Şimdi Ara

Bazı Türkler neden Türkiyeyi sevmez (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
2
Favori
3.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YWNWA

quote:

Orijinalden alıntı: Hatira

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Itachi-san

quote:

quote:

quote:

Özentilik.Neymiş gerçekleri öğrenince farkına varılıyormuş gerçekleri öğrendikleri yer neresi ? Diğer ülkelerin filmleri dizileri en fazla gazeteleri.E ciğerim o adamlar kendi ülkelerini tabi öyle tanıtacak ki sende ağzının suyu aka aka bakasın.Dünyanın en insan haklarını seven demokratik ülkesi ingilterede,spordan sicili olan birisini ömür boyu müsabaka sahasının 500 metre etrafında öldürebilir polis.Vay yavrum ülkeye bak.Tek örnek verdim isteyen olursa dilediği ülkenin ne mal olduğunu göstereyim.

Kanada.Örnek ver.
    Not:Türkiye'den daha kötü bir durum olacak ama.

http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/story/2013/08/01/toronto-sammy-yatim-shooting-aftermath-video.html çok yeni daha buyurun.

Türkiyeden daha kötü bir durum gibi gelmedi.Özellikle taksimdeki 20 polisin bir adama daldığı videoyu gördükten sonra...

Hangi bakış açısıyla baktığın önemli kardeş ben sana 5 kişi asılmış diye getirsem,sen bana ülkede 15 kişi asılmıştı dersin.Sen kendine göre haklısındır eyvallah ancak bende kendime göre haklıyımdır o halde bir sonuca varamayız.Kanadadan ülkemizdeki olaylardan kötü bir örnek göstermemi istedin direk geçen okuduğum bu haberi koydum bende.

Metrocar'da onlarca kisi varken hicbirini yaralamadan sadece bikac cikaran, polis geldiginde ise yine sadece Metrocar'da olan ve kimseye saldirma gibi bir girisimde bulunmayan bir kisiye 9 el ates etmek, daha sonra ustune bir de elktro sok (tazer) sikmak, ki etraf cembere alinmis ve her sey guvenlik altindayken ve etrafda 20'ye yakin polis varken...

Anlamak guc.

Umarim adalet yerini bulur ve olaydaki polisler olmasi gerektigi sekilde yargilanir.

AB'de bu durumlarda "due dilligence"tan, tedbirsizlikten o polisler kasten adam oldurme ile yargilanabilirler.

Hocam şimdi kimin olayın ne olduğunu bilemeyiz.Ancak okuduğum yorumlara bakarsak,çocuğun müslüman olduğu biliniyor bu gerekçe tutuluyor karşı antitez olarak polisler her müslümanı öldürseydi oho iç savaş çıkardı diyorlar.
    Çocuğun elinde bıçak vardı diyenler var buna karşında bıçak tutanı kurşuna dizmek ne demek ayrıca kimseye zarar vermemiş bıçakla bu bir sebep değil diyorlar.Bana kalırsa başka birşey var fakat bu yapılan haksızlığı haklı çikarmaz ve öleni geri getirmez.Inşallah adalet yerini bulur ne diyeyim.

Ülkedeki suç oranı çok düşük olduğu için belki bu bile bir tehdit oluşturmuş olabilir.
    -sadece tahmin-
    Ayrıca kanada dünyanın en yaşanılabilir ülkeleri arasında en az ilk 5tedir.bunuda not düşelim

• Hatira kullanıcısına yanıt
    Yazılarınızın tamamını büyük bir dikkat ile okudum, resmen hayranınız oldum.. Çok güzel izlemiş ve özetlemişsiniz. Söylemek istediğim çoğu konuya değinmişsiniz.

Sizinle büyük oranda aynı görüşü taşıyor, tebrik ve teşekkür ediyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Özentilik.Neymiş gerçekleri öğrenince farkına varılıyormuş gerçekleri öğrendikleri yer neresi ? Diğer ülkelerin filmleri dizileri en fazla gazeteleri.E ciğerim o adamlar kendi ülkelerini tabi öyle tanıtacak ki sende ağzının suyu aka aka bakasın.Dünyanın en insan haklarını seven demokratik ülkesi ingilterede,spordan sicili olan birisini ömür boyu müsabaka sahasının 500 metre etrafında öldürebilir polis.Vay yavrum ülkeye bak.Tek örnek verdim isteyen olursa dilediği ülkenin ne mal olduğunu göstereyim.

