Şimdi Ara

Baymak Elegant Plus A++ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.472
Cevap
28
Favori
182.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    Çalışma daha bitmedi lakin ben size taslaktan şöyle bir kopyala yapıştır yapayım, göz atarsınız.


    Klima Montajında Dikkat Edilmesi gereken Hususlar
    1- Montaj öncesi ilgili markanın teknik ekibi tarafından keşif hizmeti verilmiş olmalı ve bu hizmet mutlaka belgelendirilmelidir.
    2- Montaj noktası tüketicinin istediği değil, Servisin istediği değil, Teknik olarak en uygun ve ortak kararlaştırılmış yere yapılmalıdır. Servisin dediği yer olmak zorunda değildir. Ancak unutmayınız ki Tüketicinin dediği yer olmak zorunda da değildir. Sizin satıştan vazgeçme hakkınız olduğu gibi, Servisin montaj reddetme hakkı olduğunu unutmamalısınız
    3- Montaj yapılacak alanın elektrik tesisatının kontrolü ve topraklama hattının var olmasından ziyade kapasitesi tespit edilmelidir. Toprak hattı zayıf olan veya hiç olmayan mekânlarda yapılacak olan klima montajlarının, Yeni nesil klimaların yüksek elektronik donanım ve yazılımsal işlevlere sahip olması nedeniyle büyük risk içerdiği, aynı zamanda toprak hatsız mekânların can güvenliği açısından tehlike arz ettiği unutulmamalıdır.
    4- Klima için enerji kaynağı olarak prizler kullanılmamalı, en yakın buat veya mümkün ise sigorta panosundan klimaya özel 3 x 2.5 kesitte (Mümkünse TTR) özel hat çekilmeli, İç ünite yanına Sigorta mutlaka taktırılmalıdır. Dışarıya sigorta takılması ve Elektrik kablosuna ek yapılması gibi durumlar asla kabul görmeyen uygulamalardır.
    5- Montaj için duvara açılacak olan delik, mümkünse PUNCH kullanılmalıdır.
    6- İç ünite drenaj borusu çekildiği gibi mutlaka Dış ünite için de Drenaj Borusu çekilmelidir. Bu hizmet için servis tarafından ek ücret talep edilemez zira firmalar bu hizmetin karşılığında Yetkili servislere bedel ödemekte ve bu bedel içerisinde sizin 5 metreye kadar dış ünite tahliye borunuzun parası da bulunmaktadır.
    7- Bilmelisiniz ki BÜTÜN Markalar ve üretici firmalar VAKUM konusunu ZORUNLU kılmış ve bu doğrultuda tüm ekiplerini defalarca bilgilendirmiş, kurum içi bültenler yayınlamıştır ancak Montaj ekipleri zamansızlık bahanesi arkasına sığınarak veya bilinçsizlikten dolayı VAKUM konusunu pas geçmektedir. VAKUMSUZ MONTAJ KLİMAYA İHANETTİR cümlesini forumumuza gelen her üyemize mutlaka ezberleteceğiz. İster sıfır montaj ister ikinci, ister 5 inci montaj olsun her söküm sonrası yeniden monte edilen klimaya MUTLAKA yeniden VAKUM yapılmalıdır
    8- VAKUM unsurunda süre OLMAZ. Vakumun bittiğine süre değil ibre karar verir. Bu doğrultuda 5 dakika 15 dakika 3 saat gibi söylemlerin forumumuzda ve GERÇEK klima dünyasında anlamı ve geçerliliği yoktur. Manometre bağlanarak ibrenin sıfırın altına düşmesi beklenir, eğer manometrede HASSAS SAAT var ise 10 dakika beklenir, ibrenin yerinden oynamadığı görülürse o zaman Vakum bitmiş demektir. İbre yerinden oynadıysa sistemde kaçak vardır, klima gazı salınmadan önce kaçak bulunmalı, yeniden vakum yapılmalı, yeniden 10 dakika beklenmeli, sorun giderildiyse o zaman sisteme gaz verilmelidir.
