Şimdi Ara

Baytek VECTA Isıtıcılar İle % 80 Tasarruf Sağlayın. Türkiye İlk !!! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
5
Favori
283.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumu baştan sona okudum, kimleri olumlu, kimileri olumsuz, kimileride bekle gör mantığında. Benim anlamadığım bir çok kişi baytekle iletişime geçip düşünceleri çekincelerini açıkladığı halde, şirketten hiç bir açıklama gelmemesi. Bu onları şüpheli yapıyor. Reklam harici insanlara doyurucu bilgi vermeliler.
  • ticaretle ugraştığımı söyledim. çorumda cep tel. işiyle ugrasıyorum ve böle bir seyin oldugunu duyuncada haliyle önce ürünü sonrada bayiligini arastırdım arastırdım ve 15000 tl gibi bir rakamı teminat olarak istediklerini duyuncada ister istemez vaz gectim malum güç meselesi... bunu böle manalı sormanızıda anlamadıgımıda ayrıca belirteyim. ben sadece herkesin farkettiği gibi yazınızdaki çelişkilerden ve eger dogruysa satıcının ifadesinin çelişkisinden bahsettim(eger gercekten bayiligi varsa)ki ben adamın bayi olduguna inanmıyorum.. naçizane fikrim bu arkadaslar.
    quote:

Orjinalden alıntı: han01

BU ARADA YENİ DİKKATİMİ ÇEKTİ.alperkose ARKADAŞIM BEN 150 000 TL TEMİNATTAN FALAN BAHSETMEDİM.SEN NERDEN BİLİYORSUN MERAK ETTİM DE?

• alperkose ARKADAŞIM.İMALI KONUŞTUĞUM İÇİN SENDEN ÖZÜR DİLERİM.FİRMAYLA BAĞLANTIN OLABİLİR DİYE DÜŞÜNDÜM.KUSURA BAKMA.

ÇELİŞKİ KONUSUNA GELİNCE SİZE KATILIYORUM.AYNI ŞEKİLDE SOBAYI İNCELERKEN BUNU BEN DE YAŞADIM.YÜZEY SICAKKEN SOBA ETRAFINDA VE ÜZERİNDE HERHANGİ BİR SICAKLIK OLMAMASI BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI.BEKLİ TASARIMDA BİR YANLIŞLIK SÖZKONUSU OLABİLİR.ISINAN YÜZEYİN İÇİNDEN HAVA GEÇECEK ŞEKİLDE TASARLANMIŞ OLSAYDI EN AZINDAN SOBA YERDEN ALDIGI HAVAYI ISITARAK YUKARI VEREBİLİRDİ.AYRICA BUNUN İÇİN FAN KULLANMAYADA GEREK OLMAZDI.ISINAN HAVA MUTLAKA KENDİLİĞİNDEN YÜKSELİR VE BÖYLECE BİR HAVA SİRKÜLASYONU OLUŞTURARAK MEKANI DAHA RAHAT ISITABİLİRDİ.KALORİFER PETEKLERİ DE BÖYLE ÇALIŞIR.
  • Selamlar
    Ben başka bir sektörde ARGE ci olarak çalışıyorum ve dikkatimi çeken bu konu üzerine yazıyorum,

