Şimdi Ara

Bazı Türkler neden Türkiyeyi sevmez (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
2
Favori
3.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Waít For It

Benim en sevmediğim yanı APAÇİLER (KEKOLAR VB.) yaşadığım yerde full böyle insanlarla dolu iki adımından birisi apaçi. ama başka sevmediğim yanı yok.

Onlar her ülkede var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden seviyim ki ? Sebep söyleyin. Söyleyemezsiniz. Herşeyi değerinin 3 katı fahiş fiyatlara alıyoruz. Yurt dışındakiler hem bizden çok daha yüksek maaş alıyor hemde aldıkları şeyler ucuza geliyor. Buranın insanınıda pek sevmem istisnalar hariç. İnsanları kandırmakta çok kolay. İnaçlarını kullanmakta.

Dini kullanarak o kadar çok insan kandırılıyor ki. Üzülüyorum açıkçası.

Herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışıyor. Nerden ne kadar üç kağıtçılıkla ne kadar para aşırabilirim düşüncesi hakim.

Yurt içinde bir yere gidip gezemiyoruz. Arabayla gitsen benzinin fiyatı malum. Yine gittiğin yerde otelde kalıcaksın yeme içme masrafları. Memur maaşıyla geçinen bir aile için tatil imkansız. 11 ay deli gibi para koyucan kenara anca öyle gidersin ama oda olmuyor. Normal evin ihtiyaçlarına anca yetiyor para.

Yabancıların çoğu bize göre lüks içinde yaşarken kusura bakmayın ama imrenmeden ve yaşadığın Ülkeden nefret etmeden edemiyorsun. Bizden daha kötü olan ülkeleri örnek vermesin gericiler şimdi bana. Daha iyisini istemek varken niye kötüsünü isteyeyim. Tabi şuanki halimize şükrediyorum. Fakat daha iyisini istiyorum.

Kısacası. Emeğimin karşılığını alabildiğim, özgürce rahatça ve gelecek kaygısı olmadan yaşayabileceğim ülke varken. Kusura bakmayın bu ülkede durmak istemem.

• Olanak meselesi. Adam belki bilim adamı olacak fakat Türkiye'de bilime yatırılan para x milyon dolarken din işlerine yatırılan para x milyar dolar. Ateist biri değilim. Müslümanım tamam ama teknolojiye, bilime katkı yapmalıyız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: animetrk

quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

quote:

Orijinalden alıntı: animetrk

Adamlar seneler önce aya çıkmış, discovery di nat geo suydu bir sürü belgesel programları var biz televizyonu açtığımızda diş fırçalamak orucu bozar mı tartışması görüyoruz hala

Her ülke çok uluslu ama nedense Türkiye'de kürt sorunu var

Başımızda bi dediği bi dediğini tutmayan yöneticiler varken, doğu da nasıl zengin olduğu meçhul ilk okul mezunu yüzlerce kişi porschelerle gezerken biz üniversiteyi bitirip komik rakamlara çalışmak zorundayız

Yerli üretim arabamız, uçağımız yok (prototipler dışında) fabrikası olanların hepsi yabancı şirketler

Ben Türkiye'yi değil, üstünde yaşayan bazı gerici insanları sevmiyorum. Belki de islam dininin getirdiği sorunlar olabilir bu geri kalmışlığımız. Ama onun dışında doğduğum yer olduğu için kaçıp gitmektense kalıp düzeltmeye uğraşırım.

kanal değiştirirsin, merak etme kapitalist solcu kanallar ramazan da karı kız yayınlıyo. hani özgürlükçüydünüz. sizin kanallarınız 24 saat her türlü programı yayınlıyo senin gerici dediğin kısmın değerleri hariç. sen kimsin de milyonlarca insanın değerine istemiyorum diyosun. o zmn o insanlar da bu programı istemiyorum bu diziyi istemiyorum vs. bunun sonu yok. dilinizde gericilik,islam,yobaz......... biz buyuz saygı duyucaksınız.

siz bi adam görseniz sadece sakallı hemen parayı dinle kazanmış diyen faşistlerin başısınız. o adam ticaret yapamaz dimi o adam zaten yaşamayı da haketmiyo. ortalık solcu kapitalist zengin kaynıyo.kimse demiyo bu paralar nerden hangi yolsuzlukla geldi. neymiş az para kazanıyomuşuz. sizin solcu kapitalistler yüzünden olabillirmi acaba? ama sizin derdiniz sadece inananlar. bence fazla zorlamayın altından kalkamazsınız.

ama sizden adam olmaz. aydın modern çağdaş maskesi altında asıl faşistler sizlersiniz. herşeyiniz her zaman çelişkili.

