Şimdi Ara

BCAA yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İdmandan hemen sonra tavuk fileto yeme imkanı olan birisi için protein tozu şart mı?

Yoksa BCAA yeterli mi?

Evde kendime yeterli ekipmanlarla çalışma ortamı oluşturdum. Hem salon ortamına ısınamadığım, hem de idman sonrası duş ve yemek imkanı sebebiyle evde çalışıyorum.

Dolayısıyla hiç beklemeden idman sonrası istediğim an gıda tüketme şansım var. Protein tozu da bünyede ciddi anlamda şişkinlik yapıyor.

Bu şartlarda BCAA desteği ideal kas gelişimi için yeterli bir supplement midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• protein tozu bünyeye şişkinlik yapıyo? hocam iyimisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Stay With Me

protein tozu bünyeye şişkinlik yapıyo? hocam iyimisin?

Bünyeden kastım sindirim ve boşaltım sistemi, toz sonrası gurul gurul

Optimum Gold kullanıyorum, bırakmayı düşünüyorum.

Tavuk fileto artı BCAA yeterli ise o şekilde devam edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

protein tozu bünyeye şişkinlik yapıyo? hocam iyimisin?

Bünyeden kastım sindirim ve boşaltım sistemi, toz sonrası gurul gurul

Optimum Gold kullanıyorum, bırakmayı düşünüyorum.

Tavuk fileto artı BCAA yeterli ise o şekilde devam edeceğim.

sütlemi karisririyorsunuz? farklı bir protein tozu deneyin.

• Stay With Me kullanıcısına yanıt
    Sütle içiyordum, 3 haftadır su ile kullanıyorum değişen bişey yok maalesef.

Toz yerine BCAA + et konusunda fikriniz nedir?

• DolceVita. kullanıcısına yanıt
    tabiki olur ancak biraz çok et Yemen gerekmez mi. gelişimin yavaş olur p.tozuna göre çünkü günlük protein ihtiyacını yiyerek karşılamak zor.

• quote:

tabiki olur ancak biraz çok et Yemen gerekmez mi. gelişimin yavaş olur p.tozuna göre çünkü günlük protein ihtiyacını yiyerek karşılamak zor.

1 ölçek protein tozu 30 gr protein var desek zaten 100 gram tavuk gogsunde kapatırsın.
    Yani hiç gerek yok dediğin mantıkla.Antrenmandan hemen sonra alınacak diye bir kaide de yok.Gerekli birşey varsa o da antrenmandan hemen sonra basit şeker...

Günlük protein ihtiyacını karşılıyorsan protein tozu kullanma.Para israfından başka birşey olmaz.Dediğin gibi bcaa creatin falan kullanabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gainer kullanmak doğru mu ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • JesseBitchman kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, protein tozunu acil durumlar için tutuyorum artık.

Mesela geç kalktım, kahvaltı yapmadan çıkmam gerekiyor, bi ölçek toz alıp öyle çıkıyorum.

• dynamize ve optimum kullanıyorum osurmaktan gına geldi :) tabi faydası oluyor gaz dışında bi zararını görmedim ek olarak bcaa değilde kompleks amino asit daha faydalı olabilir beef amino gibi içinde eser miktarda bcaa var
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliss

dynamize ve optimum kullanıyorum osurmaktan gına geldi :) tabi faydası oluyor gaz dışında bi zararını görmedim ek olarak bcaa değilde kompleks amino asit daha faydalı olabilir beef amino gibi içinde eser miktarda bcaa var

Olimp BCAA Xplode düşünüyorum hocam. Servisinde 1 gram glutamin, 6 gram BCAA mevcut.

5.1 gram da protein olduğu yazıyor ama o proteini ne üzerinden hesaplıyorlar bilmiyorum. Servis zaten 10 gram

• haha hocam herhalde 100 gr üstünden hesaplamışlardır genelde öyle yapıp göz boyuyolar çünkü yine sen bilirsin ben beef amino ve protein kombinesiyle ağırlıkları arttırdım belkide psikolojiktir tabi
  • burda antreman sonrası alınan protein miktarı değil...o proteinin sindirim hızı önemli..antrenman sonrası 45 dakıka ortalama fırsat penceresi dediğimiz yani kasların acilen proteine, glikojen depolarının doluma ihtiyacı oldugu zamanda whey protein ve isolatları ,ve glisemik endeksi düşük carbolar almak en doru olanı ... o tavugu yedın sındırdın derken gecen surede tren coktan kaçmış oluyor ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirProtein

burda antreman sonrası alınan protein miktarı değil...o proteinin sindirim hızı önemli..antrenman sonrası 45 dakıka ortalama fırsat penceresi dediğimiz yani kasların acilen proteine, glikojen depolarının doluma ihtiyacı oldugu zamanda whey protein ve isolatları ,ve glisemik endeksi düşük carbolar almak en doru olanı ... o tavugu yedın sındırdın derken gecen surede tren coktan kaçmış oluyor ;)

Saf BCAA aminoasitler dahi mümkün olan en hızlı şekilde kana karıştığı halde kas protein sentezini başlatması 30 dakika sürüyor. Protein tozlarının da 45 dakikada sindirilip aminoasitlere ayrıştırılıp kasları besleme görevini tamamladığını düşünmüyorum açıkçası.

Konuyu açtığımdan beri yerli yabancı kaynakları deli gibi okuyorum tabiri caizse. Genel kanı; günlük protein ihtiyacı karşılanıyorsa protein tozuna ihtiyaç olmadığı yönünde. Protein tozları hayatımıza gireli 50-60 sene oldu, Antik Yunan döneminde dahi vücut geliştirme yapıldığı düşünülürse protein tozlarının çok da önemli olmadığı sonucuna varıyorum kendi adıma.

