunda olmadığımı herhangi bir polis emri ile yapacağınız denetimden ben muafım dedim. Bu denetimi müşteri bazında bana yapacak olan bekçi değildir polistir dedim. Bekçi ukalaca senin gbt'ene bakacağız dedi. Ben yanımdaki şoföre dönüp bunlar benim gbt'eme bakma yetkisine sahip mi dedim? Şoför onlar şu anda herhangi bir vatandaş araması yapıyor dedi. Tamam o zaman ben sokakta yürüyen bir vatandaş olarak bir zabıta dahil kanunları kullanıyorsa ben onların emrine sadık biriyim diyerek kimliğimi uzattım. Peşinden bekçi, tamam gidebilirsiniz dediğinde "neden polis sizi bu görev için kullanıyor dedim?"

O sırada kolunda polis manşetli biri girdi piyasaya, tamam bırakın dedi. DEMEK Kİ BÜYÜKÇEKMECE POLİSİ halk güvenliği için acizdir ve bekçi yardımı ile sorunlarını çözüyor. ADALET BAKANLIĞINA DUYRULUR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeşilmişik -- 5 Ocak 2026; 3:20:54 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve bunu yazdım elektrikler geldi. Şu anda 3 dakika daha internet için bekleyeceğim. Şakur şakır dört ayrı aboneliğim olan elektrik kurumu ve elektrik kurumu bağlantılı internet servis sağlayıcıları tek bir mesaj göndermedi bu seferki kesintiyle..

• hayır konu hiçbiri belki. Taksi şöförü mekan sahibi gibi sırıtarak 170 tl civarı para alması gerekirken 200TL'yi sorgusuz aldı benden, bozuk yok dedi. Oysa bekçi kılıklı polisler olmasaydı ben o taksi şöförüne o parayı verir ve plakasını burada yayınlardım. Yani bazen olması gerekenler konusunda o kadar duyarlı yaşarken o olaylar içinde çay bardağındaki çöp gibi atılıyoruz ya.. sıkıntı değil ben alışkınım hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeşilmişik -- 5 Ocak 2026; 5:53:12 >

Ben o yoldan kendi arabamla alkollü gitmeyecek kadar kendi alkolümün farkında biriyim!!!

BEN o yolu taksi şöförüne söylerken kendi alkolümün keyfini bozmamak için tarif ettim. SONUÇ ???

Sonuç:

Taksi şöförü indi bindi parası yerine Türk parasının değersizletirildiği detay konusunda BENİ İKNA Etti.

Oysa ne keyifle onun plakası burada teşhir olacaktı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeşilmişik -- 5 Ocak 2026; 6:25:46 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 10 Ocak 2026; 8:35:25 >

Resmen konuyu okurken alkol kokusu buraya geldi. İyi olmuş taksici sayesinde bekçilere bela olmamış gece gece

Benim gördüğüm bildiğim bekçilerin çoğu temiz düzgün insanlar, karşısındaki insan zorluk çıkartmadıkça düzgün efendi gibi davranıyorlar.

İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla MİLLİ MECLİSE davet etmedim. Herkes kararında hürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu kutsal davaya inanmış bir insan sıfatıyla buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. ASKER MUSTAFA KEMAL mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağı alır, bu şekilde Elmadağı&amp;#8217;na çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı müdafaa ederim. Kurşunlarım bitince bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunlarıyla yaralanır, temiz kanımı, kutsal bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. BEN BUNA AND İÇTİM.
  • Polise Bekçiye kimlik göstermek herkesin gücüne gidiyor ama bir vukuat olduğunda Bekçi nerde Polis nerde diye feryat ediyor. Nasıl bir milletiz biz ya hiç bir şeyde ayarımız yok. Kendizimizce düzen kendimizce adalet dağıtıyoruz herkes kendisinin en iyisini bildiğini düşünüyor.

ne içmişim hatırlamıyorum. fakat o geceden sonra içki almadım bir daha.

Sonuç;

O gece börekçinin birinde soygun olmuş. Güvenlik kameralarındaki soyguncu tıpkı benim gibi giyinen biri olunca yol kesmek için bekçileri kullanan poliiiis;

GBT içinde onları kullanınca.

Ve bekçilerin en çok muhatap olduğu dayılanan, sarkıntılık eden, problem, gürültü yaratan kesim olunca, eğitimsiz bekçiler tabii ki polis nezaketiyel değil de

"Hah gel bakiim buraya yakaladık seni ensenden" bilmişlik ve korkutucu ablukaya alma şekliyle yaklaşınca.