    9- ‘’Vakum yerine süpürme yapıyoruz’’ diyen teknik ekibi evden kovabilirsiniz en doğal ve yasal hakkınızdır zira sizden ÇALIYORDUR. Süpürme diye bir yöntem yoktur, süpürme kavramının hangi anlamda kullanıldığı Vakum konusunda yanlış bilinenler yazımızda işlenmiştir okuyabilirsiniz.
    10- Yetkili servisler KOLON ve KİRİŞ kesmeyi/delmeyi reddedebilirler. Bu, Deprem yönetmeliği ve bina güvenliği gerekliliğidir.
    11- Kesilen, delinen, kırılan tüm noktalar alçı ile kapatılmak zorundadır ancak Yetkili Servislerin Boyama zorunlulukları yoktur. Kurum içi eğitimlerde teknik ekiplere verilen bilgi ‘’Müşteri evine nasıl temiz girdiyseniz, aynı şekilde temiz çıkmak zorundasınız’’ şeklindedir.
    12- Uygulamalar markadan markaya değişmekle birlikte, en az 4 metre boru ücretsiz olarak sunulmakta (bazı markalarda 5-15n arası ALM. 5m Bakırdır) birlikte, bu metrajın üzerindeki her 1 metre için ek bedel ödemekle yükümlü olduğunuzu unutmayınız.
    13- Ürün içinden 5 metre boru çıktı, size 7 metre lazım, 2 metre ek yaptılar. YOK ÖYLE BİR ŞEY. Siz ekli boru kullanmak zorunda değilsiniz. Mademki 2 metre için sizden fark isteniyor, o halde ürün içerisinden çıkan 5 metreyi servise teslim edip, servisten 7 metrelik yekpare boru talep ediniz.
    14- 5 metre üzeri tesisata sahip klimalarınız için ilave gaz şarjını mutlaka yaptırınız. Boru çapı ve marka uygulamalarına göre değişmekle birlikte, 5 metreden sonraki her 1 metre için (Fabrika ortamında sistem içerisine 5 metre tesisat baz alınarak gaz şarjı yapılır) 20-30 gram ilave gaz sisteme likit olarak girilmelidir. ‘’R410A gazına ilave olmaz’’ diyen klimacı olmayanların lafına bakmayınız. Gerçek klimacılar sisteme gazı vermeden önce ne yapılması gerektiğini iyi bilir. Fazladan 5 metre demek 100 gram gaz demektir, sistemde toplasanız 600-800 gram gaz olduğunu düşünürseniz 100 gramın önemi daha iyi anlaşılmış olur. İlave gaz şarjınız yapılmazsa Sistem performansınız düşer unutmayınız.
    15- Klimanızın kalıcı elektrik bağlantısı EHLİYETLİ BİR ELEKTRİKÇİ tarafından yapılmak zorundadır. Eğer Klima ekibinde ehliyetli elektrikçi yok ise ve ‘’Biz bağlayamayız’’ derlerse sakın ola ki ekibi evden gönderip elektrikçiye ekstra para ödemeyiniz. Yeni alınan karar gereği elektrik Ehliyetli bir personel tarafından bağlanmak zorunda olsa da, bu yükümlülük ASLA tüketiciye ait değildir. Bünyesinde ehliyetli elektrikçi olmayan Yetkili Servis, Ehliyetli bir elektrikçiye PARASINI KENDİSİ ÖDEYEREK sizin kalıcı bağlantınızı yapmakla yükümlüdür.
    16- Montaja dair teknik tüm bağlantılar-vakum-gaz verilmesi-alçı yapılması-temizlik vb gibi tüm unsurlar bittikten sonra test aşamasında ortam ısısı ve Montajı yapılan klimanın üfleme derecesi dijital termometre ile ölçülüp tüketiciye gösterilmek zorundadır. Tüm bu unsurlar, size verilen hizmetin resmi belgesinde yazılı olmak zorundadır.
    17- Tüm Hizmetler bittikten sonra tüketici tarafından görsel ve işitsel tüm kontroller yapılır ve Yetkili Servisin düzenlemiş olduğu formun TEKNİK EKİP AÇIKLAMASI yazan bölüm mutlaka OKUNARAK karşılıklı imza altına alınmalıdır.




