Şimdi Ara

baymak kombi arıza (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
22
Favori
336.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, Baymak Baxi Luna 240 Fi kombide kis modunda kalorifer ayarlanan sicaklikta normal calisiyor. Yaz modunda ise sicak su ayarlanan sicaklik ne olursa olsun 30-40-50-60-70-80'e cikip kombi kapaniyor, sonra 40-50'lere dusunce yeniden calisiyor ve bu boyle devam ediyor.

    Gelen servis once Switch'i degistirdi, sonra NTC sensoru degisti, sonra 3 yollu vana degisti, sonra esanjor temizlendi yeniden takildi, gaz ayari da yeniden yapildi ama hala sorun devam ediyor. Servis simdi de gaz valfini degistirmek istiyor. Pompa haric her sey degisti zaten, baya masraf oldu bana 1000 TL'ye yakin para harcadik 3 ayda ama bu soruna hala bir cozum bulamadik. Daha fazla masraf etmek istemiyorum deyince de servis gaz vanasini kisti, gaz vanasini kisinca kombinin dur kalklari sona erdi. Vanadan 40 ya da 50 dereceye gelecek sekilde kis-ac yaparak ayarladik ve boyle kullaniyoruz. Ama sicak suyu acinca atesleme oncesinde ya da o esnada cok yuksek bi cit sesi geliyor, sanki ince bir tahta cubuk kiriliyormus gibi. Ayni ses suyu kapatinca kombi dururken de geliyor. Kombinin kapagi acikken baktim, switch'ten gelmiyor ses, switch'in sesi o cit sesinin yaninda sinek viziltisi kaliyor. Kombiyi boyle yarim ya da ceyrek gaz vana ayariyla kullanmanin bir sakincasi olur mu?

    Bu sorunu nasil cozeriz?

    Ayni marka model pompa arizasi nedeniyle kullanilmayan kombiden elektronik karti sokup buna taktim, sorun hala devam ediyor, bu sayede para vermeden karti da degistirmis olduk. Kombide degismeyen bi pompa kaldi bir de gaz valfi. Ben sorunun gaz valfinden oldugunu dusunmuyorum cunku gaz ayari yaparken karttan gaz valfine giden kablolardan sagdakini cikarttigimizda kombi ayarlanan sicakliga gore alevi kisma acma yapiyor, ama o kabloyu takinca alev birden en yuksek dereceye cikiyor. Bu da sorunun karttan olabilecegini dusundurtmustu bana ama karti da degistirdik, sorun o da degilmis. Gaz valfinden olsa o kabloyu cikartinca da alevi kisma yapmazdi degil mi?

    Bu arada dikkatimi ceken bir sey oldu, servis gecen sene yine ayni sorundan karti goturup tamir ettirdigini soylemisti ama karti taktiginda dugmelerin gevsek oldugunu farketmistim ve eskiden su dugmesini 1. dereceye getirdigimde 30 C isigi yanarken artik 40 yaniyordu, ona bakma sen deyip gecistirmisti. Diger kombiden karti benimkine takarken kartin farkli oldugunu gordum, benim karti alip baska kart takmis yani servis benim kombiye gecen sene. Su an resimdeki kart var yani orijinal olan kart.

    Yalniz karti takarken bir seyi farkettim, bir kablo eksik benim kombide. Kart uzerinde F3 baglantisi. Sorun bundan kaynaklaniyor olabilir mi?

     baymak kombi arıza
     baymak kombi arıza




  • Selamlar.

    Benim de yeni taşındığım evde baymak marca eco fi model bir kombi var. 2-3 dakikada bir devreye giriyor gibi görünüyor. Ateşleme başladığında ayarlı olan 40-42 derece sıcaklık 52-53 derecelere çıkıyor sonra geri iniyor. Bu arada kombinin altında yer alan boşaltım vanası su damlatıyor. Sürekli su basma ihtiyacı doğuyor.Sebepleri neler olabilir acaba? Tüm petekleri temizletip, ilk çalıştırdığında da havalarını almıştım.  baymak kombi arıza baymak kombi arıza




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akay673

    Selamlar.

    Benim de yeni taşındığım evde baymak marca eco fi model bir kombi var. 2-3 dakikada bir devreye giriyor gibi görünüyor. Ateşleme başladığında ayarlı olan 40-42 derece sıcaklık 52-53 derecelere çıkıyor sonra geri iniyor. Bu arada kombinin altında yer alan boşaltım vanası su damlatıyor. Sürekli su basma ihtiyacı doğuyor.Sebepleri neler olabilir acaba? Tüm petekleri temizletip, ilk çalıştırdığında da havalarını almıştım.
    Hocam damlatan o kısım basınç normalden fazla yükselirse devreye girip basıncın artmasını engellemek için su tahliye eder. Üzerine bastırarak çevirdiğinizde bir kademe değiştirir. Bir cinsinde kademe atlattıoğınızda suyu devamlı tahliye ediyor tekrar atlattığınızda normale dönüyordu. Kademeyi iki defa atlatmanız gerekiyor olabilir. Pek tabii bozulmuş da olabilir.




