Şimdi Ara

Baz istasyonlarının fiyatları ne kadar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
31.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merak ettim bir baz istasyonun kurulumu vs operatörlere ne kadara patlıyor ? Bilen var mı ?

• benim de merak ettigim bi konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişiyor,benim teyzemin evinde Turkcell kuruluydu,yıllık 10.000 dolar alıyorlardı.
    Avea ve Vodafone biraz daha ucuzdur sanırım.

Edit
    Yıllık kira ücretini yazdm ben,diğer maliyetini bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caferhan -- 30 Ağustos 2013; 19:01:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH cell projesi için mi beyler
    Açık hat oluyorken kaçak hat niye olmasın

Vaktiyle bir mühendis arkadaşımla baz istasyonu kumanda masasına girmiştim. Foto çekmeme izin vermemişti yasak diye..

• 250-300 bin lira arası değişiyor diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Caferhan

Değişiyor,benim teyzemin evinde Turkcell kuruluydu,yıllık 10.000 dolar alıyorlardı.

Edit

3 ü de gelsin benim evime kursun birer tane baz istasyonu sesim çıkmaz
  • Kendimiz uretirsek baya bi döviz yurtta kalır diyordu haberleşme bakanı.Ciddi pahalı olmalı..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • baz istasyon kurulum maliyeti ortalama 100.000 dolar
    işletim maliyeti yaklaşık aylık 2000 dolar
  • Sevaptir bi yedi kisi birlesip bizim mahalle icin baza girin olma mi? 3g hizini deneyip tweette mi atmiyah

• Aylak bakkal naparmış bu konuyu açmakta işte bu hesap galibaa
  • 100 bin dolar civarı 3G'li bir baz istasyonu, ancak çatı değil de kule tipi olursa gerekecek metal kule ve arada uzayan kablo bağlantıları ile 150 bin'i bulabiliyor. Tabi kullanılacak radyolink antenlerinin sayısı vs. de önemli.

Kendi bazımızı üretsek de yurtdışındaki şirketlere teknolojileri için lisans ücreti ödememiz gerekli.
  • quote:

Değişiyor,benim teyzemin evinde Turkcell kuruluydu,yıllık 10.000 dolar alıyorlardı.

Edit

teyzenin evi derken kardeş? mahallede mi? evin içi mi anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: man utd

Kendimiz uretirsek baya bi döviz yurtta kalır diyordu haberleşme bakanı.Ciddi pahalı olmalı..

80bin baz istasyonu var desek tanesi 100bin dolardån 8 milyar dolar yapıyor.iyi para...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkattack -- 1 Eylül 2013; 15:06:05 >
  • Yok anasının gözü evmi alıyo da o kadar para tutcak 30 40binlira ancak tutar demir direge adam 50bin dolar demiş :D

• quote:

Orijinalden alıntı: IAmSpartacus

quote:

Edit

teyzenin evi derken kardeş? mahallede mi? evin içi mi anlamadım.

Evin çatı katına kurulan olan baz istasyonundan bahsediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: juske

Yok anasının gözü evmi alıyo da o kadar para tutcak 30 40binlira ancak tutar demir direge adam 50bin dolar demiş :D

Demir direk 50 bin $ değil zaten. Baz istasyonu panelleri ile BTS cihazları arasındaki kabloların fiyatından kaynaklı bir şey. Çatı tipinde kullanılan 5 metre kablo, kule tipinde 90 metre kablo. Bu kablolar da yurtdışı imal olduğundan ve özel üretim düşük kayıplı kablolar vs. masraf artıyor. Bu kabataslak bir fiyat tabi, operatörler kendilerine göre ucuz imalatları yaptırıyordur zaten.

Jandarma'nın JEMUS kuleleri var. Kapasite olarak basit bir baz istasyonundan daha düşük veri taşıma kapasitesine sahip radyolink sistemleri kullanılıyor. Ancak kullanılan kripto donanımları sayesinde 500 bin liradan başlıyor masrafları. Geniş bir bölgenin trafiğini taşıyanlar vs. 1 milyon TL'ye varıyor bedelleri. Bizim öküz vatandaşlarımız da gidip bu kulelerden hırsızlık yapıyor. Yahu git adam akıllı GSM baz istasyonu soy da ekonomi canlansın; çok iyi aküleri var, yatçılara bin liraya satarsın. Ne işin var JEMUS kuleleri ile. Bunlar yüzünden kulelere kamera sistemleri kuruldu. Bir işe yaramıyorlar pek ama, yüksek yerde olduğundan etrafına romantizm yapmaya gelen sevişgenleri izliyorduk anca falan. :D

• Kiralamayı düşünüyorsanız 10.000 dolar civarı veriyorlar ancak 5 katlı bir apartmanda daire başına da 2000 dolar vereceklerini sanmam. Biraz daha bina sahiplerini idare etme amaclidir sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.