Şimdi Ara

BAZILARIN KEYFİ KAÇIYOR DİYE BEN NET ÜZERİNDEN MP3 İNDİRİNCE HIRSIZMI OLUYORUM??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bi başlık açmıştım linke tıklarsanız görürsünüz..
    http://forum.donanimhaber.com/m_37162497/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37187706

burada ben yasal olan (ares,limewire) tarzı paylaşım programı tavsiyesi istedim ve konu farklı bir boyuta geldi..
    sizinde bu konu üzerinde fikirlerinizi bekliyorum..

konuşmada yazdığım en son yazı şöyleydi sıkılmadan okursanız sevinirim çünkü bu konu çok önemli bir konu..
    bu konu hakkındaki fikirlerinizi bekliyorum yanlış olan ne bi açıklığa kavuşması lazım.büyük kitleleri ilgilendiren bir konu bu..
    hep halk suçlanıyor,tüketici suçlanıyor...bizler suçlu değiliz ben buna isyan ettim en son yazdığım mesajda değerli fikirlerinizi bekliyorum...

O AÇTIĞIM BAŞLIKTAKİ SON MESAJIM AŞAĞIDA;

yok yani dostum ben en uygun şekli nedir onu sordum sadece hırsız olduğumu öğrenmek için açmadım başlığı..

burjuva düzenindeki bir sistem bozuldu diye kimse beni hırsız ilan edemez....
    sanatcı albüm yapacak keyfine göre reklam için 10 tane foto çektirecek albüme koyacak,,,hemde istanbulun en pahalı fotoğrafcısında,,,dağıtıcı en ağırından para isteyecek ağır iş yapmış gibi,,,stüdyocu en pahalısından götürecek malı,,moda danışmanı gelecek götürecek çuvalla,2 güzel şarkının arasına işe yaramaz 12 şarkı dolduracaklar cd nin içine bunun parasıda 1 parça dinleyecem diye benim gibi garibandan çıkacak..
    onlar jiple gezip tv de emeğim çalındı diye ağlayacak bende param yok diye ''yok efendim ben hırsız olmayayım ''diye sosyal yaşantım anormalleşecek..bumudur yani hırsızlık..

param az diye şarkı dinleyemeyecekmiyim ben yani ben onların kaset fotoğrafcılarına ve dandik cd içindeki luzumsuz bestelerine para vermek istemiyorum kardeşim..10 kostüm diktirip 5 foto çektireceğine adam gibi oturupda 4 şarkı yazsınlar madem zımba gibi..
    indirdiğim mp3 de 128 kalitedeki dandik ses çıkaran mp3. sanki 80 mb lık kalitedeki stüdyo kaydını indiriyom..
    sayın kültür bakanı korsanla mücadele edeceğine denetleme getirsin onların kaset harcamalarına..yapsınlar 4 parçalık cd ler,toplum kesimlerine göre fiyatlandırsınlar...kimse ares in dandik virüslü mp3 lerine meraklı değil... 5 foto çekeceğine 1 foto çektirsinler.
    o şarkının sayesinde geldikleri üniversite konserlerinde barlarda halk konserlerinde parayı çuvalla götürüyolar..cd dende az kazanıversinler..........................................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafakeman -- 20 Ocak 2010; 18:42:40 >

• Kendi içinde çeliştiğin bir durum var. Adamların müziğini sevmiyorsan 12 şarkıdan 10'u dandik diyorsan o grubu dinlemezsin. Sen hem beğenmiyorsun hem indiriyorsun hem de haklı görünmeye çalışıyorsun. 2 şarkı için albüm almam diyorsan tek tek satın alacaksın, itunes'tan alabilirsin mesela.

Kendi içini rahatlatma çabası içindesin ama bu yaptığını meşru kılmıyor. Beğeniyorsan bir müzisyeni ona hakkını vereceksin. Hele türkiye gibi bir yerde müzik yapmak çook zor.