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam vanayı açtığımda suyu tahliye ediyor. Damlatma var sadece.Elle sıkmayla geçmedi. Ara ara su basıyorum kombiye. Fakat kombi ateşleyicisinin bu sürekli devreye girme durumu çok garip. 3 haftalık fatura 1 büyük odamın peteklerinin kapalı olması, 2 odamda da termostatik vana olmasına karşın 400 tl geldi. En üst kat olması belki etkiliyor fakat bu kadar çok gelmesi bir soruna işaret ediyor.
  • O vana elle sıkılmaz. Sadece kademe atlatılır. Atlattığınızda daha çok akar bi daha atlatın su kesilene kadar atlatın. Ayrıca tahliye kısmının açık olup olmadığına da dikkat edin, devamlı bir su kaybı mevzu olabilir.

    Su ısıtıcısı olan eşanjör kısımlarının tıkanıklığı, yanma problemleri vb durumlar için eğer garantisi yoksa söküp inceleyin. Gaz kaçağı da olabilir onu da unutmayın.

    Detaylı anlatırsanız dah çok fikir sahibi oluruz.
  • bayma baksi eco 240 fi kombim kışlık konumda çalışıyor 20 25 saniye sonra petekleri ısıtmadan sönüyor. 4 5 dakıka sonra yıne çalışıyor yıne 20 25 sanıye sonra sönuyor solda boru üzerindeki sensör zannedersem atıyor tornavidanın tersiyle onu bastırıyorum düzeliyor. ısınamıyoruz. Petekleri yıkattım filtreleri 2. kez temizlettim arızası ne olabilirki?
  • Sigorta kaldırır gibi düzeltilebilecek bir sensörü mü varmış ki? Eğer siz oynayınca temassızlık düzeliyor da çalışıyorsa ya temassızlık halledilir ya da sensörün icabına bakılır. Mesela sensör borudan ayrılmış mı? Mecbur kalırsanız ya kısadevre yaparak ya da açık devre yaparak çalıştırmaya uğraşabilirsiniz ama bu sefer de hiç durmama moduna girebilir başında olmalısınız.

    Resim alalım:
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    Sigorta kaldırır gibi düzeltilebilecek bir sensörü mü varmış ki? Eğer siz oynayınca temassızlık düzeliyor da çalışıyorsa ya temassızlık halledilir ya da sensörün icabına bakılır. Mesela sensör borudan ayrılmış mı? Mecbur kalırsanız ya kısadevre yaparak ya da açık devre yaparak çalıştırmaya uğraşabilirsiniz ama bu sefer de hiç durmama moduna girebilir başında olmalısınız.

    Resim alalım:
    kalorifer suyu bakır borusunun üzerinde zannedersem sensör üzerinde pirinç tanesi kadar bır düğmesi var ona basıyoz. resim yukleyemıyorum. kombı neden 20 saniye çalışıp durur. hiç bir yer ısınmıyor. boruları zor ısınıyor kombi duruyor arızası ne olabilir ki.
  • İnternetten bahsettiğiniz kısmın resmini bulup koyabilirsiniz.
    Devridaim pompasında sorun olabilir, bahsettiğiniz sensör zaten ilk sebep emaresi bozuk mudur nedir?, basınçta düşüklük olabilir belki ısınınca basınç artarak normal seviyeye yaklaşıyordur. Ve ya basınç sensörü varsa. Alev kısmındaki sensörler....

    Tabii peteklerinizin bağlantı sorunu yoksa ve de petekleriniz kapalı değilse...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    İnternetten bahsettiğiniz kısmın resmini bulup koyabilirsiniz.
    Devridaim pompasında sorun olabilir, bahsettiğiniz sensör zaten ilk sebep emaresi bozuk mudur nedir?, basınçta düşüklük olabilir belki ısınınca basınç artarak normal seviyeye yaklaşıyordur. Ve ya basınç sensörü varsa. Alev kısmındaki sensörler....

    Tabii peteklerinizin bağlantı sorunu yoksa ve de petekleriniz kapalı değilse...
    https://forum.donanimhaber.com/store/15/f3/3e/15f33e3243aa6ffbc6143f228c72cce7.jpg Bahsettiğim sensör resimdeki bir numaralı sensördür.