Amacın ne anlamadım, bu ülkede 70 milyon insan var arasında illa ki faşisti de olucak kapitalisti de. Beni ötekileştirmekle suçlamışsın ama senin yaptığın da tam olarak bu. Benim zaten saygım var orucunu tutana namazını kılana hakkıyla para kazanana. Her görüşün içinde mutluka çürük yumurtalar çıkıyor malesef benim şikayetim de bunlara. Diğer islam ülkelerine bakarsak tabi ki de örnek alınacak bi ülkeyiz en azından sözde bir demokrasimiz var. O güzel günleri görene kadar kanal değiştirmeye devam

faşistlere karşı yumuşak mı davranıcaktık. ben o kadar büyük bi insan değilim. laf eden karşılığını alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Billaben

quote:

Orijinalden alıntı: Hatira

quote:

Orijinalden alıntı: Billaben

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YWNWA

Özentilik.Neymiş gerçekleri öğrenince farkına varılıyormuş gerçekleri öğrendikleri yer neresi ? Diğer ülkelerin filmleri dizileri en fazla gazeteleri.E ciğerim o adamlar kendi ülkelerini tabi öyle tanıtacak ki sende ağzının suyu aka aka bakasın.Dünyanın en insan haklarını seven demokratik ülkesi ingilterede,spordan sicili olan birisini ömür boyu müsabaka sahasının 500 metre etrafında öldürebilir polis.Vay yavrum ülkeye bak.Tek örnek verdim isteyen olursa dilediği ülkenin ne mal olduğunu göstereyim.

İngiltere'de polisler silah taşımıyor.

Izninle tekrar alalım:

İngiltere'de polisler silah taşımıyor.

Bir de şöyle alalım:

Son yirmi yılda, silahla vurulan polis sayısı, polisin silahla vurduğu şüpheli/suçlu sayısından fazla.

Bir de şunu alalım:

Başbakan da olsan Kraliçe'de olsan tasıma ruhsatı diye bir şey İngiltere'de yok. Bulundurma ruhsatı var o da "shotgun" için.

Özet:
    İngiltere'de Kraliyet muhafızları ve özel tim hariç polis olsun güvenlik olsun mesleği her ne olursa olsun kimseye silah tasıma hakkı verilmiyor çünkü böyle bir şey yok.

Koskoca İngiltere'yi saçma sapan yersiz alakasız bomboş bir nedenle "mal" yerine koydun ya başka bir şey demiyorum.

Sorsam AKP'lisin.

Ayrana devam. Boşver sen...

Neyse artık o spordan ceza alan şahısı İngiliz polisi beyzbol sopasıyla öldürürler.

B
    E
    Y
    İ
    N
    S
    İ
    Z
    .
    .
    .

Izninle şöyle alalım:

Son yirmi yılda, silahla vurulan polis sayısı, polisin silahla vurduğu şüpheli/suçlu sayısından fazla.

İngiltere vatandasi misin nereden biliyorsun?

Bir de şöyle alalım:

İngiltere'de Kraliyet muhafızları ve özel tim hariç polis olsun güvenlik olsun mesleği her ne olursa olsun kimseye silah tasıma hakkı verilmiyor çünkü böyle bir şey yok.

İngiltere Emniyet Mudurlugunde misin? degil isen senin gibi zeki birini neden almiyorlar? yada bunlarin olup olmadigini, iceride neler olup bittigini nereden biliyorsun?

Bir de şunu alalım:

Hadi hepsinde hakli oldugunu varsayalim. haklisin diyelim, neden Yabanci bir Ulkeyi bu kadar desteklemek olumsuz yorumlara karsi korumak bunlar neden? her bir Ulke Meclisinin cikari oldugunu ele alirsak, senin cikarin ne bundan?