Şimdi sanma ki ben her albümü orjinal alıyorum. Ben de en az senin kadar müzik indiriyorum ama yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım.

ben daha çok cd kolleksiyonu yapmak istiyorum ve kalıcı bir süre onları yaşatmak istiyorum.sağdan soldan parça satın almak istemiyorum açıkcası..
    sen daha çok rock cu bir zihniyetle yazmıssın ben grubu beğeniyorsam her şarkısını sevmek zorunda değilim.
    yani albüm yapacam diye 1 yada 2 kafa şarkı bulup derme çatma albüm yapanlara ve bunu masraflı hale getirip parasını benden çıkaranlara kızıyorum.
    sen yukarda yazdıklarımı tam anlamıyla 1 kere daha okursan belki daha farklı anlamlarda çıkarabilirsin..
  • Müzisyen dediğin konserlerden para kazanır albüm satarak değil...O yüzden sanatçı kim olursa olsun satın almam...Şu da var tabii ; adam hayranı olduğu grubun cd'sini eline alıp ; cd içeriğini görmek , arşivlemek , saklamak istiyorsa alması bana göre iyidir..Yoksa Orjinal cd'nin benim için hiçbir önemi yok...
  • mustafakeman arkadaşımın dediği doğru. evet farklı anlamlar var konuda. bende müzisyenim. ve bayadır müzikle uğraşıyorum. konu şu ki kasete koyulan 12 şarkının 10u dandikse demekki sanat için değil bu iş para için yapılıyor demektir. ve çoğu albümdede görüldüğü gibi bu olay mevcut mustafa arkadaşında bahsettiği konuya göre yapılan masraf,çekilen fotoğraflar, stüdyo falan filann.. yapsın 5tane bomba parça gideyim satın alayım. kaliteden bahsedince zaten herşey ortada, şarkıların nasıl yapıldığı ne kolaylıklarla yapıldığı kalitesini ortaya koyuyor.. illa albüm olacak diye 12 şarkı koyupta bunu öğrencinin alamayacağı fiyattan satmak SANAT mı? tabikide internetten indiriyoruz. yasal veya değil. türkiyede hemen hemen herkes bunu yapıyor. sanata değer vermediğinden mi. hayır.

Orijinalden alıntı: PuRE HaTReD

Müzisyen dediğin konserlerden para kazanır albüm satarak değil...O yüzden sanatçı kim olursa olsun satın almam...Şu da var tabii ; adam hayranı olduğu grubun cd'sini eline alıp ; cd içeriğini görmek , arşivlemek , saklamak istiyorsa alması bana göre iyidir..Yoksa Orjinal cd'nin benim için hiçbir önemi yok...

evet dostum sana sonuna kadar katılıyorum..ama dediğin üzre ben cd yi elime alıp onu yaşadığım sürece saklamak istiyorum..ama sanatcıların albüme harcadıkları gereksiz masrafları (fazladan reklam amaçlı fotolar,kostümler,dağıtım rezaleti ve buna benzer birsürü şey) benim albüm alma gücümü zayıflatıyor..
    Allahın plastik cd si ve kabı kaç kuruşluk şeyki..bunu dağıtması kaç kuruşluk şey????
    yani ben sanatcımı sonuna kadar savunurum ama oda beni savunsun.beni düşünsün..herşeyden para beklemesin..
    eskiden bile 1 milyon albüm sattıkları zaman mutluluğunu göklerde yaşayan ve tarihin en çok satanlar listesine giren sanatcılar bu memleketin 70 milyon olduğunu unutmasın.
    burası zengin bir ülke değil..kitlelere ulaşmak masrafı azaltarak olur..
    şuanki cd fiyatlarıyla ben 1 hafta okula gidip geliyorum yol param.sanatcıyı kösteklemek değil benim dediklerim.aslında daha yüceltmek daha çok kazandırmak..

• bence mp3 indirmek hırsızlık değil. paylaşan ben değilim dağıtan ben değilim indirmekle ona suç ortağı olmam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buda farklı bi boyut ama buda doğru..

"Korsan kullanmayan bir adam gösterin demiş bir arkadaşımız, ben varım canım kardeşim.

Evet, 1-2 yıl öncesine kadar ben de çok şarkı indirdim netten. Çok derken toplasan yine 30-40 albümü dolduracak kadar ancak olmuştur. Film hiç indirmedim diyebilirim, arkadaşlarımdan edindiğim yabancı dizinin toplamda 5 sezonu istisna. Artık elimden geldiğince dikkat ediyorum, yerli olsun yabancı olsun yapım, farketmez. Hak yemek istemiyorum, yememeye gayret ediyorum. Bu şarkıcı olur, türkücü olur, artist olur, aktrist olur; önemli değil. Adamların servetinin ne olduğu, senin 3-5 liranın ona bir şey kazandırıp kazandırmayacağını sen değil, o düşünür. Kimse senin gırtlağına çökmüyor vay neden bu filmi seyretmedin, vay şu şarkıyı nasıl dinlemedin diye. Her şeyin bir bedeli var ve sen de bütçene/kaynağına göre kendini ayarlayıp bazı şeylerden vazgeçeceksin. Ya az yemek yiyeceksin, ya az gezeceksin, ya az uyuyup daha çok çalışacaksın vs.

