Şimdi Ara

#BEDELLİAFFI BEDELLİ ASKERLİK HERKESİN HAKKI ! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
19
Favori
27.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
210 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim vatansever milliyetçi kardeşlerimiz yapsın gidip , ücretini de alsın duyar kasma bana burda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt

1 saatliğine dahi yoklama kaçağı durumuna düştüyseniz bedelli askerlik yapma şansınız bulunmuyor hocam, çalışma talebimiz de bu yönde.

• Mixmaster kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun
    Ben uniden sonra is hayatim var 6 ay ara veremem
  • Anlamadım ben şimdi bedelli kalktı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: patatessiz patso

Anlamadım ben şimdi bedelli kalktı mı?

Benim anladığıma göre açıktan lise okuyanlar ile alakalı sanırım yani eskiden 29 yaşına kadar tecil ettirebiliyormuşsun eğer açıktan lise okuyorsan fakat yeni yasa ile 22 ye düşmüş açıktan lise okuyanlar için. Bundan haberi olmayanlarda kaçağa düşmüş nasıl olsa ben açıkta olsa lisede okuyorum dedikleri için aöf ve normal lisansda(daha önce 4 yıllık üni bitirmediysen) yaş hala 29 benim anladığım. İstekleri de kaçak olsalar da bedelli olarak yapabilme hakkı bu da yasa ile değişmiş artık kaçak isen bedelli yapamıyorsun. Bu arada cidden konuyu açanda ve yorum yapanlarda kendilerini ifade etme sorunu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XHellsing -- 10 Şubat 2021; 14:46:49 >

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarıyla üniversite kaynaklı böyle durumlarda hak kaybı olmuyor. Öğrenciliğiniz yarıda kesilmediği için yoklama kaçağı görünülen o günler sistemden siliniyor.
  • araştırıp takip edeceksiniz .Sallamazsanız askerliği bu konularda gezersiniz.

bizde zamanında bir sürü şeyden feragat edip eşşek gibi gittik.

• quote:

Orijinalden alıntı: sasdw333ew

borç ile bedelli yapanlar bence yapmasın fiyat düşsün, gelir düzeyine göre fiyat belirlenmeli, zenginler için 30 bin tl adil değil elinin kiri etmez

sen 10 bine zengin 300 bin e mi gitmesin istiyorsun.

bedelli var işte olduğuna şükredeceksiniz. Adamlar kaldırdı zaten askerlıgı parasını verıp gıtmıyorsun.

İlerde Kyk borçları silinsin gibi Bedelli ücreti kaldırılsın diye konuda açarsınız siz

• Ben 15bin liraya 21 gün yaptım bundan sonra gelmemeli af desteklemiyorum. Herkes vatani görevini yapsın utanmıyor musunuz ? Erkek olun biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 10 Şubat 2021; 14:48:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

askerliğin bedellisi olmaz. asker lazım değilse herkes daha kısa yapsın. ama herkesin eşit vatan görevini yapması lazım.

Açıkça söyleyim bu ülkede kimse eşitlik istemiyor ayrıcalık istiyor.Askeriyede bile böyle gittiysen herkes bilir zaten kaytarma en kolay iş arazi olma.Vatan millet sakarya diyenler sırtta taşınanlar bu tiplerin çoğu uf oldum deyip revire her gün gitmek için sebep arıyorlardı.Eşitlik diye birşey yok.Eşitlik diye birşey yok.

Hani askeriyede mantık yok diye bir kanı varya oda yanlış bir olay sebep omuzlarda yükselen rütbelerin getirdiği egonun gücü.Benim dediğim olacak benim borum öter safsatası neticesinde saçma bile olsa gereksiz işler yaptırılıyor.

Ha şunu diyeyim kışla Türkiye'nin net yansıması bu ülke neden böyle nasıl böyle yönetiliyor dersen direk cevabını buluyorsun.Muhteşem bir harmanlama var her tipten insan var.Sokaktan selam vermeyeceğinden tut kaymakamın oğlu doktorlar uzmanlar vs vs lerde var.Yani normal hayatta bir araya gelmeyecek kişiler bir arada duruyor.Sorumluluk veriliyor zimmetin altına işler araçlar veriliyor.