  • Size yolladığım kendi yazımda eksik buldum bu vesile ile on da eklerim çalışmaya.
    Klima ekipleri iç ünite için de dış ünite için de 5 metreye kadar mesafede sorumludur. Yine kurumsal yaklaşımlara göre değişmekle birlikte bu mesafelerin dışındaki tesisat işlemleri tüketiciye aittir.
  • 88 tl fatura geldi arkdaşlar hafta sonları full çalıştı gece ve gunduz hafta içleride akşam 6 dan sabah 6 ya kadar çalıştı bazen kısık fanda bazende auto fanda bu zamana kadar 40 tl elektirik faturam gelmedi hiç 30 dan aşağıda inmedi yaklaşık 50 tllik bir kullanım çıktı çok şaşıdım valla
  • Merhaba kullananlar memnun mu acaba? 5yil garanti olması ve fiyat cazip geliyor. Sadece soğutma icin kullanacağım. Kafamda 12000btu var 18000btu çıksam mı bilemedim.
    http://m.n11.com/baymak-elegant-plus-12-a-inverter-klima-P52833168

    Buradan alan oldu mu ayrıca?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Baymak Elegent 12.000 klima almış olsam ve sonradan 9.000 btu iç ünite alsam. Dışarıda bulunan 12.000 btu'luk klimanın yanında verilen dış ünite sonradan alacağım 9.000 btu'luk klimayı besler mi? Sorun çıkartır mı?
  • Baymak hakkında n11 sitesinde sesli çalıştığı için yatak odasına uygun olmadığı yönünde bir kaç yorum okudum.


    Aşağıdaki sitede en düşük ses seviyesine sahip olan klima Sigma mıdır?
    http://www.epey.com/klima/karsilastir/48869-50463-57755/beko-61210-aa_baymak-elegant-plus-12_sigma-sgm12invdmr/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Baymak hakkında n11 sitesinde sesli çalıştığı için yatak odasına uygun olmadığı yönünde bir kaç yorum okudum.


    Aşağıdaki sitede en düşük ses seviyesine sahip olan klima Sigma mıdır?
    http://www.epey.com/klima/karsilastir/48869-50463-57755/beko-61210-aa_baymak-elegant-plus-12_sigma-sgm12invdmr/

    Vermiş olduğunuz tabloda ki verilerin hepsi yanlış. Bu tabloya göre değerlendirme yaparsanız hata edersiniz. Mesela Baymak klima sessiz modu yok demiş ama aslında var. Sigma klima için ses basıncı seviyesi verilirken baymak ve beko için ses gücü değerleri verilmiş. Mesela ses basıncı değeri baymakta 25/30/34/38 düzeylerinde. Düzgün kyaslama için hepsinin sitelerine girip ayrı ayrı teknik verilerine bakmakta fayda var. Baymak için konuşursam gece uykudayken eğer uyku modu yada ssessiz moduna alırsanız kesinlikle sessiz olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca iç malzeme kalitesi de bence çok çok iyi düzeyde. Bu karşılaştırmadaki en iyi klima hiç şüphesiz ki Beko. Değerlerinden ve fiyatından da anlaşılıyor zaten.




  • http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/samsung-ar7500-ar24kssdc-24000btu-inverter-klima-221720013

    Samsung ar7500 serisi hakkinda ne dusunuyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekorender

    quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Baymak hakkında n11 sitesinde sesli çalıştığı için yatak odasına uygun olmadığı yönünde bir kaç yorum okudum.


    Aşağıdaki sitede en düşük ses seviyesine sahip olan klima Sigma mıdır?
    http://www.epey.com/klima/karsilastir/48869-50463-57755/beko-61210-aa_baymak-elegant-plus-12_sigma-sgm12invdmr/

    Vermiş olduğunuz tabloda ki verilerin hepsi yanlış. Bu tabloya göre değerlendirme yaparsanız hata edersiniz. Mesela Baymak klima sessiz modu yok demiş ama aslında var. Sigma klima için ses basıncı seviyesi verilirken baymak ve beko için ses gücü değerleri verilmiş. Mesela ses basıncı değeri baymakta 25/30/34/38 düzeylerinde. Düzgün kyaslama için hepsinin sitelerine girip ayrı ayrı teknik verilerine bakmakta fayda var. Baymak için konuşursam gece uykudayken eğer uyku modu yada ssessiz moduna alırsanız kesinlikle sessiz olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca iç malzeme kalitesi de bence çok çok iyi düzeyde. Bu karşılaştırmadaki en iyi klima hiç şüphesiz ki Beko. Değerlerinden ve fiyatından da anlaşılıyor zaten.

    Peki yarın Arçelik-Beko alsam mı? A+++ enerji seviyesinde olduğu için Baymak'tan daha az yakıyor diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hypnosemir

    Merhaba dostlar, bu konuda çok soru sormuştum ama sanırım çok kimse taktırmadığı için cevap gelmemişti.