Git sinemada seyret kardeşim. Yok olmaz illa evim diyorsan al cd/dvd'ni otur seyret sıcak evinde. Her filmi seyredeceksin diye bir kaide yok. Ha olmadı, kiralarsın canım kardeşim (Binlerce dükkan var, zannediyorum ki yasal. Bu kadar aleni bir şey uygun olmasa herhalde şimdiye kadar bir yasa çıkardı film&müzik cd'si kiralayanlara. Tam bir bilgim yok yine de.)
    Fragman niye vardır mesela? Hiçbir şey kapalı kutu değil ki, piyango gibi film seçesin... Çooook merak ediyorsan indir bir kısmını seyret, ama tadında bırak ve kapat; tamamını daha kaliteli şekilde, vicdanın rahat olarak YASAL seyret/dinle. İndir şarkının bir tanesini, sonra sil ve "beğendim" dersen git ver paranı al albümünü.

Üstelik son zamanlarda eski satın alma gücüne oranla oldukça ucuzladı bu olaylar. Kitap olsun, cd/dvd olsun.

Çok klasik olacak ama "o kişinin yerine kendini koy". Cepçilik yapmaktan farkı yok. Birisi çıkıp karşınıza hırsız dese yüzünüze, "sen kim oluyorsun..." diye başlayıp elinizden geleni ardınıza koymazsınız değil mi? Din, etik, inanç vs kısmına hiç girmiyorum bakın, konuyu lütfen doğru anlayınız. Birazcık ince düşünmenizi istiyorum.

Bindiği dalı kesme meselesine gelince; öyle güzel keserler ki Sen nasıl ki bu toplumun vatandaş olarak bir ferdi isen ve nasıl ki hakkın yendiğinde anayasanın sana tanımış olduğu imkanlar dahilinde, karşındaki kamu olsun özel olsun gerçek/tüzel kişilerden, çatır çatır hakkının hesabını soruyorsan, devlet de en temel dayanağı anayasayı kullanarak seni öyle bir "bağlar" ki!

Hiç kimse kendini anarşik ütopyalar içinde kaybetmesin."

Senin "param az diye şarkı dinleyemeyecek miyim ben yani" lafına istinaden de şunu söyleyebilirim, yine yukarıdaki mesajda da farklı bir şekilde değindiğim gibi:

İnsanların zorunlu ihtiyaçları vardır, bir de zorunlu olmayan. Yemek, barınma, giyim zorunludur; arta kalan her şey ise zorunlu olmayan. Su, yemek, kıyafet olmadan yaşayamazsın; yaşarsın da ne kadar?.. Detaya inmiyorum. Ama gazete okumasan da, film izlemesen de, internete girmesen de, müzik çaların olmasa da (örnekler çoğaltılabilir) pek ala yaşamını idame ettirebilirsin. Bunun tercihini de bütçene göre sen yapacaksın. Maalesef ki öyle bir düzende yaşıyoruz ki... O kadar çok bileşen & değişken var ki, buna mukabil yaklaşımlar-fikirler-akıl yürütmeler... İş buralara girerse zaten işin içinden çıkamayız, ben yalnızca örneklemek açısından söyledim.

Ama iş odur ki, bir iktisat tanımıyla ancak şunu söyleyebilirim basitçe: "Bütçenin imkan verdiği ölçüde, sana en çok fayda getiren şeyi tercih edersin"

Karnın açken sana en çok fayda verecek olan şey yemek olacaktır, müzik değil. Ama karnın doyduktan sonra başka ihtiyaçlarını düşünmeye başlayacaksın, müzik gibi...
    İstekler sonsuzdur, kaynak ve imkanlar ise sınırlı. Sen de elinden geldiğince hayatını güzel kılmak adına kendi çabanla bir denge kuracaksın.

Hayat "şimdilik" ve yüksek ihtimalle "bundan sonra bizlerin ömür aralığını aşacak uzunlukta bir süre" de bunu gerektiriyor.

Herkesin gönlüne göre olması dileğiyle...

• Dostum sen nasıl bir suç işlediğinin farkında mısın ?

