Şimdi Ara

Bcaa ve Protein Tozu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hafta üç gün 1.5 saat süren ağır antreman yapıyorum. supplement almak istiyorum aklımda protein tozu ve bcaa var. ama bcaa da kararsızım zaten protein tozunun içinde sade satılan bcaaların içindeki kadar bcaa var. ekstradan bcaa kullanmanın ne gibi faydası olur?
    (protein tozunu sadece antremandan sonra kullanmayı düşünüyorum yani off günlerde kullanmıcam)
    (bcaa yıda eğer alırsam nasıl kullanmam gerektiğini bilmiyorum)

• Başlıyalı ne kadar oldu? ( Düzenleme: vucudun eğer protein almakta yetersiz ise protein tozu kulan, amino asist yeterli alamıyorsan bcaa kullanırım (Örnek verim Günlük 200 protein ihtiyacın varsa vucuduna 200 protein besinlerden veriyorsan protein tozu bile almada gerek yoktur eğer besinlerden yeter protein, amino asist alamıyorsan ek olarak alabilirsin))Herşeyden önce 1 öncellik besin protein tozu + Bcaa sadece acık kapatmak için genede karar sen ver :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertumutguven -- 21 Haziran 2017; 18:29:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertumutguven

Başlıyalı ne kadar oldu? ( Düzenleme: vucudun eğer protein almakta yetersiz ise protein tozu kulan, amino asist yeterli alamıyorsan bcaa kullanırım (Örnek verim Günlük 200 protein ihtiyacın varsa vucuduna 200 protein besinlerden veriyorsan protein tozu bile almada gerek yoktur eğer besinlerden yeter protein, amino asist alamıyorsan ek olarak alabilirsin))Herşeyden önce 1 öncellik besin protein tozu + Bcaa sadece acık kapatmak için genede karar sen ver :)

almama gerekn protein miktarına yakın bi şeyler alıyorum. protein tozu alıcam sanırım ama bcaa alıp almamakta kararsızım. bcaa alsam yediğim proteini vücuda maksimum etki edecek şekilde işler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizliğim

quote:

Orijinalden alıntı: mertumutguven

Başlıyalı ne kadar oldu? ( Düzenleme: vucudun eğer protein almakta yetersiz ise protein tozu kulan, amino asist yeterli alamıyorsan bcaa kullanırım (Örnek verim Günlük 200 protein ihtiyacın varsa vucuduna 200 protein besinlerden veriyorsan protein tozu bile almada gerek yoktur eğer besinlerden yeter protein, amino asist alamıyorsan ek olarak alabilirsin))Herşeyden önce 1 öncellik besin protein tozu + Bcaa sadece acık kapatmak için genede karar sen ver :)

almama gerekn protein miktarına yakın bi şeyler alıyorum. protein tozu alıcam sanırım ama bcaa alıp almamakta kararsızım. bcaa alsam yediğim proteini vücuda maksimum etki edecek şekilde işler mi ?

Limit var 200 protein ihtiyacın olan bir kas sistemi 1 fazlasına daha ihtiyacı olmaz

• Kreatinde düşünebilirsin fiyatı daha ucuz diğerlerine göre.

• kreatin bcaa vs salla protein tozu + düzgün beslenme yeter
  • "hafta üç gün 1.5 saat" Spor salonunda yat kalk demiyorumda çok yoğun değilmiş hani Neyse protein tozu kullanabilirsin antrenmandan sonra 1 ölçek tarzı, onun haricinde bu periyodun içine BCAA katmana gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Protein tozu aldım
    12 yıl önce açıldı
    OPTİMUM WHEY GOLD PROTEİN TOZU
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • b00mbastic kullanıcısına yanıt
    neden gerek yok hocam? spora gitmeden önce de protein ve karbonhidrat agırlıklı beslenme yapıyorum hatta spordan sonra yaptığımdan daha ağır şekilde, spora gitmeden 20dk önce bcaa yı içsem bunun kaslara sindirilmesine faydası olmaz mı?
  • Soyle bir durum var dogal spor yapanlarin protein sentezi anaboliklere gore daha yavas oldugundan ogunleri bolerek yemek lazim. Toz kullanmasanda dogal yolla tek ogunun protein degerinin 40gr asmamasi lazim sindirim acisindan. Protein tozu bu acidan kolaylik sagliyor.