    Baymak Elegant Plus 18.000 BTU aldım ve taktırdım. İzlenimlerim aşağıdaki gibidir.

    * Ürün geldi, servis ertesi gün evdeydi. (Gelen ustadan pek hazzetmedim ama kurulumu iyi yaptı.)

    * Çok sessiz bi klima, özellikle dış ünitede neredeyse hiç ses yok.

    *Tasarım gayet şık ve malzeme kalitesi hoş. Hele LED göstergeyi görmelisiniz şık ötesi.

    * Ortalama Saatte 0,900 KW yakıyor. Kilowatt ücreti sanırım ortalama 0,40 Kuruş bu da ; 0,900 X 0,40 Krş = Saate 0,36 Krş eder. ( Bu veri hiç dinlenmeye girmeden 1 saat sürekli soğutmada çalıştırılarak ölçüldü. (dinlenmeye girmeden) Kapı ve pencereler kapalı olduğunda dinlenmeye girer ve enerji tüketimi azalır.) Öyle tahmin ediyorum ki 24 saat çalıştırıldığında 8 saatte dinlenmeye girdiğini sayarsak 5 lira civarı tüketim yapar.

    * Çok çabuk soğutuyor ve kesinlikle diğer klimalar gibi adamı çarpmıyor.

    * Bence kesinlikle alınması gereken bir cihaz. Bu fiyata bu kalite ve bu tasarruflu tüketim gerçekten mükemmel.

    **NOT: Bu yazdıklarım tamamen soğutma kullanımı içindir. Evde doğalgaz olduğu için ben tamamen soğutma için aldım. Adamlar Soğutma için A++ enerji sınıfı demiş. Isıtma için A+.

    Umarım almayı düşünen arkadaşlara faydalı bir açıklama olmuştur...


    Sizce Baymak 12.000 btu Elegent plus mı yoksa beko mu? Kararsız kaldım, sanırım beko alırsam, elektrik faturası daha düşük gelir değil mi? Arada 1000 TL fiyat farkı var.

    http://www.beko.com.tr/mirror-ionizer-inverter-klima-61210-aa-klima.html

    http://www.hepsiburada.com/baymak-elegant-plus-a-12000-btu-h-yeni-nesil-inverter-klima-p-EVBAYMELEGPLUS12




  • Bugün Koçtaş'a gittim, satıcı servis yaygınlığı nedeniyle Beko öneriyordu. 18 ile 28 metrekare odalar için 12.000 btu klima öneriyordu. Oradaki Beko A+ enerji seviyesindeydi diye hatırlıyorum, bence A++ baymak daha mantıklıydı, ben kulak misafiri oldum, Koçtaş görevlisi ile konuşmadım.

    https://store.donanimhaber.com/2c/c1/3b/2cc13bfb9037f9dcf63190f5fb7177c7.jpg
     Baymak Elegant Plus A++

    https://store.donanimhaber.com/d1/7c/80/d17c80fc46a7d2454c5955b92848440e.jpg
     Baymak Elegant Plus A++

    https://store.donanimhaber.com/f4/f8/41/f4f841296ac30d376ec01a46b8c19a36.jpg
     Baymak Elegant Plus A++

    https://store.donanimhaber.com/01/32/0b/01320bf7057aaa4ad3424e0445ee279d.jpg
     Baymak Elegant Plus A++




  • Ya arkadaşlar yetkili servisler klima montajını ücretli mi yapıyorlar. Internet satışlarında ücretsiz montaj yazan yerler var da. Kafam karıştı. Baymak ücretli öi ücretsiz mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    quote:

    Orijinalden alıntı: hypnosemir

    Merhaba dostlar, bu konuda çok soru sormuştum ama sanırım çok kimse taktırmadığı için cevap gelmemişti.

    Baymak Elegant Plus 18.000 BTU aldım ve taktırdım. İzlenimlerim aşağıdaki gibidir.

    * Ürün geldi, servis ertesi gün evdeydi. (Gelen ustadan pek hazzetmedim ama kurulumu iyi yaptı.)

    * Çok sessiz bi klima, özellikle dış ünitede neredeyse hiç ses yok.

    *Tasarım gayet şık ve malzeme kalitesi hoş. Hele LED göstergeyi görmelisiniz şık ötesi.