Doğuda hayattan kopuk bir köylü çocuğu için gerekli olabilir.Ama okumuş etmiş belli bir seviyeye gelmiş insanlar için 6-12 ay bana göre gereksiz.Bir ay olsa kabul görebilirdi.Zaten şuan sanıyorum hudut dışında hepsi kışlada toto büyütüyor.Uzmanlar gidiyor operasyona.

• Bu konuda ağlayanların çoğu yalan yanlış şeyler yazmış. Yok yaş 29'dan 22'ye düşmüşte bilmem ne. Üniversite öğrencileri (lisans okuyanlar) halen 28 yaşına kadar tecil hakkına sahip açıköğretim veya örgün öğretim farketmez. Bunların ağlamasının sebebi açık liseyi bile 22-23 yaşına kadar bitiremeyip bakaya veya yoklama kaçağı durumuna düşmeleri :D

Burada ağlayacağınıza madem bedelli askerlik yapmak istiyordunuz, bedelli kanunu çıkalı 1.5 yıl oldu gidip muayeninizi olup bedelliye başvursaydınız. Sen askerlik yaşını,tecilini ve durumunu takip etme, sonra burada ağla bakaya kaldık da bedelli yapamıyoruz diye.

Her neyse bu dezenformasyonu açıkladıktan sonra umarım sizin gibilere %50 zamlı bedelli şansı verirlerde sizde yararlanırsınız. Hemde devlete gelir olmuş olur :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nescafe055 -- 10 Şubat 2021; 15:39:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nescafe055

Bu konuda ağlayanların çoğu yalan yanlış şeyler yazmış. Yok yaş 29'dan 22'ye düşmüşte bilmem ne. Üniversite öğrencileri (lisans okuyanlar) halen 28 yaşına kadar tecil hakkına sahip açıköğretim veya örgün öğretim farketmez. Bunların ağlamasının sebebi açık liseyi bile 22-23 yaşına kadar bitiremeyip bakaya veya yoklama kaçağı durumuna düşmeleri :D

Burada ağlayacağınıza madem bedelli askerlik yapmak istiyordunuz, bedelli kanunu çıkalı 1.5 yıl oldu gidip muayeninizi olup bedelliye başvursaydınız. Sen askerlik yaşını,tecilini ve durumunu takip etme, sonra burada ağla bakaya kaldık da bedelli yapamıyoruz diye.

Her neyse bu dezenformasyonu açıkladıktan sonra umarım sizin gibilere %50 zamlı bedelli şansı verirlerde sizde yararlanırsınız. Hemde devlete gelir olmuş olur :D

Umarım hocam şuan 40.000. 60.000 olsun bugün gider yaparım 4 haftalık askerliğimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nescafe055

Bu konuda ağlayanların çoğu yalan yanlış şeyler yazmış. Yok yaş 29'dan 22'ye düşmüşte bilmem ne. Üniversite öğrencileri (lisans okuyanlar) halen 28 yaşına kadar tecil hakkına sahip açıköğretim veya örgün öğretim farketmez. Bunların ağlamasının sebebi açık liseyi bile 22-23 yaşına kadar bitiremeyip bakaya veya yoklama kaçağı durumuna düşmeleri :D

Bak arkadaşım, konuda anlatmışım demişim ki ; Kırıkkale Üniversitesi Önlisans mezunuyum. Okul sonrasında 2 senelik tecil hakkım var anlayabileceğini düşünüyorum ? 1.Senem daha yeni dolmuş ben neden girip her gün e devleti kontrol edeyim ki. 23 yaşından gün aldıktan sonra tecil hakkım durduruluyor ve hali hazırda devam etmediğim için yoklama kaçağı statüsüne düşüyorum. Bedelli kanunu çıkmış olabilir ancak benim yaptığım planlamaya göre 1 senem daha var. O 1 senelik süreçte kredilerim ve ödemelerim bitiyor. Bu hakkım olmadığı için şuan tabi ki arkama bırakmak yerine bedelli yapmak istiyorum. Şimdi diğer bahsettiğiniz konuya gelelim, burada ağlayan yok, ortada yapılan şaka yok kendi kendinize gülüyorsanız siz bilirsiniz tabi, diyelim ki anlattığınız durumda insanlar bitiremedi, burada ister bedelli, ister 6 ay askerlik yapma tercihini istemesinde sizi etkileyen ne bu kadar ? Birileri bir hak isteyince çılgına dönen insanları anlamıyorum. Ortada istenen hak bile yok var olan bir şeyden bizde yararlanalım istiyoruz. Açık liseyi 22-23 yaşında bitirememiş adamlar diyip gülmek nedir ya ? Bu insanları aşağılama yetkisini kim veriyor sana ? Çıkartıp kendi cebinden verecek sanki.