Son olarak şunu da alalım:

B
    E
    Y
    İ
    N
    S
    İ
    Z
    .
    .
    .

Yabanci bir Ulke icin kendi Vatandasin arkadasa neden boyle bir hakaret ettinki?

Tayfa'ul-dayyib bin hakapeyn'lere (dayyip ve tayfası) hakaret etmek boynumun borcudur. Hiç çekinmem. Herifin konuda diğer yazdıklarına da bakabilirsin. İşkembeden...

Maalesef çifte vatandaşlığım var. Yolsuzluk şubesi (Bknz: İçişleri Bakanlığı) vatandaşlıktan çıkmak için akla mantığa sığmayan bir prosedür kullanmakta ve çok ağır rüşvet (bildiğin para) istemekte. Yoksa Türkiye vatandaşı olacak kadar eşek değilim. Rica ederim dikkat et; Türk demiyorum Türkiye vatandaşı diyorum. Pasaportu da kullanmıyorum ki malum Britanya pasaportunun yanında bir "şeyime" yaradığı da yok.

...

Britanyalı olmasaydım bir önceki postta yazdıklarımı büyük ihtimalle yine bilirdim. Haberlerden, çevreden, internetten ya da kitaplardan vs.

İngiltere'de polislerin silah tasimamalari en azından Avrupa'da çok iyi biliniyor. Bahsettigim muhafızlar ve özel tim (özel tüm diyorum çünkü TR'de böyle bir şey söz konusu yoksa burda sıradan bir trafik polisi veya zabıta -evet zabıta- veya bir barmen bile özel tim üyesi olabilir ve gerektiğinde goreve katılır) silahla çıktıklarında (kamuya) bizzat bağlı oldugu birim/bina/ofis/müdürlük'ten her gün izin alması gerekir. 365 gün silahla kamuya çıkacaksa üzerinde bulunan pasaport gibi ufak "diary"de her gün için 356 mühürlü silah taşıma iznini gösteren sayfa olur.

Belirli zamanlarda bu konu gevsetilebilir. Mesela IRA'in pek aktif oldugu 80-90'larda hatta hatırlarsan Londra'daki bombalı saldırılarda polisler Brezilya'li bir kişiyi kursuna dizmişlerdi halbuki normal günde böyle bir angajman kesinlikle yaşanamazdı çünkü bir "şüpheli"ye bile polis silah doğrultamaz ki zaten polisler silah taşımadıklarına göre...

Yine hatırlarsan iki sene önceki Londra ayaklanmalarının nedeni, bir zencinin polis tarafından vurulmasıydı. O şüpheli aslında iki ay izleniyordu ancak kendisi silahlı oldugu için polis içeriden "vur" emri beklemek zorundayı ve çıktığı gün hemen yakalanmak istendi ancak o esnada vuruldu. Halbuki eğer Türkiye olsaydı ki sizde böyle bir şey söz konusu değil; herif yatakta da alışverişde de havuzda da hastanede de baskın yapılıp ansızın -silahsız iken- yakalayabilirdi. O yüzden silah tasıma ve "vur emri" üzerine asayişin daha esnek olmaları için son iki yılda mecliste cok büyük tartışmalar yaşanmıştı ancak statüko değişmedi: her şey aynı ve polis yine ne silah taşıyabilir ve yine bir şüpheliye silah sikabilmesi için iki hafta olmadı iki ay yine izin beklemeli...

Geçenlerde ise Manchester'da olay yerine gelen iki polise bomba (bildigin el bombası) atıldı ve öldüler ancak aynı tas aynı hamam: polis silah taşıyamaz.

Ancak gel gör ki bu gerceklere rağmen Britanya, Avrupa Birliğinde nüfusa gore en az suç işlenen ülke. Gerisini sen düşün...

Bu kadar genel kultur dersi yeter.

Benim bunları yazmamda bir çıkarım yok. Alıntı yaptıgım herifin iskembeden benim ülkeme (İngiltere) sallamasına ithafen hiddetlendim. Ben ülkeme laf kondurtmam ancak Türkiye ve Türkiye vatandaşları için bunun aynısını söyleyemeyiz. Iki kemik atılsa TR'de herkes ülkeyi satar. Bu bir gerçek tabi iktidar ve tayfası müstesna çünkü onlar icin memleket "eyiye gidiy".