O şarkılarını indirdiğin sanatçı , senin yüzünden hayalindeki v8 motorlu 750 bin dolarlık jipe sahip olamıyor !
    Şarkılarını indirdiğin başka bir sanatçı , villasının çerçevelerini altınla kaplatamıyor...
    Başka bir sanatçı , Miami'deki o triplex yazlığı satın alamıyor !
    Öteki sanatçı , sofrasını her öğün rus havyarıyla donatamıyor...

Bunların hesabını öteki tarafta nasıl vereceksin çok merak ediyorum...
  • Albümü çıkartana göre değişir. Türkiye'de kendini sanatçı sanan bi çok insan var ve bunların çoğu kolay yoldan para kazanıyorlar, altlarında jeepleri, villaları, programdan programa çıkmalar vs vs . Sonuçta bunlar aç değil ve ben bi kaç ev daha alacaklar , oğullarının altına bi jaguar daha çekicekler diye albüm parası bayılamam.

Ha yeri geldiğinde orjinalde alabilirim. Mesela en son Duman'ın albümünü almıştım ve Eski Köprünün Altında'dan tut Duman II'ye kadar bütün albümleri mevcut bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-11475B916 -- 22 Ocak 2010; 3:33:33 >

Müzik-dizi-film olayına dikkat etmiyorum pek ancak kaliteli ve multisi bulunan oyunları olabildiğince orjinal almaya çalışıyorum.

Orijinalden alıntı: freedom36

Fikrimi söylemek için az önce başka bir başlığa yazdığım yazıyı kopyalayayım sana; bazı kısımlarına eklemeler yaparak:

"Korsan kullanmayan bir adam gösterin demiş bir arkadaşımız, ben varım canım kardeşim.

Evet, 1-2 yıl öncesine kadar ben de çok şarkı indirdim netten. Çok derken toplasan yine 30-40 albümü dolduracak kadar ancak olmuştur. Film hiç indirmedim diyebilirim, arkadaşlarımdan edindiğim yabancı dizinin toplamda 5 sezonu istisna. Artık elimden geldiğince dikkat ediyorum, yerli olsun yabancı olsun yapım, farketmez. Hak yemek istemiyorum, yememeye gayret ediyorum. Bu şarkıcı olur, türkücü olur, artist olur, aktrist olur; önemli değil. Adamların servetinin ne olduğu, senin 3-5 liranın ona bir şey kazandırıp kazandırmayacağını sen değil, o düşünür. Kimse senin gırtlağına çökmüyor vay neden bu filmi seyretmedin, vay şu şarkıyı nasıl dinlemedin diye. Her şeyin bir bedeli var ve sen de bütçene/kaynağına göre kendini ayarlayıp bazı şeylerden vazgeçeceksin. Ya az yemek yiyeceksin, ya az gezeceksin, ya az uyuyup daha çok çalışacaksın vs.

Git sinemada seyret kardeşim. Yok olmaz illa evim diyorsan al cd/dvd'ni otur seyret sıcak evinde. Her filmi seyredeceksin diye bir kaide yok. Ha olmadı, kiralarsın canım kardeşim (Binlerce dükkan var, zannediyorum ki yasal. Bu kadar aleni bir şey uygun olmasa herhalde şimdiye kadar bir yasa çıkardı film&müzik cd'si kiralayanlara. Tam bir bilgim yok yine de.)
    Fragman niye vardır mesela? Hiçbir şey kapalı kutu değil ki, piyango gibi film seçesin... Çooook merak ediyorsan indir bir kısmını seyret, ama tadında bırak ve kapat; tamamını daha kaliteli şekilde, vicdanın rahat olarak YASAL seyret/dinle. İndir şarkının bir tanesini, sonra sil ve "beğendim" dersen git ver paranı al albümünü.

Üstelik son zamanlarda eski satın alma gücüne oranla oldukça ucuzladı bu olaylar. Kitap olsun, cd/dvd olsun.

Çok klasik olacak ama "o kişinin yerine kendini koy". Cepçilik yapmaktan farkı yok. Birisi çıkıp karşınıza hırsız dese yüzünüze, "sen kim oluyorsun..." diye başlayıp elinizden geleni ardınıza koymazsınız değil mi? Din, etik, inanç vs kısmına hiç girmiyorum bakın, konuyu lütfen doğru anlayınız. Birazcık ince düşünmenizi istiyorum.

