Şimdi Ara

Bekaret neden önemli? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
2
Favori
3.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önemli diyenler sonra hergün konu açıp ''yua bizim ülke niye cinsellikte tabu? sokamıyos,hepsi kesban'' der karıya,travestiye gider.Allah bize paket yapsın bizim malımızı göndersin diye bekler.Ben bu zihniyeti bir yerde okumuştum.Bi Arap masal kitabıydı heralde.

• Birileri silmiş ama tekrar söylüyorum. Bekaretin önemli olması kişisel bir olaydır, bunu uzun uzun bilimmiş veya mantıklı şeylermiş gibi anlatan ve kendi dini veya spiritüal fikirlerini etrafına bakın gerçek bu şeklinde anlatmaya çalışan insanları fark ediniz.

Biriyle cinsel ilişkiye girmenin sağlığınıza hiçbir zararı yoktur. Bu herhangi bir soruna veya DNA'nızda herhangi bir değişime yol açmaz.

İleride evleneceğiniz insanı bakir veya bakire seçmeyi istemenizde bir sorun yok, bu kişisel bir seçim. Ama bekaret önemlidir diye bunu insanlara anlatmanız, bir de bilimmiş gibi süsleyerek anlatmanız, çok gerici ve sorunlu bir davranıştır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aynen öyle hocam. Biri de demiş ki

Alıntı

metni:
    Birinin o kadının içine girmiş ve üzerinde hönkürerek tepinmiş olması düşüncesi beni rahatsız ediyor da ondan.

O içine giren kişi kendisi olsa aynı şeyi söyleyebilecek mi acaba? Bunlar üzüm yiyemiyor o yüzden üzüm yiyenleri kıskanıyor başka açıklaması olamaz.

Bu üye hiçbir koşula bağlı olmaksızın asla ve kat'a kimseyi bloklamaz ve bloklamamıştır. Öyle ki bloklandığında ne olduğunu tecrübe dahi etmemiştir. Yazdıklarınıza tahammül edemeyecek kadar zayıf olsam foruma girmezdim.
    **Antiblok hareketi
  • Hakaret etmeden konuşamayacak kadar kendini geliştirememiş olanlar, hiç bir yazılı anlatıma, bilgeliğe, kanıta dayandırmadan ahkam kesiyorlar.

https://forum.donanimhaber.com/bekaretin-onemi-kanitlandi-telegonya-etkisi--75038923

• Dinimizde iddet süresi diye bişey var, kadın bosandiginda 300 gün başkasıyla evlenemiyor. Önceki babanın etkileri, enerjisi devam ediyor sanırım. Yeni erkekle de birlikte olursa kadın, çocuk kimden belli olsun, soy karismasin diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bir akademik çalışmada bakılması gereken noktalar vardır, yoksa Yale 'de yapılan çalışma ile, Pakistan Üniversitesinde yapılan çalışma aynı değere sahip olur... çalışmayı yapanlara da bakmak gerekir... Bunun gibi bir çok kıstas..

Halk arasında buna herbokoloji diyoruz.

Yok DNA değişiyor,
    Yok enerji transferi
    Yok kelebek uçtu rüzgarlar başladı falan.

Ye iç siç kadar normal bir aktivite, ha elinle yapmışsın, ha eşinle....
    Yemek yerken güzel bir davette yediğin yemek ile, ayak üstü yediğin yemek kadar farklı...
    Bunları abartmaya gerek yok. Namus cinsel organda değil, beyindedir. Beyin kişisel gelişiminizi ve davranışlarınızı yönetir.

Bu işi sapkinliga dokerseniz, sadece serum ile beslenmiş hiç yemek yememiş eş ararken bulabilirsiniz kendinizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 15 Kasım 2021; 9:5:42 >

• Namus beyindeymiş bilmem neymiş falan, klasik geçersiz laflar. Namus dört dörtlük bir şeydir ve hangi ayrıntısından ödün verirsen oradan eksilmiş demektir.

"Ben size adınızı duymadığınız(az kullanılan) 800tane bilim dalı sunarak uyduruk akademik çalışmalar ile zirvalayip siz cahilsiniz ben haklıyım diyebilirim." demişsiniz. Ama bu işler lafla olmaz. Hadi yapın ve arkasında durun da görelim.