Bu kadar yazmışken bir şeye daha değineceğim: Geçen ay AİHM kazandıgım davadan ötürü TR'ye gelmem gerekti. Alacaklarımı £ olarak tahsis etmem gerekirken Türkiye denen üçüncü dunya ülkesi bana ućuncu dunya para birimi olan TL olarak kakalamak istedi. Yani her seyiniz sahtekarlık uckagitcilik lanet olsun. Öyle bir devlet ki anasının bilmem neresiymiş gibi özel mülke tecavüz edip yol yapabiliyor. Sorun degil biz de ağlatırız anasını ama olan kamuya vergiyi ödeyenlere oluyor iste. Nisan'da TR'nin tüm itirazları reddedilip karara bağlandı ve benim davamın AİHM sitesinde yayımlanmasını bekliyorum. Öyle oldugunda direkt konusunu açıp yakayı ele vermeden -ban yemeden- geçire geçire hem bu sitede hem yabancı sitede ve Facebook ve tüm kişi listemde linki paylaşacağım. Haz alacağım haz. Affedersin koyduğum lanet ülkesi...

Nerede doğdunuz onu soyler misiniz? bilmiyorum ama Turkiye'de dogduysaniz bir Turk'sunuz ve Turk olarak bu Dunya'dan göç edeceksiniz. boyle olduguna gore aslen İngiliz degilsiniz. ve cikmaya calisirsiniz o size kalmis. bunun icin hem Turkiye, hemde İngiltere'ye para vermeniz gerekiyor diye biliyorum. gecmiste Turkiye'de haksizlik dava sorunlari yasamis olabilirsiniz buna bisey diyemeyiz tabii ama su an İngiltere'de yasiyorsunuz ve hala ferah a eremediniz mi? yine Turkiye'de ozel mulkunuz v.b. tecavuze ugramis yada baska seyler haksizlik falan (buna tamam birsey demiyoruz bu tur seylere vatandas olarak hak vermemiz vatandas a haksizliga destek olmamiz gerekiyor zaten) ve AİHM'e kadar gitmissiniz daha neden afedersiniz ac kurt gibi etrafa saldirip kiskirtiyorsunuzki? ve İngiltereyi savunmanizi anlayamadim. bakin konuyu siyasete cektiniz? bu mu Kultur? bunu mu ogretiyorlar İngiltere'de? sadece ordaki yada baska Avrupa uyesi Ulke polisleri mi insan? ve "Türkiye denen üçüncü dunya ülkesi bana ućuncu dunya para birimi olan TL olarak kakalamak istedi" burada yasayanlar insan degil mi? ne bu hayvanlik yapmaniz? madem sizin icin boyle neden 3. Dunya olarak gordugunuz forumunda siniz? neden buraya konu acacaksiniz? amaciniz nedir? AİHM'e gitmissiniz ve kazanmissiniz ve İngiltere'de yasiyorsunuz daha ne azginliginiz kuduruklugunuz? size herseyden once insanlik dersi verilmesi gerek. yani herseyden once, ne olursak olalim, nerede olursak olalim, once insan olmak gerek.

Azar azar cevap vereyim.

Oncelikle bir "Turk" ile "Turkiye vatandasi"ni ayirt etmen gerekiyor. Ben bir Turk'um ki bir Ermeni de dogabilirdim. Bu sorun degil. Ancak bir Turk olsam da sosyo-politik nedenlerden dolayi Turkiye vatandasi olmak istemiyorum. Dolayisiyla senin de anlayacagin gibi (umarim simdi daha iyi anlarsin) benim sorunum siyasi: Turkiye'deki devlete ve iktidara guvenmiyorum Sorunum Turklerle degil dolayisiyla bu forumda da olabilirim bir baska Turk kokenli forumda da.