Bindiği dalı kesme meselesine gelince; öyle güzel keserler ki Sen nasıl ki bu toplumun vatandaş olarak bir ferdi isen ve nasıl ki hakkın yendiğinde anayasanın sana tanımış olduğu imkanlar dahilinde, karşındaki kamu olsun özel olsun gerçek/tüzel kişilerden, çatır çatır hakkının hesabını soruyorsan, devlet de en temel dayanağı anayasayı kullanarak seni öyle bir "bağlar" ki!

Senin "param az diye şarkı dinleyemeyecek miyim ben yani" lafına istinaden de şunu söyleyebilirim, yine yukarıdaki mesajda da farklı bir şekilde değindiğim gibi:

İnsanların zorunlu ihtiyaçları vardır, bir de zorunlu olmayan. Yemek, barınma, giyim zorunludur; arta kalan her şey ise zorunlu olmayan. Su, yemek, kıyafet olmadan yaşayamazsın; yaşarsın da ne kadar?.. Detaya inmiyorum. Ama gazete okumasan da, film izlemesen de, internete girmesen de, müzik çaların olmasa da (örnekler çoğaltılabilir) pek ala yaşamını idame ettirebilirsin. Bunun tercihini de bütçene göre sen yapacaksın. Maalesef ki öyle bir düzende yaşıyoruz ki... O kadar çok bileşen & değişken var ki, buna mukabil yaklaşımlar-fikirler-akıl yürütmeler... İş buralara girerse zaten işin içinden çıkamayız, ben yalnızca örneklemek açısından söyledim.

Ama iş odur ki, bir iktisat tanımıyla ancak şunu söyleyebilirim basitçe: "Bütçenin imkan verdiği ölçüde, sana en çok fayda getiren şeyi tercih edersin"

Karnın açken sana en çok fayda verecek olan şey yemek olacaktır, müzik değil. Ama karnın doyduktan sonra başka ihtiyaçlarını düşünmeye başlayacaksın, müzik gibi...
    İstekler sonsuzdur, kaynak ve imkanlar ise sınırlı. Sen de elinden geldiğince hayatını güzel kılmak adına kendi çabanla bir denge kuracaksın.

Hayat "şimdilik" ve yüksek ihtimalle "bundan sonra bizlerin ömür aralığını aşacak uzunlukta bir süre" de bunu gerektiriyor.

dostum demişsinki sende kendini bütçene göre ayarlıcaksın bazı şeyleri kısacaksın demişsin sence mantıklımı bu dediğin? neden ben herhangi sanatçının yaptığı kıytırık albümiçin 3 5 daha kazanacak die az yemek yiyecem, neden sanatçı zenginliğini doya doya yaşasın die ben az gezecem , neden albümünü almak için çok çalışıp paramı ona verecem?? bütçeme göre ayarlıyorum kendimi işte:-/ hakkını veren sanatçı varsa gider alırım orjinalini.oda bir yada iki tane albüm. yoksa nie albümündeki bir parça için para bayılayım ben ona??indir şarkının birini beğendim dersen silalbümü al demişsin. biz neyden bahsediyoruz albümüne koyuyo bi tane güzel parça illa albüm olsun diede 12 parça koyuyo saçma sapan ses kalitesi uyduruk şarkıları haa bende albüm yapmış die gidip onu satın alacam ölemi?? önceki yazdıklarımızı iyi okumamışsın galiba güzel kardeşim. bizim amacımız onların hakkını yemek değil. hakkını vermişse gidip o albumü almak!! biz dengemizi kuruyoruz merak etme . işlerini onlarda jip almak için villa almak için illa zenginlik için yapmasın! hakkını versin sanatını iyi yapsın tamam karnını doyursun hakkını vermişse ki iyi kazanır villasını da alır zaten. SANAT için yapsın işini bende ona fazla fazla değerini vereyim!! yukarda bi arkadaşın paylaştığı video var o da açıklar herşeyi güzel bivideo!! haa şunuda unutmayalım eğer gerçekten sanatnı iyi yapıp da aç kalan sanatçılar varsa ben zaten onların konserinede gidiyorum para verip, gidip albümünü de bütçemi ayarlayıp alıyorum merak etme! gerçekten sanatçı ise ben onun hakkını yemem işte!! nese herkese karnı tok müzik dolu hayat:)

• quote:

