Şimdi Ara

Bazen sadece kendimi kandırıyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle forumda da çok fazla dönen bir muhabbet üzerine bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum sizlere.

Yakın zamanda citroen c elysee dizel full donanımlı aracımız satın aldık. İstanbulda sitede oturuyoruz ve sitenin kendine ait bir araç bölümü var burda bizim arada sırada görüşüp konuştuğumuz bir komşum ile akşam araçları park ederken denk geldik. Neyse muhabbet arasında işte araç almışssınız hayırlı olsun komşu felan muhabbeti açıldı. Sonra işte fiyatı konuştuk şu kadara aldık şu özellikleri felan var diye anlatıyorum.Kendisi de jetta kullanıcısı bi 4-5 aydır 1.2 benzilli en donanımsızı olan. Sonra dedi ki "komşu işte almışsın da bu aracın euroncap'ı yok işte alınır mı bu araba, fransız arabalarına güven olmaz bi kaza olsa(Allah korusun) işte paramparça olur bu , teneke yığını vs vs anlattı durdu " bayağı saydı bende dinledim. Hayırlısı olsun komşu dedim yoluma devam ettim. Sonra aracının yanından geçerken şöyle bir içine baktım emniyet kemerleri her iki ön koltukta da takılı şekilde duruyor ve uzun süredir üzerine oturularak kullanıldığı belli bayağı izler çıkmış üzerinde.

Şimdi soruyorum sizlere , aracıma bindiğim anda emniyet kemerimi takarım ve yanımda kim olursa olsun taktırırım kesinlikle de aracıma bindirmem, hız kurallarına uyarım kesinlikle yüksek süratta beni veya bir başkasının hayatını tehlikeye atacak bir şekilde araç kullanmam ve bu konulara da çok dikkat ederim. Araç ne kadar güvenli olursa olsun( ki amerikada yapılan en son test videolarını izledik wv cc ve bir çok kaliteli dediğimiz araç bile pert oldu) Bu arkadaş ehliyet kemeri takmadan güvenli bir araca bindiğini zannederek sadece kendini kandırmıyor mu ?

Sizin yorumunuz nedir bu konu hakkında merak ettim.

• şu tipi gör ve ciddiye almaman gerektiğini anla. güzel bir örnek olmuş. bana o lafları deseydi, emniyet kemeri takmadan kelle koltukta gidiyorsun. bana emniyetten bahsececek en son kişi sen olmalısın deyip sepetlerdim
  • Emniyet kemerei takmayarak tabi büyük hata yapıyor ama yinede aracın sağlam olması artı sağlayacaktır. Sizin can güvenliğinizi önemsediğini için o yorumları yaptığını düşünüp geçmek en iyisi..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kafayla devam etsin komsunuz.

Hic aldirmayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne diyim Allah sabır versin bence daha muhattap olmayın kişiliğini bilememde ben olsam muhattap olmazdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Emniyet kemerei takmayarak tabi büyük hata yapıyor ama yinede aracın sağlam olması artı sağlayacaktır. Sizin can güvenliğinizi önemsediğini için o yorumları yaptığını düşünüp geçmek en iyisi..

Emniyet kemeri takılı değilse S600 Pullman bile kurtaramaz sizi.O basit görünen kemer takılmazsa aracın sağlamlığının hiç bir avantajı kalmaz.
  • Vade dolduktan sonra gerisi hikaye hocam ona bakarsak sen önlemini alıyosun ne güzel almayan adam düşünsün sen kafanı yorma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiSpice

quote:

Emniyet kemerei takmayarak tabi büyük hata yapıyor ama yinede aracın sağlam olması artı sağlayacaktır. Sizin can güvenliğinizi önemsediğini için o yorumları yaptığını düşünüp geçmek en iyisi..

Emniyet kemeri takılı değilse S600 Pullman bile kurtaramaz sizi.O basit görünen kemer takılmazsa aracın sağlamlığının hiç bir avantajı kalmaz.

Tamam emniyet kemerei çok önemli bende takmadan araç kullanmam ama yinede kurtulma ihtimali olur. Bu tiplere he deyip geçiceksin zaten çok konuşmaya luzim yok çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kavalalı92

Vade dolduktan sonra gerisi hikaye hocam ona bakarsak sen önlemini alıyosun ne güzel almayan adam düşünsün sen kafanı yorma

+1

• quote:

quote:

quote:

Tamam emniyet kemerei çok önemli bende takmadan araç kullanmam ama yinede kurtulma ihtimali olur. Bu tiplere he deyip geçiceksin zaten çok konuşmaya luzim yok çünkü.