  • numara yok. Eğer termostatsa, yani ne ise o oynadığınız malzeme çok pahalı değildir ikinci el ya da sıfır değiştirirsiniz.
  • Baymak Novadens extra kombi



    Video 1 : Termostat mod veya tesisat sicakliginda nasil kullanacagiz https://m.youtube.com/watch?v=R7LSW8lIq84



    Video2 : Yerden isitma sistemlerde servis cihazin chmax degerini 50 ile sinirlamissa bunun devre disi birakilmasi ile alakali https://youtu.be/ZiyPUHnGt4w



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanuba10 -- 23 Aralık 2018; 12:20:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar baymak energy digit 240fi kombim 2 gündür suyu ılıklaştırıp sogutuyor



    nette arastirdim türbin arızası olabilirmiş bunun türbini tam olarak nerde acaba bilen varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baymak Eco 24 fi kombi bugün sıcak su vermemeye başladı. Petekler çalışıyor sorun yok. KOmbiyi söktüm sağ tarafta sıcak su türibini var üzerinde de sensör var. Sıcak suyu açtığım da sensör üzerinde kırmızı ışık yanıyor bu durumda türibin arızalı olmayabilir diye düşünüyorum ? Peki sıcak su neden alamıyoruz acaba

    Sıcak su musluğu açıldığında kombide hiçbir hareket yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantolamaci -- 13 Ocak 2019; 16:52:13 >
  • türbinbakım T kullanıcısına yanıt
    Merhaba baymak lambert lx 24 fi kombimi sadece bir odamda kullanıyorum ve 2.40mt peteğim aktif kombi tam kapasite çalışıyor modülasyon parametresini değiştirmek için servis ayar menüsüne nasıl girebileceğimi bir türlü bulamadım yardımcı olabilir misiniz.
  • Merhaba,
    Baymak Eco 4 kombi kullanıyorum.
    Sıcak su filtresi çok kirli olmaya başlayınca hatta su basıp tahliye musluğu ile temizlik yapmaya çalıştım.
    Bir hafta sonra pompadan içine parça kaçmışçasına ses geldi.
    Hemen durdurup pompayı söküp temizledim. Ufak ufak parçalar(kir) çıktı içinden.
    Taktım ses gitmişti,2 hafta da arada yine aynı sesleri çıkararak devam etti.
    Bugün E26 arızası verdi.
    Pompa sıkışmış olabilir yazmışlar, tüm hatta 30dk su basıp ayrı ayrı vanaları aç kapa yaparak temizledim.
    Sonra pompanın havasını aldım, hava alırken pompa milini tornavida ile döndürebildim, parça sıkışmış gibi görünmüyordu.
    Ardından fişi taktım. Pompa vinnnn sesi çıkararak çalışıyor.( Veya çalışmıyor bilemiyorum)
    Kombi ateşleme yapıyor 10 sn içinde sıcaklık 99 dereceye çıkıp E26 arızası veriyor. İlk denerken kombi kapağını kapatmamıştım, pompanın tepesindeki hava verme kısmından beyaz duman attı, korkuttu).
    Herhalde pompa arıza yaptı, hatta sirkülasyon olmadığı için sıcaklık hızlı yükseliyor.
    Ama 10 sn içinde 15 derece suyun hızlı hızlı artıp
    ( Saniyede 1derece artarak ilerledi ve sonra 99 olup arızaya geçti)

    Sizce sorun nerede olabilir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 22 Şubat 2019; 23:47:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pompada sorun olduğuna dair birçok emare sunmuşsunuz ve de en çok orayı kurcalamışsınız.

    Pompada rulman yani bilya varsa, o dağılmış sıkışmış olabilir. Dönmediğini kesin olarak anlamanız lazım. Hariçten elektrik de verebilirsiniz ve ya uçlarındaki direnci ölçebilirsiniz.

    Şu halde ikinci el ya da sıfırıyla o pompayı değiştirmek esas.
  • Sabah servis çağırdım, ne zaman gelecekleri belki olmadığı için son bir kez daha pompayı sökmek istedim.

    İçinden kir çıkmadı diyebilirim. Taktım yerine. Bu sefer tekrar su basarken, çok kısık açtım musluğu. Pompa yavaş yavaş hava tahliyesi yaptı. 1.2barda durdum. En son pompa vidasindan havayı aldım, sonra bir tur çalıştırayım dedim,sorunsuz çalıştı, suyun hatta dağılması 5dk sürmüştür. Kombiden 5dk boyunca lıkır lıkır ses geldi. Sonra durdurdum. Biraz daha su basarak 1.5 bar yaptım. Tekrar pompa vidasından havasını aldım.
    Tekrar çalıştırdım. 30dk takip ettim. Arıza vermeden çalıştı, servisi arayıp talebi iptal ettim.

    Bendeki E26 arızasının nedeni pompanın hava yapması olarak görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 23 Şubat 2019; 14:56:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş bilenin kılıç kuşananin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 yıllık lambert lx 24 fi patlamalı yanıyor. nasıl düzeltebilirim?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.