Fikrimi söylemek için az önce başka bir başlığa yazdığım yazıyı kopyalayayım sana; bazı kısımlarına eklemeler yaparak:

dostum ben öncelikle sizin ne iş yaptığınızı öğrenmek istiyorum...karnı tok gözü pek konuşmak buralarda olmaz ben düşüncelerinizi fransada almanyada paylaşmanızı diliyorum öncelikle..

türkiyede insanların gelir dağılımını göz önünde olmadan oturup nasihat vermek yakışıksız biraz kusura bakmayn..
    sizin dediğiniz şartla türkiyenin orta kısımdan yukarı tabakaya doğru ( %20 bile yoktur bu kesim) onlar için geçerli bi konuşma..benim ve bazı arkadaşların yazdıklarını pek iyi anlamadan bunları yazmışınız sanki yinede teşekkürler ama..
    türkiyede,asgari ücretle çalışan kısımın ve gelir düzeyi o civarda olan,ve onların bakmakla yükümlü olduğu insanların sayısı aşağı yukarı 40 milyon.onlar karnını doyuramayan ve sağlıksız beslenen insanlar.
    geçelim memur ve öğretmen gibi insanlara..onlarında maaşı ancak kıt kanaat yetiyo hatta yetmiyo,ve hiç birinin ailesine ihtiyaçları dışında yaşatabildiği bi failiyet yok. sanatcıyıda sanatcı yapan kısım o zaten..hatta sanatcıların geldiği kısım......
    şimdi bunların üzerine benim yazdığım yazıyı tekrar bi okumanızı ve benim anlattığım şekliyle anlamanızı diliyorum.
    neymiş haksızlıkmış.minibüste giderken cd çalıyorsa kulaklarınızı kapamanızı öneririm.umuma açık yerde cd çalıyolar bu ağır bi suçtur...( sizin tabirinizle)
    çünkü buna benzer sanat eserlerini kiralamak umuma açık yerlerde sunmak suçtur

• quote:

Orijinalden alıntı: Enochian.

Şu video çok hoşuma gitmişti:
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=110737184456&ref=mf

Müzik-dizi-film olayına dikkat etmiyorum pek ancak kaliteli ve multisi bulunan oyunları olabildiğince orjinal almaya çalışıyorum.

güzel dalga geçmişler.helal

bizim kimsenin parasında pulunda gözümüz yok sanatcılar zaten halkın isteği üzerine konserlere gelip eşek yüküyle götürüyolar.bar ve diğer aktiviteler cabası..daha çok zengin olsunlar kimseninumrunda değil..
    ama bencillikle zengin olmasınlar..
    ben profesyonel müzisyen ve müzik öğretmeni sıfatında diyorum bunları..ve nasıl albüm yapılır neye kaç para gider ne nasıl olur hepsini mucburen yaşamış olarak konuşuyorum.
    4 sağlam parça,1 fotoğraflada album yapılır.parçalar iyi ise reklam yapmaya bile para gitmez doru dürüst..halk keriz değil.
    derme çatma albüm yapıp sahtekar zihniyetiyle,ismim listelerde dursun diye 1 güzel parçaya 12 çarça ekleyip dünyanın masrafıyla kostümüyle fotoğrafıyla albüm yapanlar,halk albümdeki tek güzel parçayı netten indiriyor diye ona hırsız diyemez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafakeman -- 22 Ocak 2010; 19:36:49 >

• Ben şu an işsiz bir üniversite mezunuyum canım ağabeyim/kardeşim. Ailemin geçim düzeyini de şöyle örnekleyeyim; ortalama bir memurun maaşı diyelim. Öyle uzman falan değil, sıradan bir memur maaşına denk.

Asıl ben senden yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye ediyorum. Artık internet üzerinden yerli/yabancı tek şarkı satışı da yaygınlaşmaya başladı; dileyen kurcalayıp erişebilir. Keza filmler için de aynı şey geçerli. Seni bilmem ama benim için "HAK" kavramı çok önemli. Hassasiyet derecesinde. Kimse "bilmem kim villa yaptıramıyor, kapı kolları altın olmadı üzülüyor... vay ben onların düzenini...." diye cümlelerle başlayıp "BAL GİBİ İNDİRİRİM ABİ = HAK YERİM ABİ, HAKSIZLIK-HIRSIZLIK YAPARIM ABİ!" diyemez.

Dediklerine cevap vermek istesem konu sapar; gelir dağılımı böyle olmamalı der (bkz. Gini Katsayısı), "IMF ülkemizden defol!" gibi sloganlara kadar gider bu muhabbet...

