Bir ısıtıcı ,Diğer ısıtıcı kapatıldığında kapatılan ısıtıcının odada yarattığı ısıyı 9 saat sonrada muhafaza ediyorsa en az onun kadar ısı üretiği anlamına gelmezmi?
Bu bir ölçüt olmaz. Çünkü diğer ısıtıcı o evi ve içindeki eşyaları önceden iyice ısıtmış, onun için belli bir süre muhafaza etmek kolaydır. HAtta bütün ısı kaynaklarını kapatın odanın ve eşyaların ısısı 5-6 saat yerine göre hiç düşmeyebilir de.
Oda sıcaklığının düşmemesi kaybolan ısı kadar odaya ısı vermek demektir.
Mevcut ısınmış odada bir ısıtıcıyı bir günde test etmek fikir vermez, yanıltıcı olabilir çünkü.
Eğer ısıtıcınız 2 günden fazla çalışıp sıcaklık 19-20 derecenin altına düşürmüyorsa, bir de tüketimine bakıp ona göre az-çok yakıyor diyebilirsiniz.
Romantikhamsi o odada 1 gün daha kombi yakmaz ve Vectayı açık tutarsa yarın sabaha muhtemelen 19 un altına düşecektir oda sıcaklığı. Çünkü dün gece kapattığında zaten odası sıcaktı.
Bence almak isteyenler biraz daha sabretsin. Ürünü 2-3 kullanmadan tasarruf hakkında çok ciddi sonuçlara ulaşamayız. Ayrıca aynı oda için bir de quartz-ufoya göre kıyas yapmak lazım ki avantajı ortaya çıksın.
hamsinin işi gücü yok aldım diyor resim koy diyoruz etik değil diyor insanlar neden diyor cevap vermiyor konu geçiyor gene işsizim diyor. Koy resmini kardeşim inansın sana insanlar zevk yapmayın bu insanlarla. kanıt gösterin
Hamside yalan çıktı desenize.
Ben romantikhamsi' nin samimiyetine inanıyorum. İnşallah başka kullanan arkadaşlar da yorumlarını yaparlarsa ürün hakkında tam bir bilgi sahibi olucaz.
Eğer yalan olmadıysa iş aramaya gitmiştir belki...
tüm Türkiye satışa çıkmasını bekliyor, siz nasıl 2 tane birden buldunuz...ya iyice komediye döndü burası..
quote:
Orjinalden alıntı: irisaka
MERHABA ARKADAŞLAR GÜNLERDİR YAZILARINIZI OKUYORUM.VECTA'YI KOCAELİNDE DENEDİK .BİRİNİ ARKADAŞIM İZALASYONLU PREFABRİK BİR YAPIDA 16M2 ODADA DENEDİ TÜM GÜN AÇIK BIRAKTI.ODA SICAKLIĞI İSE 24C YE ULAŞMIŞ. BİR ELEKTİRİKLİ ISITICININ BU ŞEKİLDE ISITMASI ÇOK OLUMLU KARŞILADI.GEÇEN AY INFARET ISITICI İLE 385 TL FATURA ÖDEMİŞTİ.DİĞERİNİDE İŞ YERİNİN ARKA DEPOSUNDA 12M2 DE ÇALIŞTIRDIK BURASI 13C İDİ VE DAHA ÖNCE HİÇ ISITILMAMIŞTI.12 SAAAT ÇALIŞMA SONRASINDA ODA 20C VE ORTAMIN HER YERİ EŞİT SICAKLIKTAYDI.BU CİHAZI KOYDUĞUNUZ ODANIN KAPISINI KAPATACAKSINIZ.VECTANIN ELEKTİRİK SAAT DÖNĞÜSÜ ÇOK AZ AMA SÜREKLİ ÇALIŞIR DURUMDA OLMASI GEREKİYOR.TERMOSTATDA BUNU DENGELEYECEKTİR.YANİ İLK ÇALIŞTIĞINKAKİ VE SONRASINDAKİ PERFORMANSI ÖNEMLİ OLANDIR. İÇERİSİNDE 4 AD CUBUK VAR DÖRDÜNÜDE 4 AD RESİSTANS ISITIYOR.
bende günlerce takip ediyorum fıtık oldum yawww bu ne ulen töbe yarabbim vahimi inecek ne inecek çıkarın gösterin satışa sunun şunuda milletde rahatlasın kurtulalım yawww yazıktır bu kadar insana çektirdiğiniz...alın bu haberle ilgili bir başlık daha....saygılar...
