< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Normalde 9 gün boyunca ortalama kaç kişi vefat edip yaralanıyor acaba trafik kazalarında.
O rakamlarla kıyas yapmak lazım, ben bi fark olduğunu düşünmüyorum. Haberlerde falan bayramlarda ekstra katliam oluyor gibi lanse ediliyor. |
|
160-170 az olmuş. Bence gazı kökleyin. Kurallara uymadığını beyan edip, kurallara uyulmadığından dert yakınmanız da ironik. |
|
Nedense otobanda 90'la sol şeridi kapayanlar bana hiç rastlamıyor. 4 ayda 5000 km yaptım, yarın yine yoldayım kısmetse. Sağ şeritte kamyon ve tır eksik olmuyor. 90'la 100'le giden insanların sağ şeride geçerek dakikada bir kamyon sollamak için sola geçip sonra tekrar sağa geçmesini beklemeyin, ben de geçmem. 100 km orta şerit için yavaş bir hız değil. Milletin asıl sorunu sabırsızlık. Şehiriçi yolda dün sürekli bir korna duyuyorum ama arabayı göremiyorum. Amip beyinli bir BMW'li o kadar yapışmış ki arka tampona, araba dikiz aynasından gözükmüyor. Önüm dolu, önümün önü, onların da önü dolu, sağ dolu, yol hızlı gitmeye müsait değil. Ama bmw ya bizden ustün, geçecek. Geç bakalım gerizekalı dedim, yol verdim. Başladı öndekine selektör yapmaya, sonra sağa geçti, orada da devam etti selektöre. Sağ sol sağ sol kırk takla attı gerizekalı, ben sabit hızla ve şeridimde seyirle yine onun önüne geçtim. Geçerken gülerek baktım, mesajı aldı mı diye. Ne gerek var trafikte bu kadar kendini paralamaya, en az 2 lt fazla yakıyor böyle araç kullanarak ve trafik akış hızına da olumsuz etki yapıyor. Böyle o kadar çok sürücü var ki. |
|
bayram günü trafiğe çıkmak mı aman aman aylarca araba kullanmayan tüm acemiler stori çekerek yollarda kasap gibi dolaşıyor. Bu kadar bilinçsiz insan hareketliliğin de kaza olmaması mümkün değil |
|
|
Yolla ne alakası var. Bayramda bir kez yola çıktım, otobandan gittim. 3 seritli yol. kimse en sağ şeridi kullanmıyor. adam 80 le gidiyor ama orta seritte. 3 serit boşsa en sağ şeritten gidersin, kamyon varsa sollama yapmak için orta şeritte geçersin. Şimdi ben sağ şeritte 110 la gidiyorum bu vatandaş 80 le orta seritte, ben bunu sağlayıp geçerim ama sağlanmayacağı için mecbur te en son sol şeride çıkıyorum. başıma hep gelen olay, ben 160-170 ile gidiyorum, adam aynaya bakmıyor pat sola atlıyor, ne oluyor ben fren yapıyorum haydi duramadım ne olacak vuracağım sonra kaza. Hayır yani selektör atıyorum bak cıkma ben 2-3 saniye sonra oradayım ama adam inatla atlıyor. Birgün bir tanesine vuracağım az kaldı :) ayna kontrolü sıfır. Adam yavaş git diyor, ceza bana geliyor sana mı geliyor ? Sen aynana bakıp arkadan gelen arabanın hızını anlayamıyorsan ehliyetini at yola da cıkma. adam sinyal verince yol hakkı onun oluyormuş ahahaha sonra sol şerit 90-100 tespih gibi dizildik, baktım gitmiyor kendımi attım sağa, tabi herkes sağlıyor geçiyor, makas atıyor sonra ne oluyor kaza. Sonra bir bakıyoruz yaşlı biri sol seriti kapatmış gitmiyor ahahah doner kavşaktasın, normalde yol hakkı döner kavşak içinde olur ama bizde halen bunu öğrenemedik :)) sen bunlara uymazsan bayram olması fark etmez, her zaman kaza olur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Temennimiz hiç olmaması ama sayı çok azalmış. Ben 170 olan sayıları hatırlıyorum. Bakım burada bir haber var, ortalama 150 küsür çıkıyor. Not: Bu tatilden halen dönmeyenler var. 24 yılda bayram trafiğine 7 bin 603 kurban https://www.hurriyet.com.tr/gundem/24-yilda-bayram-trafigine-7-bin-603-kurban-38539121 |
|
![]() @lojistisyen 'e katılıyorum. TUİK verilerine göre 2020 yılında Türkiye'de 6'sı kaza yerinde olmak üzere ortalama 13 kişi trafik kazaları yüzünden ölüyor. Buna göre 9 günlük bayram tatilinde ölüm sayısının ortalamanın altına düştüğü bile söylenebilir. Bırakınız bu "Bayramlar can aldı" muhabbetini. Bu trafik yoğunluğuna rağmen ölüm sayılarının normalden az olduğu bile söylenebilir. |
|
Aslında trafik dediğimiz şey o kadar basit ki gerçekten bazı insanlar yerine Şempanzeleri tercih ederdim trafikte. Trafik zekası ile normal zeka bambaşka bu arada buna tamamen inanıyorum. Ne yazık ki bizim ülkemizde iki zeka da düşük. Bu arada sınır kapısını geçince beyni kısa devre yapan gurbetçiler de ayrı vaka. Almanya'da yemeyeceği hareketleri burada rahat rahat yapıyorlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 26 Temmuz 2021; 18:24:39 > |
|
|
|
|
Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black // _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Benim dikkatimi çeken şey. Özellikle bayramlarda çok sıkı trafik denetimi olur . Sadece tek yönde 5 tane radardan falan geçerdik. Ancak şimdi ne denetim, ne radar hiç bir şey yok. Hele otobanlarda altına arabayı alan 180 - 200 kapatmış gidiyor. Halbuki en kolay şey mesafeli radar sistemi otobanlar için. |
|
sırf otomobil diye kendini orta şeritte gitmeye mecbur hissedenler var. herifin sağından kamyon / tır / traktör geçiyor ama bu hala ortada. birinin ona şeritlerin hız limitinin araca göre belirlenmediğiini söylemesi gerek, ya da kendi acı şekilde öğrenir. |
|