M

Teğmen
01 Ağustos 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 72 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Arkadaşlar selam,

Burdur'da bedelli askerlik yapacağım, sevk tarihim 23 Ekim gözüküyor. Evrak alma başlangıç 21 Ekim, evrak alma bitiş 23 Ekim gözüküyor. Yaşadığım yer ile Burdur arası 800km'nin altında. Ben ne zaman kışladan giriş yapmalıyım en son?

Çıkışım ne zaman olacak? Bu terminolojiden bir şey anlayamadım maalesef.

Arkadaşlar kesin çıkar mı yoksa kuraya kalma durumu olur mu ? Kaç kişinin başvurduğunu görüntüleyebileceğimiz veya tahmin edebileceğimiz bir platform var mıdır?

Merhaba, sevk tercihimi hemen gitmek istediğim için ocak 2021 seçtim ama merak ettigim bir konu var. Kuralar ocak'da çekilecekti. Hangi ara kuralar çekilip belli olacak da ben ocak'da askere gidecegim ?
Arkadaşlar merhaba.

Yüksek lisans ile tecilliydim. Bedelli başvurusu yaptım ama sisteme düşmedi. Hatta 15.10.2019 tarihine kadar ödemeyi yapmanız gerekmektedir diye bir uyarı aldım. Yani geçmişe dönük. Şubeye gittim ve yüksek lisans tecilimi kaldırmamız gerektiği söylendi. Üniversiteye yazı yazıldı ve tecil kaldırıldı. Şimdi önceden başvuru yaptığım sayfaya yani e-devletten askerlik tercih hizmetlerine girdiğimde "Daha önce sınıflandırıldığınız için bu hizmeti tercih edemezsiniz." diye bir uyarı alıyorum. Şubeyi aradığımda bana, biraz bekleyin düşecek sisteme diyor. Düşmezse yine gelirsiniz diyor ama biraz stres oldum. Hem tecilim bozuldu hem bedelliyi kullanamazsınız diyor. Var mı daha önce karşılaşan böyle bir problemle?

Merhaba.

Başlıktaki gibi. Şu anda şubeye gitmeden bedelli askerlik başvurusu yapabilir miyim?
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 2.5 yıldır bir şirkette tam zamanlı çalışmaktayım. 2021 Haziran ayına kadar tecilim bulunuyor. Fakat artık gitmek zorundayım üst yaş sınırını aşacağım 2022'de. Birinci sorum:

1 aylık bedelli askerlikten yararlanmak istersem, kıdem tazminatı almaya hak kazanabiliyor muyum ? Yoksa illa ücretsiz izin mi almak zorundayım?

İkinci sorum:

2020 Haziran ayına kadar başvuru yaptığımı düşünürsek, ben 2021 yılı için mi askere gidebileceğim en erken ?

Üçüncü sorum:

Çok fazla başvuran oluyor mu, örneğin bu yıl kura çekildi mi, kurada çıkmazsak paramız geri yatıyor mu ?

Cevaplarınız ve vakit ayırdığınız için teşekkürler.
Merhabalar. Notebook pcmin chipset arızası olduğundan chipsetinin değişmesi gerektigini ögrendim. Onay verdim firmaya fakat bazı yerlerde chipset değiştikten sonra 6 ay sonra arızanın tekrarladığını falan okudum. Var mı böyle bi olayı tecrübe eden arkadaşlar? Açıkçası moralim bozuldu biraz
Merhaba, notebook'un termal macununu yeniledikten sonra fanı kırıldı. İnternetten fan satın aldıktan sonra fanı takıp power tuşuna basmamla beraber pc açılmamaya başladı. Fanı çıkartıp tekrar powera bastığımda resimde gösterdiğim parçanın ısındığını gördüm. ASUS Teknik servise PC'mi verdim. Bana anakarta güç gelmediğini, 5020 TL'lik anakart masrafının olacağını söylediler. Ben de tamir istemedim. Resimde kırmızı işaretli görülen parçanın ne işe yaradığını, neden ısınıyor olduğunu bilen var mı?
Merhaba, bilgisayarda sürekli bir problem yaşıyorum. Arada bir simgelerin üzerine mouse u taşıdığımda resimde gördüğünüz şekilde masaüstü arkaplanının üzerinde bulunan simgelerin etrafı, siyahlaşıyor. Hatta bu işlemden sonra masaüstüne sağ tıklayıp yenile yaptığımda direkt olarak tüm masaüstü arkaplanım simsiyah oluyor. Sadece masaüstü duvar kağıdım simsiyah oluyor. Çalışma konusunda bir problem yaşamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Ekran kartı güncelledim, bilgisayarı yeniden başlattım vs. şeklinde çözümler denedim. Bu arada çift monitör kullanmaktayım.

Arkadaşlar merhaba. Elimde ASUS N550JV notebook var yaklaşık 2 sene önce aldım garantisi de bitik. Laptoplardaki LED boardları bilirsiniz şu touchpadin altındaki Caps lock,wireless,güç kaynağı ışıkları yanıp sönenler. Benim bilgisayarımda LED boarddaki Wireless LED'i arızalı yani yanmıyor aldığımdan beri. Önceleri fazla kafama takmıyordum ama şimdi kafama takmaya başladım. İnternette aynısını buldum fakat benim bilgsayardaki rev 2.1 yazıyor yani versiyon 2.1. Fakat internetten bulduğum 2.0 yazıyor üzerinde. Çok bir farkı olur mu sizce?
Bulduğum led board şu:

Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 144
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 5.994 (Bu ay: 187)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.