Şimdi Ara

Baymak Elegant Plus A++ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.472
Cevap
28
Favori
181.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hiç o konudan bahsetme ya. Zaten yapmaları gerekleri yaptıkları için resmen önlerinde eğiliyoruz. Adamlara ikram etmediğim yiyecek içecek kalmadı. Düzgün yapsınlar diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bildiginiz üzere kardeşimin evine baymak elegant plus 12000 lik klima taktırdım. Performansını 6-7 Saat kadar inceleme fırsatım oldu. Klimanın performansı hakkında bilgi vermeye çalışayım.

    Klimanın takıldığı daire 25-26 metre kare. Üstünde çatı var yani daire çatı altı. Takılan oda gün boyu 7 saat kadar güneşe maruz kalmakta. 3 metre kadar penceresi var. Bir adet balkona açılan kapısı var. Bir adette koridora açıln kapısı var. Bu koridor 10 metre kare civarı.

    Denemelerim sırasında balkon kapısı kapalıydı. Koridor kapısı açık. Klimayı 23 dereceye fan hızını da en hızlıya ayarladım. Birde ek olarak turbo var turboyu açmadım. Eco modunuda aktif ettim.

    6-7 Saat bu şekilde denedim. Klimanın üflemesi gayet yeterli 3-4 metre ileri üfleye biliyordu. Sanki çıkan soğuk hava pek yeterli değil gibi geldi. Gerçi klimanın altına geçtiğimde gelen soğuk hava rahatsız ediyordu. Bu denemeler sonucunda oda sıcaklığını 27 derecenin altına düşüremedi. Gerçi kumandadaki derece ne kadar doğru gösteriyor bilmiyorum. Bu arada odada 5 kişi vardı.
    Sanki 12000 lik klima bize yetersiz geldi gibi. İlerleyen zamanlada daha iyi görme şansımız olacak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Koçtaş'taki satıcı 18 metre kare odaya kadar 9000 btu klima yeterli, 18 ile 28 metre kare oda için 12.000 btu yeterli. 28.000 metre kare üzeri oda için 24.000 btu almak gerekir demişti. Benim salonum 18 metre kare, 9.000 btu klima yeterli gibi görünüyor ama 12000 btu almak daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Koçtaş'taki satıcı 18 metre kare odaya kadar 9000 btu klima yeterli, 18 ile 28 metre kare oda için 12.000 btu yeterli. 28.000 metre kare üzeri oda için 24.000 btu almak gerekir demişti. Benim salonum 18 metre kare, 9.000 btu klima yeterli gibi görünüyor ama 12000 btu almak daha mantıklı.

    şunu atlamayalım. Takılan daire çatı altı. Dairenin izolasyonu sıfır. Birde 7 saat kadar güneş görmekte. Bunlar büyük etken olabilir. Birde cihaz sıfır yeni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar baymak'ın klimaları kendinden fişli oluyor elektrik bağlatmaya gerek yok tak fişi çalıştır
    benim aldığım 12000 btu klimada durum bu elektrik tesisatı çekmedim montajı yapan elemanlarda gerek olmadığını söylediler
  • black_fps kullanıcısına yanıt
    Aynen benimkide 12000 lik fişli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nmm1716

    Aynen benimkide 12000 lik fişli

    bazı mesajları okudum elektrik tesisatı falan söylüyor arkadaşlar
    baymakta buna gerek yok halbuki kimsede söylememiş ☺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • black_fps kullanıcısına yanıt
    Bu durum sadece 12000 liklere kadar böyle. 18000 lik ve üstleri için tesisat ve sigorta istemekteler. Servis elemanları böyle söylediler.
  • Eco modunu kapatarak deneyin birde.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Evet birde öyle denemek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün Koçtaş'dan 9000 Baymak aldım 1.700 TL, en ekonomik şekilde nasıl çalıştırabilirim klimayı az yaksın ve iyi soğutsun ben şimdilik 26.5 a aldım eco modda en düşük hızda böyle iyi mi :)

    Kendi odam da kullanıyorum oda çok küçük. 2 metreden biraz fazla genişliği ve 3.5 metre kadar uzunluğu var :) yani bu klima bile fazla odaya. ev 2 yıllık sıfır daire 2. katta
  • Abiler bende yaklaşık 28m2 ye 12000 btu elagant plus taktırdım 1700 e geldi

    Ben şehir dışındayım daha cihazı görmedim eşim kullanıyor.

    Lakim 29 derece de çok soğuk oluyormuş ufak bebemizde olduğundan kapıları açık diğer odaları da sogutuyor muş şimdi doğal olarak cihaz daha çok çalışıyor ve daha çok elektirik harcıyor bu cihazda belli dereceye geldiğinde kapanma ısınınca ods tekrar açılma gibi birşey yokmu nasıl oluyor bu iş acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18000 BTU'luk modeli aldım.

    Bu modelde de ürün fişli, prize takılıyor direkt. Bundan faydalanarak priz tipi enerji ölçüm cihazımı da araya taktım, klimanın anlık enerji harcamasını ve klima kaynaklı faturama eklenecek tutarı görebiliyorum.

    Dış ünitesi bence çok sessiz, hiç ses ve titreşim yok. Elimi üstüne koyarsam ancak hissedebiliyorum, bu yüzden başarılı buldum. Düzgün montaj ile gece dahil kimseyi rahatsız etmesi mümkün değil.