Son yazılarda "formu baştan aşağı okudum, şöyle şöyle" diyerek başlayan bir çok olumsuz yorum yapılmış... Arkadaşlar firmanın söylediği şey şüpheli olabilir. Sizce imkansız olabilir. Sizin okuduğunuz derslerdeki teorilere ters olabilir. Ama bu o firmaya kimseye şu anda "şarlatan" a varan suçlama veya ithamlar yapma hakkı vermez. Her şeyi bırakın sözkonusu cihaz basit bir ısıtıcı bile olsa, ülkemizde %50 ye varan oranda DOĞALGAZ ile elektrik üretilirken, elektrikle 2.5KW lık infrared ısıtıcılarla "konforlu ve ekonomik ısınma" reklamları yapan infrared ısıtıcı firmaları kadar piyasaya ürün çıkarma hakları var. Haaaa "efendim dediler ki %80 e varan tasarruf ettiğini iddaia etmişlerdi..." bunu TSE den aldıkları emsal infrared ısıtıcıya göre kıyaslama raporuyla belgelemişler ki reklama,rekabete,tüketici yasalarına uygun olmayan bir şey var ise zaten gereğini adli merciler yapar. Bir firma (ismi lazım değil) aynı güçteki infrared ısıtıcıyla başka bir markadan "bizimkisi daha tasarruflu" diye belgeye dayandırmadan reklam yapıyor da bu niye kimsenin dikkatini çekmiyor? Güçleri diğer marka ile aynı...

Kaldı ki kimse kimseye zorla mal satmıyor, eğer aldığınız ürün iddalarını, beklentilerinizi karşılamıyor ise zaten Tüketici Yasası var; iade edebilme hakkınız var. Bu kargaşa,telaş niye??? Bekleyip görelim kullanan, faydasız bulan yazar. Daha görmeden "bence şöyle, bence böyle" ile hem bir yere varılmaz, hem de art niyet duygusu aranır.

Ben de şüheyle yaklaşıyorum ama dikkatimi çeken bir nokta var ki 1000 watlık ısıtıcıları bile yok gördüğüm kadarıyla..."İddia ettiğimiz gibi ısıtmazsa bir bahaneyle üst gücünü denemelerini söyleriz" diye düşünmemişler ve kendilerine güvenmişler anlaşılan...Çok enteresan...

Son olarak, Ben ülkemizin tüketerek değil üreterek kalkınacağının bilincine tam varılmasını istiyorum. Ben yapayım veya bir başkası yapsın Türkiye yi bir adım ileriye götürecek bir buluş,tasarım,üretim yapan patent alan (eğer yaptıkları şey gerçeğe uygun olarak geçerli şartları taşıyorsa) herkese şapka çıkartırım. Elimden gelen desteği esirgemem. Ülkemizde hem askeri hem de ticari alanda ARGE adına çok önemli gelişmeler oldu. Umarım bu firma da iddia ettiği şeyi gerçekleştirebilir. Breyden ziyade toplum olarak kazanmayı düşündüğümüzde sonuçta kazanacak olan hepimizin toplum olarak yaşadığı ÜLKEMİZ ve HEPİMİZ oluruz. Bunu canı gönülden diliyorum...

Neyse uzatmayayım,

Saygılar, sevgiler herkese...

• bu ürüne benzer bi sloganla bir sıvı çıkmıştı adı alfa-x idi herkes yorum yaptı tasarruf sağlayamaz yoktan enerjimi üretiyo bu yok efendim soğuk fizyonumu buldular falan die ama sonuçta kullananlar bu forumdada yazdılar bu ürün tasarruf sağladı ekonomi yapanda var bişey anlayamadım diyende ama sonuçta bi ekonomi yaptığı kesin adam fabrika kurmuş yatırım yapmış onun için bu ürünede ön yargılı bakmamak lazım bence olabilir neden olmasın dünyada keşfedilecek çok şey var
  • quote:

Orjinalden alıntı: isacubukcu

Bu ne yaman bir çelişki böyle.

quote:

Orjinalden alıntı: Donestia

TEKRAR SÖYLÜYORUM.BİR ARKADAŞ TAVSİYESİDİR.ÜRÜNÜ ALACAKSANIZ MUTLAKA İADE GARANTİSİ OLAN BİR YERDEN ALIN.