Bize burda cok sey ogretiyorlar, ancak kaide ogrendigini pratige dokebilmek. Biliyorsun TR'de de milyonlar okula gidiyor ancak insan sokaga ciktiginda, toplu tasimaya bindiginde, alisverise ciktiginda affedersin insan yerine esek muamelesi goruyor. Ozellikle devlet daireleri rusvetten gecilmiyor. Benim tapuma 20 kusur yil once benim haberim olmadan girdiler ve asil degerinin cok altinda bir tazminat teklif ettiler. Kabul etmedim ve donemin belediyesi (SP, Mehmet Bingol) bizzat araya girse de sirf ders olmasi icin masaya oturmadim. 20 yil sonra hakkimi TR'de degil AIHM'de buldum. Tipis tipis odeyecekken bir de doviz degil de TL olarak odemek istediler. Anlayacagin hep sahtekarlik hep samimiyetsizlik. Bunlarin hepsi bir yana kesinlikle buldugu ile yetinmeyen bir toplumdan bahsediyoruz. Tahammul ve degerlendirme terimlerine uzak bir toplumdan. Suru pisikolojisini sindirmis, cabuk hiddetlenen, dar dusunceli bir toplum. Boyle oldugunuz asikardir, rica ederim itiraf et!

Benim her nereli olmam veya her ne davayi kazanmam hicbir seyi degistirmez. Ben onlari ek olarak yazdim.

"Kultur" terimini orada sikistirmissin araya. Bilmeni isterim ki bu terim (Cultura, Cultivate, Colony) en azindan Ingilizcede en cok anlami olan bir terimdir. Sana "kultur"un ne anlama geldigini sorsam sen de ben de bir baskasi da binbir turlu cevap verir ve bunun ana nedeni hepimizin degisik ideolojilere sahip olmamiz (demokrat, liberal, muhafazakar, komunist). Demoktar ve liberal icin halkin adeti, muhafazakar icin dinin yerini almaya calisan bid at ve yoldan cikma, komunist icin bir kapitalist endustri olarak "kultur" terimini ifade edebiliriz.

Kultur degil de "medeniyet" terimi orada daha iyi otururdu. Turkler medeni degil. Degiliz. Ne konusmasini, ne zarifligi sadakatligi, ne sabri ne yerinde icmesini yemesini, ne israfi ne kibiri her seyde cuvaliyoruz. Dedim ya ne tahammul var ne de olaylari degerlendirebilme kabiliyeti. 0. Bos yere kavgada husranda uzerimize yok. Yalan mi?

Kucuk bir ornek daha verecegim. Bak benim hic Turkce ogretmenim olmadi ancak ailede en iyi Turkce ben konusurum. TV, kitap ve cevre sayesinde. Ve az cok imlaya dikkat ederim. Ancak bu forumda veya bir baska platformda imla hakkinda birilerini uyardigimda "hadi ordan burasi forum" gibi cevaplar alirim. Bu ornek, yolda zigzag cizip "nasil olsa yol bos" mantigiyla es degerdir. Dusuncesizlik, tembellik. Halbuki imla kesinlikle bir marifet degil; olmasi gerekendir. Google'dan yabanci bir forum arat (Avrupa ulkesi) ve bak bakalim bas harfinden son noktasina kadar ne kadar da imlaya dikkat ediyorlar. Dedik ya "medeniyetsiz" diye. Tabi bir de kabullenememe; ego ve kibriniz yok mu sizin...

Bir 3-4 jenerasyon sonra (40-50 yil) anca "adam" olursunuz tabi o zamana kadar ulkede "erkek" kalirsa...

• "40-50 jenerasyon sonra adam olursunuz ama ülkede erkek kalırsa" cümlesini açar mısınız bir sakıncası yoksa? Öngörünüz nedir? Savaşta mı ölecek bu ülkenin erkekleri? Ya da cinsel tercihleri mi değişecek nedir yani? Sadece erkekleri öldüren ve sadece Türkler üzerinde etkili bir kimyasal mı atacaklar havadan? Bir kinaye yapmışsınız orada ama şahsen ben kesin bir sonuç çıkaramadım,biraz açarsanız iyi olur.