sayın romantikhamsi daha önce 2 kez yazdım şimdi bu 3. olacak ben cevap alamayacağım herald yine ama yine de sorayım: cihazda fan var mı ve de üst kısmını tarif eder misin? rica etsem
Iki tane alip ta iki ayri yerde denedim diyen arkadas ve romantikhamsi , bana gore dogru soyleseler hic degilse bir iki tane resim koyarlar. Ben bu kisilerin kullandiklarina inanmiyorum. Bence bizlerle dalga geciyorlar. Biz de saf saf sorular sorup cevap bekliyoruz ama cevap mevap, aciklayici hic bir bilgi yok. Belki de yazdiklarimizi okuyup kis kis guluyorlar bize.... Eger bizi inandirmak istiyorlarsa resimli ve detayli bilgi versinler... Gunlerden beri bugun-yarin piyasaya verecegiz diyen ama bir turlu sozlerinde durmayan Vecta uretici ve sozde bayileri de inanilirliklarini kaybetmekteler her gecen gun... Insanlari enayi yerine koymak hos degil.. Bu issizlik ortaminda , ekonomik sikinti icindeki insanlarin ,fahis elektrik ve dogalgaz fiyatlari karsisindaki caresizlikleri karsisinda daha anlayisli ve yardimci olacak tarzda davranmalari gerekmezmi ??
FİRMANI BU %80 TASARRUF İDDASI DOĞRU OLABİLİR.FAKAT NASIL.BEN MİMARIM BU YÜZDEN YALITIMIN ÖNEMİNİ BİLİRİM.SİZE SÖYLE BİR ÖRNEK VEREYİM.2 LT SUYU ISITMAK İSTEYELİM.BİR TARAFA BİR TERMOS BİR TARAFADA CAM BİR VAZO KOYALIM.ORTAM ISISIDA 10 DERCE OLSUN.ŞİMDİ HER İKİ KABIN İÇERİSİNE 2 LİTRE SU KOYUP İÇLERİNE 100 WATLIK BİR REZİSTANS ISITICI KOYALIM.SİZCE HANGİ KAPTAKİ SU ÖNCE KAYNAR.TABİKİ TERMOSTAKİ.CAM VAZODAKİ SU TERMOSA GÖRE ÇOK DAHA GEÇ KAYNAYACAKTIR.BU DURUMDA SÜREYİ EŞİTLEMEK İÇİN CAM KABA DAHA GÜÇLÜ BİR REZİSTANS KOYMAK GEREKİR.BUNLARI BİLMEK İÇİNDE FİZİK PROFESÖRÜ OLMAYA GEREK YOK SANIRIM.
ŞİMDİ BUNDA NE ALAKA VAR DİYEBİLİRSİNİZ.BU TESTİ ÇOK İYİ YALITIMLI(AYNI TERMOS GİBİ) İKİ ODADA YAPALIM.BİRİNE İNFRARED TEKNOLOJİLİ BİR ISTICI DİĞERİNE BU VEKTAYI KOYALIM.ODANIN BİR DUVARINADA BİR TERMOMETRE ASALIM.FAKAT TERMOMETRE İNFRARED ISITICININ KARŞISINA GELMEYECEK ŞEKİLDE DURSUN.ODA TERMOS GİBİ MÜKEMMEL YALITIMLI OLDUĞU İÇİN 800 WATLIK BİR ISITICININ BURAYI ISITMASI ÇOK ZAMAN ALMAYACAKTIR ANCAK İNFRARED ISITICILAR HAVAYI ISITMAYIP GÖRDÜĞÜ YÜZEYİ ISITTIĞI İÇİN,ÖNCE YÜZEYLERİ SONRA BURDAN YAYILAN ISI İLE HAVAYI VE MEKANI ISITMASI BİR HAYLİ ZAMAN ALACAKTIR.(TERMOMETRENİN POZİSYONUNUDA GÖZ ÖNÜNE ALALIM)ALIN SİZE TASARRUF.TABİ BİZE BU ISITICIYI ALMADAN ÖNCE TERMOS BİR EV GEREKEBİLİR.