    * Ortalama Saatte 0,900 KW yakıyor. Kilowatt ücreti sanırım ortalama 0,40 Kuruş bu da ; 0,900 X 0,40 Krş = Saate 0,36 Krş eder. ( Bu veri hiç dinlenmeye girmeden 1 saat sürekli soğutmada çalıştırılarak ölçüldü. (dinlenmeye girmeden) Kapı ve pencereler kapalı olduğunda dinlenmeye girer ve enerji tüketimi azalır.) Öyle tahmin ediyorum ki 24 saat çalıştırıldığında 8 saatte dinlenmeye girdiğini sayarsak 5 lira civarı tüketim yapar.

    * Çok çabuk soğutuyor ve kesinlikle diğer klimalar gibi adamı çarpmıyor.

    * Bence kesinlikle alınması gereken bir cihaz. Bu fiyata bu kalite ve bu tasarruflu tüketim gerçekten mükemmel.

    **NOT: Bu yazdıklarım tamamen soğutma kullanımı içindir. Evde doğalgaz olduğu için ben tamamen soğutma için aldım. Adamlar Soğutma için A++ enerji sınıfı demiş. Isıtma için A+.

    Umarım almayı düşünen arkadaşlara faydalı bir açıklama olmuştur...


    Sizce Baymak 12.000 btu Elegent plus mı yoksa beko mu? Kararsız kaldım, sanırım beko alırsam, elektrik faturası daha düşük gelir değil mi? Arada 1000 TL fiyat farkı var.

    http://www.beko.com.tr/mirror-ionizer-inverter-klima-61210-aa-klima.html

    http://www.hepsiburada.com/baymak-elegant-plus-a-12000-btu-h-yeni-nesil-inverter-klima-p-EVBAYMELEGPLUS12

    Merhabalar, ben hiç BEKO kullanmadım o yüzden kıyaslama yapacak bilgiye sahip değilim. Yukarıda bahsettiğim gibi BAYMAK'tan ziyadesiyle memnunum. Öyle ki dün yatak odası için 12.000 BTU'sunu da aldım. Daha taktırmadığım için 12.000 hakkında birşey diyemeyeceğim. Mutlaka 18.000'den daha az yakacaktır. Bu arada Baymak'ı forum üyesi bi arkadaştan Gittigidiyor %10 çekle 1528 TL'ye satın aldım. Şimdiden vereceğiniz karar hayırlı olsun, güle güle kullanın...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nmm1716

    Ya arkadaşlar yetkili servisler klima montajını ücretli mi yapıyorlar. Internet satışlarında ücretsiz montaj yazan yerler var da. Kafam karıştı. Baymak ücretli öi ücretsiz mi.

    Hocam bende ona dikkat ettim, satıcılar özellikle "Ücretsiz Montaj Kuponu Kutunun Üzerine Yapışıktır" ibaresi koyduğuna göre tam emin olmamakla birlikte sanırım ücretli ve ücretsiz olayı mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hypnosemir

    quote:

    Orijinalden alıntı: nmm1716

    Ya arkadaşlar yetkili servisler klima montajını ücretli mi yapıyorlar. Internet satışlarında ücretsiz montaj yazan yerler var da. Kafam karıştı. Baymak ücretli öi ücretsiz mi.

    Hocam bende ona dikkat ettim, satıcılar özellikle "Ücretsiz Montaj Kuponu Kutunun Üzerine Yapışıktır" ibaresi koyduğuna göre tam emin olmamakla birlikte sanırım ücretli ve ücretsiz olayı mevcut.

    üstadlar bizleri bilgilendireceklerdir. Beklemedeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hypnosemir

    quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    quote:

    Orijinalden alıntı: hypnosemir

    Merhaba dostlar, bu konuda çok soru sormuştum ama sanırım çok kimse taktırmadığı için cevap gelmemişti.

    Baymak Elegant Plus 18.000 BTU aldım ve taktırdım. İzlenimlerim aşağıdaki gibidir.

    * Ürün geldi, servis ertesi gün evdeydi. (Gelen ustadan pek hazzetmedim ama kurulumu iyi yaptı.)

    * Çok sessiz bi klima, özellikle dış ünitede neredeyse hiç ses yok.

    *Tasarım gayet şık ve malzeme kalitesi hoş. Hele LED göstergeyi görmelisiniz şık ötesi.