Tavsiyenizi alıyorum

*YÜZYDEKİ ALUMİNYUM OLDUKÇA SICAK 2 SANİYEDEN FAZLA ELİNİZİ TUTAMIYORSUNUZ.

ifade ile

*AÇIKCASI CİHAZ ETRAFINA HİÇ ISI VERMİYOR.ELİMİ ÜSTTE TUTTUĞUMDA YUKARI DOĞRU ISI YÜKSELMESİNİ BEKLEDİM AMA BOŞUNA.CİHAZ SADECE KENDİNİ ISITIYOR(800 WATLIK MODEL)

ifadelerinin çelişkili olduğunu bende hatırlatıyorum

Ben burada bir çelişki göremiyorum. Ben de çaydanlıktaki suyu kaynattıktan sonra değil 2 saniye çaydanlığa 1 saniye bile elimi dokunamıyorum. Ama 30 santimetre öteden içi kaynar su dolu çaydanlık beni zerre kadar ısıtmıyor.

Bir cismin sıcak olması ile etrafını ısıtması arasında nasıl direk bir bağ kurulabir ki? İnce bir teli 800 dereceye kadar ısıtın ve de etrafına ısı yayıp yaymadığını bir kontrol edin isterseniz. Benim rezistanslı quartz soba tek kademesi 600 W elimi yaklaştıramıyorum üzerine ama odadaki sıcaklığı oynatamıyor nerede ise, ama kombi peteğimin üzerinde istediğim kadar elimi tutabiliyorum ve kocaman odayı çok rahat ısıtıyor. Önemli olan ne kadar ısı transfer ettiğinizdir, ısı veren cismin kendi sıcaklığı değildir.

Arkadaş gayet makul şekilde ürün iade garantisi olmadan almayın demiş.

Sitesinde bile 17 Ocak da çıkacak ifadesi hala duruyor. Böyle ciddiyetsiz bir firmanın her yeri ARGE olsa ne yapar ki?

Aslında buraya çok isteyerek de yazmıyorum. Bir iki ezberci hemen yabancı hayranı yaftası vuruyor.

Yiğidin yoğurdu yiyişinden belli olur derler. Böyle ısı iletimini artırarak %80 tasarruf gibi hiç alakası olmayan bir tezle ortaya çıkarsanız ben de insanların kandırılmaması için onları çok çok ihtiyatlı olmaları için elimden geleni yaparım.

Keşke %80 tasarruf gerçek olsa. Ben koşar 2 tane alırım hatta çok almayan isteyen arkadaşın birine de hediye edeyim.

%80 tasarruf yapan bir teknolojiyi asla ve asla o fiyata satmazlar emin olun.

Patent almaları falan bir şey ifade etmez. HEm patentlerinde elektrikli ısıtıcılara göre daha az enerji harcar diye bir ifade de yok.

Patent almak bizim ülkede en sıradan işlerden biridir. Sizde bir rezistans bir de örneğin argon gazı veya başka bir gaz koyun bakır panellerin içine bir de fan koyun ve de farklı bir şekil çizin çok rahat patent alırsınız.

Ülkemizde görüyoruz TSE, ISO9001, ISO 9002, HACCP belgeli olup da üretim yapan firmaları her türlü hile hurda bozukluk olabiliyor. Böyle işler belgeyle olsaydı şimdiye kadar uzaya roket atmış olurduk.

Bu firmada zerre namuslu ticaret anlayışı varsa elektrikli ısıtıcılara göre %80 tasarrufu sağlamazsa ürünlerini iade almalıdır.

%5 ya da % 10 bile az elektrik tüketse sonuçta yalan söylemiş olursun. Bunun adı da tüketiciyi yanıltmaktır.

Keşke imkan olsa da şunu pazarlayan teknik elemanlarla konuşup soru sorabilsem vaya ürünü test edebilsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abavf -- 19 Ocak 2009; 14:13:37 >

• Arkadaşlar işler kızışıyor şu habere bakın.
    UFO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yeşil, ''Vecta markalı sobaların moleküler ısı transferi sistemiyle yüzde 80 enerji tasarrufu sağlaması halinde, UFO'nun tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı'na bağışlamaya hazırım"

bir internet sitesinde yer alan haber

yönetici editlemesin diye site ismi vermiyom.
  • Haberin devamı:

UFO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Yeşil, yaptığı yazılı açıklamada, moleküler ısı transferi sistemiyle enerjiyi verimli kullandığını iddia eden Vecta markalı sobaların, ''devrim yaratmak bir yana, tüketiciyi yalan iddialarla yanılttığını ve kandırdığını'', ''termodinamik yasalarına ve Enerjinin Korunumu Kanunu'na aykırı bir sav ile halkı kandırmaya çalışan Baytek adlı firmanın yalanlarına karşı tüketiciyi korumak gerektiğini'' ileri sürdü.

