Şimdi Ara

Beğendiğim Araç Engelli Plakalı Çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2011 model Cruze beğendim 35 bin km'de temiz araç 36.500'e bırakıyor sahibi ama araç engelli plaka ben engelli değilim aracı almak istiyorum yapmam gereken işlemler nedir noter satışı onaylar mı bir de ekstra masraf yapmam gerekir mi plaka değiştirmek için?

• Hiç emin olmayarak söylüyorum:

ÖTV muafiyeti ile alınan araçlarda 5 yıl dolana kadar satış olursa aracı ÖTV'siz alan ilk alıcıdan ÖTV tahsil ediliyor. Alacağınız aracın 5 yılı dolmamışsa satıcıdan bu ÖTV'yi tahsil edecekler. Sizi bağlamaz.

Ancak araç 2011 model olduğuna göre 5 yılı dolmuş. Size satan kişiden ÖTV tahsilatı yapmayacaklar. Aracınızda özel ekipman yok ise, noter satışını plakası değişecek şekilde yaparsanız, satış sonrası emniyette araca yeni plaka çıkarıp binersiniz. Özel ekipman var ise, ilgili mühendislik alanından yetkili birinin çizdiği projelendirme ile araç muayeneye girecek. Tıpkı LPG söküm işlemi gibi. Sonrasında emniyetteki işinizi halledeceksiniz.

Tekrar ediyorum: Emin değilim.
  • Tescil tarihinden 5 yil gecmistir muhtemelen, aracta engelli ile alakali bir aparat yoksa satisi yaptiginda engelli ibaresi kalkar. Plaka siz degisim istemezseniz ayni kalir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, engelli aracını satın alırken sizin bir şey yapmanıza gerek yok araç zaten 2011 yılında satın alınmış yani muafiyeti dolmuş.
    mevcut araç sahibinin vergi dairesinden ötv muafiyetini dolduğunu gösteren muafiyet belgesini alması gerekiyor.
    sonrasında bağlı bulunduğu aracın trafik şubesindende engelli aracı 5 yıl satılamaz hak mahrumiyeti ibaresininn sistemden kaldırılması gerekli. aksi halde noterden mevcut araç sahibi satışı veremez siz aracı satın aldıktan sonra noter belgesiyle trafiye gidip normal plakaya çevirebilirsiniz o noktada sorun olmaz.
    bu işlemler toplamda 1 gününüzü alacaktır onlar bu işlemleri yapsınlar siz notere gidersiniz parayı verip satışı alırsınız.
    şimdiden hayırlı olsun.

• Herkese teşekkürler açıklamaları için.

• Engelli %90 üzeri engelli ve 18 Yasin üzerinde ise mahkeme kararı olmadan satış yapılamaz. Engelli haklarını koruma adına.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.