    * Ortalama Saatte 0,900 KW yakıyor. Kilowatt ücreti sanırım ortalama 0,40 Kuruş bu da ; 0,900 X 0,40 Krş = Saate 0,36 Krş eder. ( Bu veri hiç dinlenmeye girmeden 1 saat sürekli soğutmada çalıştırılarak ölçüldü. (dinlenmeye girmeden) Kapı ve pencereler kapalı olduğunda dinlenmeye girer ve enerji tüketimi azalır.) Öyle tahmin ediyorum ki 24 saat çalıştırıldığında 8 saatte dinlenmeye girdiğini sayarsak 5 lira civarı tüketim yapar.

    * Çok çabuk soğutuyor ve kesinlikle diğer klimalar gibi adamı çarpmıyor.

    * Bence kesinlikle alınması gereken bir cihaz. Bu fiyata bu kalite ve bu tasarruflu tüketim gerçekten mükemmel.

    **NOT: Bu yazdıklarım tamamen soğutma kullanımı içindir. Evde doğalgaz olduğu için ben tamamen soğutma için aldım. Adamlar Soğutma için A++ enerji sınıfı demiş. Isıtma için A+.

    Umarım almayı düşünen arkadaşlara faydalı bir açıklama olmuştur...


    Sizce Baymak 12.000 btu Elegent plus mı yoksa beko mu? Kararsız kaldım, sanırım beko alırsam, elektrik faturası daha düşük gelir değil mi? Arada 1000 TL fiyat farkı var.

    http://www.beko.com.tr/mirror-ionizer-inverter-klima-61210-aa-klima.html

    http://www.hepsiburada.com/baymak-elegant-plus-a-12000-btu-h-yeni-nesil-inverter-klima-p-EVBAYMELEGPLUS12

    Merhabalar, ben hiç BEKO kullanmadım o yüzden kıyaslama yapacak bilgiye sahip değilim. Yukarıda bahsettiğim gibi BAYMAK'tan ziyadesiyle memnunum. Öyle ki dün yatak odası için 12.000 BTU'sunu da aldım. Daha taktırmadığım için 12.000 hakkında birşey diyemeyeceğim. Mutlaka 18.000'den daha az yakacaktır. Bu arada Baymak'ı forum üyesi bi arkadaştan Gittigidiyor %10 çekle 1528 TL'ye satın aldım. Şimdiden vereceğiniz karar hayırlı olsun, güle güle kullanın...

    %10 indirim kuponunu ücretli mi satın aldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX


    quote:

    Orijinalden alıntı: hypnosemir

    quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    quote:

    Orijinalden alıntı: hypnosemir

    Merhaba dostlar, bu konuda çok soru sormuştum ama sanırım çok kimse taktırmadığı için cevap gelmemişti.

    Baymak Elegant Plus 18.000 BTU aldım ve taktırdım. İzlenimlerim aşağıdaki gibidir.

    * Ürün geldi, servis ertesi gün evdeydi. (Gelen ustadan pek hazzetmedim ama kurulumu iyi yaptı.)

    * Çok sessiz bi klima, özellikle dış ünitede neredeyse hiç ses yok.

    *Tasarım gayet şık ve malzeme kalitesi hoş. Hele LED göstergeyi görmelisiniz şık ötesi.

    * Ortalama Saatte 0,900 KW yakıyor. Kilowatt ücreti sanırım ortalama 0,40 Kuruş bu da ; 0,900 X 0,40 Krş = Saate 0,36 Krş eder. ( Bu veri hiç dinlenmeye girmeden 1 saat sürekli soğutmada çalıştırılarak ölçüldü. (dinlenmeye girmeden) Kapı ve pencereler kapalı olduğunda dinlenmeye girer ve enerji tüketimi azalır.) Öyle tahmin ediyorum ki 24 saat çalıştırıldığında 8 saatte dinlenmeye girdiğini sayarsak 5 lira civarı tüketim yapar.

    * Çok çabuk soğutuyor ve kesinlikle diğer klimalar gibi adamı çarpmıyor.

    * Bence kesinlikle alınması gereken bir cihaz. Bu fiyata bu kalite ve bu tasarruflu tüketim gerçekten mükemmel.

    **NOT: Bu yazdıklarım tamamen soğutma kullanımı içindir. Evde doğalgaz olduğu için ben tamamen soğutma için aldım. Adamlar Soğutma için A++ enerji sınıfı demiş. Isıtma için A+.

    Umarım almayı düşünen arkadaşlara faydalı bir açıklama olmuştur...