    İç ünite ise dışın aksine sesli. Dayanılmaz bir gürültü tabii ki yok fakat çalıştığı bariz bir şekilde belli oluyor. Fakat, silence tuşu ile geçilebilen bir modu var, buna basınca kumandadan seçebileceğiniz en düşük fan hızının daha altına iniyor, çalıştığı anlaşılamayacak kadar sessiz oluyor. Gece kullanım sözkonusu ise silence modunda gayet memnun kalırsınız ama onun haricinde en düşük devir de dahil olmak üzere sesli diyebilirim.

    Kumanda çok dandik. Kumandadaki speed tuşu D-Smart alıcısının açma kapama tuşu ile aynı kodu kullanıyor olsa gerek, yani fan hızını ayarlayacağım diye uydu alıcısını kapatabilirsiniz. Saçma bir durum.

    Soğutma konusunda çok farklı klimalar kullanmadığım için öznel yorum yapacağım: Bugün dışarısı çok sıcak değil, 1 saat civarı bir sürede ~40m2 civarı salonu ayarladığım 22 dereceye getirdi. (22 derece oturmak için soğuk bir sıcaklık, maksadım deneme yapmak). Bu yüzden cihazın çok sıcak havalarda performansı yeterli gelmeyebilir gibime geldi. Fazla gelir diye düşünmedim ama 24000 tercih etsem daha iyi olabilirmiş.

    Beylikdüzü servisi temizlik vb. konusunda dikkat etmeden kurulum yaptı. Klimanın borularında fabrikasyon olan ve çıkarılması gereken tıpaları vb. kurulum yapılan yere rastgele atmaları, laminant parke olan yere ingiliz anahtarı, çekiç vb. atmaları beni rahatsız etti ve uyardım. Vakum pompaları olmadığını görüp sorunca klasik olarak "biz süpürme yapıyoruz" yanıtını aldım, konuyla ilgili bilgi sahibi olduğumu hissettirip kullanma kılavuzunda yazdığı ve aldıkları servis eğitiminde de öğretildiği gibi vakum yapılması gerektiği konusunu hatırlatınca aynı gün içerisinde pompayı temin edip düzgün bir şekilde işlemi gerçekleştirdiler.

    Günde 8 kurulum yaptıklarını söyledi arkadaş, hepsi 1 saat sürse 8 saat sırf kurulum. Daha bunun yolu var, bu adamlar benim gibi insan; dinlenmeleri, yemek yemeleri vb. lazım. Bu şekilde bir tempoyla çalıştırılan montaj görevlileri tabii ki 15 dakika da olsa vakumdan kaçıp nefes almaya vakit yaratıyorlardır diye düşünüyorum. Bu yüzden kız(a)mıyorum, kendilerine de aynen bu şekilde söyledim zaten. Sağolsunlar ikilettirmediler.

    Yorumlarım şimdilik bu şekilde.




  • mlbozkurt M kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle evde bir bebek var ise direkt soğutma yerine NEM ALMA yani DRY modunda çalıştırmanız bebek sağlığı açısından çok daha elverişli olacaktır.
    ODa sıcaklığına ulaştığında kapanmak yerine alt frekansa geçer yani devrini düşürür ancak kapanmaması, zor koşullarda elde edilmiş oda ısısını kaybetmemek adına bilinçli bir uygulamadır.
    Hangi koşullarda kapanır? 5 ayrı sensörden, koşulların birbirine çok yakın olduğu ve bu noktadan sonra çalışmanın anlamsız olacağı, gereksiz enerji sarfiyatı olacağı bilgisi işlemciye ulaştığında olur.
  • Baymak Elegant Plus 18000BTU

    Tam güçte çıkış sıcaklığı (dışarısı 26 derece, içerisi 23 derece civarı iken)
     Baymak Elegant Plus A++
    [Not: Elimdeki ölçüm cihazı havanın değil yüzeyin sıcaklığını ölçen cins, infrared sıcaklık ölçer. Farklı açılarla tuttuğumda 3 derece gibi okumalar da yaptı ama güvenmediğim için bunu koyuyorum. Cihaz ölçüm esnasında iç flapa doğru tutuldu.]

    Tam güçte enerji harcaması:
     Baymak Elegant Plus A++

    Tam güç = Sıcaklık 16 dereceye ayarlı, fan hızı turbo'da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 14 Ağustos 2016; 14:46:42 >




  • Hazar kullanıcısına yanıt
    hocam önceki msjımda bende soğukluğu ölçmüştüm sizden ricam son seviye fanda 16 derecede kaç derece üfleme yaptıgınıda ölçebilirmissiniz
  • Ckmz17 kullanıcısına yanıt
    O şekilde ölçüm yaptım zaten. Yalnız sizin ölçüm yaptığınız termometre tipi farklı, bendeki farklı. Bendeki anlık ölçüm yapıyor, sizdekini bir süre tutmanız gerekli doğru değer alabilmeniz için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 14 Ağustos 2016; 14:51:06 >
  • Hazar kullanıcısına yanıt
    tuttum hocam zaten baya bi sure sogukta 16 derecede son fan hızında 14 derece ufluyor acaba daha mı soguk uflemesi lazım ? onu merak ettim








  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.