Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Tecili Erteler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Hepimizin bildiği gibi son düzenleme ile birlikte bedelli askerlik sürekli hale geldi. Bende 2021 yılında bedelli askerlik yapmak için başvuru yapmak istiyorum ancak şöyle bir durum söz konusu:

    Şimdi benim tecilim 8 Ağustos 2020'de sona eriyor. Bu bilgiyi göze alarak aşağıdaki soruların cevabına göre hareket etmek istiyorum.

    1-) Örneğin yarın (13 Mart 2020) gittim ve bedelliye başvurdum (para işleri, e-devlet filan herseyini tamam olduğunu varsayın).
    a) 2019 yılında bedelliye başvuran kişilerin sonuçları 2020 Ocak ayında belli olmuştu ve yapılan açıklama da "kura olmadığını ve başvuran herkesin hak kazandığını" söylemişlerdi. 2021 bedelli askerliği için de kura sistemi söz konusu mu? Yoksa her başvuran gidebilecek mi?
    b) Bahsettiğim gibi 8 Ağustos 2020'de tecilim bitiyor. Bu tarihten önce bedelliye başvurduktan sonra 8 Ağustos ile 2021 Ocak arasında geçen sürede askerlik açısından bir sıkıntı çıkar mı? Yoksa bedelliye hali hazırda başvurdum diye tecilim sonuçlar açıklanana kadar ertelenir mi?

    2-) Askerliğim üniversite (tezsiz yüksek lisans) sebebiyle tecilli ve corona virüsü sebebiyle üniversiteler YÖK kararıyla eğitime ara verdi. Bu durumda üniversiteye gidemediğim için eğitimime devam edemiyorum. Bu noktada üniversiteler, eğitim veremediği zaman kadar (örneğin 1 ay) öğrencilerinin askerliklerini tercih ettirecek mi?

    Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse çok memnun olurum.
    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofiman -- 12 Nisan 2020; 23:33:14 >







  • 1. Bu sene 40800 kişi başvurmuş. Sınır 115k mıydı 125k mıydı neydi. Fiyat böyle kalırsa yine kota dolmaz. Tecil sana askerlik durumunu kesinleştir diye verilen bir süre. Sen TSK'ya seneye artık kesin geliyorum yatağımı kamoyu hazırlayın diyorsun. O da tamam diyor. TSK ile anlaşıyorsunuz adamlar niye seni erkenden darlasın gel kanka adama ihtiyaç var diye, niye sorun çıksın?

    2. NA
  • heyt-ti H kullanıcısına yanıt
    40800 kişiden kastımız 2021 bedelli askerliği için başvuran kişi sayısı mı?

    Ağustos'ta tecil bitiyor, bedelli başvurusu yapsam da Ağustos'tan sonra kağıt üzerinde bakaya kalır mıyım acaba diye düşündüm. TSK'nın işi belli olmuyor çünkü.
  • Hayır tecilden önce işlemlerini tamamlarsan artık sevk eri olursun. Yani askere gidiş tarihin belirlenmiş er, dolayısıyla sıkıntı olmaz
  • heyt-ti H kullanıcısına yanıt
    Dostum benim bildiğim sınır 145k idi bu yıl bedelli kurası için ama. Bu arada 40800 kişinin başvurduğu bilgisini edindiğin kaynağı paylaşabilir misin ? Ben de başvurmayı düşündüğüm için benim için önemli bir husus. Kişisel yorum olarak, kota sizce dolar mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MBlack

    Dostum benim bildiğim sınır 145k idi bu yıl bedelli kurası için ama. Bu arada 40800 kişinin başvurduğu bilgisini edindiğin kaynağı paylaşabilir misin ? Ben de başvurmayı düşündüğüm için benim için önemli bir husus. Kişisel yorum olarak, kota sizce dolar mı ?
    https://www.cnnturk.com/video/turkiye/bedelli-askerlik-nasil-yapilacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.