Ben kendimden örnek vereyim bari. Sinemayı çok severim ancak her hafta 13 lira veremem Ankara'da bir sinemada film izlemeye. Görmeyi çok istediğim bir film gelir ise başka. Ortalama bu şartlarda 2 ayda bir film seyrediyorum. Neredeyse kiralamam da... Ama müzik... Öyle değil işte. Benim için bir tutku. Son 6 ayda müzik çalar, kulaklık, hoparlör vs gibi aletlere 750 lira bayılmışımdır. Bayılmışımdır diyorum çünkü benim için yüksek bir meblağ. Kimileri tek seferde bir hoparlör uydusu için gözden çıkarabilir bu parayı, hani gelir dağılımının ilk %20'sinde yer alıp ülkenin gelirinin yarısını yiyip içip keyif çatanlar(!). Ben ise bunları almak için birçok şeyimden vazgeçtim. Yeri geldi sigara içmedim, yeri geldi arkadaşlarımla haftada bir gün eksik gezmeye gittim vs. Çünkü önceliğim buydu benim; istedim, o yönde gayret ettim ve şükür elde ettim. Tabi taksitler halinde

Bak kardeşim, gözüm çok yükseklerde değil. Hobilerime, zevklerime göre bir öncelik sıram var; bir de zorunlu ihtiyaçlarım. Tüm bunları dengeleyip iktisatçılar için amiyane tabirle "faydamı/zevkimi en çoklaştırma"ya çalışıyorum. Şimdi yine çok istediğim bir müzik cd'si var, fiyatı 50 TL. Çok da istiyorum. İstesem hemen şu an tak diye de indirebilirim netten. Ancak sabrediyorum ve indirmiyorum. Hele 1 ay geçsin, maddi durumumu göreyim, ona göre "ayağımı yorganıma göre uzatacağım". Çünkü biliyorum ki o cd'yi dinlemediğim için ölmeyeceğim (ama başka herhangi bir sebep tabi ki müstesna, o da benim takdirimde değil zaten.)

Herkese iyi forumlar.

• aslında herkesin haklılık payı var bende şöyle bir noktaya parmak basayım
    cd almanın kesinlikle mantıklı olduğunu düşünmüyorum artık sanatçı olarak geçinen insan 3-4 şarkılık cdler yapmaya başladılar o cdlere verilen 10-15 liralara acırım.
    internetten müzik satın almaya sıcak bakabilirdim şu kopya koruma adı altındaki drm illeti olmasaydı
    illa paragöz kapitalistin allahı olan apple adlı firmaya dünya kadar para mı vermem lazım parasını ödediğim müziği istediğim dijital müzik çalarda dinleyemeceksem içine ediyim böyle işin
    Diyeceğim şudur ki firmalar saçma politikalarından vazgeçerlerse daha çok para kazanırlar
    oyundada müziktede bu böyle
    isteyen korsanını çatır çatır indiriyor olan para ödeyenlere oluyor

Ben şu an işsiz bir üniversite mezunuyum canım ağabeyim/kardeşim. Ailemin geçim düzeyini de şöyle örnekleyeyim; ortalama bir memurun maaşı diyelim. Öyle uzman falan değil, sıradan bir memur maaşına denk.

Asıl ben senden yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye ediyorum. Artık internet üzerinden yerli/yabancı tek şarkı satışı da yaygınlaşmaya başladı; dileyen kurcalayıp erişebilir. Keza filmler için de aynı şey geçerli. Seni bilmem ama benim için "HAK" kavramı çok önemli. Hassasiyet derecesinde. Kimse "bilmem kim villa yaptıramıyor, kapı kolları altın olmadı üzülüyor... vay ben onların düzenini...." diye cümlelerle başlayıp "BAL GİBİ İNDİRİRİM ABİ = HAK YERİM ABİ, HAKSIZLIK-HIRSIZLIK YAPARIM ABİ!" diyemez.

Dediklerine cevap vermek istesem konu sapar; gelir dağılımı böyle olmamalı der (bkz. Gini Katsayısı), "IMF ülkemizden defol!" gibi sloganlara kadar gider bu muhabbet...

