Şimdi Ara

Bayraktar Kızılelma’nın yeni prototipi PT-4’ten uçuş testi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayraktar Kızılelma’nın yeni prototipi PT-4’ten uçuş testi!
    Bayraktar Kızılelma’nın dördüncü prototipi olan PT-4 versiyonunun uçuş testleri başladı. Geçen hafta ilk uçuşu yapılan PT-4’ün son olarak AB Kalkışlı Aerodinamik Sistem Tanımlama Testi tamamlandı.

Ayrıca Bkz.Altın Kubbe: ABD'ye uzaydan gelen tehditlere karşı 175 milyar dolarlık kalkan

PT-4, üretim varyantının devamı olan prototip versiyon olarak tanımlanabilir. Seri üretime sayılı günler kala son testler yapılıyor. Baykar, yeni prototipin uçuş testi videosunu paylaştı. Bayraktar Kızılelma PT-4’ün uçuşunu Bayraktar Akıncı gökyüzünden kayda aldı.

AB Kalkışlı Aerodinamik Sistem Tanımlama Testinde Uçağın kalkış sırasında art yakıcı (afterburner) kullanarak daha fazla itki elde etmesi test edildi. Aerodinamik kuvvetlerin ve momentlerin modellenmesi sağlandı. Uçak yüzeyine etki eden hava kuvvetler (lift, drag, moment) ile ilgili veriler elde edildi. Sistem tanımlama testinde, bu kuvvetlerin zamana bağlı davranışı analiz edildi.

Bayraktar Kızılelma özellikleri

• 5 Saat Havada Kalış Süresi

• 1500 Kilogram Faydalı Yük Kapasitesi

• 8.5 Ton Maksimum Kalkış Ağırlığı

• 0.6 Mach Seyir Hızı

• 0.9 Mach Maksimum Hız

• 30.000 Feet Operasyonel İrtifa

• 500 nm Görev Yarı Çapı

• Otomatik İniş ve Kalkış

• Düşük Görünürlük

• Yüksek Manevra Kabiliyeti

• Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme

• Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti

• AESA Radar İle Yüksek Durumsal Farkındalık

• Pilotsuz kendi kendine uçan karar verebilen geleceğin uçak konseptinin bir miladıdır.

Tebrik ederim.

• Güzel gelişmeler, hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 22 Mayıs 2025; 12:0:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Anka 3 kör uçuş yaparak delemeyeceği savunma yok. Radar arayıcı başlığa sahip füzeler ve hedef uçak şimşek sayesinde hava savunmasını dakikalar içinde yok etmesi hiç zor değil. eş zamanlı olarak Kızılelma ile hava-hava savaşı ve Tayfun füzesi ile tüm askeri alanların imhası.
    ilk saldırıda tüm uçaklarımız dönemese bile sıfır asker kaybı.

Kendi bölgemizde süper güç olduğumuzu tüm dünya kabul ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 22 Mayıs 2025; 12:58:50 >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

"Süper güç"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 22 Mayıs 2025; 13:8:23 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Aşağılık hissine kapılmış olmalısın. Kendi bölgemizde bizden daha güçlü bir ülke söyle karşılaştırma yapalım.

👍👍👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

öbür konuya neden damlamadınız? :D

adam ne yapsın? Amerika üzerinden kore'ye verilip size de nemalandırılan çöpleri mi övecek?

kızıl elmanın iki motorlu prototipi. bunun tek motorlusuda var. aaaaaa bak sen şu işe :)))) gene altından güney kore çıktı :)))))))))))))

Kuresel olan dunyada ne bolgesel gucunden bahsediyorsunuz?

Tam bagimsiz, Full yerli mali hayaline kapilip kendinizi avutmayin, kandirmayin.

Yurkiye bu vakte kadar mevcut konumuna neredeyse tamamen dis ticaretle, ittifaklarla geldi, bircok ulke de benzer senaryolar var. Disa bagimli olmayi, o kadar da kotulemeyin. Bakin yerli olmasiyla sevinin ona bir sey demiyorum.

Su savunma sanayi haberlerine cok seviniyorum ta ki yorumlar kismina gelene kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Amerika ve İsrail bizim düşmanımız dedirtmeye çalıştım bir türlü demedin. şimdi demek ister misin.

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Gel sen bunu Yunanistan ve İsraile anlat. Adamlar lobi yapıp silah satın almamıza engel olmasınlar.

pakistan dostun ...

hmmm

o zaman daha 2008 2009 yılında, pakistan'a damat tipi drone itelemeye çalışan amerika pakistan'ın dostu ise... o zaman siz akp'nin amerikan mallarını överler, amerika ile otomatikman dost mu oluyorsunuz? sizin damata da drone satmış, pakistana da satmak istemiş, ama pakistan olumsuz yanıt vermiş.

aynen yerlı ve mıllı ile :))))))))))))

• Hızlı gelişiyor.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    ABD ve İsraili düşman olarak görüyorum demedin yine.

Aynen kardeşim, aşağılık hissine kapıldım, ama aslında uçuyoruz kaçıyoruz; Almanya bizi kıskanıyor.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Biz Atatürk'ün askerleriyiz. aşağılık hissine kapılmayız. gücümüzü tüm dünya biliyor.

(Bana göre) forumun en troll üyesini olan birini neden muhatap alıyorsun ki hocam? Bunun gibilerinin amacı zaten ortalığı sulandırmak ciddiyeti kaldırmak.

Forum desteğe yazdım, günlük açtığı ve sildiği dezenformasyon konularına sanki erişimim varmış gibi birde kanıt sun dediler, siliyor dedim, oralı bile olmadılar, profiline girip zahmet edip bakmayan yönetim işte. Para geliyormu geliyor biyerlerden, forum bi kaç trolün kontrolüne kalmış kimin umurunda ki.

Zaten forum yönetimindede tarafllı şahıslar olduğu için, hemen destek mesajını onlar cevaplayıp yokuşa sürüyorlar ki şaşırılacak bir şey değil benim için. En azından ben böyle görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 22 Mayıs 2025; 15:43:3 >

bak bir tane yancı nasıl yanladı? :)))))

şimdi durunu özetliyeyim: sen amerika sevmiyorsun ama yanlayan amerikancı ...

işte bu kadar basit denkem kurmak.

hatta dur şuna amerika ve kürsel karşıtı konunun linkini atayım da yine 10 tane admine yazıp sildirmek için uğraşsın

https://forum.donanimhaber.com/yine-yeniden-bir-sanatcimi-kalp-krizi-ile-yasamini-yitirdi-mrna--159844373-4

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.