Ben nasil yapiyorum 3 ana ogun 2 ara ogun. Calisan oldugum icin protein kek veya bar yapip vucudumu protein ve karbonhidratsiz birakmiyorum boylece bu 2 ara ogunluk kek veya bar ile vucut asiri acikmiyor. Icerigini istedigin gibi ayarla senin hayal dunyana kalmis. Ben ana malzeme olarak whey ve karbonhidrat tozu kullaniyorum.

Eskiden en buyuk yaptigim hata tek seferde 350gr pismis tavuk yemekti. Vucut zaten sinyal veriyor aslinda.

Bcaa isini de spor esnasinda 1lt buz gibi suya karistirip iciyorum. Agirlik sonrasi kardio icinde faydasini goruyorum. Off gunlerde almiyorum.

• Bak BCAA dediğin şey şudur : Sadece kasların metabolize edebildiği yani yakıp enerji üretebildiği 3 adet esansiyel amino asittir ve genelde uzun süre açlık durumlarında felan vücutta en çok kalori harcayan sistemlerden olan kas sisteminin enerji ihtiyacını karşılayıp vücuttaki diğer amino asit depolarına vücudun saldırmasını önlemektir doğru bilinen yanlışlardan birisi vücutta karb deposu bittiğinde yağları değil önce amino asitleri yakmaya başlar çünkü insan vücudunda yağ asitlerini glikoza çevirecek glikoneogenez yolağı bulunmaz yani sporda glikojenin çoğunu yaktın kaslardaki karaciğer öncelikle kendi glikojeni ile kan şekerini yükseltir ama yeterli olmayabilir bu durumda kaslardaki amino asitleri özellikle alanin ve glutamini köprü olarak kullanarak glikoz üretir ve kan glikozunu stabilize eder bcaa da bunu engellemek amaçlı kullanılır genelde en iyi kullanımı ise BCAA+Glutamin formlarıdır bkz:
    www.scitecnutrition.com
    BCAA + Glutamine Xpress - The official website of Scitec Nutrition®
    https://www.scitecnutrition.com/en/products/scitec_nutrition/bcaas/bcaa_glutamine_xpress
    . Eğer uzun süre açlık çekmiyorsan BCAA kullanman çok da gerekli değil senin de dediğin gibi zaten diyetinle ve pro.tozuyla aldığın BCAA gayet yeterli sana önerim antreman sonrası glisemik indeksi yüksek şekerli sıvı formda şeyler tüket vişne suyu felan gibi ha tabi bunun içine kreatin de katarsan hem güç hem de performans açısından sana çok şey katar bunu belirteyim.

• CooperTime C kullanıcısına yanıt
    anladım hocam sağol. glutamin gerekli midir hocam? bildiğin kadarıyl tavukta falan çok fazla var ve günde en az 300 gr yiyorum.
    Bir de kreatin gözle görülür bi kilo yapar mı ? amacım hem kilo verip hemde kas kütlemi artırarak hacim almak yani üçgen olmak.
  • Glutamin eğer diyetinde uzun süre açlık varsa BCAA ile müthiş kombinasyon eğer uzun süre açlık yok sürekli protein alabilirim gün içinde diyorsan BCAA da Glutamin de gereksiz. Kreatine gelince bu denilenler doğrudur , kreatin sana kütle koyar vücudunda su toplayarak ama bu suyu zaten kas içinde topluyor yani kaslarına zahiri bir pump alıyormuşun gibi düşün onun üstüne bir de %10-15 civarında güç artışı da sağlıyor bence böbrek veya karaciğer sıkıntısı yoksa 3ay on- 1ay off şeklinde sürekli kullanılması gereken bir meret kratin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.