Şimdi Ara

#BEDELLİAFFI BEDELLİ ASKERLİK HERKESİN HAKKI ! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
19
Favori
27.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
210 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zorunlu askerlik kalksın diyeceğinize, bedellide 38 bin lira ödemek için yalvarıyorsunuz.

Bu kafayla daha çok yolarlar sizi. Yazık kafanıza.

• Mixmaster kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şey yok insanlara yanlış bilgi vermeyin. Erteleme hakkı bulunanlar bedelliye başvuru yapabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi39 -- 10 Şubat 2021; 19:34:39 >
  • 15 ay yaptık be boru gibi
    Bizim günahımız neydi?
    Bir bacağımızı da eğitimde sakat bıraktık sözde ulaştırmacıydık.
    Şu bedelliyi isteyenlerin çoğu korkudan gitmiyor ama sorsan lafa gelince hepsi vatancı milliyetci hırbolar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum keşke moral bozmaya çalışıyor olsalar.Tecilliydim sürekli kontrol ederdim.Yuksek lisans ile 1.5 yıl daha uzatayım dedim şubeye gittim.2 hafta yoklama kaçağı kalmışım şimdi ne yüksek ile tecil ne de bedelli hakkım var.Seve seve gideceksin ilk fırsatta diyorlar ve muhtemelen öyle yapacağım.İşimi duzenimi ayarlamışken keşke bedelli affı gelse de isimden olmasam.Burada yazan arkadaş emin ol sana karşı değil içinde yaşadığı belirsizlik ve stresten böyle yazmıştir.Sen de asla askerlik durum belgesine güvenme.Benim sürem var gözüküyordu bana gelecek yoklamaya girecektin dediler yine de.

• İmkanı ve iyi işi olanın mutlaka tercih etmesi gerekiyor bedelliyi.Bu şansı kaçırmış olanlara olanak sağlanmalı.Daha yeni geldim askerlikten tamamiyle zaman kaybından ötesi değil.Bomboş amelelik ve ıq seviyesi düşük komutanların hangi arabayı alsam ve pubg mobile de şöyleyim böyleyim laflarından başka bir şey duyamazsınız.İlla ki şehirden şehire değişir ama ben askerliğimi diyarbakırda yaptım ve 6 ay içerisinde bundan başka bir olay görmedim.

• jedi39 kullanıcısına yanıt

Yoklama kaçağı pozisyonuna düştüğünüz andan itibaren yüksek lisansa veya üniversiteye başlamanız halinde ilk celp ile sizi yolluyorlar.Bu yasa 2020 içerisinde çıktı.Normalde böyle bir durum yoktu.Yoklama kaçakları tecil ve bedelli haklarını kaybediyor.2020 de çıkan yasayı Googledan okuyabilirsiniz.Ben iki hafta yoklama kaçağı olmuşum.Yuksek lisans başvurum vardı.Gittim anlattım durumu.Kaydini yapsan bile gideceksin bir kere yoklama kaçağı olmuş tüm haklarını kaybetmişsin dediler.

• A.A.1 A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yasa haziran 2019 da çıktı. Yukarıda üni 3. sınıf öğrencisi olan birinin mesajına istinaden yazdım. Zaten ertelemeli olması gereken biri yoklama kaçağı olsa ve para cezası yazılsa bile hemen iptal ediliyor. Bu yüzden erteleme hakkı varsa bedelli yapabiliyor.
  • Bu sene mezun oluyorum ama 2. okul devam ediyor.Mezun olunca bakaya düşer mişim öyle dediler ne yapabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Öncelikle yasa haziran 2019 da çıktı. Yukarıda üni 3. sınıf öğrencisi olan birinin mesajına istinaden yazdım. Zaten ertelemeli olması gereken biri yoklama kaçağı olsa ve para cezası yazılsa bile hemen iptal ediliyor. Bu yüzden erteleme hakkı varsa bedelli yapabiliyor.

Hocam bir kere dahi yoklama kaçağına düşerseniz bedelli askerlik yapamıyorsunuz. Tecil etmeniz durumu değiştirmiyor hakkı geri kazanamıyorsiniz bir sürü arkadaş var telegramda kimseye yanlış bilgi verdiğimiz yada yönlendirdiğimiz yok bu kişilerin hepsi askerlik şubesine gidip bedelli reddi yiyen insanlar.

• scorpion3560 S kullanıcısına yanıt
    Anksiyete bozukluğu yüzünden sabah akşam zehir olur hayat.Annem ve babam belli yaş üstündeler.Durumum o kadar kötü ki atakları kontrol edemiyorum, haliyle onlar da üzülüyor.Buraya yazarken bile çarpıntılarım var.Şimdi askere alımda benim, bırakın devlete kendime hayrım yok.Maalesef bu duruma rapor verilmiyor çünkü tamamen deli olacan ki almasınlar ne yapayım sizce? Yoksa 40.000 Tl pahalı ama ailem durumumu göz önüne alıp kredi çekecek
  • Ücretlere kimse neden ses çıkarmıyor ?
    Çok değişik milletiz vallahi
    Her haltta para konusunda ağlayan tipler, şu durumda ses çıkarmıyor
  • up

• quote:

Orijinalden alıntı: Mixmaster

Hocam bir kere dahi yoklama kaçağına düşerseniz bedelli askerlik yapamıyorsunuz. Tecil etmeniz durumu değiştirmiyor hakkı geri kazanamıyorsiniz bir sürü arkadaş var telegramda kimseye yanlış bilgi verdiğimiz yada yönlendirdiğimiz yok bu kişilerin hepsi askerlik şubesine gidip bedelli reddi yiyen insanlar.

Alıntıları Göster

Şubelerin bazıları maalesef yanlış bilgiye sahipler. Önemli olan nokta yoklama tarihinizde yoklama kaçağı durumunda olmamanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

Şubelerin bazıları maalesef yanlış bilgiye sahipler. Önemli olan nokta yoklama tarihinizde yoklama kaçağı durumunda olmamanız.

Alıntıları Göster

Şubelerin bu konu hakkında bilgisi neredeyse sıfıra yakın, oradaki çoğu kişi kanunu bilmiyor. Bilgilendirmesi dahi yapılmamış ben gittiğimde kilometrelerce kuyruk vardı herkes aynı mesajla gitmiş şubeye. Durumu anlatıyorsunuz olabilir, olmayabilir. Öyle değildir, evet böyle bir sorun var, haklısınız ama yasa böyle gibi cevaplar alıyorsunuz. Ağızlarından net bir cevap alma şansınız yok, sistemden sorgulamadan yasanın uygulanma şeklini bile anlatamiyorlar.

• Mixmaster kullanıcısına yanıt

Bu durumda yapmanız gereken dilekçe yolu ile şubenize başvurmanız. İlgili mevzuat maddelerini de ekleyerek dilekçe verin. Daha sonra dava açma hakkınız var.

O 3. Sınıf kişi benim oyle mi durum yani ?
    Lisans 3. Sınıfım durduk yerde iptal oldu egitimim devam ettigi halde
  • Konu sahibi de israrla yandi hakki diyor :(
  • general4242 kullanıcısına yanıt

Evet öğrenci işlerinizi arayın durumu anlatın.

Ogrenci isleri denen boş insanlar toplulugu telefona bakmadi gittim kendim tecil ettirdim zaten.
    Bedelli yanmasi durumunu öğrenci isleri duzeltebiliyor mu ondan mi dediniz anlamadim.
  • general4242 kullanıcısına yanıt

Evet öğrenci işleri halledebiliyor o yüzden dedim şubeyle uğraşmazdınız.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.