Şimdi Ara

BEBEK RESİMLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Oğlumun fotoğraflarını çekmeye çalışıyorum. Henüz 11 aylık ve hızına yetişmek mümkün değil:)) (Maaşallah) Bu nedenle bir türlü düzgün fotoğrafını alamıyorum. Sürekli bulanık ve hiçbirşeye benzemeyen fotoğraflar yakalıyorum. Makinem Samsung S85 ne tür ayarlar yapmam gerekiyor. Acil yardımlarınızı bekliyorum.



  • yüksek enstantene ile çekmeniz lazım. 1/200 1/400 vs. Makinenizi bilmiyorum ama varsa Manuel moddan ayarlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blood Junkie -- 31 Mart 2009; 21:13:51 >
  • makinada sarsıntı önleyici ve yüz tanıma var.açık olup olmadığını kontrol edin
    bir'de çekme tuşuna önce yarım görüntü sabitlensin ve tam basın.
  • Dediklerinizi yapıyorum. Özellikle 1\125 ayarda istediğim görüntüye yaklaşıyorum ancak flaş kullanamadığım için (2 yaşına kadar çocuklarda flaş kullanılmaması tavsiye ediliyor) karanlık çıkıyor resimler. Tekrar yardım :(
  • az işıklı ortamda flaşsız düşük enstantene ayarıyla hareketli bir şeyi bulanıksız çekmek imkansız.ışık olayını arttırırsanız belki biraz netice alırsınız.
  • Bu saatlerde Flaşsız zor... Elinizde en iyi fotoğraf makinası olsa bile hareketli bir nesneyi (nesne dedim :) Allah bağışlasın bu arada bebeğinizi) kötü ışıkta net ve parlak çekemezsiniz... Flaşda kullanmayın ve hatta bu kadar da aceel etmeyin :) havalar düzeldi :) Hafta sonu bol bol gündüz çekimi yaparsınız :)
  • Tamam arkadaşlar hepinize teşekkür edeim artık gündüzleri bol ışıklı ortamlarda çekmeye çalışırım nasılsa yaz geliyor:))
  • bu fotoğrafı lamba ışığında flaşsız çektim fazlada özenmedim hemen bastım çektim (oğlum ruslan emre bey)

     BEBEK RESİMLERİ
  • Allah bağışlasın hocam... Yalnız seninki öyle durmuş poz vermiş :))) Benim ki nerde yakalıyorsun bu şekilde makineyi görünce kaçacak delik arıyor
  • Bebekleri yakalamak hakikaten zor oluyor. Netleme sırasında yanan kırmızı ışıktan, ya da flashtan rahatsız oluyorlar. Çoğunlukla da makinayı görünce ilgileri dağılıyor.

    7 aylık kızımı aşağıdaki fotoğrafını dış mekanda 1/125 enstantane ve 2,8 diyafram ile çektim. Ortam pek aydınlık değildi.

    Kapalı ortamda geceleri net görüntü almak zor. Yüksek ISO değeri gerekiyor ancak zaten digital kompakt makineler 200 ISO dan sonra kumlanma yapıyor.

    Gündüzleri, gün ışığını iyi alan odada çekebilirsiniz. Bu da zaten yüksek hızlı enstantane ile daha iyi olur.

     BEBEK RESİMLERİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertop -- 1 Nisan 2009; 12:57:38 >




  • Maaşallah çok sevimli bir bebek... Ev içi çekimlerde pencereye yakın olmak da işe yarar... Benim ufaklığın da ilk fotoğrafları hep böyleydi. Işıkla alakalı bişey...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: t@rik

    Allah bağışlasın hocam... Yalnız seninki öyle durmuş poz vermiş :))) Benim ki nerde yakalıyorsun bu şekilde makineyi görünce kaçacak delik arıyor


    Sağolun.. evet ne zaman makineyi görse hareketsiz durup bakıyor,bu eski fotoğrafı,şimdi biraz büyüdü.
     BEBEK RESİMLERİ

     BEBEK RESİMLERİ

    @mertop,Allah esirgesin maşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Kocakaya -- 1 Nisan 2009; 12:57:36 >




  • nacizane tavsiyem şudur.. evet flaş kullanımı küçük çocuklar için zararlı ancak genede flaşlı çekmek isterseniz flaşınızın gücünü yumuşatmanız mümkün.. en basitinden.. bildiğiniz beyaz selpak peçeteyi flaşın gücünü yarı yarıya kısacak kalınlıkta (ne çok kalın ne çok ince) flaşın hemen önüne bantla yapıştırın. hem daha hoş fotoğraflar elde edersiniz, hem istediğiniz sonuca ulaşırsınız, hemde evladınızın gözlerine zarar gelmemiş olur.. İnşallah birgün bizlerede nasip olur evlat sahibi olmak.. Allah bağışlasın.. fotoğrafları görmek isterim bu arada.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertop

    Bebekleri yakalamak hakikaten zor oluyor. Netleme sırasında yanan kırmızı ışıktan, ya da flashtan rahatsız oluyorlar. Çoğunlukla da makinayı görünce ilgileri dağılıyor.




    Merhaba bebekleriniz çok şirin Allah bağışlasın,benim de bir sorunum var ıxus 80 kullanıcısıyım bu kırmızı ışığı bebeğimin gözüne zarar verebileceğini düşündüğüm için kapatmak istiyorum ama beceremedim,bir de fotolarda tarih baskısı olmuyor epey karıştırdım ancak yapamadım
    @photo_canon1 Allah size ve tüm isteyenlere sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin

    Edit:sonunda kırmızı ışığı kapatmayı başardımama hala tarih baskısı yok fotolarda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuguko -- 25 Nisan 2009; 22:39:32 >




  • ev içinde çekim yapacaksanız günün bol ışıklı saatinde evin perdelerini açarak içerideki ışık şiddetini arttırarak ve fotoğraf makinesini sehpa ile kullanabilirseniz net fotoğraflar çekebilirsiniz. çocuğun hareketli olması nedeniyle biraz zahmetli bir iş.
  • Allah bagıslasın.
    Yukarda denildigi gibi hareket oncelikli cekim olacagından enstantene oncelikli moda alın.
    1/125, 1/250 gibi hareketliligine gore enstanteneyi ayarlayın. Diyaframda en acık degeri alacak 2.8 gibi.
    Baktınız pozlama kurtarmıyor iso yu yukseltin. Ama 400 ustune cıkmamaya gayret edin.
    Fotograf dedigimiz sey ısıktır. Isıgı saglamalı ve dogru kullanmalısınız.
    Ayrıca yuz yada omuz plan portre cekimlerinde genis acı kullanmayın. Distorsiyon etkisinden fazlaca etkilenirsiniz. Mumkunse 85 mm ile 135 mm en ideal aralıktır. Zoomu ona gore ayarlayın yuz oranı dogru cıksın. Sasıntı onleme olsada en fazla 1 yada 2 stop kazandırır o yuzden en ideali makinayı sabitlemek yada destek almaktır. Isıgın az oldugu durumlar zor kosullardır ve malesef kompaktlar yetersiz kalır.
    Isıgın yeterli oldugu durumlarda diyaframı cok acmayın. Cok acınca objektifte keskinlik duser.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 23 Haziran 2009; 12:38:55 >
  • Birtanede benden olsun Bir arkadaşın kızı..

     BEBEK RESİMLERİ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.