    Sizce Baymak 12.000 btu Elegent plus mı yoksa beko mu? Kararsız kaldım, sanırım beko alırsam, elektrik faturası daha düşük gelir değil mi? Arada 1000 TL fiyat farkı var.

    http://www.beko.com.tr/mirror-ionizer-inverter-klima-61210-aa-klima.html

    http://www.hepsiburada.com/baymak-elegant-plus-a-12000-btu-h-yeni-nesil-inverter-klima-p-EVBAYMELEGPLUS12

    Merhabalar, ben hiç BEKO kullanmadım o yüzden kıyaslama yapacak bilgiye sahip değilim. Yukarıda bahsettiğim gibi BAYMAK'tan ziyadesiyle memnunum. Öyle ki dün yatak odası için 12.000 BTU'sunu da aldım. Daha taktırmadığım için 12.000 hakkında birşey diyemeyeceğim. Mutlaka 18.000'den daha az yakacaktır. Bu arada Baymak'ı forum üyesi bi arkadaştan Gittigidiyor %10 çekle 1528 TL'ye satın aldım. Şimdiden vereceğiniz karar hayırlı olsun, güle güle kullanın...

    %10 indirim kuponunu ücretli mi satın aldınız?

    Evet, forumdaki "Çek Satış" bölümünden % 10 GG indirimi olan bir arkadaştan ücret karşılığında hesabından alışveriş yaptım. ( NOT: Çok güvenli bir işlem değil aslında ama satıcının 800 küsür referansı var diye güvendim) Bu konularda dikkatli davranmak lazım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coderMX

    Bugün Koçtaş'a gittim, satıcı servis yaygınlığı nedeniyle Beko öneriyordu. 18 ile 28 metrekare odalar için 12.000 btu klima öneriyordu. Oradaki Beko A+ enerji seviyesindeydi diye hatırlıyorum, bence A++ baymak daha mantıklıydı, ben kulak misafiri oldum, Koçtaş görevlisi ile konuşmadım.

    https://store.donanimhaber.com/2c/c1/3b/2cc13bfb9037f9dcf63190f5fb7177c7.jpg
     Baymak Elegant Plus A++

    https://store.donanimhaber.com/d1/7c/80/d17c80fc46a7d2454c5955b92848440e.jpg
     Baymak Elegant Plus A++

    https://store.donanimhaber.com/f4/f8/41/f4f841296ac30d376ec01a46b8c19a36.jpg
     Baymak Elegant Plus A++

    https://store.donanimhaber.com/01/32/0b/01320bf7057aaa4ad3424e0445ee279d.jpg
     Baymak Elegant Plus A++

    Arkadaş codermx in koçtaş tan çektiği fotolara bakıyorumda bir şey dikkatimi çekti.ordaki fotolarda Mitsubishi electric klima var
    koçtaş mitsubishi elektrik klimamı satıyor?hani me klimalar sadece kendi bayilerinde satılıyordu?




  • Fotoğraflara şimdi dikkatlice bakınca Mitsubishi klimayı fark ettim. Baymak Elegant Plus'ı görmek için koçtaş'a gitmiştim. Keşke diğer başka modellerinde fotoğrafını çekmiş olsaydım. Rubenis klimanın dış kasa yapısı hoşuma gitti, Baymak'tan 100 TL daha ucuzdu. Baymak ve Rubenis'in fotoğraflarını çektim sadece.

    Ayrıca Bimeks'te 12.000 BTU baymak için 1609,32 TL fiyat yazmışlar. Ücretsiz montaj var mı bilmiyorum. Kargo ücretli mi onada bakmadım. Sepete ekle butonunu göremedim.

    Baymak Elegant Plus 12 A++ 12.000 Btu Inverter Klima 1609,32 TL
    http://www.bimeks.com.tr/urun/150647/baymak-elegant-plus-12-a--12-000-btu-inverter-klima.aspx#specs

    Baymak Elegant Plus 09 A++ 9000 Btu Inverter Klima 1439,82 TL
    http://www.bimeks.com.tr/urun/150646/baymak-elegant-plus-09-a--9000-btu-inverter-klima.aspx#specs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 9 Ağustos 2016; 13:06:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar az önce baymak yetkili servisi 444 0 235 i aradım. Keşifi 30 tl ücret karşılığında ysptıklarını söylediler. Bu işin olmadı gereken bumu. Ücretli mi oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.