Kanada.Örnek ver.

http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/story/2013/08/01/toronto-sammy-yatim-shooting-aftermath-video.html çok yeni daha buyurun.

Türkiyeden daha kötü bir durum gibi gelmedi.Özellikle taksimdeki 20 polisin bir adama daldığı videoyu gördükten sonra...

Hangi bakış açısıyla baktığın önemli kardeş ben sana 5 kişi asılmış diye getirsem,sen bana ülkede 15 kişi asılmıştı dersin.Sen kendine göre haklısındır eyvallah ancak bende kendime göre haklıyımdır o halde bir sonuca varamayız.Kanadadan ülkemizdeki olaylardan kötü bir örnek göstermemi istedin direk geçen okuduğum bu haberi koydum bende.

Metrocar'da onlarca kisi varken hicbirini yaralamadan sadece bikac cikaran, polis geldiginde ise yine sadece Metrocar'da olan ve kimseye saldirma gibi bir girisimde bulunmayan bir kisiye 9 el ates etmek, daha sonra ustune bir de elktro sok (tazer) sikmak, ki etraf cembere alinmis ve her sey guvenlik altindayken ve etrafda 20'ye yakin polis varken...

Anlamak guc.

Umarim adalet yerini bulur ve olaydaki polisler olmasi gerektigi sekilde yargilanir.

AB'de bu durumlarda "due dilligence"tan, tedbirsizlikten o polisler kasten adam oldurme ile yargilanabilirler.

Hocam şimdi kimin olayın ne olduğunu bilemeyiz.Ancak okuduğum yorumlara bakarsak,çocuğun müslüman olduğu biliniyor bu gerekçe tutuluyor karşı antitez olarak polisler her müslümanı öldürseydi oho iç savaş çıkardı diyorlar.
    Çocuğun elinde bıçak vardı diyenler var buna karşında bıçak tutanı kurşuna dizmek ne demek ayrıca kimseye zarar vermemiş bıçakla bu bir sebep değil diyorlar.Bana kalırsa başka birşey var fakat bu yapılan haksızlığı haklı çikarmaz ve öleni geri getirmez.Inşallah adalet yerini bulur ne diyeyim.

Ülkedeki suç oranı çok düşük olduğu için belki bu bile bir tehdit oluşturmuş olabilir.
    -sadece tahmin-
    Ayrıca kanada dünyanın en yaşanılabilir ülkeleri arasında en az ilk 5tedir.bunuda not düşelim

Yaşanılabilirlik açısından öyledir ama bu yinede o ülkeyi diğerlerinden farklı kılmaz.Bir ülkeyi yaşanılabilir kılan insanlarıdır.Türkler,600 senelik osmanlı geyiğini atmayacağım size tabiki fakat kendi dinlerinden olmayanlarla bile yaşamış bir topluluk.Fakat sonra gelim görün ki bırakın kendi dini hatta dini geçtim kendi milletinden olan insana kin duymaya başlamış bir millet.Insanların değer yargıları azalıp saygiları bitiyor.Herkesi birşey altında toplamak neredeyse imkansız.Toplanan en büyük kitle geçici.Fakat eskiden en yaşanilabilir ülkeyken şimdi neden bu ayrılığa düştük çünkü geçmişimiz bilmedik.(Dinsiz nesil yetişiyora veya yobaz topluma getirmiyorum lafı sakın ha yanlış anlaşılmasın)Geçmişten kastım geçmişte ne vardı ki karşılıksız sevgi saygı vardı ? Ne vardı ki insanların bemimsediği şey hoşgörüydü sanki.Vardi demek ki birşey ki bir zamanlar yaşanılabilirdi bu ülke.Neden nefret.edilecek hale gelindi ? Bu sorunun cevabi bence insanlar değişti çünkü olur.Yukarda kardeşimim teki maddiyata vergilere getirdi isi fakat ben devletle alakalı olanı söylemiyorum insanlar arasında yaşanilabirlikten bahsediyorum.Nişantaşına gelen bir turisti egosu yüksek bir zenginin evinde ağırlarsın ülkeyi sevmez,fakir ama ailesinden hep misafiri baş tacı yapmayı öğrenmiş bir köylüde ağırlarsın ulkeyi sever.Veya tam tersi orneklere takilmamak gerek.Biz de bu değişimdeysek o halde ilk kendimiz değişmeliyiz diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

quote:

Orijinalden alıntı: Sajuuk

quote:

Orijinalden alıntı: Armin van Buuren*

quote:

Orijinalden alıntı: Sajuuk

Şükürcü zihniyette olmadığım için? Yani milyarderin oğlu olarak doğmak varken, normal, sıradan, hayatta bir şey başarmak için çalışmam gereken bir hayatım olduğu için türkiyeyi sevmem. Yani Allah'ın lotosunu tutturamadığım için

Türkiyenin eğitim sistemi özellikle

Bir de Kenya gibi bir yerde doğabilirdin.

O zihniyette olmadığımı zaten söyledim, benden kötü durumda olan insanların sorumlusu ben değilsem, onlara bakıp peh iyi ki türkiyedeyim ya afrikada olsaydım demem, benden daha iyi durumda olan insanlara bakıp niye ben onlar gibi değilim derim

Yalnız Allah herkesi eşit şartlarda dünyaya gönderdiğini söylemiyor. Sizi yoktan var ettim diyor. Sen eğer yoktan var edildiysen yaratana hesap soramazsın.

Eğer inaniyorsan.

Eşit yaratmadıysa adalet yok, hesap soramazsam yaratmasaymış

Şaka bir yana din sayesinde insanlar nasıl uysallaşıyor nasıl istediklerinden vazgeçiyor vay be

• quote:

Orijinalden alıntı: elephasLevi

Yazılarınızın tamamını büyük bir dikkat ile okudum, resmen hayranınız oldum.. Çok güzel izlemiş ve özetlemişsiniz. Söylemek istediğim çoğu konuya değinmişsiniz.

Sizinle büyük oranda aynı görüşü taşıyor, tebrik ve teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yengec1907

Cahil degiliz okuyoruz arastiriyoruz gidip goruyoruz ve insan ister istemez gercekleri ogrendikce sevmemeye basliyor. Senin gibi olsam hicbirseyden habersiz bende severdim tabi ulkemi. Tek guzel yani memleketim olmasi tasi topragi suyu. Ama ekonomi vs vs hic girmeyelim...

+1903

• Bir söz var dışarıya hayran olan kişinin adamlığından şüphe ederim diye.Atatürk hayran olduğunuz ülkelere sizin gibi ağzı açık bakmadı icraat yaptı ülkeyi ayağa kaldırdı.Siz şimdi ne istiyorsunuz kaçıp gitmek mi yoksa ülkenin hızını arttırmak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oz'

Bir söz var dışarıya hayran olan kişinin adamlığından şüphe ederim diye.Atatürk hayran olduğunuz ülkelere sizin gibi ağzı açık bakmadı icraat yaptı ülkeyi ayağa kaldırdı.Siz şimdi ne istiyorsunuz kaçıp gitmek mi yoksa ülkenin hızını arttırmak mı?

Malum yüzdelik kesim Atatürk'ün ülkesini Atatürk'ü tanımayan birine teslim etti, bunu da unutmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEO_Decadence

quote:

Orijinalden alıntı: NeDiyemMahmutMuDiyem

quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

quote:

Yabancı ülkelerin çoğunun haber bültenleri ülkedeki kötü olyları yansıtmazlar ülke imajını koruyup beyin göçü almaya çalışırlar genelde mülteci göç eder o ayrı.. ama bizim medya kötü bir olayı abartırlarda abartırlar

medyaya gerek yok o olayları artık twitterda vatan hainleri yapıyo. sözde bunlar ülkeyi sever.