@romantikhamsi en kısa sürede resim ekle yoksa işin inandırıcılığı kalmayacak bu kadar konuşupta birkaç resim koymaman gerçekten çok ilginçtir !!
vecta mekta hikaye arkadaşlar inanmayın ısınmanın en ucuz yolu halen doğalgazdır. iyi yalıtım yapın . yoğuşmalı kombi kullanın yapabileceğiniz başka birşey yok maalesef . Şöyle düşünün ülkemizdeki elektriğin büyük kısmı zaten termik santrallerden ve doğalgazdan üretiliyor yani ısı enerjisi elektrik enerjisine çevriliyor bizde onu tekrar ısı enerjisine çeviriyoruz ne kadar ekonomik olabilir ki. birde başka söylemek istediğim birşey elektrikli ısıtıcı sadece bulunduğu odayı ıstıyor yani en fazla 20 metre kare lik bir alan . aylık masrafı ne en ucuz söylenen olsun olsun 60 tl olsun 100 metre karelik bir ev için 300 tl eder .İyide ben tüm evi ısıtmıyorumki kardeşim sadece oturduğum oda sıcak olsun yeter diyosan sadece oturduğun odayı doğal gaz ile ısıt en ucuza ısın.
ROMANTIKHAMSI, Nerede acaba ? Cevap vermekten neden kaciniyor ? Demekki daha onceki aciklamalari dogru degildi. Oysa dun epeyce mesaj yazdi. Bugun ortalardan kayboldu. Halbuki herkes ondan aciklama bekledigini yazip duruyor.. Inandiriciligini kaybediyor galiba...
sayın romantikhamsi daha önce 2 kez yazdım şimdi bu 3. olacak ben cevap alamayacağım herald yine ama yine de sorayım: cihazda fan var mı ve de üst kısmını tarif eder misin? rica etsem
Arkadaşlar bugün yetkili bayi arkadaşla görüştüm.Ellerindeki mevcut ürettikleri tüm cihazlara ızgara ve fan takacaklarmış.Bu yüzden şimdi şimdi satışı yapılmayacakmış.
Arkadaşın dediğine göre bölge servis müdürlüğünü alan arkadaşların testleri sonucunda, cihaza fan takmaya karar vermişler cihaz çok ısınıyor fakat ısıyı ortama geç dağıtıyormuş. Servis müdürlüğü TSE belgesi ve kendi testleri sonucunda cihazın % 80 e yakın tasarruf sağladığına şahit olmuşlar.
Anlaşılan cihazın dizaynında hata var arkadaşlar. Beklemekten başka çare yok...
arkadaşlar vecta ya vereceğiniz 300 ytl ile bir ay mis gibi ısınırsınız bir ay sonra kış biter zaten vectanın fiyaskosu ortaya çıkar seneye de.. kısmet. Zekta çıkar belki .bakınsanıza şimdiden başlamışlar yok alet çok ısındı fan takıyoz sadece fan bile verimi %10 düşürür.
ürün piyasaya çıkmadan reklamların çıkmasının amacı diğer ısıtıcıların satışını durdurmak.daha fazla müşteri potansiyeline sahip oldular böylece.
quote:
Orjinalden alıntı: mcemen
Arkadaşlar bugün yetkili bayi arkadaşla görüştüm.Ellerindeki mevcut ürettikleri tüm cihazlara ızgara ve fan takacaklarmış.Bu yüzden şimdi şimdi satışı yapılmayacakmış.
Arkadaşın dediğine göre bölge servis müdürlüğünü alan arkadaşların testleri sonucunda, cihaza fan takmaya karar vermişler cihaz çok ısınıyor fakat ısıyı ortama geç dağıtıyormuş. Servis müdürlüğü TSE belgesi ve kendi testleri sonucunda cihazın % 80 e yakın tasarruf sağladığına şahit olmuşlar.
Anlaşılan cihazın dizaynında hata var arkadaşlar. Beklemekten başka çare yok...
Şimdi bu firma AR-GE de test etmemişler mi bu cihazın ısıyı geç dağıttığını ancak farketmişler?? Üstelik reklamlarını TV de döndürmeye başladıkları halde??
Arkadaslar, MCMEN ARKADASIN SOYLEDIGINE GORE VECTA DAHA PIYASAYA CIKMADI , YANI DAHA FAN TAKACAKLAR. OYLEYSE , BEN ALDIM KULLANDIM DIYEN HAMSI VE DIGERLERI YALAN SOYLUYORLAR YA DA BIZI ISLETIYORLAR. DEGILMI.????
arkadaşlar eğer ben bu aleti alıp evimde denemiş olsaydım inanın her yarım saatte bir ya dereceyi kontrol ederdim, elektrik saatine bakardım 24 saatimi ona ayırırdım tabiki sonuçlarıda burada merak içinde bekleyen insanlar ile paylaşırdım ama ROMANTİKHAMSİ arkadaşımız sadece yok işsizim, yok komşum yok eczaneden aldığım derecem var diyor. yani hiçmi hiç inandırıcılığı yok bunun. insan şuraya bir resmini koyar evinde çektiği'.. saçma.. samimi arkadaşlara ayıp etti...