• Klasik iki tarafın da haksız olduğu bir diğer tartışma daha. Bekaret önemli bir konu, önemsiz demek doğru değil. Burada asıl önemli nokta, bir ömrü birlikte geçireceğiniz, veya en kötü ihtimalle kısa bir süre de duygusal olarak bir şeyler paylaşacağınız bir insanda arayacağınız en önemli kriterin bekaret olmasının saçmalığı. Abi kadında dürüstlüğe bakarsın, çalışkanlığa bakarsın, ne kadar bilgili olduğuna bakarsın, ne kadar hayat tecrübesi olduğuna bakarsın, ne kadar güzel olduğuna bile bakabilirsin, lan hepsini geç ne kadar maddi olarak zengin olduğuna bile bakabilirsin, eğer illa da bakacaksan hepsine baktıktan sonra bekarete bakmalısın. Yani hayatında bir kadın vardır, her açıdan seni etkiliyordur, şimdi bu kadını bakire değil diye elemek çok saçma. Veya beğenmediğin bir kadın vardır, ona da bakire diye gitmek çok saçma. Ve bu saydığım kriterler basit kriterler değil, genç arkadaşlar aman ne olacak diye düşünebilirler, öyle değil gençler bu saydıklarımı beraber çok az sayıda kadında bulacaksınız eğer kriterleriniz yeterince yüksekse.

Bütün bunların üzerine siz bir şeyler yaşayacaksınız cinsel olarak, ha tabii ki erkeğin cinsellik yaşamasıyla kadınınki bir değil ama biraz daha "aman ne olacak canım benim de ilk tecrübem değil yani" diyeceksiniz. Demek zorunda değilsiniz, yani "sen bakir değilsin ne hakla bakire arıyorsun" mantığı da doğru bir mantık değil. Karşındaki insana dürüstçe bu durumu izah ediyorsan, o da sıkıntı yapmıyorsa kime ne?

Ama bekaret önemsiz demek de değil tüm bu söylediklerim. Kadın, erkek gibi değil, hele ki cinsellik yaşarken. Erkek için mastürbasyondan çok bi farklı durum yok, giriş-gelişme-sonuç 3 aşağı 5 yukarı aynı. Ama kadında daha kompleks işliyor süreç, kadın bağ kuruyor cinsellik yaşarken, duygusallaşıyor. Erkekte duygu yok. Dolayısıyla her kadın aslında her yaşadığı cinsel birliktelikte o kıymetli duyguların ve saflığın bir kısmını kaybediyor. Daha duygusal bir süreç olduğu için beyinde daha kalıcı yer tutuyor, falan filan. Her erkek de bir kadının bu duygularını ilk kendisiyle yaşamasını isteyebilir, bu gayet doğal ama bir insanda aranacak bunca nitelik varken şu 2022 yılında, kalkıp "ben bağkire istiyoğrum ağbi" diyen adama da saygı duyulmaz, kimse kusura bakmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Evrim ağacında okumuştum. DNA'larimiz üremeye ve nesli devam ettirmeye programlı. Kadınlar bir çocuğun kendinden olduğundan %100 emindir ama erkekler hiçbir zaman %100 emin olamaz (DNA testlerini saymıyorum insan tarihiyle kiyaslaninca çok kısa zamandır hayatımızda) bu yüzden de erkekler bekaret , sadakat gibi konulara kadınlardan daha çok önem veriyormuş. Neslinin devam ettiğinden emin olmak için.

• Bekaretle ne alaka, bekaretini o erkeğe kaybeder gider başkasından çocuk yapar? Afrika'da kabileler var mesela bekaret bozmakla görevli abiler var. Hatta HIV+ oluyor bazıları ondan sonra komple akp kongresindeki covid gibi yayıyorlar hastalığı. Bu Papua Yeni Gine falan tarafında kızın amcası, dayısı falan bozuyor mesela geleneksel. Bekaret dediğimiz olayın çıkış noktası olarak erkeğin kadının üstünde tahakkümüdür. Evrimsel bir fonksiyonu yok.

Demek istediğinizi anladım. Bekaretin ya da hymen zarının evrimsel olarak böyle bir fonksiyonu yok ama erkeğin sadakat beklentisinin ya da takıntısının böyle evrimsel ve içgüdüsel bir fonksiyonu var. Sadece bazı toplumlar sadakati bekaretle bağdaştırıyor bazıları bağdaştırmıyor olay burada başlıyor aslında. Bu forumda bile bakire değilse evlendikten sonra aldatır algısı var sık sık konularda görüyoruz.

Bu forum aslında internet üzerindeki en samimi topluluklardan biri ama maalesef yeterince nitelikli insan olmadığı için kadına, hayvanlara veya doğaya düşmanlık potansiyeli olan insanlar da kolayca bir araya gelebiliyor. En nihayetinde bu bekaret konusunun batıdaki gibi tamamen değersiz görülen bir şey haline gelmesini istemiyorum, ama bekaret üzerinden kadına hükmetmeye çalışan erkeklere de müsaade etmemek gerekir diye düşünüyorum. Sadece kadınlar değil erkekler de bu konuda göz yummamalı.

Bekaret neden önemli?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.