Protein tozu yerine kompleks aminoasit + BCAA şeklinde gitmeyi düşünüyorum.

Bu şekilde sadece protein tozu kullandığım döneme göre karşılaştırma yapma şansım da olur, bakalım dilerseniz buradan da görüşlerimi paylaşırım 1-2 kutu bitirince.

Yorumunuz için teşekkür ederim :)

• DolceVita. kullanıcısına yanıt
    BEN TEŞEKKÜR EDERİM FİKİR ALIŞVERİŞİNİZ İÇİN...HAYATTA EN ÖNEMLİ ŞEYLERDEN BİRİ DENEYİM...DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞMANIZI BEKLİYORUM.....İYİ ANTRENMANLAR ....
  • Protein tozu siskinlik mi yapiyor?

• quote:

burda antreman sonrası alınan protein miktarı değil...o proteinin sindirim hızı önemli..antrenman sonrası 45 dakıka ortalama fırsat penceresi dediğimiz yani kasların acilen proteine, glikojen depolarının doluma ihtiyacı oldugu zamanda whey protein ve isolatları ,ve glisemik endeksi düşük carbolar almak en doru olanı ... o tavugu yedın sındırdın derken gecen surede tren coktan kaçmış oluyor ;)

Kaslarin doluma ihtiyaci oldugu zaman almazsak ne olur? Her antremandan sonra proteinli beslenemiyorum beslenmem mi gerekiyor? Biraz ayrintili yardimci olursaniz cok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: duayen00

quote:

Kaslarin doluma ihtiyaci oldugu zaman almazsak ne olur? Her antremandan sonra proteinli beslenemiyorum beslenmem mi gerekiyor? Biraz ayrintili yardimci olursaniz cok sevinirim.

Aslında protein alımı devam lı olmalı, bir anntrenmanın sonrası dıger bır antrenmanın öncesidir, döngü süreklidir...kaslarımız dinlenirken gelişir antrenman esnasında geliğmez o yüzdenoff günler dahil sürekli protein alıcaz ..ama antrenman sonrası en önemli safhada protein almamak demek yıkımı durduramamak yapıma aşamasına geçememek demek ...

• 1-Anabolic pencere diye birşey yok yani idmandan hemen sonra mutfağa koşarak bcaa-protein-tavuk yemene-içmene gerek yok.
    2-Aç karnına veya if diet yapmıyorsan bcaa almanada gerek yok.(beslenmenin düzgün olduğunu farz ediyorum)
    3-Whey proteinlerin 30dakikada sindirildiği csb'dir.
    4-Kompleks amino asit dediğin şey bildiğin proteindir .
    5-Bu kadar saçma supplementler alcağına fish oil,d vitamin,multivitamin,creatine,zma,beta alanin falan al.
  • Vay dolcevita bey buralardaymış :)
    Optimum şişkinlik yapıyorsa isole proteinleri veya hydro wheyi deneyebilirsin. Biraz daha pahalı olur ama sıkıntılarını alır tahminim.
    Protein tozunu şahsen antrenmanlardan sonra veya sabah kalkınca kullanıyorum. Çok gerekli mi? belki değil ama bu iki zaman için en uygun takviye benim tecrübelerime göre. Bcaa lar biraz pahalı yanına glutamine de alırsan zaten proteindeki aminoların yüzde 80 ninden fazlasını karşılamış olursun. Bu da bir opsiyon.
    Ama diette değil isen ben whey öneririm. Whey yine de en hızlı sindirilen protein türü bunu da göz ardı etmemek lazım.
    Bunlar tabi gıda takviyesi, diğer zamanlar tercih doğal yollardan olmalı, bu ürünler dediğin gibi pratiklik anlamında faydalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Vay dolcevita bey buralardaymış :)
    Optimum şişkinlik yapıyorsa isole proteinleri veya hydro wheyi deneyebilirsin. Biraz daha pahalı olur ama sıkıntılarını alır tahminim.
    Protein tozunu şahsen antrenmanlardan sonra veya sabah kalkınca kullanıyorum. Çok gerekli mi? belki değil ama bu iki zaman için en uygun takviye benim tecrübelerime göre. Bcaa lar biraz pahalı yanına glutamine de alırsan zaten proteindeki aminoların yüzde 80 ninden fazlasını karşılamış olursun. Bu da bir opsiyon.
    Ama diette değil isen ben whey öneririm. Whey yine de en hızlı sindirilen protein türü bunu da göz ardı etmemek lazım.
    Bunlar tabi gıda takviyesi, diğer zamanlar tercih doğal yollardan olmalı, bu ürünler dediğin gibi pratiklik anlamında faydalı.

Yapıyoruz bişeyler ya

Şu an Optimum Gold Whey ve yine Optimum BCAA var elimde. Whey lazım olmadıkça kullanmıyorum. Tavuk, lor peyniri, yoğurt ve yumurta ile günlük beslenmeme takviye yaparak protein açığını kapatıyorum.

Ama bazen akşam tavuk yiyesim gelmiyor, sabah kahvaltı yapamıyorum nadiren veya öğlen protein ağırlıklı menü yiyemiyorum. O zamanlar whey imdadıma yetişiyor, dışarda sürekli bi ölçek yanımda oluyor zaten. Üzerine su ekleyip dikiyorum lazım olursa.

BCAA da aromasız aldım, rezalet bi tadı var. Ama çözülmesi harika, meyve suyuna at kaşıkla iki karıştır bitti :)

Gold Whey bittikten sonra Genrise veya Xpro alırım büyük ihtimalle. Ama net bi şekilde sürekli kullanımdan men ettim, acil durum tozu artık

Şimdi eklemler arıza çıkarıyor, yük binince trim sesi var ona çözüm arıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.