''Metalin ısıyı hızla iletmesinin enerji tasarrufu sağlaması ile hiç bir bilimsel ilgisi olamayacağını'' savunan Yeşil, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Termodinamiğin birinci yasası olan enerjinin korunumu prensibine göre, enerji yoktan var edilemez ve var olan enerji yok edilemez. Gerçek olan, 1 kW elektrik enerjisinden 860 kcal ısı enerjisi elde edilebileceğidir. Bu bağlamda 1 kW'lık değer, 860,42065 kcal oranına eş değer ise, söz konusu ürünlerle, mevcut ısıtıcılara göre yüzde 80 enerji tasarrufu elde edilemez. Verilen reklamlarda ve yayınlarda 1 kW elektrik enerjisinden 4.300 kcal ısı elde edilebildiği iddia edilerek tüketici yanıltılıyor ve kandırılmaya çalışılıyor.

Bir malzemenin ısıl iletkenliğinin yüksek olması, enerji tasarrufu sağlayacağı anlamına gelmez. Bir cihazın veya ısıtıcının materyallerinin ya da kullanılan malzemesinin değiştirilmesi, enerjinin korunumu kanununu değiştirmez. Bu yalan ve bilime aykırı olan durum ile kamuoyu ve insanlar kandırılmaktadır. Vecta markalı sobalar, moleküler ısı transferi sistemi ile yüzde 80 enerji tasarrufu sağlıyorsa, UFO'nun tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı'na bağışlamaya hazırız.''

Ürünün henüz piyasaya çıkmamasına karşın ortaya konulan iddiaların akademik belgelerle açıklanması ve ispatlanması gerektiğini belirten Yeşil, reklamlarda Türk Standartları Enstitüsünün (TSE) adının geçtiğini, ''TSE'nin böyle bir durumdan habersiz olduğunu'' savundu.

Yeşil, bazı reklam ve haberlerde TSE'nin referans olarak gösterildiğini, dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin yarattığı güvensizlik ortamında vatandaşın daha hassas olduğunu ve tüketicilere yalan söylemenin kişi, firma ve kurumlara büyük zararlarla geri döneceğini kaydetti.

• ürünü alıp evinde kullanan varsa onların yorumlarını alsak diyorumi Kişisel tartışmalar can sıkmaya başladı. Ürünün enerji tüketimi nasıl (günde, haftada veya ayda ne kadar enerji)
    2. ise Ürün verimlilik açısından nasıl?
    kullanma şansına sahip olan var mı?
    cevap verseler biz de önyargısız şekilde ikna olsak ?
    Veya tabular yıkılsa....
    ne biliyim iişte kullananların yorumlarını bekliyoruz.
    selamlar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Elektrikli ısıtıcıda 'tasarruf' kavgası
    Moleküler ısı transferi sistemi ile yüzde 80 enerji tasarrufu bilimsel olarak doğrulandı mı?
    19 Ocak 2009 Pazartesi, 14:15

Abdullah Yeşil, “Vecta markalı sobalar, moleküler ısı transferi sistemi ile %80 enerji tasarrufu sağlıyorsa, UFO’nun tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı’na bağışlamaya hazırız” dedi.

UFO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Yeşil, yaptığı yazılı açıklamada; Moleküler Isı Transferi sistemi ile enerjiyi verimli kullandığını iddia eden Vecta markalı sobaların, devrim yaratmak bir yana tüketicinin yanıltığını öne sürdü.