Bizim gençleri hep kullanıyorla beleş birayı duyan aktı geziye twitter'dan yayılan yalan haberin haddi hesabı yok

Ohoo sen ne diyorsun, gunde 1 kasa filtre bira, 300 lira haftalik, sabah ogle aksam pide servisi yapildi dis mihraklar tarafindan, super guc turkiyenin mukemmel buyumesini engellemek icin dis mihraklara yemin ettik, dunya liderini indirecegiz, dis mihraklar sagolsun

Herşeyi dışarıya bağlayanlar bayılıyorum ya.

Dış mihraklardan haber geldi, sigorta da yapıyorlar SSK+YOL+YEMEK+BELEŞ BİRA

• Şu terkedip gitmek isteyenlerin gerçekten gitmelerini o kadar çok diliyorum ki anlatamam.Özellikle Atatürk'ün arkasına sığınan ama her fırsatta hainlik yapan içimizdeki gizli yabancıların, buraya ait olmayanların.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT237 -- 4 Ağustos 2013; 10:09:55 >
  • Aslında mükemmel bir ulkeyiz asgari ucretimiz açlık sınırının cok ustunde insanlar bolluk ve refah içinde yaşıyorlar ama bazılarına rahat batıyor sanırım

Allah türkü korusun ve yuceltsin diyecektim ama zaten o kadar iyiyiz ki gerek kalmamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazzey -- 4 Ağustos 2013; 9:15:34 >
  • Bknz:Hükümet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

İstediği hayat şartlarına sahip olmadığını düşündüğünden ya da görmüş oldukları haksızlıklardan illallah getirdikleri için olabilir. En kötü ihtimal rahatlık batmıştır.

Nick-mesaj uyumu.
  • Balık hafizalı koyun bir milletiz, bana dokunmayan yılan bin yaşasın aman ben işimi götürüyorum banane efendim zihniyeti.

tutuklu gazeteciler var adamlar 2 mualif yazı yazdı diye içerde,
    parasız eğitim dediği için hapse atılan öğrenciler
    çok sevdiğin ülkenin bayrağını satan adama halkı isyana teşvikden hapis
    üniv. rektörlerinin bir çoğunun sahte diplomalı herifler olduğu
    milyonlarca insanın girdiği sınavların sorularını sat bkz: hakimlik,polislik,kpss, ygs şifre adam kayırmalar yolsuzluklar bkz: ankara yolsuzlukları bkz: redhack leaks

kimse kusura bakmasında %50 nin zihniyeti yetiyor bilmem anlata bildim mi

anlatıyorsun anlatıyorsun en son banane arkadaşım ülke yansada ben buyum
    neden?
    sanane hölüü

sırf bu yazdıklarım için banlana bilir hatda halkı isyana teşvikden tutuklana bilirim

• Turkiyenin sevilecek bir yonunu gostersin birisi bana tasi topragi dogal goruntusu disinda

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kanada.Örnek ver.

Anlamak guc.

-sadece tahmin-

Yaşanılabilirlik açısından öyledir ama bu yinede o ülkeyi diğerlerinden farklı kılmaz.Bir ülkeyi yaşanılabilir kılan insanlarıdır.Türkler,600 senelik osmanlı geyiğini atmayacağım size tabiki fakat kendi dinlerinden olmayanlarla bile yaşamış bir topluluk.Fakat sonra gelim görün ki bırakın kendi dini hatta dini geçtim kendi milletinden olan insana kin duymaya başlamış bir millet.Insanların değer yargıları azalıp saygiları bitiyor.Herkesi birşey altında toplamak neredeyse imkansız.Toplanan en büyük kitle geçici.Fakat eskiden en yaşanilabilir ülkeyken şimdi neden bu ayrılığa düştük çünkü geçmişimiz bilmedik.(Dinsiz nesil yetişiyora veya yobaz topluma getirmiyorum lafı sakın ha yanlış anlaşılmasın)Geçmişten kastım geçmişte ne vardı ki karşılıksız sevgi saygı vardı ? Ne vardı ki insanların bemimsediği şey hoşgörüydü sanki.Vardi demek ki birşey ki bir zamanlar yaşanılabilirdi bu ülke.Neden nefret.edilecek hale gelindi ? Bu sorunun cevabi bence insanlar değişti çünkü olur.Yukarda kardeşimim teki maddiyata vergilere getirdi isi fakat ben devletle alakalı olanı söylemiyorum insanlar arasında yaşanilabirlikten bahsediyorum.Nişantaşına gelen bir turisti egosu yüksek bir zenginin evinde ağırlarsın ülkeyi sevmez,fakir ama ailesinden hep misafiri baş tacı yapmayı öğrenmiş bir köylüde ağırlarsın ulkeyi sever.Veya tam tersi orneklere takilmamak gerek.Biz de bu değişimdeysek o halde ilk kendimiz değişmeliyiz diyorum.