• Türkiyede ki veletler hiçbir yerde yok. Oyun oynatmıyorlar adama. Bıktım bıktım bu internet kafe veletlerinden. Yabancıların böyle derdi yok. Onun dışında ülkemi seviyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Press_Play_On_Tape

"40-50 jenerasyon sonra adam olursunuz ama ülkede erkek kalırsa" cümlesini açar mısınız bir sakıncası yoksa? Öngörünüz nedir? Savaşta mı ölecek bu ülkenin erkekleri? Ya da cinsel tercihleri mi değişecek nedir yani? Sadece erkekleri öldüren ve sadece Türkler üzerinde etkili bir kimyasal mı atacaklar havadan? Bir kinaye yapmışsınız orada ama şahsen ben kesin bir sonuç çıkaramadım,biraz açarsanız iyi olur.

Ordaki maksadim goc.

TR'de buyuk bir genc nufus potansiyeli var ve bir onceki jenerasyona gore bu devirde daha iyi yasam kosullarina sahipler. Burasi asikar.

Ancak Bati ile Dogu TR arasindaki ucurum ve siyaset-din ayrimciligi nedeniyle, bir de AB'ye uyelik soz konusu olunca, hem kacis; yeni bir hayat yeni bir sayfa adina kisaca globallesme adina ulkedeki gencler buyuk ihtimalle yurt disina gocecekler. Gunumuzde durum ayni ancak siyasi (vize) sorunlar nedeniyle kollari bagli, o baglar cozulsun (zamanla) o zaman goruruz. Tabi globallesme nedeniyle bu her ulkede olabilir ancak ozellikle TR gibi; nufusun dini siyasi ve medeniyet konularinda celiski icinde olan toplumlarda buyuk goc kacinilmazdir. Bunda bir de gurbetci etkisi olacaktir; gurbette 6m insanimiz varsa bunlarin akrabalari da onlarin yanina goc etmek isteyecektir ozellikle yurt disindaki gurbetci kuzenlerin arasindaki bag malum gunumuzde sosyal medya sayasinde 7 ceddimizle tanisip kaynasabiliyoruz.

Tum bunlar senin saydigin olumsuzluklar gerceklesmezse kacinilmazdir.

Bu gibi bir durumda da zaten Turkiye Asya icin bir "Slovenya" statusu tasiyacaktir yani kacaklar TR'ye dadanacak. AB'ye transit gecis icin ki bu da kacinilmaz cunku su an TR kanunlar dahilinde multecileri 24 saat icinde muhakemesiz sinirdisi edebiliyor ancak AB ulkelerinde boyle bir sey soz konusu olamaz. Yerlesecek multeciler ile yerli Turklerin arasindaki irkcilik ve kin ayrica yerli Turklerin gocunu yine tetikleyecektir. Dedik ya "tahammul" ve "degerlendirme" terimine irak kalmis bir toplumdan bahsediyoruz.

Istersen bir ornek ile kapatayim:

Turk gurbetciler "as" icin, ekmek; para icin 50 kusur yildir yurtdisina gocmekte. Kimisi kanunen kimisi kacak. Bulunduklari ulkelerde bizleri cok kotu temsil ederler: barbar insanlar. Oralara sirf para, kari kiz ve "daha iyi yasam" eglence icin gittikleri asikardir. Yine orada devletlerden binbir turlu -haksiz yere- yardim almaktadirlar. Ancak cogunlugunu kadin ve cocuklarin olusturdugu kapi komsumuz Suriyeliler ulkemize sigindiklarinda halkin tepkisini hepimiz gorduk. Halbuki onlar para kari kiz ve eglence icin degil, sadece "yasam guvencesi" icin; savastan kacmak icin sigindilar. Iste nankorluk, iste iki yuzluluk, iste sigirlik, tahammul edememe ve degerlendirme yapamama budur. Sen bosver bilmem ne Suriyelisini de once kendi gurbetcilerinin hesabini ver!

vs.

• Şahsi kanaatim söylediklerinizin doğru olduğu yönünde olmakla birlikte Türkiye' nin Avrupa Birliği üyeliği alamayacağından ve dolayısıyla serbest dolaşım hakkından T.C. Vatandaşlarının faydalanamayacağından eminim. Çünkü bizi A.B. ye alacak merciler bu söylediklerinizin farkında ve öyle bir hatayı ancak dış göçe ciddi anlamda ihtiyaç duymadan yapmayacaklardır. Bu şartlar altında niye A.B. ye alsınlar ki, Hele Yunanistan faciadından sonra hiç yapmazlar. Aradan 50 jenerasyon geçse yine de batının gerisinde kalacağımız aşikâr.