YÜZDE 80 TASARRUF OLMAZ

Yeşil, metalin ısıyı hızla iletmesinin enerji tasarrufu sağlaması ile hiç bir bilimsel ilgisi olamayacağını belirtti. Yeşil, sözlerine şöyle devam etti: “Termodinamiğin birinci yasası olan enerjinin korunumu prensibine göre, enerji yoktan var edilemez ve var olan enerji yok edilemez. Gerçek olan, 1 kW elektrik enerjisinden 860 kcal ısı enerjisi elde edilebileceğidir. Bu bağlamda, 1kW’lık değer, 860,42065 kcal oranına eş değer ise, söz konusu ürünlerle, mevcut ısıtıcılara göre %80 enerji tasarrufu elde edilemez. Verilen reklamlarda ve yayınlarda 1kW elektrik enerjisinden 4300 kcal ısı elde edilebildiği iddia edilerek tüketici yanıltılıyor ve kandırılmaya çalışılıyor. Bir malzemenin ısıl iletkenliğinin yüksek olması, enerji tasarrufu sağlayacağı anlamına gelmez. Bir cihazın veya ısıtıcının materyallerinin ya da kullanılan malzemesinin değiştirilmesi, enerjinin korunumu kanununu değiştirmez.”

ÜRÜN PİYASAYA ÇIKMADI

Abdullah Yeşil yaptığı açıklamada, ürünün henüz piyasaya çıkmamasına rağmen ortaya konulan iddiaların akademik belgelerle açıklanması ve ispatlanması gerektiğini vurgulayarak, Baytek’i bilimsel ispata çağırdı. Ayrıca, Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’nün adının geçtiği reklamlara dikkat çekerek, TSE’nin böyle bir durumdan habersiz olduğununun da altını çizdi.

400 BİN TALEP GELDİ

Baytek firması, ise geçen hafta yaptığı açıklamada Vecta markasıyla piyasaya çıkardıkları elektrikli ısıtıcıların yüzde 80’e varan oranda enerji tasarrufu sağladığını belirtmişti. Isıtıcılarda firmanın geliştirdiği ‘Moleküler Isı Transferi Sistemi’nin kullanıldığı açıklamıştı. Baytek Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kuşbaygı ise, “8 yıldır bu konuda çalışıyorduk. İlk etapta ev tipi ısıtıcılar, kalorifer peteği ve seralar için üretilmiş ürünlerle piyasaya girdik. 400 bin adet talep geldi. Bizim hesabımıza göre, geçen yıl tüm kullanılan sobaların yüzde 25’i Vecta olsaydı, Türkiye Keban Barajı gibi bir barajı yeniden yapabilecek tasarrufu sağlayabilecekti” şeklinde konuşmuştu.

• Pek tabii Tüketici Yasasının olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Her ürünü alıp da beklediğimizi bulamamamız üzerine iade edebiliriz. Bundan önceki diğer ısıtıcıları da aldıktan sonra belli bir süre zarfında iade edebilirsiniz. Hele hele oda sıcaklığının artışına bir faydası olmadığını düşündüğünüz bir dünya elektrik faturası ödenen ve zaten doğalgazla ısınan bir sisteminiz var ise...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meted -- 19 Ocak 2009; 15:26:31 >
  • İnsanların sınırları hayalleri ile doğru orantılıdır. Gerçekten böyle bir keşif yapıldıysa ne mutlu.Bu ürün çok iyi veya kötü olabilir ama önemli olan yargısız eleştiri yapmamak.
    Ürünün Kullandığı enerjive ısıtma performansı için yorum yapalım. Kimse istemez tahattüt ettiği sürede sözlerini yerine getirsin, ama bizim bilmediğimiz nedenlerden ötürü ürünün piyasaya sürümü sürekli ertelemekte, planlarda yapılan değişiklerden kaynaklanmakta olabilir.