Ben kendimden örnek vereyim bari. Sinemayı çok severim ancak her hafta 13 lira veremem Ankara'da bir sinemada film izlemeye. Görmeyi çok istediğim bir film gelir ise başka. Ortalama bu şartlarda 2 ayda bir film seyrediyorum. Neredeyse kiralamam da... Ama müzik... Öyle değil işte. Benim için bir tutku. Son 6 ayda müzik çalar, kulaklık, hoparlör vs gibi aletlere 750 lira bayılmışımdır. Bayılmışımdır diyorum çünkü benim için yüksek bir meblağ. Kimileri tek seferde bir hoparlör uydusu için gözden çıkarabilir bu parayı, hani gelir dağılımının ilk %20'sinde yer alıp ülkenin gelirinin yarısını yiyip içip keyif çatanlar(!). Ben ise bunları almak için birçok şeyimden vazgeçtim. Yeri geldi sigara içmedim, yeri geldi arkadaşlarımla haftada bir gün eksik gezmeye gittim vs. Çünkü önceliğim buydu benim; istedim, o yönde gayret ettim ve şükür elde ettim. Tabi taksitler halinde

Bak kardeşim, gözüm çok yükseklerde değil. Hobilerime, zevklerime göre bir öncelik sıram var; bir de zorunlu ihtiyaçlarım. Tüm bunları dengeleyip iktisatçılar için amiyane tabirle "faydamı/zevkimi en çoklaştırma"ya çalışıyorum. Şimdi yine çok istediğim bir müzik cd'si var, fiyatı 50 TL. Çok da istiyorum. İstesem hemen şu an tak diye de indirebilirim netten. Ancak sabrediyorum ve indirmiyorum. Hele 1 ay geçsin, maddi durumumu göreyim, ona göre "ayağımı yorganıma göre uzatacağım". Çünkü biliyorum ki o cd'yi dinlemediğim için ölmeyeceğim (ama başka herhangi bir sebep tabi ki müstesna, o da benim takdirimde değil zaten.)

Herkese iyi forumlar.

bu yazının samimiyetine inanmıyorum ben dostum kusura bakma..ben sağlıksız beslenen 40 milyondan bahsederken bunları yazman garip..neyse sana başarılar ozaman o parayla yapabiliyosan bunları sana helal demekten başka laf bulamıyorum.

• @ freedom36 @ harikaz yazmışsın yüreğine , aklına sağlık.
    1-2 sene öncesine kadar bende orjinal kullanmazdım.ps3 ile herşey değişti.çalışıp kazandığınız para ile aldığınız oyun ile netten çektiğiniz oyunun
    hissiyatı bir olmuyor.aslında bu biraz empati kurmakla ilgili size yapılmasını istemediğiniz bir şeyi sizde bir başkasına yapmayacaksınız.
    biri sizin hakkınızı yese bahane olarakta sizin gösterdiğiniz mazeretlerden birini gösterse ne diyeceksiniz.
    herkesin belli bir yaşam standardı var. ulaşabildiği vede ulaşamadığı şeyler var.benim de yapmak yada almak istediğim şeyler var ama
    imkanlar el vermiyor diye başka yollardan bu isteklerime sahip olma gibi bir hakkı kendimde göremem.
    ülkemizde sosyal ve ekonomik adaletsizlik büyük boyutlarda gelir adeletsiz dağalıyor hepsi doğru ama bunlar bile bir sebep olamaz.
    bu dünyada doğru olmak , doğruları yapmak zor orası kesin ama denemekten vazgeçmemek gerek.

bu yazdıklarıma sadece mp3 yada oyun olarak bakmayın yaşamın geneli böyle ve bu ülke birgün bir yerlere gelecekse adeletsizlikler bitip
    sonunda eşitlik gelecekse bu şekilde gelecek.(bir yerden başlamak gerek)

• biz asgari ücretle çalışan insanlardan bahsediyoz biride çıkmış ps3 yazmış..
    yaw kapansın arkadaş bu başlık lanet olsun kapansın bu millet yazdıkca çileden çıkıyorum...

adam 15 saat lokantada bulaşık yıkıyor 400 lira para alıyor,akşama kadar tek zevki dinlediği mp3 playeri,tutmuşlar adama cd aldıracaklar.
    gözünüzü açın net aleminden çıkıverin garim bir arkadaş..

üniversite öğrencileri ceplerinde minibüse otobüse binecek parası yok,8 kilometre yolu konyanın pis soğuğunda yürüyerek gidip geliyolar kulağında mp3le adamı hırsız ilan ediyorlar.lanet olsun senin sistemine.hırsızım ben anasını satıyım hadi yürüyün ordan
    biride çıkmış ps3 den bahsediyor..
    kapansın abi başlık,böyle muhabbet olmaz..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.