Nerdeee gezeer eğitimli trafik polisinin kontrol ettikten sonra beni ya savcı sandı yada doktor nezaketli yaklaşımı.

Keşke onca bekçiyi yolu kestirdikten sonra gbt denetimini polis yapsaydı. Neyse burası Büyükçekmece.

• AO A kullanıcısına yanıt

Aynen de böyle, aynen sizin gibi ben çocukluğumdan beri hep bunu bildim bunu söyledim. Fakat esnaf olduğum ilk sene her şikayet ettiğimde o polis birimin bir üstü gelip aynı şekilde ,işyerimi ve beni taciz edip tartakladı. Yine de yılmadım, polise güvendim, saygı duydum. Birinde beni dövdüren adam işyeriminden çıkmamı beklerken, gizlice taksi çağırıp taksi ile doğruca acile gittim. Acil beyin tarvması olabilir dedi, özel hastaneye gittim. Beyin MR'ı mı neyse onu çektirdim. Polisler bastı özel hastaneyi, zorla doktorun elinden almaya kalkıyor. Doktor veremem 24 saat müşahade şart diyor. Zorla aldılar beni, karakolda ifade verdirdirliler. Mesajla taciz ettiğim sanılan kızın "önceden beni arayıp aşağıladığını, sınırımı çizgimi bilmediğimi aşağılık olduğumu söyledi" dediğimde yazıcı yazmayı reddetti. Yanındaki polis olay öyle olmadı bu ifade yazılamaz yalan söylüyorsun dedi. Yahu en sonunda yalansa da bu benim ifadem neden yazmıyorsunuz dedim. Yazamayız dediler ve yazmadılar. Karakoldaki polis de böyle çıktı.

Neyse ben hala polise güveniyorum.

İşyerimde problem çıkaran birini polise şikayet ettim. Polis geldi karakolda ifade vereceksiniz dedi. Karakola gittik ben şikayetimde bulundum. Geri döndüm, meğer şikayetçi olan problem çıkaran kişi olarak kayda geçilmiş.

Neyse ertesi gün bekçiler doldu işyerime, bir tanesi dün gece boyunca kafemi koruyup başında beklediğini söylüyor. Ben sırf senin işyerin için burada gece soğuğunda bekledim deyip duruyor. İyi de sonra ne oldu diyorum. Sonrası varmış gibi anlatıyor ama sonrası yok. Her seferinde en başından bir daha anlatıp beklediğini söylüyor. Sanırım para istiyor. Ama öyle şiddetli söylemeye başladı ki bir süre sonra, (zaten 4 tur aynı hikayeyi anlatmaya başlayınca telefoumda ses kaydına başlamıştım) cep telefonumu gösterip anlat anlat komiser dinliyor dedim. Ağlaya ağlaya dışarı gitti. Diğerleri geldi ara bulma modunda. Çoğu zaten o anda olan müşterilerime korku ve baskı salmayı başarmış dışarda idi. Sorun yok ses kaydıydı sildim dedim.

Yine de polisimizi seviyorum. Allah ayağına taş değdirmesin.

• Marty.McFLY kullanıcısına yanıt

soygun varmış o gece. güvenlik kameralarındaki hırsızın giysisi birebir benimle aynı olunca hepsi belki de üzerime çullanacaktı. Belki o alkollü kafa ile karakolda sabahlayacaktım. Kılı kılına kurtuldum belki de.

8. biradan sonra açtım konuyu. fakat olay esnasında 4. biradaydım.

ben sana şunu diyeyim konuyu bilmiyorum ama o bahsettiğin bekçi yüzde yüz haklı. Çünkü polis; altında çalışanının bozuk, hastalıklı, güdüsel tespitlerle kanunu kullanmaya kalkanı seviyor. Düzgün insanlar modern dünya kanunlarına göre görev yapınca, polis amirleri kendilerini eskimiş, aykırı ve dışlanmış hissediyor diye bir teorim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeşilmişik -- 10 Ocak 2026; 1:22:18 >

Peki bu kadar hadise yaşamışsın kendini tehdit altında hissetmişsin işkence görmüşsün neden kendine bir avukat tutmadın. Böyle bir şey olduğundan olayı savcılığa taşıyacaksın.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.