Aynen öyle hocam, Jetta'ya binip C Elysee'yi küçümseyen adamın selamını almak yeter zaten fazlasına gerek yok.

Kemersiz kendimi acayip güvensiz hissediyorum.Panik frende bile kemerimin kilitlendiği oluyor bazen, o anda kemer olmasa iyice öne yığılıp pedallara orantısız basacağım demek ki.

Kaza olmayacak yerde bile kaza yaptırıyor kemer takmamak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen öyle hocam, Jetta'ya binip C Elysee'yi küçümseyen adamın selamını almak yeter zaten fazlasına gerek yok.

Kemersiz kendimi acayip güvensiz hissediyorum.Panik frende bile kemerimin kilitlendiği oluyor bazen, o anda kemer olmasa iyice öne yığılıp pedallara orantısız basacağım demek ki.

Kaza olmayacak yerde bile kaza yaptırıyor kemer takmamak.

Bende kendimi güvensiz hissederim. Allah korusun kemer takılı olmasa ışıklarda dururken arkadan çarplasalar 30/40 km ile bile o an boş bulunuyor olsam güm ön cama vurursun kafayı neredeyse. Al başına dert kaşın yarılsın vs vs..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• nedense milletimiz araçda kaç hava yastığı var diye sorar ama kemerini bağlamaz........
  • Sanki kendi arabası çok güvenli. Bütün vw ler rezalet sonuçlar aldı her testte manken kafasını dashboarda vuruyor son sürat.Hava yastıkları direksiyonla beraber yamulup gidiyor.

Bu markanın neyini övüp satın alıyorlar anlamıyorum. Aynı şekilde toyotada dünyada en çok araç satan marka, testlerde akordiyona döndü araçları. Bakıyorsun hondaya herkez b.k atardı sağlam değil diye, mercedes audi vs herkezi 2 kat farkla geçip en yüksek skoru aldı hem civic hem accord.

Marka fanatikliği kaç kişinin hayatına mal oluyor belli değil. İnsanlara vw ve toyota aldırmasak ( en çok satan ilk 3 de 2 marka) belki kazalarda ölüm oranı %20 %30 azalıcak. Ancak emniyet kemerini arkadan geçiren adama bunu anlatabilirmisin ? Hayır.

İşte doğal seleksiyonun yeni versiyonu.
  • Bu tarz adamlarla muattap olmayınca nedenini de anlamıyorlar sonra...
    Her fırsatta kendi bildiğini anlatan, konuşma fırsatı vermek istemeyen, konuşunca anlamak istemeyen tiplerden uzak dururum.
  • ne saçma bir yaklaşım ya ''teneke'' demek.. aklınca hava atmaya çalışmış ama kazaları belirleyen eurocap falan değildir.

benimde komşum var bildim bileli broadway kullanıyor ve adamın bugune kadar herhangi bir kazası yok. bazen çarşıda falan görüyorum adamda kemer hep takılı,sinyaller hep çalışır.

bende vw kullanıcısıyım ama bindiği arabanın markasını sanki babasının fabrikası gibi öven ve savunanlara gıcık olurum..
  • Adam haksız değil şayet EURO NCAP testi olmayan araba ben almam

Kaldıki girse bile en fazla 3.5 yıldız alır

DACİA sandero bile o teste girdi

Emniyet kemeri olayı ap ayrı bir olay abimde takmıyor elli kere söyledim ama dinlemiyor

EDİT

Benim komşumda var şirket aracı daha önce SYMBOLL vardı

Oda gaz tenekesi diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 24 Haziran 2013; 0:49:48 >
  • Kemer takmayı alışkanlık haline getirdim, babamı trafik kazasında kaybettim dilim yandı bi kere
  • quote:

Orijinalden alıntı: KibarAyı

Kemer takmayı alışkanlık haline getirdim, babamı trafik kazasında kaybettim dilim yandı bi kere

Allah sabır versin başınız sağolsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavalalı92

Vade dolduktan sonra gerisi hikaye hocam ona bakarsak sen önlemini alıyosun ne güzel almayan adam düşünsün sen kafanı yorma

tedbirini al takdiri ALLAH a bırak
  • O arkadaşınız gelsin, ben ona VW'de çalışan formenin Jetta için neler söylediğini anlatayım.

Nasıl dolmalık biber gibi içinin boşaltıldığını ve sadece isimden ibaret olduğunu, geçmişteki Jetta'nın ekmeğini yediğini anlatayım da 2 gün sonra aracını satsın

Ama aldığı fiyata satar zarar etmez orası kesin. Olay da budur, başka bir şey değildir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 24 Haziran 2013; 1:03:42 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.