Sonuç olarak bu ülkenin erkekleri hiç bir şekilde elini kolunu sallaya sallaya ülke ülke gezip göç edemeyecek düşüncesindeyim.

• quote:

Özentilik.Neymiş gerçekleri öğrenince farkına varılıyormuş gerçekleri öğrendikleri yer neresi ? Diğer ülkelerin filmleri dizileri en fazla gazeteleri.E ciğerim o adamlar kendi ülkelerini tabi öyle tanıtacak ki sende ağzının suyu aka aka bakasın.Dünyanın en insan haklarını seven demokratik ülkesi ingilterede,spordan sicili olan birisini ömür boyu müsabaka sahasının 500 metre etrafında öldürebilir polis.Vay yavrum ülkeye bak.Tek örnek verdim isteyen olursa dilediği ülkenin ne mal olduğunu göstereyim.

Kanada.Örnek ver.
    Not:Türkiye'den daha kötü bir durum olacak ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceylanens

dinciler yüzünden. dindarlar demiyorum

+1
  • ankara,istanbul,antalya gerisinde yaşanmaz ( Şehrinden dolayı sevmeyende olabilir ) nerelisin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Itachi-san

quote:

Kanada.Örnek ver.

http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/story/2013/08/01/toronto-sammy-yatim-shooting-aftermath-video.html çok yeni daha buyurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Press_Play_On_Tape

Şahsi kanaatim söylediklerinizin doğru olduğu yönünde olmakla birlikte Türkiye' nin Avrupa Birliği üyeliği alamayacağından ve dolayısıyla serbest dolaşım hakkından T.C. Vatandaşlarının faydalanamayacağından eminim. Çünkü bizi A.B. ye alacak merciler bu söylediklerinizin farkında ve öyle bir hatayı ancak dış göçe ciddi anlamda ihtiyaç duymadan yapmayacaklardır. Bu şartlar altında niye A.B. ye alsınlar ki, Hele Yunanistan faciadından sonra hiç yapmazlar. Aradan 50 jenerasyon geçse yine de batının gerisinde kalacağımız aşikâr.

Sonuç olarak bu ülkenin erkekleri hiç bir şekilde elini kolunu sallaya sallaya ülke ülke gezip göç edemeyecek düşüncesindeyim.

Planda olmayan olumsuzluklar disinda 4 jenerasyon sonra AB'de olmamiz kacinilmaz. Olmasak bile bu komunikasyon ve globallesme caginda vize konusunda ulkelerin Turkiye vatandaslarina daha gevsek davranacaklari kanaatindeyim. Ulkemizde ekonomik ve egitim durumu iyi olanlar nasil ellerini kollarini sallaya sallaya yurtdisina cikabiliyorlarsa, ilerideki genc potansiyelin daha iyi ekonomik kosullarda olduklarini dusundugumuzde aslinda AB'ye girmeden de buyuk goclerin kacinilmaz oldugunu goruyoruz ancak ben yine de AB'ye girecegimiz kanaatindeyim...

• quote:

quote:

quote:

Kanada.Örnek ver.

http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/story/2013/08/01/toronto-sammy-yatim-shooting-aftermath-video.html çok yeni daha buyurun.

Türkiyeden daha kötü bir durum gibi gelmedi.Özellikle taksimdeki 20 polisin bir adama daldığı videoyu gördükten sonra...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kanada.Örnek ver.

Türkiyeden daha kötü bir durum gibi gelmedi.Özellikle taksimdeki 20 polisin bir adama daldığı videoyu gördükten sonra...

Hangi bakış açısıyla baktığın önemli kardeş ben sana 5 kişi asılmış diye getirsem,sen bana ülkede 15 kişi asılmıştı dersin.Sen kendine göre haklısındır eyvallah ancak bende kendime göre haklıyımdır o halde bir sonuca varamayız.Kanadadan ülkemizdeki olaylardan kötü bir örnek göstermemi istedin direk geçen okuduğum bu haberi koydum bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: killerjackal

Tamamen siyasi nedenlerle ilgili.Başımızdakiler ülkeyi adam gibi yönetse kimse ülkesinden soğumaz

ya bırak allahını sanki chp, mhp yada bdp den biri gelse ak partiden daha iyi yöneticek.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kanada.Örnek ver.