Sabredelim bakalım, ürün neymiş.
  • Herkese selam,

Han01 arkadaşımıza kesinlikle katılıyorum. bende bugün Vecta'nın 800 W'lık ısıtıcısını gördüm ve inceledim, tamamiyle hayal kırıklığına uğradım, Han01'in yazdıklarına kelimesi kelimesine katılıyorum. lütfen cihazı görmeden, (cihazı görüp ve inceleyip tespit ettiklerini bizimle paylaşan arkadaşlarımıza) yorum yapmayalım.

Selamlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikretpatt -- 19 Ocak 2009; 15:42:15 >
  • Malum infrared ısıtıcı firma yönetiminin paçaları tutuşmuş gibi. Sanki kendileri reklamlarında insanları kandırmıyorlar. Yıllardır piyasanın kaymağını yiyip kendilerine rakip bir marka çıkması sonucu bu kadar tutuşmaları olasılıklar dahilinde. Belkide böyle idaalı konuşarak kendilerine ciddi rakip olabilecek bir markayı kötüleyip piyasada egemenliklerinin devam edeceği kanısındalar. Vecta'yı savunmuyorum yanlış anlaşılmasın ne gördüm nede test ettim. Beni işkillendiren şey birden çıkıp böyle idaalı tepki verilmesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LPGHARİKA

İnsanların sınırları hayalleri ile doğru orantılıdır. Gerçekten böyle bir keşif yapıldıysa ne mutlu.Bu ürün çok iyi veya kötü olabilir ama önemli olan yargısız eleştiri yapmamak.
    Ürünün Kullandığı enerjive ısıtma performansı için yorum yapalım. Kimse istemez tahattüt ettiği sürede sözlerini yerine getirsin, ama bizim bilmediğimiz nedenlerden ötürü ürünün piyasaya sürümü sürekli ertelemekte, planlarda yapılan değişiklerden kaynaklanmakta olabilir.

Sabredelim bakalım, ürün neymiş.

Elbette hayalleri öldürmemek lazım. Ama bu tarz firmaların çoğu ne yazık ki bilimden çok rant peşinden koştukları için artık milletin kendi ülkesine inancı kalmayacak.
    Zaten ülkemizde eskiye kıyaslanmayacak kadar teknolojik araştırmalar yapılıyor. Ama her şey yavaş yavaş, basamak basamak oluyor. Elin Avrupalısı herşeyi bir günde yapmadı. 100 yıldır sabırla az az üstüne koya kaya bu hale geldi.

Nedense daha memleket olarak herhangi bir elektrik enerji işinde %20 tasarruf sağlayan bir buluşumuz olmadığı halde( umarım olacak, umutluyum)
    arada bu konularda hiç bilgi birikimi uğraşı olmayan insanların sonsuz enerji, enerjiden enerji üretme %80 tasarruf diye birgünde mantar gibi bitmeleri tuhafıma gidiyor. Hepsi ortadan kayboldular sonra.

Bilimde elbette %99 tasarruf da sağlarsınız. Ama böyle bilimsel bilgileri manipüle ederek, magazinvari biçimde bu olmaz.

Ben ön yargılı değilim ama bir firma niye bu kadar tutarsız, eli ayağına dolaşmış vaziyette.

Kalori değerini versinler diyorsunuz, bir arkadaş Firma neden ticari-teknoloji sırlarını açıklasın diye garip bir savunma sunuyor. Burada hiç kimse firmadan tasarım dokumanlarını, devre şemasını istemiyor zaten. Kendi avantajına olacak bu bilgiyi vermekle böyle bir veriden teknoloji çalabilecek bir firma var mı acaba. Düşünün birisi hızlı araba yaptım iddiasıyla çıkıyor ama son hızını saklıyor.

Bu forumda böylece bir cihazın performans değerinin de teknolojik sır kapsamına girdiğini saklanması gerektiğini de öğrenmiş olduk!!!

Sen %80 tasarruf dersen millet de sana soru sorar elbette. Kimsenin dizaynıyla ilgisi yok zaten. Millete bedavaya vermiyorsun elbette performansını öğrenelim ki ona göre gidip alalım.