Günümüzde istediğin zaman alırsın gazeteni, dergini ya da açarsın televizyonunu haberini izlersin. Sırf bundan 500 yıl önce olanları bilemediğinden kötü olayların olmadığını varsaymak neyin kafasıdır asıl? O zaman da tecavüzler, katliamlar, zorbalıklar (ki çoğu yoldan çıkmış devlete bağlı kurumlar tarafından), ırkçılık vesaire vardı. Hem de ne ırkçılık! İslam'ın getirdiği Arap hayranlığı ve imparatorluğun vermiş olduğu karışık nüfus ile Araplar şimdi olduğu gibi üstün görüldü. Nasıl ki şimdi bazı dengesizler peygamberin milleti diye Araplara tapıyor o zaman da vardı bu olay. Edebiyatta, dilde, geleneklerde vs. Arapların etkisini şimdi bile görüyoruz.
    İnsanların daha iyi ve adil yaşam şartlarına sahip olmak istemesinin nesi özentilik. "Bu özentiler de dizilerden görüp özeniyorlar ya." klişelerini bırakın. Zaten o kafayla düşünenler kendini belli eder. Devir değişti. İnsanlar yurtdışına çıkıyor, yabancı sitelere girip görüyor, internetten yabancı insanlarla iletişime geçiyor, kitaplar, dergiler okuyor.
    Türk halkı bilime, teknolojiye, kültüre, düşünmeye değer veriyor mu ki siz onlara hain gözüyle bakıyorsunuz. İsteyen istediği ülkeye gidip yaşar bunda sizi ilgilendiren konu ne ben çözemedim. Sen de oku, beynini kullan istediğini yap.
    Yok arkadaş kim ne derse desin ırkçıyız. Bizden farklı olan şeye tahammülümüz yok. Tutturmuşuz bir ulu Türk halkı diye ki sorma.
    Yani netten bulduğun 2 videoyla olmaz o iş. Varsa somut bir bilgin gel konuş. Böyle böyle diye anlat. Sana Türk haber sitelerinden 20 haber listelerim sokağa çıkmaya korkarsın.

• Türkiye'den gidene 5000 dolar maaş + kızlar teklif ediyordu zaten. Herkes biliyor ya.
  • Norveçte yaşasaydim keşke

• Insanlari yuzunden gencinden yaslisina kadar 10 insanin 8i okuz keko apaci vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: acbold

quote:

Orijinalden alıntı: NEO_Decadence

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

quote:

Yabancı ülkelerin çoğunun haber bültenleri ülkedeki kötü olyları yansıtmazlar ülke imajını koruyup beyin göçü almaya çalışırlar genelde mülteci göç eder o ayrı.. ama bizim medya kötü bir olayı abartırlarda abartırlar

medyaya gerek yok o olayları artık twitterda vatan hainleri yapıyo. sözde bunlar ülkeyi sever.

Bizim gençleri hep kullanıyorla beleş birayı duyan aktı geziye twitter'dan yayılan yalan haberin haddi hesabı yok

Ohoo sen ne diyorsun, gunde 1 kasa filtre bira, 300 lira haftalik, sabah ogle aksam pide servisi yapildi dis mihraklar tarafindan, super guc turkiyenin mukemmel buyumesini engellemek icin dis mihraklara yemin ettik, dunya liderini indirecegiz, dis mihraklar sagolsun

Herşeyi dışarıya bağlayanlar bayılıyorum ya.

Dış mihraklardan haber geldi, sigorta da yapıyorlar SSK+YOL+YEMEK+BELEŞ BİRA

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.