• Cevabı sandıkta verin, gelen hükümet durumu düzeltir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askere gitme hakkımı bir vatansever ülkücü kardeşimle paylaşmak isterim. Devlet bu hakkı versin.
  • Ben 4 yıllık üni okuyorum açıktan edevletten baktığımda 12/2022 yılına kadar ilişiğim yok gözüküyo ben neden kaçak durumuna düşmedim yaşım 27

• mustymute M kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle ki ; kendi durumumu kısaca özet geçeyim 31/12/2021 yılına kadar tecilliydim, 2 senelik okul sonrası 2 yıllık tecil hakkımı kullanıyordum, bu sene dgs deneyecektim 4 senelik açıköğretime geçiş için. Yaş 23 olunca okul durumuda mezun gözüktüğü için 1 seneyi otomatik olarak yaştan yaktı. Kesintisiz devam etseydim benimde tecilim devam ediyor olacaktı. Mezun durumuna düşünce 22 yaşından önce doğrudan yapmak gerekiyormuş 23 olup tecil hakkınız olsa dahi okumadığınız için bekletmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

sen 10 bine zengin 300 bin e mi gitmesin istiyorsun.

bedelli var işte olduğuna şükredeceksiniz. Adamlar kaldırdı zaten askerlıgı parasını verıp gıtmıyorsun.

İlerde Kyk borçları silinsin gibi Bedelli ücreti kaldırılsın diye konuda açarsınız siz

Alıntıları Göster

evet tamda bu şekilde olmalı, hatta sana özet yapayım bunu SGK da yaptı adamına göre para bu iş yasal hukuka da uygun

fakir 10K

orta sınıf 30K

zengin 200K

süper zengin 1M

mega zengin 750M

..... zengin 999M

böyle gider

ayrıca HUKUKA UYGUN

• Bu yaşın düşmesi olayı, dövizle ödemeyi de mi etkiliyor ? Yurt-dışına çıkacağım bir kaç ay sonra, temelli orada yaşamak adına... En son 5700 euro gibi bir şeydi, döviz ile ödenince fiziksel olarak gitmeye de gerek kalmıyordu, şu 3 hafta saçmalığı için...

Şimdi o da mı gitti ? Yoksa o bam başka bir kategori mi ? Vicdan-i rete kadar götürecekler yemin ediyorum ki ya ...

Deli gibi iş kovaladık, eşek yükü ile krediler çektik, şimdi evlendik, üstüne iş kuruyoruz, zibilyonlarca risk ve sorumluluk altındayız, yurt dışı için onlarca prosedür kapıda...

Bu ortamda devlet "gel buraya senin 6-12 ay'ın benim" derse yapılabilecek tek şey kalıyor gibi.

• Nescafe055 N kullanıcısına yanıt
    Kral benim suçum ne ?
    Yilda iki kere kontrol ederim. Universite 3. Sınıfım. (Uzatmadim liseyi, uniyi) Mezun olunca bedelli yapacaktim.
    Bir anda sms geldi.
    Otomatik egitim durumundan olayi tecilli iken artık universiteden dolayi mıdır askerlik sistemi ile mi alakali kaçak smsi geldi. Gittim 1 gun sonra tecil ettirdim. Bu arada üniversitemi dondurmadim devam ediyorum.

Simdi benim de bedelli hakkım hakkaten yandi mi ? Yandıysa benim suçum ne
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.