Millet kazıklanmasın, umuduyla oynanmasın benim başka bir şey istediğim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abavf -- 19 Ocak 2009; 16:05:43 >

• Bence 10 sayfa boyunca yanlış tartışma olmuş gibime geliyor..

Bu adamların "amada biz yoktan enerji var ettik" dediklerini görmedim zaten.

%80'e varan enerji tasarrufu diyorsanız, %80 oranında enerji yarattık anlamına gelmez.. Nasıl gelmez? Duvara izolasyon yapmak %50 enerji tasarrufu sağlar. .Peki bu izolasyon ısı üreti demek mi?

Anladığım kadarıyla iddia şu.. Bu vatandaşlar, ısıyı ortama dengeli ve eşit yaymak üzere bir formül bulmuşlar..

Şimdi ya böyle bir formülü gerçekten bulmuşlardır. Bu ayrı mesele.. Yada insanların artık berke vakasındaki gibi ebeleş enerji laflarını yutmadığını görünce, bu yola sapıp milleti keklemek niyetine düşmüşlerdir. İkincisi, bizim tartışma konumuz değil sanıyorum..

Ama ilkine bakarsak.. Reklamda aman şöyle ısıtır, böyle ısıtır diyerek tav olup gidip aldığınız UFO ne yapar? Karşısına oturanı pişirir. Yanındaki ise resmen titrer. Yada bu böyle olmuyor der kombi takar, doğalgaz yakarsınız. Ne olur? Ne olacak, kaloriferin üstüne gelen tavana el vurulmaz, siz o tavanı, betonu ve üst komşunuzu ısıtmak için bir sürü boşa enerji harcamış olursunuz..

Şimdi, UFO veya kombinizde ısı transferi düzgün olmadığı için, odanızın bir kısmı istenenden çok çok fazla ısınır. Bir kısmı ise ısınmaz. İşte adamların söylediği şey bu. Biz diyorlar, ortama ısının dengeli olarak yayılmasını sağlıyoruz. Bunun arkasında söylenmeyen şey ise, bunu yaparsanız, gerçekten büyük verim sağlayacağınız. Nasıl yani?

Hesabı basit, yapılabilir.. UFO'ya gelen elektriğin %95'i ısıya dönüşür ve bir kısmı teli kıpkızıl eder. Bu kıpkızıl tel görünür ışık verir ve bu ışık o %95 enerjini bir kısmını boşa harcar. Kalanı, kaslik ısı transfer yoluyla havaya aktarılır, gider tavanı 60 dereceye kadar ısıtır (mesela, farzı muhal). Bir kısmı ise infrared ışık ile gider, ışığın çarptğı duvarları ısıtır, 30 dereceye çıkarır.

İyi bir izolasyonu olan duvar, bu ısıyı odaya geri vermeyecektir, beklendiği şekilde.. Sonuçta bu ve benzeri sebeplerden bir UFO veya kombi peteği %99 verimli olsalarda, bu enerji odayı ısıtmaya harcanmayacaktır. Elinize bir watmetre alıp çıkan enerji/ısıyı ölçseniz, 1KW girene 990W çıkan bulacaksınız. Ama odada ısınmasını istediğiniz yere gideni, 100W tavana, 500W karşı duvara, 200W halını tüylerine vs. derken, 300W'ı ancak bulacaktır. Bunlar farazi değerler olsada, makul ve meseleyi izaha kafi sayılar olduğunu düşünüyorum..

Eğer bu firma iddia edildiği gibi, ısı transferini düzgünce yapabilecek bir şey bulduysa, üretilen ısının odanın ısınmasına harcanmasını sağladıysa, tavanı, tabanı, duvarı vs. 60 dereceye kadar ısıtmak için boşa saat çevirmiyorsa, bu montaj ve oda şartlarına göre %80'e rahatça ulaşan bir enerji tasarrufu sağlayabilir.