Hangi bakış açısıyla baktığın önemli kardeş ben sana 5 kişi asılmış diye getirsem,sen bana ülkede 15 kişi asılmıştı dersin.Sen kendine göre haklısındır eyvallah ancak bende kendime göre haklıyımdır o halde bir sonuca varamayız.Kanadadan ülkemizdeki olaylardan kötü bir örnek göstermemi istedin direk geçen okuduğum bu haberi koydum bende.

Metrocar'da onlarca kisi varken hicbirini yaralamadan sadece bikac cikaran, polis geldiginde ise yine sadece Metrocar'da olan ve kimseye saldirma gibi bir girisimde bulunmayan bir kisiye 9 el ates etmek, daha sonra ustune bir de elktro sok (tazer) sikmak, ki etraf cembere alinmis ve her sey guvenlik altindayken ve etrafda 20'ye yakin polis varken...

Anlamak guc.

Umarim adalet yerini bulur ve olaydaki polisler olmasi gerektigi sekilde yargilanir.

AB'de bu durumlarda "due dilligence"tan, tedbirsizlikten o polisler kasten adam oldurme ile yargilanabilirler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kanada.Örnek ver.

Metrocar'da onlarca kisi varken hicbirini yaralamadan sadece bikac cikaran, polis geldiginde ise yine sadece Metrocar'da olan ve kimseye saldirma gibi bir girisimde bulunmayan bir kisiye 9 el ates etmek, daha sonra ustune bir de elktro sok (tazer) sikmak, ki etraf cembere alinmis ve her sey guvenlik altindayken ve etrafda 20'ye yakin polis varken...

Anlamak guc.

Umarim adalet yerini bulur ve olaydaki polisler olmasi gerektigi sekilde yargilanir.

AB'de bu durumlarda "due dilligence"tan, tedbirsizlikten o polisler kasten adam oldurme ile yargilanabilirler.

Hocam şimdi kimin olayın ne olduğunu bilemeyiz.Ancak okuduğum yorumlara bakarsak,çocuğun müslüman olduğu biliniyor bu gerekçe tutuluyor karşı antitez olarak polisler her müslümanı öldürseydi oho iç savaş çıkardı diyorlar.
    Çocuğun elinde bıçak vardı diyenler var buna karşında bıçak tutanı kurşuna dizmek ne demek ayrıca kimseye zarar vermemiş bıçakla bu bir sebep değil diyorlar.Bana kalırsa başka birşey var fakat bu yapılan haksızlığı haklı çikarmaz ve öleni geri getirmez.Inşallah adalet yerini bulur ne diyeyim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kanada.Örnek ver.

Anlamak guc.

Hocam şimdi kimin olayın ne olduğunu bilemeyiz.Ancak okuduğum yorumlara bakarsak,çocuğun müslüman olduğu biliniyor bu gerekçe tutuluyor karşı antitez olarak polisler her müslümanı öldürseydi oho iç savaş çıkardı diyorlar.
    Çocuğun elinde bıçak vardı diyenler var buna karşında bıçak tutanı kurşuna dizmek ne demek ayrıca kimseye zarar vermemiş bıçakla bu bir sebep değil diyorlar.Bana kalırsa başka birşey var fakat bu yapılan haksızlığı haklı çikarmaz ve öleni geri getirmez.Inşallah adalet yerini bulur ne diyeyim.

Bu gibi olaylar her yerde yasanabiliyor diyecegim de ordaki polisin tutumu gercekten akla mantiga sigmiyor. Cantasi ceketi felan olsa belki diyecegim ustunde duzenek vardir ama oyle bir sey de sozkonusu degil. Cocuk tshirt giymis elinde bicak ve etrafinda kimse yok zaten kendisi de Metrokar icinde ararsiz. Eger saldirirsa o an bir iki tane sikar indirirsin. Bir de zaten tazer silahi varken kursun sikmak ne diye iste orasi da dusundurucu. 9 kursun siktiktan sonra ustune tazer sikmak da bir o kadar ironik olmus.

Bir onceki postlarim icin kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatira -- 4 Ağustos 2013; 4:22:57 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.