Kısaca, bunlar sizin 1L suyunuzu %80 daha ucuza ısıtacak bir şey bulduk demiyor. Duruma göre %80'e varabilen oranda daha az enerjiyle odanızın ısınmasını sağlayan bir şey bulduk diyorlar. Önce bunu anlamak lazım.. Bu %80, UFO'ya göre mi, eski bir klimaya göre mi, bu da zaten belli değil..

İşte panik içinde, UFO'nun sahipleri filanda "Amanda nasıl canım olur mu hiç, yalan.." filan diye atlıyorlar..

Bence, eğer bunu yapabilmişlerse, bu bahsettikleri şey çok çok makul, akla mantığa vs.yatkın. Bence bunu yaptılarsa, tebrikler demek lazım. Her durumda, belki "duruma göre" lafının doğası yüzünden, belki benim evimde %5 tasarruf sağlayacaktır. Ama bu bile bir başarıdır. Eğer genel olarak %20 enerji tasarrufu sağlayan bir şeyse, çok büyük bir başardır hakikaten..

Bu işin bir veçhesi.. Ama, "Amanda elktronların dönüşüyle taşınan ısı enerjisi.." gibi acayip, reklam kokan ve elektron, spin, dönüş, ısı gbi şeyleri bilen için anlamsız, hatta saçma (elektronlar dönmez, elektron bir buluttur), bilmeyen içinse "vay anasını, capon yapmış abi" denecek, anlaşılmayacak bir izahat yaptıkları için daha anlamsız bir iş yapan bunlara pek iyiniyetle bakamıyorum. Bir tür "İçine yanıcı koy, 3 ay yansın, millet amanda sahiden sahiymiş" diyerek yağmalasın, sonra da ortadan kaybol vakası olabileceğini düşünüyorum. Ama bunun böyle olduğuna, olacağına dair hiç ama hiç bir delil, emare filan yok elimde..

Kısaca, ben çok ama çok fazla şüpheyle bakıyorum. Ama tartışam ve bu çıkışlar bakınca, yanlış çıkışlar yaptıklarını görüyorum. Nasıl yaparlar bilmem. Yapabilirler mi, zor, ama imkansız değil. Ama zoru başarıp öyle bir teknoloji ile üretilen ısıyı mekana dengeli yaymayı başarmışlarsa, bunun gerçekten ciddi ölçüde enerji tasarrufu sağlayacağını söyleyebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skoylu -- 19 Ocak 2009; 16:15:25 >

• İyi güzel yazmışsınız skoylu
    ama tv deki reklamda ampermetreli saatler geçiyor görüntülerde. Bu tüketiciyi kandırmak degil de ne?Veya ticaret deyip herşei serbest mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: _mert_

İyi güzel yazmışsınız skoylu
    ama tv deki reklamda ampermetreli saatler geçiyor görüntülerde. Bu tüketiciyi kandırmak degil de ne?Veya ticaret deyip herşei serbest mi?

Aynı fikirdeyim..

Ama, eğer gerçekten dediklerini yapabilmişlerse, saatin daha az döneceği kesindir, ne kadar daha az, bu tartışılabilir elbette..

Ha, dediklerini yapabilmişler midir, bu da daha bir başka tartışma konusu.. Ki tartışmak abes, ancak bekle ve gör tekniği bir cevap verebilir..

Ama, örenğin UFO reklamları.. Resmen midemi bulandıran yalanlarla dolu ona bakarsanız, bu işin raconu buymuş gibi geliyor artık..
  • merhabalar sonunda vecta marka 800 W soba yı aldım arkadaşlar.Başardım:)
  • Arkadaşım, lütfen sayacını not al, yaktığın saati not al, termometreyi not al, sonra ısınıp ısınmadığını ve ne kadar zamanda ne kadar harcadığını ßelirt. Hadi arkadaşlar gerçek yorumlar istiyoruz, kimse kimseyi yermesin, övmesin...
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.